השניים מתארגנים ויוצאים, מרגישים את חום השמש על העור או על הקשקשים, כתלוי במי מדובר. הם שוקלים לרגע לחפש את קראנג, אשר לדברי המושלת יצא להסתובב בטוסון החדשה בעוד שהם היו מחוסרי הכרה, אך בטרם מגיעים לכדי החלטה - מזהים מרחוק את נישידי, מתווכחת עם אדם מבוגר, בשנות הארבעים המאוחרות, הלבוש בבגדי עור וסביבם תכריך אדום אשר נראה בהשראת הרפובליקה. השניים מהלכים זה לצד זו, האיש בבירור רוצה לעצור אך נישידי לא מאפשרת לו, מביטה קדימה כאילו חושבת על המשימה הבאה ורק רוצה לסיים את השיחה.
"אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, לא נוכל להמשיך להוציא שיירות מסחר - גם לא עבור המושלת - אם המצב הביטחוני לא ישתפר" הוא דורש. "זה פשוט לא רווחי עבורנו".
"חשבתי שתנסה לדבר על המוות והפציעות" משיבה דמת הדרקון ברוגע.
"אה... גם זה, כמובן, כן. זה משתמע, זה מה שהתכוונתי".
"אה הא".
"ובכן, אין זה משנה. מוות עולה כסף, בכל מקרה, והגילדה תתפרק אם תמשיך בהפסדים הללו. זהו נזק לא רק לנו, אלא גם למושלת ולבית דה-לה נפטיס. זה לא מעניין אותך, בתור המשרתת המהוללת שלה?" הוא מחזיר אש, מעביר יד בשיערו המאפיר ומגרד חלקים שכבר הספיקו להקריח.
"אתם תקרסו כלכלית מאובדן של שתי שיירות מסחר? בטוח שזה מה שאתה רוצה לשכנע אותי בו?"
"ובכן, כל קושי כלכלי יכול להתגבר, כמשק כנפי הפרפר ו-"
"סלטג'יו, אין לי זמן לקשקושים הרגילים שלך מול האלפים או לקוחות אחרים" היא עוצרת במקומה, והאיש המבוגר נאנח בהקלה מסוימת, אך לא בטרם נישידי מסתובבת אליו - גבוהה ממנו בראש וחצי - ומתקרבת בצעד בטוח שמרתיע אותו אחורה.
"הדרכים בטוחות. בדקתי בעצמי, אין שום בוזזים או שודדים. אם היו, הרפובליקה הייתה מעדכנת אותנו אם הם ליד הגבולות שלה. יש לנו הסכמים בנושא".
"אבל אין שום הסבר אחר".
"בטח שיש - הנהגים שלך ברחו עם הסחורה או שהחליטו למכור אותה לרפובליקה".
"אני בוחר את הנהגים שלי היטב, ויש משמר על השיירות. הם לא יעשו ככל העולה על רוחם" הוא נשמע בטוח למדי, גם אם לא לגמרי. "אני מבין שחקרת, אבל השיירות לא מגיעות!" הוא מתעקש. "משהו אורב להם - אלפים, בוודאי. הקיצוניים יותר, אשר שונאים את ההתיישבות. תואם את האופי שלהם לגמרי, מחודדי האוזניים הללו".
"יש לך הוכחות, לפני שאתה מתחיל להאשים לי אלפים אקראיים?"
"הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה, גברתי" הוא משלב את ידיו.
"זה מה שחשבתי. עד שאין לך הוכחות-"
"אבל איך יהיו לי הוכחות אם את מסרבת לחקור?" הוא מתעצבן.
"חקרתי כבר, ואני אומרת לך - אין שם אף אחד! אין שום עקבות של יצורים שאנחנו מכירים, ואם יש חיות מסוכנות באזור - ובכן, זהו חלק מתוואי השטח של המקום. ברוך הבא לניס-פרדי, הארץ שבה הכל יכול לקרות".
"את? את מתכוונת ללמד אותי על סכנות ארצי, למרות שהגעת לפני פחות משנה? אין לך בושה?"
"אני יכולה ללמד אותך על הסכנות שבאימפריה, אבל גם עם אזהרה מלאה ונרתיק מלא בשיקויי ריפוי, אין סיכוי שתשרוד אותן" היא מחזירה בקרירות. "הדיון הזה נגמר, סלטג'יו. תארגנו את הקרוואנים שהמושלת ביקשה. אנחנו יוצאים בעוד פחות מיומיים אל שבט ריוסנה, והיחסים איתם מתוחים. לא צריך להעכיר זאת עוד יותר באיחור מיותר".
"ונדריה תשמע על כך" הוא מזהיר, מסתובב והולך.
"אל תדאג, אני מתכוונת לעדכן אותה בעצמי" נישידי ממלמלת ונאנחת, עוצמת את עיניה בעייפות רגעית ואז פוקחת אותן, עומדת להסתובב בטרם היא רואה את הקטור ואת שירו-סנשאי.
"נהנים מהמופע?" היא שואלת, ספק ברוגז וספק באדישות.