• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
חוץ משירו-
"במקרה ובו אנחנו לא בוחרים לקחת כל שאפשר, אנו נאלץ לקרוא את המפה הפוליטית. מפה שלדעתי אין בה אפשרות לקחת את הצעתה של אילידיה, כמובן מבלי להעליב" אומר הקטור, אין לו עוקצנות בקולו ונראה שהוא באמת אינו מתכוון להעליב, פשוט אומר את דעתו.
"במועצה יש כ7 סיעות. מתוכן 3 מרכזיות בגלל הקרבה שלהם לכס המלכות. האצילים המונהגים על ידי העוצר, גורמי החוץ המנוהלים על ידי המלכה ואנשי הצבא המנוהלים על ידי ריבון הברק. ארבעת הסיעות האחרות הן הכהונה, האחווה המאגית, אבירי המעמקים והסוחרים, המונהגים על ידי לא אחר מהלורד נורברט. ההצעה שלי היא לקחת משלושת הסיעות המשניות. בעוד הדבר דומה להצעה הקודמת שלי, הדבר דואג שאלו שאינם יהיו בצד הנגדי של המהלך הם השחקנים הגדולים יותר. הסיעות הקטנות פגעו, אך באמצעות לחץ מן הסיעות הגדולות יותר וניצול קשרים פוליטים, אני בטוח שנוכל לצמצם את הנזק לצורה מינימלית.
כמובן, אני מתנצל על התפרצותי לפני דבריו של עמיתי, איגנציוס. אני מאמין שהשיקולים הללו רלוונטים להחלטה וגם לתשובתו של המלומד".

כולם חוץ משירו -

"לתאודוריאן אין מלכתחילה אחיזה כאן, אין לי מקדשים לקחת מהם כסף, אם זה מה שאתה מכוון אליו" נורברט מבטל את הדברים בידו. "העיר שלי תישאר חופשית, אני לא צריך את הרדיפות שלו. אם הוא יתקע כאן מקדש, הכסף יעבור אליו".
"הלורד..." דרוול בבירור מסתייג מהדברים, כשוירניק שורק בהתפעלות.
"מה? זה נכון" נורברט משלב את ידיו. "ובאשר לסוחרים ואנשי המלאכה - עברה עלינו שנה קשה, נוראית, בכל הקשור לטרור שמתנהל באדמות החוף. אני לא אעלה מיסים ואחוזי רווח על חשבון האנשים שעוד מסייעים לכלכלת ארודר לצאת מהבוץ".

שירו -

"אתה יודע" מתיישב קראנג לצידו, מפוקק את אצבעותיו בקול, "אני מביט מסביב ותוהה לעצמי איך זה לחיות במחנה שכזה. רוב חיי, הייתי לבד. גם עם משפחתי לא יצא לי לבלות זמן רב, מסיבות כאלו ואחרות" הוא עוצר לרגע, דוחק את הזכרונות ממחשבותיו, וממשיך. "לקום עם שחר למשמע שופר המלחמה... לצעוד ימים ולילות כדי להילחם בקרב שכוח אל לטובת אדון שאינך מכיר. כה שונה..."

"לכל מצב יש את היתרונות שלו" אומר שירו כשהוא נזכר בעבר.
"יש כאלו שלצעוד תחת דגל, להילחם למען מטרה כלשהי ולצד אנשים נוספים נותן להם הרגשה של משמעות, שהם חלק ממשהו גדול יותר מהם. יש כאלו שזה סגנון החיים היחיד שהם מכירים: קמים עם שחר, עושים אימוני לחימה בבוקר ואוכלים מאותה קערה את הנזיד של הטבח כדי למלא את הבטן לפני הקרב" הוא נאנח. הוא הכיר חיילים משני הסוגים במהלך השנים האחרונות.
"אחרים נלחמים בקרבות קטנים יותר, למען מטרה שהם מכירים, לצד חברים ומפקדים שהם מעריכים וסומכים עליהם. לרוב האנשים משתי הקבוצות הראשונות נכנסים במשך הזמן גם לקבוצה השלישית. אבל יש קבוצה רביעית, שהיא הקבוצה הקשה ביותר מכולם - אלו שאין להם ברירה. הם מפחדים רוב הזמן, או במקרה הגרוע פשוט אדישים, נלחמים למען מטרה שלא מעניינת אותם ולמען אנשים שהדבר היחיד שמעניין בהם אלו המגפיים או המעיל שהם לובשים, אותו יוכלו לקחת אחרי שהחייל יפול" שירו אומר, מצטמרר מעט כשהוא נזכר בסיפורו של וירניק.
"אני לא מאשים אף אחד בשיוך שלו לאף קבוצה, ואני לא עושה השוואה האם טוב יותר ללכת לישון לבד, להסתובב בעולם כשאתה היחיד שמארח לך לחברה, או שעדיף לישון במחנה מלא אוהלים ודגלים שמתנופפים ברוח. אבל דבר אחד בטוח - להישאר לבד מונע ממך לפתח קשרים חדשים. אנשים יכולים להיות הדבר הטוב ביותר שקרה לך, או הסיוט הכי גרוע שלך. אם אתה לא מכיר אף אחד, לפחות לא בקשר קרוב, אתה לא יכול לראות את הפנים המתות שלו חוזרות אליך בלילה, מביטות בך באשמה" הוא אומר מבלי לחשוב כשהתמונות מופיעות במוחו לכמה רגעים. הוא מסלק אותן במהירות לפני שיגרמו לעוד נזק, ממלא את מוחו בתמונה של השמים שמעליו - התרגיל הקבוע שלו במצב הזה.

איגנציוס מתרעם לשמע מה שנראה לו כמו נלהבות יתר, במיוחד של אילידיה, לזרוק את האחווה המאגית מתחת לגלגלים "אני מאוד לא אוהב את הקו השזור לאורך השיחה הזאת - קודם אתם לא רוצים לבטוח בגבירה אודסיה עם האסיר, ועכשיו אתם רוצים לבטל עסקה איתנו? במיוחד את, אילידיה! אחרי כל המילים היפות על איך לא צריך לבטוח באף סיעה, את 'במקרה' מעדיפה פגיעה בריבון הברק על פני פגיעה בבוס שלך! הצחקת אותי."

לאחר שהרים את קולו, נרגע איגנציוס ואומר אל הלורד "אני מבין את השיקולים הפוליטיים שלך אדוני הלורד, באמת, אבל בהתחשב בקו המתמיד של זלזול באחווה המאגית, יהיה לי קשה להצדיק מהלך כזה מול אודסיה..." איגנציוס עוצר לרגע ומגרד את זיפי הזקן שהחלו מבצבצים מפניו במהלך כמה ימים של תנועה מתמדת בדרכים, כאילו מהרהר, ואז ממשיך "יעזור מאוד אם תוכל להציע משהו חזרה לאחווה, ובפרט לגבירה, איזושהי מחוות כבוד, שתמתיק את הגלולה - אם תעניק משהו כזה, אני מאמין שאוכל להצדיק את הפגיעה בנו בפני הגבירה. בנוגע לשאר הסיעות שיפגעו, אני סבור כי על כל פנים עדיף למנוע מגוייסים מהיירוזאוג לפני שמונעים כאלו מריבון הברק - ריבון הברק הוא הבכיר מבין השניים, ואם יראה לנכון יוכל להעביר לאבירי המעמקים את כוח האדם הדרוש."

IN
"אם אודסיה צריכה 'מחוות כבוד', גם היירוזאוג זקוק לאחת, הוא יכול להתעצבן מאוד לעתים- לעומת מלכת הקרח" אומרת אילידיה בגלגול עיניים ברור וכעס "אבל הנקודה שריבון הברק הוא הבכיר מבין השניים היא נקודה קיימת- ועם הבוגד שהתגלה לאחרונה בשורותינו אין לי הגנה מספקת. אבירי המעמקים והאחווה, אם אין ברירה אז אין ברירה" אומרת אילידיה, מקבלת את הטיעון.

"אבל בנוגע למלכה, אני עדיין חושבת שזו לא תהיה בעיה להשקיע את משלוח המשי לגיוס משאבים לקרב. בגדים למשרתים? על זה אנחנו מגנים? המלכה אולי רבת השפעה, אבל בין המניעים של לא להראות חולשה ומסים שמגיעים לכלל הממלכה, וחיילים שיועילו נגד הנחשול בסופו של דבר, אין שום הצדקה שנתייחס לאינטרסים של המלכה רק בגלל שהיא בעלת השפעה. האנשים של ואת' חשובים יותר ממשרתים לקויי מלתחה" אומרת אילידיה.

כולם חוץ משירו -

"המלכה מעוניינת בבגדים כדי לקנות את ליבם של אצילים ואנשי השפעה מממלכות אחרות, לתת תשורות ולארגן נשפים" מסביר נורברט. "בשבילך זה משי, ובשבילה זהו כלי להשפיע על המשחק".
"המלכה צריכה להפסיק להתבכיין. לא ראיתי אותה שולחת מישהו הנה כדי לתקן את המצב. הריבון שלח את האביר, מנותק ככל שיהיה מהמציאות, והעוצר שלח מקושקש אקזוטי. מה היא תרמה לסביבה?" תוקף וירניק, מצטרף לאילידיה. "אני אומר שהשלב הראשון צריך להיות לקצץ בה. או ששכחנו שהיא ניסתה לרוצץ לך את הגולגולת לפני כמה ימים?"
"לכאורה" נורברט לא מתרגש מהטון של וירניק.
"לכאורה" מסכים הצלופח. "אז לכאורה יש בעיה במשי, ולכאורה הדרכים בעייתיות מדי מכדי לבצע משלוחים גדולים, אז לכאורה השתמש בכסף מהיר כראות עיניך. לכאורה".
"הלכאורה האחרון לא היה הגיוני" מעיר דרוול בגלגול עיניים, אותו וירניק פוטר בהנפת יד קלה.

"איזו מחווה תזדקק אודסיה כדי לבלוע את הגלולה המרה?" שואל נורברט, מקנה קשב לאיגנציוס.

שירו -

קראנג מביט בו ארוכות, עיניו מצטמצמות רגע. דם הדרקון רואה שחצי האורק מהסס, כאילו נזכר בדבר מה, עד שלבסוף מהנהן בצורה נוקשה.
"אמת" הוא נותן תשובה סתומה למדי, משפיל את מבטו לרצפה ושוקע במחשבות. הדקות עוברות במהירות, חיילים נעים לכאן ולכאן, עד שהאלפית חוזרת כעבור שעה קלה, ידה עדיין עטופה בענף החי ועיניה עודן נוקבות, מביטות בשניים וסוקרות אותם מכף רגל ועד ראש.
"ריבון הברק קיבל את הצעתך" היא מגיעה לעניין במהירות, "ומחייב אותך ואת חבריך להגיע לחזית אם וכאשר ידרוש זאת".
"חבריו?"
"ובני משפחתו" מוסיפה האלפית ללא קושי. "כמו גם כל אדם שחייב לו כסף. הריבון יראה בהגעתם לחזית כפירעון החוב שלך".
"תנאים דרקוניים" קראנג אומר. האלפית משועשעת לרגע, מביטה בשירו הלבן, אך לא ניכר שחצי האורק התכוון למשחק המילים.

"לצערי לא תוכלי לקבל עזרה ממשפחתי, ואין אדם שחייב לי חוב. אבל אני וחבריי נהיה שם לעזור לארוות' וריבון הברק. אני מאמין שהם יבואו, אבל לא אוכל להבטיח דבר מלבד את מאמציי המירביים כדי להביא אותם לסימן-אבוד" אומר שירו.
"אני בסך הכל אדם שעובד בשירות המועצה, ואני יכול להביא עזרה רק ממי שאני מכיר שעובד בשירותה, אבל נלחמתי לצידם יותר מפעם אחת, והם יהוו סיוע רב עוצמה" הוא אומר לאלפית.
שירו-סנשאי קם ממקומו וקד לאלפית.
"שהדרקון הגדול ישמור על החום בבטנך ועל הטרף בהישג ידך, גברתי הנכבדה" הוא אומר ומתחיל לפסוע לעבר האוהל של אמאגיל.

שירו-סנשאי -

היא מהנהת, שערה הבלונדיני נע מעלה ומטה עם ראשה, כשקראנג עוזב כדי להתחיל להכין את הסוסים, כמו גם היא.
שירו עושה את דרכו אל אוהלו של שכיר החרב, נכנס בדיוק בזמן כדי לראות אותו מנמנם במיטתו בעצלתיים, כוס יין חצי מלאה אחוזה בעדינות בידו - עוד רגע נופלת כשכל היין יישפך על פניו.

הוא סוקר את האוהל ומעט מופתע: אין מפות כאלו ואחרות לאזור; זה כמעט כאילו אמאגיל לא טרח לסקור את המחוז מסביב. המפה היחידה היא כללית מאוד, אחת שניתן לרכוש בכל חנות מרכזית העוסקת בנושא, והיא אפילו לא מכילה תנועת כוחות.

IN
אילידיה מסתכלת על האחרים, לא אוהבת את זה שהאחווה המאגית תקבל מחווה. "אני מניחה שהיירוזאוג יוכל לחיות בלי מחווה, בכול זאת עם מה שקרה, אבל רק בתנאי שזו הפעם האחרונה" היא מסתכלת על הקטור, איגנציוס ווירניק "שאפשר להשתמש בטיעון הבוגד. הוא לא חלק מאיתנו, ובפעם הבאה שנעמוד בהתלבטות מהסוג הזה- אם זה יקרה- אבירי המעמקים ירצו לקבל תמורה על העובדה שהם שלחו מאגית מהבודדות שיש בקרבנו בעבור המועצה. הבוגד היה פרט סורר, ואת המחיר עליו אבירי המעמקים משלמים כרגע" היא אומרת. נראה שהיא מוכנה להתפשר הפעם- אבל בפעם הבאה אתם יודעים שהיא תעמיד את הרגע הזה למולכם- ולא תוותר בכזו קלות.

OUT
טוב, מסתבר שהייתה אי הבנה ביני לבין רוי - אני חשבתי שהשכירים באים איתנו, אבל הוא התכוון לכך שרק האלפית באה.
IN
"עם כל הכבוד, גברתי, התנאים האלו לא שווים את העזרה שאת מציעה. את רוצה שאנחנו נגן על ואת' עם סיוע של אדם אצד בלבד, ושבתמורה נגיע לסימן-אבוד? יש ארבעה אנשים בקבוצה שלנו, לא כולל ידידי שכאן. אני לא חושב שאוכל להסכים לתנאים כאלו קשים בתמורה לעזרה כזו... דלה" אומר שירו.

עריכה אחרונה:
שירו-סנשאי -

היא מהנהת, מקבלת את הסירוב ברוגע.
"אם הדבר יקל עליך, עניינת את הריבון. הוא עלול בכל מקרה לזמן אותך ואת חבריך לסייע לו, בין אם תרצו זאת ובין אם לא. אם הוא יהפוך זאת לצו מלכותי על ידי שימוש במועצה - כפי שעשה פעמים רבות בעבר - תמצאו את עצמכם בכל מקרה שם".

"אין כמו עסקה שרק צד אחד מקבל ממנה" עונה שירו, לא טורח להסתיר את המרירות שבקולו.
"טוב, אין עזרה שנוכל להשיג מכאן" הוא אומר, פונה לקראנג "אסור לנו לבזבז עוד זמן. נקווה שהלורד שלח עזרה קצת יותר יעילה, אבל לא הייתי בונה על זה. נחזור לואת' בכדי לנסות ולהכין אותם כמה שיותר לקראת בני הענקים".

שירו -

האלפית מהנהנת פעם אחת נוספת, ומסתובבת מבלי לומר דבר.
"לא אמרת לנו את שמך, גברתי" מציין קראנג בטרם היא הולכת.
"שמנו- שמי" היא מתקנת עצמה, "לא באמת משנה... האם אתה מייחס לשם חשיבות כה רבה?"
"יותר משאני מייחס לדברים רבים אחרים" מודה חצי האורק.
"משונה" היא מציינת בתגובה. "אך אם הדבר יקל עליך, אתה יכול לקרוא לי לילוואנה".
"תודותיי, לילוואנה" נראה שמוקל לקראנג במידה מסוימת. "ואנא, מסרי ללורד הסאר אודות המצב כאן. גם אם לא הגענו להסכמה כלשהי, הרי שכדאי שאדון הצבא המלכותי ידע על המתרחש כאן".
"הוא יודע די והותר" לילוואנה פונה להגן על אדונה, "אך אסקור זאת בפניו בטרם יתארגנו שכירי החרב ליציאה. הדבר יקח להם יום או יומיים, במהלכם אסייר כאן".
"אני מעריך זאת" משיב קראנג, פונה ללכת לצד שירו.

"אני לא בטוח שהעניין של ריבון הברק בנו הוא דבר חיובי. למעשה, אני בטוח שהוא לא" משתף קראנג במחשבותיו.

"גם אני לא. אני בטוח שהלורד הסאר הוא מסוג האנשים שבטוחים שהם יכולים לקחת הכל מבלי להתחשב באחרים. אני משער שליליוואנה התנדבה מעצמה לבוא איתנו במידה ונסכים, ואפילו אותה הלורד לא היה מציע לשלוח לעזרה" אומר שירו בדרכם אל הסוסים.
"אבל מה באמת היה העניין הגדול עם השם שלה? למה חשוב לך כל כך לדעת אותו?" הוא שואל את חצי האורק.

איגנציוס מתעלם מהערותיה של אילידיה לגבי היירוזאוג - הגמד יכול לחכות לתורו, הרחק אחרי הגבירה. לשאלתו של הלורד הוא עונה "אדוני הלורד, אתה ידוע כחובב יינות אנין טעם, אז אתה וודאי יודע כמה קשה להשיג בצפון יינות מארץ האלפים... אני בטוח שאם תקדיש לגבירה אודסיה כמה בקבוקים של יינות אלפיים מן האוסף שלך, בליווי מכתיב ממני שיסביר את המצב, היא תנטה לראות את כל העניין בעין יפה."

IN
"יינות מניס פרדי? מוערכים יתר על המידה" מעירה בשקט אילידיה.

"אני אקח את השתיקה שלך כהסכמה, איגנציוס" היא מודיעה, ומסתכלת על הקטור, לראות אם הוא מקבל את תנאיה- שזו הפעם האחרונה שעובדת הבוגד תעמוד כנגדה וכנגד אבירי המעמקים.

כולם חוץ משירו-
הקטור מהנהן בשקט, הוא לא העלה באף שלב בדיון את עניין הבוגד ואינו תכנן לעשות זאת בכלל, שכן פעולותיו של אחד לא משקפות את פעולות הארגון כולו. אך לו ואילידיה רוצה אישור כלשהוא, הקטור אינו חושש לתת אותו.

כולם חוץ משירו -

נורברט מהנהן לבסוף, מכחכך בגרונו.
"הוד מעלתה, היירוזאוג ואודסיה, אם כך" הוא מביט לעבר דרוול, שמהנהן באיטיות וקם, יוצא לבצע זאת.
"אני חושב שנוכל לפתור את העניינים בצורה שלווה יחסית, אם הגענו להסכמה רחבה" ממשיך נורברט. "אבל הייתי רוצה שתתארגנו להמשיך ולהגן על ואת' בקרוב".
"אנחנו דואגים לזה, הלורד" משיב וירניק. "תן לי חצי יום להתעדכן כמו שצריך ולחדש את המעקב אחרי הנושאים שלנו - מועצה מושחתת, זוג בני הענקים החביבים שלנו וקראולי" הוא לא מתחמק מהנושא האחרון, "ונצא מחר על הבוקר. זה יאפשר גם לדם הדרקון להגיע אלינו מהמחנה שבו הוא נמצא".
"מוסכם" משיב נורברט. "חצי יום להתארגנות, ולאחר מכן תצאו כדי להמשיך ולהגן על ואת'. נסכים על הדרך הפעולה המדויקת מחר. אני גם אדאג שתאורגנו כראוי".
"אם כך, יש לי עבודה" וירניק קם, קד קלות לחדר ומתחיל לצאת, בשעה שנורברט נותר בחדר עם המחשבות, שוקע בחלומות בהקיץ במהירות מרשימה.

שירו -

"שמות הם ההתחלה והסוף" משיב קראנג, מביט לרגע עמוקות בעיניו של שירו-סנשאי בטרם משיב את מבטו לדרך.
"הם הדבר הראשון שאדם שומע כשאחרים פונים אליו, גם אם השם הוא 'עצור', 'היי, אתה' או 'בוא רגע'. זה אומנם לא השם המדויק, אבל זה איך שמכנים אותו. זה הוא, על כל המשתמע מכך. אנחנו לא זוכרים את הסופה, כי אם את הספינות שטבעו בגללה. אנחנו לא פוחדים מהדרקון, אלא מהלועט. אנחנו לא אוהבים את האדם שלצידנו, אלא את הבן שלנו. שם הוא הדבר החשוב ביותר בחייו של אדם, הוא מייעד לו גורל ומשמעות, נופח בו חיים ועולם פנימי בצורה חזקה יותר מכל דבר אחר. זאת, שירו-סנשאי, הסיבה שאני מייחס משמעות לשמות. לעולם לא אקרא לך 'דם דרקון' או 'סמוראי', לעולם לא אקרא להקטור 'אביר' או לוירניק 'צלופח'. אתה הוא שירו-סנשאי. זהו שמך, וזהו מי שאתה".

"מעניין" אומר שירו, מהרהר מעט בדבריו של קראנג כשהם מתקדמים אל האוהל של אמאגיל.
"דווקא אצלנו זה הפוך. לא נהוג אצלנו לקרוא לאנשים בשמם הפרטי, אלא בתארים שלהם. 'גנרל', 'טופר', 'אדון', 'גברת'. המעשים של אדם חשובים יותר מהשם שלו, לרוב. האימפריה מקדשת תוצאות ומוניטין - זה מה שמבחינתה, ומבחינת רבים מהתושבים בה, עושה את האדם" הוא אומר לקראנג.
"אני לרוב פונה לאנשים בתואר שלהם, או בשם שמתאר אותם. השם האישי מרגיש כמו משהו שמישהו במעמדי לא ראוי לומר למי שהוא פוגש" שירו חותם בשקט.
"אשתדל לקרוא לך קראנג, אך סלח לי אם הדבר יהיה קצת קשה לי".

שירו-סנשאי -

"ובכן, זה לא שיש לי ממש כינוי אחר" הוא מחייך לרגע בבדיחות הדעת, אך לאחר מכן מקמץ את גבותיו ומשפיל את מבטו, כאילו נזכר בדבר מה. לפני ששירו מסוגל לשאול, השניים מגיעים לאוהל - הם נכנסים בדיוק בזמן כדי לראות אותו מנמנם במיטתו בעצלתיים, כוס יין חצי מלאה אחוזה בעדינות בידו - עוד רגע נופלת כשכל היין יישפך על פניו.

שירו סוקר את האוהל ומעט מופתע: אין מפות כאלו ואחרות לאזור; זה כמעט כאילו אמאגיל לא טרח לסקור את המחוז מסביב. המפה היחידה היא כללית מאוד, אחת שניתן לרכוש בכל חנות מרכזית העוסקת בנושא, והיא אפילו לא מכילה תנועת כוחות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה