• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
IN
אילידיה בהתה בפמיניה, כלא מאמינה. היא לא ידעה כיצד להגיב לקורבנה של הפיה, לכל מה שעבר עליה ועל וירניק, ועל הגורל שנותר להם. היא הייתה מלאה בכעס, איזושהי תחושת צדק ונאמנות מוזרה כלפי איך שוירניק צריך להיות- ובכך, היא לקחה ממנו משהו שלא יהיה זמין יותר לעולם- עתיד חסר דאגות עם אהובת ליבו.

"אני... מתנצלת על כל מה שעברת" היא אמרה לו, בוהה בה, ואז מתיישבת באותה המיטה בה היא התעוררה באותו. היא התקשתה להישיר את מבטה אל וירניק, לא בטוחה כיצד הוא מרגיש בנוגע לעניין. בסופו של דבר, בשום שלב דעתו של וירניק בנושא לא נלקחה בחשבון.

הקטור -

OUT

IN
ברגע הראשון, השקט שואג.
הוא שואג כמו תהום של דורות שנפערה זה עתה ונעתקה בה נשימה. עשרות לבבות, מאות רגליים שהלכו נתיבים שונים, פתאום עומדים באותו חדר - מביטים באותו איש. כתפיים שהחזיקו עול, עיניים שראו מקומות שונים כל כך, לוחמים, חוקרות, רופאים ונוודים - כולם יחד, לראשונה, ולא יודעים אם להתפלל או לפקפק.
הקווסט היה שקר? השליחות כולה פרי דמיון? אב המשפחה - רוצח?
האם צעדנו לשווא? האם אבותינו היו עיוורים, או שהאור היה אמיתי?
מה עוד נותר מהחלום? ומה נשאר כשאינך בטוח אם בכלל היית ער אי פעם, כשעוד האמנת בו?

ואז… קול אחד.
של אביו. ואחריו גם של ונדריה ושל טירצ'יבלד. ואז של אורק, ומיד אחריו של גוליאת’. ושל גמדה רחבת כתפיים, ושל סאטיר רזה מדי. ושל זדה עיוורת, ששרה את צליליה של אמה המנוחה. ושל ארבעה אלפים יחדיו, כל אחד במבטא אחר. ושל שלושה דמי דרקון, מהשושלות שנטשו את הלועט. ושל קובולד חיוור, שעמד מאחור אך הרהיב עוז ודיבר. ושל ננסים, אחד צורח, השני לוחש, שלישי מזייף בהתרגשות. ושל כל בני האנוש בחדר – מנער ועד גמלאי.
ושל נימפה לשעבר, שכרתה את שערותיה והפכה לאבירת צדק בין בני אנוש. ושל גמד מגבעות המגורשים, שנשא איתו כל חייו משקל שלעולם לא הצליח להבין עד עכשיו. ושל אלפית חיוורת מניס פרדי, ששרה בלשון העתיקה לחישות שמרפאות עצמות שבורות. ושל נול שיצא מהתופת, לא כדי להילחם, אלא כדי להביא מים לאוהל פצועים. ושל ננס חובב צחוק, שחילק מתנות זעירות לכל מי שנכנס לאולם. ושל טרוגלודיטית שגידלה ארבעה יתומים בני אנוש, ואמרה להם שזה הדם שלה – גם אם לא מהרחם. ושל זד שחי בשייריקס כל חייו, ובנה באהבה קשתות עץ לכל בני הבית, אחת אחת. ושל טבחית בת שישים ששמרה על ספר מתכונים מהמחוז החופשי. ושל זוג תאומים מהנסיכות החצויה, אחד עם סמל של כנפיים קצוצות, אחד עם יד מעץ.

ושל לוחם שחוק, ושל קוסמת שמוכנה להאמין עוד פעם אחת אחרונה. ושל כוהן שפעם היה גנב, ושל נביא שפעם היה מורה. ושל שודד לשעבר שהפך כבר לרופא. ושל שייטת עיוורת שידעה את הים טוב מכולם. ושל נער צעיר מדי מכדי לא להאמין עוד באגדות. ושל קשיש שאיבד כבר את אמונתו. ושל הקשישה האמיצה לצידו, שעדיין נושאת אותה כאבן חמה בכיס.

ושל מי שעזב, ושל מי ששב.
ושל מי שנפל בדרך, ושל מי שנשא אותו על גבו.
ושל מי שציפה לרגע הזה כל חייו - ושל מי שבא רק כי מישהו ביקש ממנו.
ושל מי שאהב פעם, ושל מי שלא הפסיק.

ושל כל אותם אנשים שלא תמיד הבינו מהי השליחות, מהו העול הזה שנכפה על חייהם. ושל כל מי שאיבד את הדרך, אבל מצא משפחה. ושל מי שלא מצא כלום פרט לקול הזה עכשיו. ושל כל נפש שידעה: אם לא עכשיו, אם לא כאן - אז מתי?

ושל מי שנולד למשפחה הזאת -
ושל מי שנכנס אליה פשוט כי מישהו אמר לו, בזמן הכי נכון בחייו: "אתה שייך".

קולות שונים, שפות שונות, לחנים שונים, שהתאחדו ברגע אחד לא כנגינה מתוזמרת היטב, אלא כסערה אמיתית. כאילו כל הדם שבעורקים שלהם זכר את אותו שיר ישן, והחל לשיר אותו מחדש. וכולם, ללא יוצא מן הכלל, אמרו רק דבר אחד.

"אני איתך".

חשמל עובר בחדר, כשלראשונה זה דורות עול החובה של בית דה-לה נפטיס מתחלף בשאגה אילמת של תקווה לעתיד חדש. הקטור רואה את אביו דומע לראשונה מאז שאמו נפטרה, נאבק להסדיר את נשימתו. ואז שקט נוסף - לא של ספק, אלא של מענה. השקט שמגיע אחרי שבועה. ואילוס, שעד כה עמד בדממה ליד בנו, נשם נשימה ארוכה, כאילו סופג את הדם שבער בעורקיהם של כל הנוכחים.

"המתת אשר נפל בחלקנו לא ניתן לשם תהילה, כי אם להצלה. להציל חיים. לא לכבוש - אלא לשאת. לא לשפוט - אלא לעזור. עתה, בשעתה החשוכה ביותר של ארוות', עלינו להשיב לה את פני האדם. לא בדם, אלא ברחמים. לא בפחד, אלא באמונה. ועלינו להשיב הביתה את מי שאבד – לא בגופו, אך בליבו. את דנקן הסאר. אחינו. אביה של בת'אני" הוא נעצר, והחדר כולו נושא עיניים אל המנהיג החדש של בית דה-לה נפטיס.

"אנחנו איתך, הקטור. האר את הדרך".

אילידיה -

וירניק לא הגיב מיד. הוא רק ישב שם, עיניו מקובעות באצבעות ידיו - כאילו חיפש בהן תשובה, או לכל הפחות הסחת דעת. ואז הוא דיבר, קולו נמוך, כמעט מהורהר.

"תהיתי מדי פעם מה היה קורה אם הייתי נשאר שם, את יודעת. אי שם, מעבר לקשת ולענן" הוא מזיז קלות את אצבעותיו. "היו פעמים שהרגשתי אשמה על שבחרתי. ואז כעס על כך שהיא שמרה אותי שם. ואז אכזבה מעצמי שאני כועס עליה, כי אני יודע שהיא לא רואה את הדברים באותו אופן. ואז תחושת בדידות נוראית, כי כמו שהיא מבקשת ממני להבין אותה, כך היא הייתה במשך זמן רב האדם היחיד שיכול להבין אותי" הוא נותן למילים לשטוף, מושך באפו לאחר זמן קצר.
"את מבינה שיש שם איזה יקום מקביל שבו אני עדיין יושב על סירה בנהר שלא קיים ודג טרוטות מדברות? ואני מאושר, סוג של. או לפחות בעיקר לא עצוב" הוא מניח את ידו על ידה של פמיניה, מעביר עליה אגודל רך.
"אני לא באמת מתחרט שעזבתי. פגשתי אותך. אתכם. עזרתי פה ושם. פמיניה זכתה בבת, ובת'אני זכתה באמא. שתיהן היו זקוקות לכך, אני חושב" הוא שותק לרגע.

"אבל אני כן חושב..." הוא החל שוב, קולו שקט, כאילו הוא מודה בכך בראשונה לא רק בפניה, אלא בפני עצמו. "אני חושב... שאני כבר לא זוכר איך נשמע הצחוק שלה כששום דבר לא כאב. כשעוד לא הבנו לאן כל זה הולך. גם אחרי שעזבתי איתה, עד שהגעתם להציל אותי. גם אז זה כבר לא היה אותו הדבר. פשוט עברנו יותר מדי, אני והיא" הוא מביט לרגע באילידה.

"זה לא פשוט לאהוב. אני יודע שאת יודעת זאת" הוא מביט לרגע בתליון החדש הכרוך על צווארה של אילידיה, קמע שסוחב רסיס מהקסם של אחותה. "אנחנו לא בוחרים את מי לאהוב, ואנחנו לא תמיד בוחרים איך לאהוב. אני מניח שכל מה שאנחנו יכולים לבחור זה אם לקבל זאת או לא".

שירו-סנשאי מביט בקלף בדממה, לא מוצא את המילים במשך רגעים ארוכים.
לבסוף, הוא מחייך. תחילה רק קצוות פיו מתעקלים, לאחר מכן שיניו נחשפות ולבסוף חיוך רחב מעטר את פניו. הוא ניגש אל לוקרשיוס ומניח יד על כתפו, יד מקושקשת שמגעה משדר הכל - הכרת תודה, חיזוק ואמונה. אמונה בעתיד טוב יותר, לכל ארוות' ולשניהם.

"לא חשבתי על זה במשך זמן רב, אתה יודע? במשך שנים הרגשתי שאם אעשה את הדבר הנכון, כולל לשרת אותך, האימפריה תשמע ותתן לי את המחילה שתמיד רציתי. תמיד צריך להתנהג באצילות, תמיד צריך להרשים את כסביבה למקרה שיש מרגל אימפריאלי היכנשהו. אבל בחודשים האחרונים הבנתי שזיכרון של בית לא מספיק בשביל להפוך אותו לאמיתי. צריך לעבוד עליו ביחד עם האנשים שאתה אוהב בכדי להפוך את הזיכרון מהעבר הרחוק לכזה שאפשר לגעת בו בידיים".
"ארוות' היא ביתי החדש, גם אם בעתיד הייתי רוצה לגרום לישנוי באימפריה. אבל זה הזמן שלי, כמו שאמרת, להחליט על הסיפור שלי".

IN
אילידיה מהנהנת בשקט.
"היא רצתה את האהבה הפשוטה הזו, וגם אתה, זה משהו שקשה להבין שנסחף הלאה, שהשתנה. האלפים תמיד לימדו אותי שכל הדברים משתנים, אבל זה לא אומר שהם משתנים לטובה..." היא אומרת.

"אני יודעת שזה לא אותו דבר, ודווקא בגלל זה רציתי שהיא תאהב אותך היום. לא את וירניק של פעם, אלא את וירניק שעבר את כל הדברים שהוא עבר, הוירניק שצולק אך גם למד מהצלקות שלו. במקום מסוים, אותו וירניק שנתן לי השראה שהעבר שלי נותן לי כוח. זה היה... אנוכי מצידי לרצות זאת, אני רואה זאת היום, כיצד לקחתי מכם עתיד שלעולם לא יוכל לחזור. אפילו לא עצרתי לרגע לראות אם אתה מאושר..." אילידיה נשמעת מאוכזבת מעצמה.

שירו-סנשאי -

"עשית למען האומה הזאת יותר מחצי מהאנשים כאן, ובוודאי יותר מהמועצה עצמה", הוא כמעט מסיים בכך, אבל עוצר לרגע, והמילים ממשיכות לבקש ממנו להיאמר.
"זה קשה. לחיות מתוך ציפייה למחילה ממקום שלא יודע להעניק אותה" הוא מפנה את מבטו חזרה לאש. קולה הרך של הלהבה מחליף את הדממה שנפלה. "אבל יש עוצמה - כמעט סוג של אמת עליונה - בלבנות בית מאפס. כשהקירות לא באים מקשר דם, אלא מהבחירה להישאר. כשמישהו פותח לך את הדלת ואומר, בלי לשאול שאלות, 'אתה שייך'. גם אם לא נולדת כאן. גם אם אף מילה שלך לא נשמעה כמו שלהם. גם אם התפללת לאלים אחרים".

הוא מהסס לרגע, ואז מדבר שוב, שקט אך חד.
"סא-אאגה ירצה שתאמין שבית נבנה רק בירושה. בדם. בכוח שמטיל צל על כל מי שחסר אותו. שהוא דבר שניתן לך או נלקח ממך. אבל אני חושב... אני חושב... שהחודשים האחרונים הוכיחו לנו את ההפך. שבית נבנה באנשים שלא עוזבים, גם כשזה קשה. באנשים שמחזיקים זה את זה כשהעולם מתפרק, כי החובה שלהם אחד כלפי השני חשובה יותר מהכאב שלהם עצמם. ויש בכך משהו שמרפא גם את הכאב עצמו" הוא מביט באש.

"אני יודע מהו עול החובה, שירו. גם אתה יודע מהו. גם אחרים כמו דנקן והקטור מכירים זאת. אני מקווה שבארוות' תוכל לנוח מהעול הזה, לפחות מעת לעת. זה רק קלף. דיו על קלף. אבל אולי, יום אחד, מישהו אחר יתלבט אם אפשר להשתייך. אולי גם הוא יפחד שהוא זר מדי, אחר מדי. ואולי הוא יראה אותך - את מה שבנית ועוד תבנה כאן - ויבין שהתשובה היא כן. אולי בזכותך, גם הוא ימצא בית".
ואז, חיוך אמיתי, עייף אך כנה, מתגנב לשפתיו. "אבל אל תצפה לפטור ממיסי קרקע. אתה אזרח עכשיו" הוא מטה את ראשו קלות. החיוך הזה, כמו תמיד אצל לוקרשיוס, לא נשאר זמן רב. אבל הפעם... הוא שוהה. לא כמו מי שמתאמן על חיוך, אלא כמו מי ששכח לרגע שהוא צריך להסתיר אותו.

אילידיה -

וירניק שותק זמן ארוך, כמו אחד שמודד את משקלה של נשימה.

"להיות מאושר..." הוא מתחיל, קולו שקט, כמעט מרוחק, "אני לא חושב שזה תמיד עניין של בחירה. לפעמים הלב שותק גם כשכל שאר הגוף צועק שהוא מוכן. אבל... יש שם בחירה, אלמנט מסוים שלה. יש תמיד נקודה קטנה, סדק שאפשר לדחוף בו אור. כל השנים האמנתי שפמיניה... שהיא ואני, שאנחנו שני עולמות שונים, גם אם יש בנו דמיון רב. שהיא הסלע, ואני הים. וכל השנים חשבתי שאם אכה שוב ושוב בגלים, בסוף היא תישבר - או שאני אתפזר לקצף. לא העליתי על דעתי שאפשר פשוט לשקוע לידה, להקיף, ולא לדרוש שתשתנה. אני חושב שגם היא לא הבינה שהיא יכולה לעשות אותו הדבר איתי" הוא משפיל מבטו לרגע, כאילו נבוך מהדימוי.

"חשבתי שחופש פירושו להתרחק. להיות לבד. לשמור על הזהות שלי גם במחיר האהבה. לא רציתי... לא העזתי לתת לה לשנות אותי. אבל עכשיו, אחרי כל מה שראינו, כל מה שעברנו - אני כבר לא אותו אדם. והיא לא אותה אישה. ופתאום אני מבין שאולי דווקא בגלל זה, דווקא בגלל הצלקות, דווקא כי אנחנו חדשים, אחרים - אולי דווקא עכשיו זה אפשרי. אבל כאב חדש לא אומר למחוק את כל זכרונות העבר. אפשר להוקיר את מי שהיינו פעם, אפשר לאהוב את התקופה שבה הכל היה פשוט יותר. זה לא הכל או כלום".

הוא פונה שוב אל המיטה, מביט בפמיניה הישנה.

"והיא... היא אהבה אותי גם ככה. גם בצורת השבר שלי. אבל היא תמיד רצתה לרפא, אילידיה. את כולם. כאילו כל כאב הוא שאלה ויש לה את התשובה. והיא לא טעתה בזה. לא באמת. לא כל כאב מחשל. לא כל משבר מהווה הזדמנות גדילה. לפעמים כאב כואב וזה הכל" הוא לוחש כעת, צל חוצה את פניו. "על כל היירוזאוג, על כל אודסיה, יש דנקן. אני חושב שהיא פחדה שאהפוך לאחד כזה. ואני חושב שאחת הסיבות המרכזיות שלא הפכתי למשהו בסגנון היא אתם, ואת במיוחד".

IN
"לשקוע לידה… כשאתה מנסח את זה ככה זה נשמע חלומי. לא לשכוח את הכאבים, אבל פשוט להמשיך הלאה איתם, לקבל עתיד טוב בסוף כל הסיפור. פמיניה לא טעתה בכך שהעתיד שהיא הביאה לך היה הטוב ביותר שהיא יכלה לתת, כי אני לא חושבת שיוכל להיות עוד עתיד שכזה…" אילידיה אומרת בקול נוקשה.

"רק בסוף אתה מגלה איזה כאב הפך אותך לחזק יותר, ואיזה כאב פשוט נותר איתך, פצע שלעולם לא יסגר עד הסוף. רק בסוף אתה לומד מהן באמת המגבלות שלך. ורק בסוף אתה מסתכל למראה ורואה מה נותרת- מישהו שהפך חזק יותר, או שבר כלי" הקול שלה מעט רועד כעת והאגרוף שלה נקמץ. "עברנו יותר מידי בשביל שהסוף הזה יהיה טוב וירניק. אז אנחנו מאמינות שכל צלקת מחזקת אותנו, ושהכאב הזה הוא עם מטרה, ואנחנו לא עוצרות באף נקודה, כי אנחנו מפחדות להסתכל למראה הזו. איזי באה מעולם אחר, אבל היינו דומות בזה. היא איבדה את אמא שלה ומרבית שבטה, אני איבדתי את אחותי והקשר למשפחתי, ושתינו התמודדנו עם הכאב בדיוק ככה."

היא מסתכלת על פמיניה ובלי לשים לב חיוך עולה על פניה, כאילו היא משועשעת מהמחשבה "במקום מסוים, התווכחנו על התשובה לכאב, אני ופמיניה. היא רצתה לקחת אותו, להקל עליו, אני אמרתי שצריך לחוות אותו כדי להתחזק. אבל שתינו לא באמת יכולנו להמשיך ככה לנצח. אני בקרוב אצטרך להסתכל אחורה- ולהבין מי הפכתי להיות אחר המסע הזה, ומה נותר לי. והיא... גם כשהיא לקחה את הכאב, היא תמיד לקחה אותו על עצמה, היא לא הייתה עומדת בזה" היא אומרת.

"יש לה מזל שאתה נמצא כאן לצידה, היא צריכה תמיכה" היא הסתכלה כעת על וירניק, ובעיניים שלה היו רגש שהוא לא ציפה שהיא תביע כלפי פמיניה- רחמים.

"להיות מגדלור של תקווה לדחויים, זה משהו שאני בהחלט יכול לשאוף אליו" מחייך שירו. הוא מצחקק קלות למשמע ההערה האחרונה של לוקרשיוס, טופח בשנית על כתפו.
"מיסי קרקע... אני אפילו לא התחלתי לחשוב על מה אני אעשה אחרי כל זה, וכבר הפכת אותי לחקלאי?"

אילידיה -

"אני חושב…" הוא מתחיל לאט, כאילו מנסה להאזין למילים שהוא עוד לא אמר. "אני חושב שהפתרון הוא לא לברוח מהכאב, אבל גם לא להפוך אותו למורה בכוח. הוא יכול להיות שניהם. אולי הכאב הוא פשוט תזכורת. לפעמים טובה, לפעמים רעה. איזי היא דוגמה טובה. היא הפכה לחזקה יותר ביער ההוא, ברגע שבו נתת לה את העוצמה להתנגד לשות'-גוראג. אבל היא לעולם לא תשכח את המוות של אושגה" הוא נושם ארוכות.

"אנחנו מסתובבים בעולם הזה, צוברים צלקות כאילו הן תארים, וכל אחת מהן לוחשת לנו סיפור. אפילו לעולם יש אזור שלם שנקרא צלקת" הוא כמעט צוחק. "אבל לפעמים אנחנו כל כך עסוקים בלשמוע את הלחישות האלה - שאנחנו שוכחים לשאול את עצמנו שאלה אחת פשוטה: ומה עכשיו? בסוף, בן אדם נותר רק עם המראה, כמו שאת אומרת. השאלה שעולה ממנה היא לא מה עברת, לא את מי איבדת, אלא מה נותר. מה אתה בוחר לשאת איתך הלאה, כשהדרך ממשיכה".

"את אומרת שאת לא יודעת עדיין? את חוששת שבסוף הדבר הדרך הזאת את תחזיקי בפחות ממה שיצאת איתו? פחות חום, פחות קשרים, אולי פחות זהות?" הוא מהסס לדבר בשמה, אבל ממשיך עד הסוף. "אין לי את כל התשובות, אילידיה, אבל אני רואה את זה אחרת. נדמה לי שאת תחזיקי יותר. תהיי יותר. משהו בדרך שבה את בחרת ללכת בנה אותך מבפנים. אולי הרחמים כלפי פאם יהפכו בסוף לחברות" הוא מחייך קלות שוב, משועשע מהרעיון.

שירו-סנשאי -

הוא מזדקף כמעט מיד.
"האמת שזהו מיתוס נפוץ. מיסי קרקע לא חלים רק על חקלאים. יש סעיפים שונים – מיסוי על שימוש עירוני, מיסי ייבוא, מס על שטחים ריקים שמוכרזים כשטחי המלך או המועצה, ויש אפילו מקרה מפורסם של מס על פרדס שלא נשא פרי כמעט עשור. למעשה, אם אתה מסתכל על הבקשה המקורית שהוגשה במועצה השלישית של-" הוא נעצר לפתע, שותק. עיניו נפערות קלות כאילו פתאום שמע את עצמו. "בדיחה. הלצה. כן, כן, הבנתי" הוא מתקן את עצמו במהירות, מביט בחיוך הזעיר של שירו בזווית פיו.

"טוב שאנאבל לא שמעה זאת. היא מתלוצצת על חשבוני די והותר..." הוא מדבר בפתיחות קלה, ואז מרצין. לא דרמטית – אלא בדיוק כפי שעוצר צריך להחמיר את מבטו כשמדובר בשאלה שאכפת לו ממנה באמת. "ומה כן?" הוא שואל בשקט. "מה תרצה לעשות, אחרי כל זה?"

IN
"אני רוצה להאמין שאני חזקה יותר, יכולה להחזיק יותר, אבל לפעמים אני שואלת את עצמי אם זה רק הלחישות האלו או המציאות. בעיקר עכשיו... בלי אודסיה לכעוס עליה, אחרי שעזבתי את אבירי המעמקים, ואויב המסדר הזה נכלא. אחרי כל השליחויות והמועצה... אני מרגישה מנותקת מתמיד" היא אומרת.

"אני לא יודעת לאן אלך אחרי זה, אני לא בטוחה מה הנקודה הבאה. אני מזכירה לעצמי גם שבכל רגע ייתכן שניכשל, שאין מה לקוות מידי, שאולי בכל מקרה הכול יסתיים פה..." אילידיה תוהה "במקום מסוים, זה יהיה פשוט יותר מלמצוא לעצמי זהות חדשה. להמציא את עצמי מחדש" אומרת חצי האלפית.

"לאן אתה ופמיניה תלכו? אם נעבור את הכול?" היא שואלת.

"להיות איתך כן? אין לי מושג. לורד ריינן הציע לנו לנהל את ארודר, אבל אני לא יודע דבר על שלטון. אני לא יודע לזרוע ולקצור, הבישולים שלי מחרידים למדי והפעם האחרונה שבניתי משהו אלו היו ביצורי שדה" אומר שירו, מושך בכתפיו.
"וגם כמשורר אני סביר לכל היותר. למרות כל מאמציי, לא הצלחתי להשתפר משמעותית בצד האומנותי הדרוש מלוחם באימפריה".

אילידיה -

"אני בטוח שהאבירים יקבלו אותך שוב, אם תרצי לחזור לשם" הוא לא נראה משוכנע מלכתחילה שהרעיון בכלל רלוונטי עבורה, כאילו רק זורק אותו לאוויר. "אבל אני מבין מה את אומרת. דנקן וסא-אאגה עוד לפנינו. הפיתוי לא להתפתות הוא כבד".
שתיקה קלה, ואחריה וירניק עונה.

"נורברט ואני שוחחנו. יש הרבה שאנחנו לא מסכימים עליו. הרבה מאוד..." הוא מרים גבות לרגע, כאילו בולם בדיחה על חשבונו של הלורד בכוח. "אבל הוא אמר שהוא מתכנן לעזוב אחרי שכל זה ייגמר. לעזוב את המשרה, אני מתכוון. לא את ארוות'. אמרתי לו שאני מבין אותו - הרבה פעמים אנחנו לא חושבים על אלו שנותרים מאחור בזמן שאנחנו יוצאים לחזית. זה לא תמיד פשוט. בזמן שאנחנו התמודדנו עם שות'-גוראג והקברן, נורברט נאלץ להתמודד עם סא-אאגה וסקווארי. הוא שחוק, והוא הרוויח את המנוחה שלו" וירניק מתקדם לנקודה שלו.

"הוא הציע לי לחזור לארודר. לא במקום ההצעה שלו עבורכם לנהל את העיר, כמובן. אבל הוא אומר שיש לו תחושה שאתם תכוונו בסוף למקומות אחרים, ושהעיר בכל מקרה תזדקק לי. לורד או לא" הוא נראה מהוסס.
"אז חשבתי, איכשהו, לפצל את הזמן... אולי בסתיו ובחורף נגור בעיר ובאביב ובקיץ נטייל. נלך לאן שהיא רוצה. לא יודע, לא רוצה להחליט בשביל שנינו. אבל אני נותר איתה, זה בטוח" הוא מלטף את אגודלה בשנית.
"יש לך רעיונות? חוץ מלהפוך לדייג טרוטות מקצועי?"

שירו-סנשאי -

"למשול זה יותר מאשר לדעת על חיי התושבים עצמם, למרות שבהחלט יש בכך יתרונות רבים. אנאבל ודנקן היו היעילים ביותר מבין חברי המועצה בהקשר הזה. הם הבינו את האנשים כי הם חיו ביניהם" הוא מהנהן למשמע דבריו של שירו-סנשאי.

"אני לא יכול לומר לך מה תרצה לעשות, כמובן, אבל האפשרויות פתוחות בפניך. כהתחלה, אתה יודע לא לאבד את הראש בשדה קרב - וזה יותר ממה שאפשר להגיד על רוב אצילי הממלכה. אנו נזדקק לגנרל חדש שיוביל אותנו לאתגרים הבאים" הוא מציע לרגע, לא רוצה לכפות. "ביקשתי מהקטור לשקול לשמש כריבון הברק החדש, אחרי שכל זה ייגמר. אם ננצח. כשננצח" הוא מתקן את עצמו, נחרץ. "אבל אחד מהדברים ששבר את דנקן היה העול הכבד שהוא נשא, חובה כפולה שלא הותירה לו מקום להקים בית. וכשהוא קם, החובה הזאת הרסה אותו. חשבתי שאולי ראוי לפצל את התפקידים, לתת לכל אחד מהמחזיקים בהם אפשרות לחיות כחלק מארוות', ולא רק עבורה..." הוא משתתק לרגע.

"על אותו משקל תוכל להיות גם ראש משמר נשימה-ראשונה, אם תרצה תפקיד פחות קרבי, אחד שאולי יזכיר לך יותר את סנואופיק. תוכל גם להיות מורה לחימה, כמובן, במקום גנרל. אתה מתאים להוביל אנשים גם כמחנך, שירו. לומר מישהו שיגיד להם שגבורה היא לא עניין של שריון מבריק, אלא של להישאר שלם כשאחרים נשברים. או אולי נציג של כל מי שמרגיש דחוי מהמועצה בעקבות תריסר השנים האחרונות. אתה פרגמטי וחביב מספיק, אנשים יאהבו אותך. הם יוכלו להתלונן על מה שבאמת מפריע להם במקום בפונדק המקומי. ואם לא... תמיד תוכל פשוט להישאר לידי. כבר נמצא עבורך סיבות לא לישון, בדומה לתפקידים האחרים שהצעתי" הוא בולם צחקוק עדין, אך מפסיק לבלום אותו בהגיעו לסוף דבריו: "ולמען הסדר הטוב - כל זה רק אם אתה לא בוחר להפוך לחקלאי, כמובן".

IN
"כל חלום שלא מערב כדים כנראה יעבוד" אילידיה חייכה בלגלוג קל, שהקליל את השיחה.

"בכנות, וירניק, אני חושבת שאתה צריך לנסות את נושא המנטוריות מחדש, או אולי אפילו אבהות. פמיניה גם תיעזר בך, ואם הצלחת לכוון את קראולי לא להיכנס לכלא למשך זמן כה רב אני בטוחה שיכולה להיות לך השפעה חיובית על כל מי שתהיה שם עבורו" אילידיה אומרת, "דור עתיד, זו יכולה להיות מחשבה יפה."

"לנהל את ארודר... זו אפשרות" אומרת אילידיה "לנורברט באמת מגיעה החופשה, והמקום הזה שקט. אני לא יודעת, אצטרך לחשוב על כך" היא מנסה לחשוב על האופציה טיפה, אבל מאוד קשה לה להביא את עצמה לכך מנטלית.

אילידיה -

"האמת שלא חשבתי על זה" הוא משתתק לרגע, שוקל את הדברים. "עד עכשיו לא באמת שקלתי את זה כי זה לא היה אפשרי פיזית, את יודעת. אדם ופיה" הוא מכחכח קלות בגרונו. "אבל אולי את צודקת. יש פה קו מקשר - אני עם קראולי, היא עם בת'אני. שנינו ראינו אימוץ כפתרון. אולי זאת באמת הדרך קדימה" הוא מעז להיראות מחויך, ונראה שההצעה תופסת כיוון חיובי, הגם שהוא לא מכריע בה עד שפמיניה לא תתעורר.

"תודה, אילידיה. זה עזר לי. ואם אני יכול להשיב בהצעה - אם ארודר היא לא אופציה, ואת לא רואה את עצמך יושבת על כיסא מושל מוקפת חוקים וניירת, אולי הגיע הזמן לחשוב על מה כן נהנית לעשות במסע הזה, מלבד להכיר אנשים נפלאים כמוני. הייתי מציע לך להמשיך במשהו שמאתגר אותך ודורש ממך להשתמש ביצירתיות ובסקרנות שלך, ולא רק בלב הגדול שלך" הוא עוצר לרגע, חושב.

"מה דעתך על חוקרת מלכותית?" הוא שואל. "סא-אאגה טמן כל כך הרבה רעל בתוך הממלכה הזאת, שייקח מקום הזה, וייקח שנים לחשוף את כל הסוכנים והמזימות שהותיר מאחור. מישהי צריכה להתחיל, לא?" הוא נשען מעט אחורה, עיניו מתרככות. "את הובלת את החקירה הראשונה, זוכרת? את, והספר המהולל שלי, כמובן, אבל אני לא פה בשביל הקרדיט. זה גם יאפשר לך לשמור על עצמאות ולטייל ממקום למקום, ועדיין שיהיה לך בית לחזור אליו".

IN
"זה... רעיון לא רע" היא אומרת, שוקלת זאת "העבודה הזו באמת קשה לסיום, ואולי... עם כל השנאה שלי אליו, זה היה מרגש לחשוף את הסודות האלו. הרגיש לי... כאילו אני מסוגלת לנצל את הכישרונות שלי לטובה. אני חושבת שאהבתי זאת, זה היה קשה בצורה שונה מאיך שקסם תמיד אתגר אותי" היא שוקלת לעצמה.

"אני מקווה... שהיא תסתגל לחיים החדשים האלו. אני לא מבינה איך היא הפכה לבת אדם, אבל זה בטח לא קל" היא אומרת "וגם אנחנו, צריכים להסתגל, בדרך כלשהי פעם נוספת. בתקווה הפעם לחיים יותר שקטים" היא אומרת לוירניק, ומגיעה מצידו, מחבקת אותו בחברותיות.

אילידיה -

המסדרון היה שקט, קירות האבן הגבוהים של הארמון לוכדים את קול צעדיה של אילידיה כמו זיכרון שמסרב להיעלם. השיחה עם וירניק עדיין הדהדה בתוכה, כמו נימה של כינור שנותרה תלויה באוויר, דקה ובלתי נראית אך בלתי ניתנת להתעלמות. היא לא מיהרה. לפעמים צריך ללכת קצת כדי להרגיש שמתקדמים באמת. כשעברה את אחד מהשערים הצדדיים אל אחד האולמות הפתוחים - זה שבו עבדו כעת המגויסים על אריזת הציוד לצעידה לעבר מגדל הברק - עיניה נמשכו מיד לדמות אחת. לילוואנה.

הפיה - או אולי עדיין אלפית, בתוככי עצמה - כרעה ברך לצד ערימות של חצים, מסדרת אותם לפי סוגים וייעוד. היא לא אמרה מילה. רק המשיכה לעבוד באצבעות מהירות, כמעט כעוסות. צמיד העץ שלה הבהב קלות בכל תנועה, כאילו גם הוא ממהר. לידה נער צעיר ניסה לעטוף גלילי בד לתוך תרמילים, ולילוואנה עצרה רק לרגע כדי להדק עבורו את הקשר בטרם שלחה אותו לדרכו. חצי חיוך, ואז שוב פנימה אל המלאכה. זה כמעט נראה כאילו היא חיפשה את העיסוק בכוח, ואילידיה מכירה אותה מספיק כדי לזהות את הניסיון של הסיירת לשעבר להימנע ממחשבות.

IN
אילידיה מתקרבת לסיירת, מתיישבת לידה. "זה מועיל?" היא שאלה בפשטות "כי זה לא נראה שזה עוזר" היא אמרה, מסתכלת עליה, והיה די ברור שאילידיה מדברת על המחשבות של לילוואנה ולא באמת על העבודה עצמה.

אפילו לא היה להם את הרגע לעכל את השינוי שלילוואנה עברה. אילידיה לא ידעה מה השינוי הזה אומר... היא לא הבינה אותו לחלוטין, כמו שהיא לא הבינה את השינוי של פמיניה לבת תמותה. היה גבול למה שהם הבינו במסע הזה, ובניגוד לאודסיה או לפרופסור טירצ'יבאלד, אילידיה הרגישה בסדר להשאיר את חלק מהשאלות בתור שאלות לרוב.

אבל במקרה הזה, זה היה קשור לחברה הטובה ביותר שלה, ולכן, כדאי לנסות להבין זאת.

אילידיה -

"זה לא", השיבה לילוואנה, בלי להרים את עיניה. ידיה עדיין המשיכו לסדר את ראשי החצים, גם לאחר שהודתה שאין בכך תועלת אמיתית.

"היה משהו פשוט יותר, לפני כן. לא קל יותר, פשוט יותר. ידעתי מי אני, מה אני אמורה לעשות. עכשיו יש בי חלקים שאני אפילו לא מזהה. לא הקסם, אלא המחשבות. התחושות. זה כאילו מישהו שינה לי את הסולם הפנימי, ופתאום תווים שהכרתי נשמעים לי אחרת" היא ממשיגה זאת, מביטה כעת באילידיה. "אני חושבת על זה הרבה, בימים האלה. בניס-פרדי ובמעבר זה היה בין שנייה לשנייה, קצת על הספינה לפני שהתעוררתם וגם אז לא באמת. עכשיו זאת אולי הפעם הראשונה שיש לי קצת יותר זמן, לפני שנצעד למגדל הברק. לבית הקודם שלי" היא רוצה להיאנח, אך עוצרת את עצמה.

IN
"בואי נלך לסיבוב" אילידיה שמה את היד על הציוד, עוצרת את לילוואנה, וקמה איתה להליכה קלה.

"את צריכה להתמקד בתחושות... זה מעצבן, אבל אם משהו יענה לך על התהיות, זה הרגש שלך, בסוף מכך היא הושפעה" היא אומרת, לא אומרת את שמה של פמיניה במפורש, זהירה.
"איך זה מרגיש, לחזור הביתה? עכשיו כשאת מבינה מה באמת קרה? עכשיו שהסיפור של מה קרה לדנקן שלם?" היא שואלת את האלפית הפיה.

אילידיה -

לילוואנה הלכה בשקט לצד אילידיה, נשימתה אחידה אך מתוחה, כאילו כל צעד הוא הכנה לקפיצה, לא להליכה.

"זה לא באמת לחזור הביתה", היא אמרה לבסוף. "זה לחזור לשבר של משהו שפעם קראתי לו ככה".
היא עצרה לרגע, מביטה באבן דרך שבצבצה מתוך הקרקע – קטנה, חסרת משמעות, ובכל זאת, נראית כאילו גם היא נושאת זיכרונות.
"לחזור לארוות' היה כמו לנשום אוויר ישן. מגדל הברק... זה יהיה כמו להפסיק לנשום". קולה התקשח מעט. "אני לא הייתי שם מאז התקופה אחרי שבת'אני מתה. אחרי ריברווד... זה כבר לא היה מקום של חיים. רק אני והוא, שני אנשים שהלב שלהם נשבר ולא ידעו איך לאחות אותו. הייתי כלואה שם. פחדתי לברוח, אבל פחדתי יותר להישאר. אז ברחתי בדמות יציאה לסיורים ועבודות, עד שפגשתי אתכם. עכשיו? אני חוזרת כדי להילחם על כל סנטימטר של האדמה שעליה גדלתי" היא בולעת רוק.

"לעבור בחצר שבה ריילה לימדה אותי לירות בקשת, להבין שאני צריכה להילחם על אותו מקום בו הצבתי בובות קש או מטרות עשויות עץ... אני יודעת שסא-אאגה ביצע זוועות רבות, אבל את זה לעולם לא אוכל לשכוח. אני מוכנה לכך" היא שתקה לרגע, עיניה ממוקדות, נעות בין מחשבות.
"ויותר מכל, אני כואבת בשבילו, את יודעת?" קולה התרכך. "דנקן. הוא... הוא נשבר. הוא אהב אותה, והוא נשבר. לא רק ביום שהיא מתה, אלא כל יום מחדש, בעולם שאמר לו שוב ושוב שהאהבה הזאת כבר לא משנה. הקטור מדבר הרבה על לגאול אותו, להציל אותו מעצמו. זה החלום, כמובן..." היא נושמת עמוק. "עבור בת'אני. עבור ריילה. עבור כולנו. גם עבורי, על כל מה שהוא נתן לי. אבל אני יודעת שאם ברגע האמת הוא לא יוכל לעצור... אני אצטרך להיות זו שתעשה את זה, לצידכם. ואני מוכנה לזה. גם אם זה יכאב יותר מכל דבר אחר".

היא עצרה, מבטה פונה לשמיים. השמש נחה נמוך באופק, נשברת על האבנים.
"אני רק מקווה שתהיה לו הזדמנות כמוני לאיחוד. מה שהיה לי עם בת'אני ריפא בי משהו שחשבתי שיישאר שרוף לעד. מגיע גם לו... לא הכל מעשה ידיו - היה לו חלק עצום בכך, ואושגה שילמה את המחיר הנורא מכל, אבל גם המועצה כשלה. היא הכזיבה אותו בשעה בה היה זקוק להם" היא עוצרת לרגע.

"זה מוזר, עכשיו כשאנחנו יודעים הכל. להביט לאחור ולגלות שכל השנים האחרונות היו חלק מסיפור של מישהו אחר - כאילו סא-אאגה כתב את חיי, ואני רק הלכתי בתלם שהוא סימן לי. אני לא יכולה לתאר לעצמי מה שירו ונישידי מרגישים".

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה