• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
הקטור ושירו-
"אפשרי שלא הסתובבתי עם מספיק דמי דרקון בחיים שלי, אך למדתי לזהות את המבטים שלך שירו-סנשאי. אמור לי מה נמצא על ליבך. אני חושב שזה דבר שכולנו צריכים לעשות בימים הללו" הקטור משתדל לומר זאת בקול עדין ככל האפשר, מנסה לא להישמע מתנשא על שירו, אלא מקבל ומוכן לשמוע מה יש לו להגיד.

הקטור ושירו-
הקטור נאנח, זה לא מה שהוא התכוון לעורר בתגובה שלו באותו היום, אבל הוא מניח שזה הגיוני. תגובתו הייתה אולי הגיונית לטעמו, אך בבירור השפיעה הרבה על שירו.
"בכנות? אני מנסה לא לחשוב על זה" אומר הקטור ונכנס טיפה יותר עמוק אל תוך האמבט. "אני לא הייתי איפה שאתה היית, אני לא יודע מה קרה או מה נאמר. כל מה שאני יודע זה שאמרת לי את התוצאה הסופית. ואני מנסה להבין את נקודת המבט שלך שירו, באמת ובתמים שאני מנסה, אך קשה לי. איני בא לנסות לפרום את מיתרי הלב שלך בשטף של אשמה. אני פשוט הולך לשאול אותך שאלה שלא יכלתי לשאול עד עכשיו בשל כל האירועים האחרונים. האם אתה יכול להסביר לי מה קרה שם?"

IN
"כן, מוזר" מנפנפת אילידיה את הנושא "בוא נלך, יש לנו הרבה צעידה. יש לי גם את המקום שבו קברו את אבא שלי, אם נספיק לעבור שם" אומרת חרשית הקסם והולכת על פני הקבוצה, בבירור רוצה פשוט להתרחק מכאן, גבה מופנה לעבר שטח השבט.

"להסביר, כן? להבין? כנראה שגם אני לא בדיוק מבין" נאנח שירו. הוא מניע את כתפיו עמוק יותר לתוך המים, מאפשר לחומם להרגיע את שריריו התפוסים.
"אמאגיל ואני התווכחנו. הוא טען שאני מנצל אותם, אני טענתי שהם בגדו בערכים שלנו, בגדו בי. לאחר חילופי הדברים הבנתי שהוא לא מתחרט, ובאיזשהו מקום גם לא יכול - הריבון כבל אותו ואת אנשיו במקום בלתי אפשרי. היה בי משהו שרצה לעזור לו, אבל לא יכולתי לסלוח על בגידתו. הרגתי אותו, ולא עובר רגע מאז שאני לא מכה על חטא, מנסה להבין האם עשיתי את הדבר הנכון. הגעתי לשם מלא נקמה, ועזבתי מלא באשמה וכעס, עליי ועל הריבון" הוא שותק לרגע, חושב.
"אני לא חושב שתוכל להבין מה הוביל אותי לשם, ואני לא מבקש זאת ממך. אני בעצמי לא בטוח שעשיתי את הבחירה הנכונה".

הקטור ושירו-
"אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול להגיד שהוא עשה את הבחירה הנכונה מאז שיצאנו למשימה בארודר" אומר הקטור, חושב על הדרך שהם עברו. כל האנשים שמתו בגלל המגדלור, היציאה של אנשי ואת' מן הכפר, ממותו של איגנציוס עד ההחלטה האם לתת לאודסיה דרכים לחקור את אם האפלה. "הכוונה הטובה רצופה בטעויות. ולצערנו אין דרך לדעת בודאות מה ייקרה. אמאגיל עשה מה שנכון בשבילו ובשביל האנשים שלו וניסה לרצות את הריבון לאחר שחווה את זעמו, זו הייתה האמת שלו. אמת שמתעלמת מעובדה שיודעים רק מספר מועט של אנשים בכל היבשות והימים: שהטרוגולדיטים גם הם יצורים חיים שמוכנים לשלום. אתה ידעת זאת ולכן בחרת באמת שלך שמבוססת על האמונות שלך. השאלה היא לא אם מה שעשית נכון או אינו נכון, זה רק האלים יוכלו להגיד, השאלה הינה אם אתה חושב שהמעשה היה שקר לעצמך" הקטור מסיים את אמירתו הפילוסופית ואז חושב ואומר דבר מה נוסף.

"אני חושב שהדבר העצוב ביותר בארוות' זה שמי שאנו נלחמים בו הם לא אנשים רעים, בעלי רשע בליבם, אלא אנשים שבורים. אנשים שהסדק שבנשמתם מנוצל בכדי לפגוע באחר. הריבון כך ואני חושב שגם אמאגיל כך. אלו אנשים שהדרך היחידה להצילם זה לגרום להם לסלוח לעצמם. לכפר על המעשים שלהם בראשם. לא הייתי בשיחתך האחרונה עם אמאגיל, אך אני חושב שהוא ניסה לסיים את ייסוריו, בין אם בכך שהוא ישיג את סליחתך או בכך שתגאל אותו ממצבו".

קאס ואילידיה -

הם יוצאים לדרכם, מפנים את גבם אל הכפר של שבט ריוסנה, לפחות עד שיחזרו לפגישה המתוכננת של המאל עם המושלת - ובתקווה, עם חבריהם.
מרגע שזל ולר מבינים את היעד, השניים נראים נרגשים במיוחד. הם מובילים את הקבוצה הקטנה במיומנות, עוצרים למנוחות קטנות בהן הם משחקים אחד עם השנייה או רומזים לקאס להמשיך קדימה. המול, בעצה אחת עם לילוואנה, רואה שאילידיה טרם מרגישה בנוח לבקר את אביה המנוח - ומשכך, הם מחליטים לאפשר לה לעשות זאת בדרך חזרה.

המסע מזרחה בדרך כלל היה לוקח יותר זמן, או לפחות הרגיש ארוך יותר בעבר לקאס, אך ייתכן והוא זוכר זאת מנקודת מבטו של ילד שהעולם סביבו נראה תמיד גדול, גם אם הרגיש לעיתים כמו כלוב אחד ענק. ככל שהם מתקרבים ליער לוגייד, שקרוי על שם מונח אלפי עתיק ונסתר שהשלושה לא מכירים, הזכרונות מתחילים לצוף מחדש, כל אחד חזק ממשנהו. אילידיה עצמה הייתה באזור פעם או פעמיים, במהלך מסעותיה העצמיים, בתקופה שכבר חשבה ברצינות על העזיבה לאלפטם. לילוואנה עצמה נדהמת בדממה מהיופי - וכפי שניסחה זאת בעצמה, מהתיאום המוחלט - בין חלקיו השונים של הטבע.
"הרוח נושאת את שירי הציפורים, את ריח החרציות ואת טיפות הטל הקטנות" היא ניסחה זאת לאחר שנת הלילה, חיוך סמוי ודק נפרש על שפתיה.

לבסוף, לאחר יום וחצי של הליכה מאומצת אך בטוחה, החמישה מגיעים ליעדם. לר וזל כבר קוראים בקול האחד לשנייה, ולרגע נראה שגם על האח הבכור שורה רוח שטות נדירה, כשאחותו כבר מתכוננת לאתגר אותו לריצה מהירה פנימה, תחרות לחזור לאמם האהובה. היער עצמו נראה שלו, כאילו הזמן עצר מלכת בדיוק בנקודה בה קאס הותיר אותו - השמש חודרת מעט מבין הענפים, בדיוק באותם מקומות בהם התחמם המול מעת לעת, מסנוורת באותה עוצמה בדיוק. אפילו הנמלים האדומות נמצאות באזור, כפי שלילוואנה זיהתה בעיניה החדות. קאס זוכר את הקן שהתחבא למרגלותיו של עץ האלון עליו טיפס כילד, בניסיון להשקיף על היער כולו. הוא חזר מלא בעקיצות ונשיכות ולא הפסיק להתגרד במשך שבוע, אך המראה היה מרהיב, גם אם כה שונה מהעיר.
ובעיקר, הוא הוכיח לעצמו שהוא מסוגל לעשות זאת.

רוח עדינה נושבת לכיוון היער, כאילו מזמינה אותם להיכנס, מפצירה בהם לסמוך על יער לוגייד שיוביל אותם לחיקה של אגראייני.
"כמעט ולא מגיעים לכאן אנשים, למעט אלפים מעת לעת" לילוואנה כורעת קלות ובוחנת את האדמה. "אין ענפים שבורים, של מגפי המתיישבים. רק כאלו שנמחצו לגמרי ממשקל חיות כבדות יותר, כגון דובים או חזירי בר. היער דומם ורועש בעת ובעונה אחת. מרהיב".

הידיים של קאס רועדות כשהוא מסתכל על הנוף המוכר, הוא התגעגע למקום הזה- אבל זה לא געגוע שגורם לידיו לרעוד. זה הפחד.
כשהוא רק הגיע לכאן תחת כנפה של אגראייני, הוא לא זכר דבר. לא את הקברן, או את קראנג, או אפילו את אמא שלו. הוא לא זכר את המוות שהוא היה צריך לנקום. שהוא עדיין צריך לנקום.
עם הזמן, הזכרונות חזרו. ואז הוא ידע, הוא ידע שהוא חייב לעזוב, הוא ידע שהוא צריך למצוא את הרוצחים של אמא שלו, להביא אותם לצדק גמדי, לשחרר את הנשמה שלה שלא מסוגלת לחזור לאדמה כל עוד מותה לא ננקם.
והוא עדיין לא עשה את זה. הוא זוכר כיצד כל יום הוא נאבק מחדש ברצון שלו להשאר בחורשה הפסטורלית הזו. עם אגראייני, עם לר, זל, וייל ואמט שהוא היה להם כמו אח גדול. אנאבל הייתה צריכה לדרוש אותו לצדה כדי שהוא יעזוב, הדרואידים היו צריכים לדחוף אותו החוצה. ועכשיו, אם הוא יחזור, האם הוא יצליח לעזוב שנית?
הוא משתהה בצעדיו, מאט מעט את הקצב שלו כשהם מתקרבים.
לפחות עד שזל דוחפת אותו מאחור, עם כל משקל גופה. הינשודובה היא אולי רק גורה, אבל גם גורת ינשודוב היא בגודל של דוב שחור, והדחיפה שלה מעיפה את קאס לאדמה.
'קדימה!' היא אומרת בציוץ, 'הבית מעבר לפינה!' קאס מרים את פרצופו המכוסה עלים ורואה רק את אחוריה של זל, שכבר רצה קדימה, מתחרה באח שלה, והדאגות שלו נעלמות. חיוך עולה על פניו כשהוא קם, יורק עלה שנתפס בפיו, ומתחיל לעקוב אחריהם.

"אני מסכים. אמאגיל או הריבון הם לא אנשים מרושעים, רק שבורים. אבל יכול להיות ששבורים מעבר לכל תיקון" אומר שירו בעצב.
"אני לא חושב ששיקרתי לעצמי, לא. אני חושש שחרצתי את דינו מבלי שתהיה לי את הזכות לכך. אבל על זה האלים ישפטו אותי, כמו שאמרת".

אילידיה וקאס -

היער מקיף אותם מרגע שהם נכנסים פנימה, אך לא בצורה מאיימת, אלא כאילו מחבק אותם פנימה בידיים ירוקות. קאס עדיין זוכר במעומעם את הדרך, מזהה לעיתים שיח בצורה מוזרה או שיטה בעלת ענף עקום במיוחד, ובכל מקרה שני אחיו ממשיכים לזנק הלאה והלאה, קופצים על פני שורשים ומתחמקים מאבנים גדולות, להוטים לחזור לאמם. אילידיה ולילוואנה שומרות על הקצב, אומנם לא מכירות את המקום, אך בהחלט לא זרות למסע בשטח מיוער וצפוף. לבסוף, מרחוק, הקבוצה שומעת את זל ולר קוראים בקול, ונכנסת לקרחת יער עצומה בגודלה, העצים מקיפים אותם במעגל אחיד.

במרכז, עצומה בגודלה ומרשימה בכל עת, נמצאת הינשודובית הגדולה ביותר שראה איש מהם. פרוותה אפורה-לבנה, נוצותיה ארוכות ורכות, טפריה מושחזים כסכינים, כנגד כל מי שטיפש מספיק לנסות ולאתר את הטדאייג של יער לוגייד. עיניה עצומות, גבה עולה ויורד בעדינות, ראשה שעון על ידיה הרחבות. זל ולר, שנראים זעירים לעומתה, מנקרים וקוראים לאמם בניסיון להעירה, אך ללא הועיל.

"נמה אגראייני" נשמע קול עתיק וחלול מאחוריהם, ולאחריו מספר צעדים שמרעידים את הקרקע. המבטא האלפי שלו שונה, ישן בהרבה, טבעי ופראי. הם מסתובבים ורואים את אחד העצים המקיפים את קרחת היער, אלון אימתני ומלכותי כאחד, מתקרב אליהם. רגליו מלאות בשורשים שחובטים באדמה, ידיו נראות כטלפיים עשויות עץ. קאס והינשודובים מזהים אותו - זהו טל-שלכת, אחד מחבריה ומשרתיה של אגראייני, המסייע לה בשמירה על יער לוגייד.
ועדיין, על אף שהוא מגמד כל אחד ואחד מהם, קטן הוא מאגראייני האדירה.

"קום לא תקום כל עוד ארצה בסכנה מן האפלה" טל-שלכת מבהיר, מביט לרגע מעלה לעבר השמש, ולאחר מכן מטה, לעבר האדמה וכל מה שמתחתיה.
"הסכנה המתחוללת כבירה היא, כה אמרה, ורתמה הטדאייג את כוחותיה כדי לנסות ולבלום את האירוע שמתרחש. גם אם הדבר יכלה אותה" מילותיו גורמות לזל וללר לחדול מהניסיון להעיר את אמם באחת, השניים דוממים בהלם למשמע הדברים.
"ויכלה הוא, אם יימשך".

"הקטור יעוף על הבחור הזה." קאס ממלמל מתחת לשפמו בגמדית וניגש אל אמו המאמצת, מלטף את נוצותיה, מרגיש את חזה עולה ויורד בתנומתה. עצב אוחז בלבו, הוא קיווה שהוא לפחות יוכל לדבר עם אגראייני, לפגוש אותה, אם הוא כבר נמצא בניס פרדי. הדבר האחד שהוא ציפה לו מלהגיע לארץ העתיקה.
"איפה השאר? אמט? וייל? מה שלומם?" הוא שואל בקול, בוחן את העצנע. "ואיפה אדמאן הזקן?"

שירו מהנהן בשתיקה, צף על פני המים.
לאחר כמה דקות ארוכות, הוא קוטע את הדממה.
"לאן ממשיכים מכאן, הקטור? מה עוד אנחנו יכולים לעשות, אחרי כל האירועים האחרונים. אם לא הייתי מספיק מבולבל לפני כן, עכשיו אני בכלל אובד עצות" משתף דם הדרקון.

שירו והקטור-
״קדימה, רק קדימה״ אומר הקטור. ״יש לנו אומה להציל, עם כל הסכנות והאיומים שבדרך. לפעמים אנחנו מתפרקים. עומדים על סף השבירה, אבל תמיד יהיה מישהו אחר מבנינו שיוכל לעזור. מהותיקים מאיתנו לצעירים, אנחנו מחזיקים זה את זה. ורק כך נוכל להתקדם״.

IN
אילידיה מחייכת קלות מההערה של קאס, אבל די המומה מהמראה. זה לא קיצוני למה שהם כבר ראו במסע, אבל משום מה היא ציפתה שגם אגרייני- קצת כמו המפגש האחרון שלה עם כוחות הארץ העתיקה- תהיה סוג של ייצוג רוחני יותר. כמובן, יש את הצמיד של לילוואנה ואת הינשודובים החמודים של קאס כייצוג פיזי קיים... אבל אילידיה בראשה סיווגה את הדברים אחרת. המראה של הינשודובית הגדולה הוא לא הדבר לו היא ציפתה.

היא בוחנת את העץ, את האזור כולו. כמה הוא דומה למקום שהיא הייתה בו בעבר? היא מחפשת סימנים, רונות, דברים שיראו לה על הקשר האזורי לטדאייג ואולי גם על הקושי איתו הארץ מתמודדת.

META
טבע: 20+16=36.
מאגיה: 5+15=20.

"אני יודע שיש לנו אומה להציל, אבל איך? נותרנו לבדנו, שרק נורברט נותר לאזן את המדיניות של הריבון ושל תאודוריאן. רק אנחנו נותרנו נאמנים למועצה הישנה".

"זה לא המשחק שאנו נלחמים בו" אומר הקטור בתשובה, "הריבון רוצה בטוב הממלכה, אך הוא עושה זאת בצורה דורסנית. ותאודוריאן לא באמת בעל שליטה כלשהיא, רק שרד כי הוא הצליח לשכנע את הריבון שיש סיכוי שהוא יכול להציל את בת'אני. מה שאנחנו עושים זה לעצור את המזימה של סא-אאגה והאימפריה. ובשביל לעשות זאת, אנחנו צריכים להשיג את התמיכה של מי שגיבינו במהלך הדרך. שוכני המעמקים, החוליות של הדוכסות והכסף שאנאבל ולוקרשיוס יכולים לגייס זה המשאבים שעומדים לצידנו כרגע. מעבר לזאת, צריך לגלות מה הקשר המדויק של הארץ שאנחנו נמצאים בה כעת לארוות', שכן אפילו סא-אאגה חושש מן הקשר הזה. עלינו למצוא את אודסיה ולגלות מה שאנחנו יכולים. זו הדרך היחידה לעצור את הדרקון מלטרוף את כולנו".

אילידיה וקאס -

"נוכחים, אך לא כאן" עונה טל-שלכת, הקול הבוקע ממשיך להיות עמוק ומסתעף. "מטה ירדו, אל העלטה, לקנות זמן לטדאייג העוצמתית. שביב אור ביקשו למצוא, גם בארץ שכל כולה אופל, בניסיון להילחם בחידלון המתקרב. לא בקול תרועה עשו זאת, אלא בהקרבה עמוקה. על כולנו להקריב לארצנו האהובה, כשם שהיא מקריבה עבורנו" קולו דועך מעט, כאילו אפילו העץ העתיק מתקשה לקבל את המציאות הקשה אך ההכרחית. לרגע, הם נזכרים בסאולד, בסיבה שבגנותה הגיעה לקריאת-כתר מלכתחילה... ממש כמו קאס, ואולי אף כמו אילידיה.
לשם טובתה של הארץ העתיקה, ואולי אף לשם טובתם שלהם.
"האם יש דרך בה נוכל לסייע?" שואלת לילוואנה, מוטרדת מהנאמר. "אותה אפלה... נתקלנו בה בעבר ואף הבסנו אותה - אף שלא לתמיד".
"קרובים אתם אל הארץ, עתיקה נשמתכם כמוה, וקשריכם אליה קשר שורשי ועמוק" משיב טל-שלכת, כשוקל את הדברים בקול. "אך אותה אפלה חזקה מבעבר. אלופה חדשה נושאת את הלפיד האפל, חזקה בהרבה מהאלוף הקודם. זועמת היא, כשם שהוא זעם; אבלה היא, כשם שהוא התאבל; אך יותר מכל, בוכה היא, דומעת וזועקת. זהו כוחה על פניו, זוהי העוצמה המקוללת. היא, היא אשר מסכנת את ניס-פרדי אהובתינו, נושאת כאב רב בליבה".
"איזי..." לוחשת לילוואנה, נושכת את שפתה התחתונה.

אילידיה מביטה סביב, עוצמת לרגע את עיניה כדי לחוש את העוצמות. היא יודעת על החשש מהיחלשות הארץ העתיקה, על הקשיים בהם נתקלה - קשיים שתלה אביה, לרבות דוניגאדות אחרים, במתיישבים עצמם. ייתכן ויש בכך מן האמת, אך ליד יער לוגייד אין כל התיישבות של ממש, ובכל זאת היא מרגישה אווירה עכורה, קשה יותר. העצים עודם בריאים, אך במבט בוחן יותר, הם איבדו מעט מבוהקם הירוק, אשר כה ייחודי לארצם של האלפים. אגראייני אומנם נמה, אך היא מקשיבה לרגע לנשימותיה - הן אינן רגועות, כשל תינוק שישן בשלווה; הן קטועות, עצורות, כשל אדם שנאבק בדום נשימה בשנתו. הינשודובית נאבקת, ואף שעיניה עצומות, גופה שלה - גוף שהם אינם רואים - נלחם בעוז כנגד האיום העתיק.
אך לכמה זמן תוכל להחזיק?

שירו מהנהן באיטיות. "שוכני המעמקים לא יסלחו לנו, ולא ירצו דבר מלבד מותו של הריבון. אולי נוכל לנסות לשכנע אותם אחרת, אבל אני לא מאמין שאיזי תקשיב לנו, לפחות לא בקלות". הוא שותק לכמה רגעים, ואז פותח את פיו שוב.
"מצחיק לחשוב שיש בי עדיין חלק שרוצה לחזור לשם, לאימפריה. למרות כל מה שביצעתי בשמה, ולמרות מה שגיליתי עליה ועל סא-אאגה, יש בי חלק שאומר שאני שייך לשם" הוא ממלמל לעצמו בשקט.

"הכמיהה הביתה אינה דבר של מה בכך. מה שגילית כעת לא משנה את העובדה שבאותה עת, היית מאושר בחייך באימפריה. אין זה פסול לומר זאת" אומר הקטור וחושב טיפה על הגבעות המגורשות, גם הוא היה רוצה לשוב הביתה וכנראה באמת ייעשה זאת אם הם ישרדו את המאבק נגד סא-אאגה. אך כעת, כעת אין להם את הזמן.
"הנהר לוקח אותנו למקומות שלא ניתן לצפות שירו. זה נכון לגביך, לגביי ובאשר לכל אחד אחר. אני סבור שגם נישידי מתגעגעת לימיה באימפריה. אולי תוכלו לדבר על כך".

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה