• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

כן כן, עוד עץ בסגנון "אבל הנזיר חזק מדי!"

פלאפי אמר/ה:
Gal Tzhayek אמר/ה:
פלאפי אמר/ה:
סליחה על החוצפה, אבל אני לא רואה למה אייסל צריך לקבל עצות לגבי אסכולות אומנות לחימה ממישהו שאסר על נזיר במשחק שלו :? (כאילו WTF, זה הדמות הכי מגניבה!)
שמע אני לא הכרחתי את דעתי על אף אחד רק אמרתי אותה.
בכל אופן אני אסרתי את הנזיר כי לא יכולתי לראות אותו כדמות מאוזנת והגיונית בו זמנית. אם דמות דרגה ראשונה לצורך העיניין התאמנה משהו כמו 5-6 שנים (כאילו בשביל להגיע לדרגה ראשונה) הנזיר או אומן הלחימה שהתמחו בלהילחם נגד מישהו עם נשק "רגיל" (חרב, גרזן, פטיש מלחמה, מקל, סכין וכו') אמורה להגיע למצב של"האבקות" בקלות וכמעט בלי סיכון (תתפלא שעם כל הנשקים שציינתי ביחד יש לא יותר מ5 או 6 דרכים להתקיף ועם קצת תרגול אתה פותר את כולם בקלות) ומשם ביציאה מנק' הנחה שהלוחם אינו אומן לחימה אחר תוך לא יותר מ 5 שניות הלוחם יהיה עם יד שבורה\מעולף מחניקה מאחורה, מה שמפריע לאיזון בזה שאין שום מניעה שזה יעבוד נגד לוחם דרגה 15 ברוב המוחלט של הפעמים.
כלומר אסרתי את הנזיר בגלל שיש לי ידע בתחום אומנויות הלחימה ולא ממחסור בו.[/
quote]
אני לא חושב שמו"ד עובדת כמו שאתה חושב. בעיקרון, בקרב נטו לוחם מנצח נזיר בכל הזדמנות. יש לו נתונים טובים יותר, יש לו יותר כשרונות, והוא בכללי מקצוע שבנוי לקרב.
כמובן ששחקן חכם יכול לכתוב דמות נזיר שתנצח לוחם בדרגתו ברוב המקרים, תוך כדי ניצול יתרונותיו של נזיר. אבל המקרה הזה לא שונה מזה של ברברי שכתוב באופן דומה.

אם תצליח לחפש בהסטוריה של פורום מו"ד (וכנראה לא תצליח, כי מערכת החיפוש דפוקה ><), תמצא אינספור דיונים בהם שוב ושוב חוזר הקטע של "נזיר חזק מדי!" ושוב ושוב אני נאלץ להסביר לאנשים ש"לא, הוא לא".
[/quote]
וואו פאק, לא הבנת אותי בגרוש!
לא אמרתי שהנזיר במו"ד לא מאוזן, אמרתי שהנזיר במו"ד לא תואם לאומנויות לחימה אמיתיות, כאילו הנזיר של מו"ד אפשר לומר שהוא קראטיסט או משהו כשמתעלמים לגמרי מכל הענף של הנאבקות פשוט כי חוקי ההאבקות במו"ד דפוקים, לכן אני אוסר תנזיר, כי אין היגיון, וכשאני מנסה להכניס הגיון אני לא מצליח לאזן את זה זה הכל.

הקטע בנזיר הוא לא שהוא יהיה "אומן לחימה" (ראה עץ קונג-פונדק), אלא שיהיה סוג של יצור על-טבעי, הוא מקבל המון יתרונות שאין בהם היגיון, אך הם תוצאה של כוח על-טבעי ולא רק של מיומנות.

יש בכל הנושא הזה של 'נזיר הוא חלש לעומת לוחם' מעט היגיון, אבל לא הנאה.

1)בתור אחד שמתאמן באומנויות לחימה כבר 7 שנים, יש לי קצת ידע. ידיים חשופות עובדות כמו פגיון, הם שימושיות מטווח אפס בלבד(אלא אם זה בעיטה מקבילה, שזה משהו אחר לגמרי). כדי לתת אגרוף, כמו שבארני אמר, אני צריך להיות בטווח קצת יותר נמוך מאורך היד שלי(בשביל שלאגרוף תהיה עוצמה) כדי לפגוע. לעומת זאת, חרב שמוחזקת על ידי מישהו מאומן(לא חייב אומן סיוף, סתם איש קרבות 1 עם כישרון 'שליטה בנשק אקזוטי(חרב ממזרית)') תספיק לבצע התקפה כנגד התוקף ללא נשק לפני שהוא יגיע לטווח מתאים.

2)מה שמרתיע לוחמים-נטולי-נשק מדבר כזה, הוא העובדה שאין להם איך להתגונן. תוסף הזריזות לדרג"ש מביע, מעבר לחמיקה, גם הנעת הנשק שבידך כדי לחסום התקפות. לנזיר אין נשק כדי לחסום התקפות, ולכן הרבה יותר קשה לו לתקוף.

כל זה בהנחה שמו"ד הוא ריאליסטי לגמרי, מה שלא נכון. מו"ד מכוון להיות כיפי, ובגלל זה הנזיר מאוזן ביחס ללוחם או לברברי(וכמו שפלאפי אמר, אם בונים נזיר, ברברי או דרואיד כמו שצריך הם ינצחו לוחם).

ואגב, ספיירוט, שלושה דברים:
A-צודק. דרואיד הוא המקצוע הכי חזק בסל"ש.
B-ברוך הבא לפורום.
C-וולקאם טו דה קלאב :lol:

לא אמרתי שהנזיר במו"ד לא מאוזן, אמרתי שהנזיר במו"ד לא תואם לאומנויות לחימה אמיתיות, כאילו הנזיר של מו"ד אפשר לומר שהוא קראטיסט או משהו כשמתעלמים לגמרי מכל הענף של הנאבקות פשוט כי חוקי ההאבקות במו"ד דפוקים, לכן אני אוסר תנזיר, כי אין היגיון, וכשאני מנסה להכניס הגיון אני לא מצליח לאזן את זה זה הכל.
אני חושב שאתה לא הבנת את הקטע בנזיר.
נזיר לא אמור להיות מקצוע שאמור לחכות (לדוגמא) מומחה קראטה מסוג שוטוקאן, שאמור לדעת את כל העמידות, הבעיטות האגרופים והחסימות של אומנות הלחימה הספציפית הזאת, ושהחוקים אמורים לחקות אותה במדויק.
נזיר אמור להיות מגניב, וזהו. והוא מאוזן כדי להיות מגניב, לא כדי לחקות אומנות לחימה כלשהי.

צל-אש: נכון, מכת חרב אחת וסביר שאתה לא תרצה להילחם עוד. אבל אני דיברתי על כך שהרבה יותר קשה להילחם באמצעות חרב, לא יותר קשה לשתק את היריב שלך. כל אחד יודע ללכת מכות עם אגרופים/בעיטות/תיקולי לשון (הי, אני לא זה שישפוט אנשים), אבל אם תיתן לרוב האנשים חרב ביד, הם בטח יפגעו בעצמם לפני שהם יפגעו במשהו אחר. זה הקושי שבלחימה עם כלי נשק.

פנג הדרואיד אמר/ה:
בתור אחד שמתאמן באומנויות לחימה כבר 7 שנים, יש לי קצת ידע.
לפי החישוב שלי זה אומר שאתה מתאמן באומנויות לחימה מגיל 1-. :orc?:

ו-A-לא, הדרואיד הוא לא המקצוע הכי חזק בסל"ש. בפוטנציה, כל מקצוע יכול להיות אם בונים אותו נכון. בתאכלס, אשפים ומכשפים מובילים בדרגות גבוהות, כוהנים ודרואידים בדרגות בינוניות, וברברים ולוחמים בדרגות נמוכות. שאר המקצועות יכולים להיות יעילים בהינתן מצב מתאים בשבילהם (לדוגמא, אפשרות לתקוף התקפת פתע, כדי שנוכל יהיה יותר יעיל מלוחם).

איקוויליבריום שולט. גם מטריקס, אבל זה מובן מאליו. [לא אמרתי כלום על שודדי הקאריביים, אני לא מכור]

אני מסכים לגמרי עם העניין שמי שיותר מאומן יותר טוב. נקודה. .
אם אתה בא עם סכין ודוקר מישהו, יופי, הסכין נותנת לך יתרון, זה ברור. אבל תנסה לדקור עם סכין מי שאומן כל חייו כדי לפרוק אותך מהנשק, ואז לחסל אותך במכה... או את הסמוראים שכל החיים שלהם מתאמנים, נותנים לילדים שלהם לירות עליהם חיצים, וחוסמים את כולם עם הקטאנה...
איתיליבנה, מי המורה שלך? :P סייף גם שולט. שימוש יעיל בחרב לא שונה יותר מדי משימוש יעיל באגרוף. גם לתת למישהו אגרוף בלסת לא קשה יותר מלדקור אותו עם סכין... אבל סייף גם מלמד אותך צרפתית, אז זה יותר שווה...

חוץ מזה, וזה אולי מה שGal Tzhayek מכוון אליו, רוב אומנויות הלחימה דוגלות גם בשימוש בנשק- חרבות מקלות, נונצ'אקו, שוריקאנים וכו'... גם מעדרים... בנקודה הזאת, הנזיר של מו"ד שונה מנזירי שאולין, שיעדיפו להתאבן בלעמוד עם הגרון על חנית אנכית אולי, אבל גם ידעו להשתמש בה ביעילות, בנוסף לאגרופים...

אל תגיד שרוב אומנויות הלחימה משתמשות בנשקים. אצל רובן יש אפשרות לשימוש בנשק, כמו שיש אפשרות לשימוש ביד ריקה - ובד"כ, השימוש במכות חשופות זה הבסיס, והנשקים באים רק אחר כך. אני יודע שזה המקרה בקראטה, בקונג-פו, בנינג'יטצו ובאייקידו.
אבל יכול להיו תשזה רק בגלל איך שאומנויות הלחימה האלה תורגמו לחברה המערבית. יכול להיות שבמקור זה היה הכל נשקים. אבל למי לעזאזל זה אכפת? תשחק את הנזיר איך שאתה רוצה, כל עוד מגניב לך. אבל סתם לא להכניס את הנזיר למשחק כי הוא לא נראה לך נכון ובגלל שאין לך כוח לשנות אותו - זה סתם עצלנות שמובילה להפחתה בכיף.

witch_king אמר/ה:
איקוויליבריום שולט. גם מטריקס, אבל זה מובן מאליו. [לא אמרתי כלום על שודדי הקאריביים, אני לא מכור]

איתיליבנה, מי המורה שלך? :P סייף גם שולט. שימוש יעיל בחרב לא שוננה יותר מדי משימוש יעיל באגרוף. גם לתת למישהו אגרוף בלסת לא קשה יותר מלדקור אותו עם סכין... אבל סייף גם מלמד אותך צרפתית, אז זה יותר שווה...

.

בנוגע לעניין שודדי הקאריביים- הסדרה הכיפית ביותר שהייתה אי פעם, קרבות סייף פשוט מעולים, מוזיקת רקע מושלמת ועלילה מצויינת... איך אפשר לא להיות מכור?

למאמן הסייף שלי קוראים דורון, הוא קירח ויש לו זקן שחור קטן רק על הסנטר. אה, כמו שאמרתי, הוא גם אלוף הארץ לסייף.

פלאפי- מסכים פחות או יותר עם כל מילה. אני מבין למה יכול להיות ששה"ם לא ירצה נזיר בתוך המשחק, אבל תמיד אפשר להכניס שיונויים משמעותיים הן בפלאפ והן בקראנץ' בלי לשנות את מהות המקצוע (אני שיניתי את הפאלדין עכשיו, באופן משמעותי, אבל זה עדיין ברור כשמש שהוא פאלדין).

פלאפי אמר/ה:
פנג הדרואיד אמר/ה:
בתור אחד שמתאמן באומנויות לחימה כבר 7 שנים, יש לי קצת ידע.
לפי החישוב שלי זה אומר שאתה מתאמן באומנויות לחימה מגיל 1-. :orc?:

סליחה?!אתה לא פגשת את פורטה(אני חושב).

בכל מקרה-אומנויות הלחימה שאני מכיר דוגלות בלחימה ללא נשק כעליונה על פני הנשק(מבחינת נזק במו"ד) אבל הם מלמדים את החניכים גם שימוש בנשקים, גם בשביל הרחבת אופקים וטכניקות, וגם בשביל הלימוד והידע. למשל, בשביל להגיע לחגורה ירוקה בקארטה, צריך לדעת טוב מאוד שימוש בנשק אחד(מתוך רשימה מסוימת. אאל"ט זה מטה, נונצ'קו, תונפה, קאמה וסאי).

בשביל להגיע לחגורה ירוקה בקארטה, צריך לדעת טוב מאוד שימוש בנשק אחד
אני לא ידוע על איזה סנגון אתה מדבר, אבל בשוטוקאן לא נוגעים בנשקים עד דרגה שחורה (ויכול להיות שגם אחרי זה לא).

שודדי הקאריביים - לדעתי, הסרט הכי אובררייטד שנוצר אי פעם. סתם סרט נחמד כזה שכיף לראות פעם אחת, אבל אין שום סיבה בעולם להמשיך להיות מכור אליו. הוא לא שונה בכלל משום סרט קיצי אחר - קצת אקשן כאן, קצת צחוקים שם, אבל בתאכלס נמאס בסוף.

פנג הדרואיד אמר/ה:
בכל מקרה-אומנויות הלחימה שאני מכיר דוגלות בלחימה ללא נשק כעליונה על פני הנשק(מבחינת נזק במו"ד) אבל הם מלמדים את החניכים גם שימוש בנשקים, גם בשביל הרחבת אופקים וטכניקות, וגם בשביל הלימוד והידע. למשל, בשביל להגיע לחגורה ירוקה בקארטה, צריך לדעת טוב מאוד שימוש בנשק אחד(מתוך רשימה מסוימת. אאל"ט זה מטה, נונצ'קו, תונפה, קאמה וסאי).

אני מאמין שזה פועל יוצא של לימודי אומנויות לחימה בתקופתנו שלנו. תקן אותי אם אני טועה- סגנונות הלחימה של היום מתיימרים (או לא מתיימרים) להוות גם דרך חיים או למצער להתוות עקרונות בסיסיים בדרך החיים של אומן הלחימה. פירוש הדבר שכיום לא לומדים לחימה על מנת לשרוד- ולמרות שגם ייתכן שפעם המצב היה כזה, עדיין אין מה להשוות כיוון שבעבר של ימי הביניים באמת השתמשת באומנות הלחימה שלמדת בחיים עצמם (וכיום פחות).
בנוסף, אני אומנם לא מתיימר לדעת מה קרה עם הזמן ומדוע החברה שלנו שמה היום פחות דגש על נשקים ויותר על אומנויות חסרות נשק אבל ברור שזה המצב, וזה לא נראה לי שזה בגלל שידיים חשפות גורמות ליותר נזק.. זה נשמע לי לא הגיוני בעליל, אפילו שכל מה שאני יודע על קראטה מסתכם בשיעורים שלקחתי בכיתה ד'.
סביר יותר שכיום זה נראה פחות הגיוני מבחינת כולנו ללמוד להשתמש בנונצ'קו מאשר לדעת קראטה (סתם לדומה). בתור חברה אנחנו רואים את עניין אומנויות הלחימה בידיים חשופות כטריוויאליות וברורות מאליו. אם אני אגיד שאני לוקח שיעורים פרטיים בהטלת גרזנים אנשים יחשבו שאני מטורף (חוץ אולי מחבר'ה של d&d).. אבל אם אני אגיד שאני לומד קיקבוקסינג או ג'ודו- זה ייראה נורמאלי לחלוטין ואולי אפילו מתבקש בחברה שלנו כיום.
זוהי הסיבה למה יש לך פאקינג קיקבונקסינג בכל חדר כושר מעפן בעוד שאם תחפש ללמוד להילחם בחרב ממזרית כנראה שתצטרך לחפש יותר טוב ולשלם קצת יותר.. הכל בסופו של דבר עניין תרבותי של החברה בה אנו חיים כיום.

נראה לי שעוד לא הגבתי בעץ הזה.
דבר ראשון לפתיחה, נזיר הוא אחד המקצועות המגניבים ביותר (גם נינג'ה אבל זה לא קשור) שיש.
דבר שני בקשר לאיזון, איך שאני רואה את זה נזיר יהיה פחות יעיל בקרב מאשר לוחם (בתנאי שכולם נבנו באותה רמת יעילות ולא אחד על ידי נוב ואחד על ידי שחקן שמשחק 5 שנים) אבל מחוץ לקרב הוא יהיה יותר יעיל.
ונמשיך לדיון: ברוב אומנויות הלחימה שאני מכיר, בבסיס לומדים לחימה ביד ריקה ולאחר מכן מתמחים בנשק (למשל באחת מהאומניות ההודים יש ארבעה שלבים בסיס עם תנוחות-יד ריקה-נשקי עץ-נשקי מתכת).
כמו שאמרו כאן, כדי שאומן ביד חשופה ישתווה בקרב לאומן עם נשק יהיה עליו לעבור הכשרה ארוכה יותר בגלל יתרונות הנשק שאותם אחרים כבר פירטו.
למי שאמר שלבעיטה יש הישג דומה לנשק. זה נכון, הבעיה היא ששימוש בבעעיתה נותן ליריב הזדמנויות לא רעות (הפלה, גישה לאיברים חשובים ועוד) למרות שאדם מספיק מאומן יכול להתגבר על חסרונות אלו.

עדי, כל מה שכתבתי הוא לפי דעתי, אני לא מומחה בעניין ולא מתיימר להיות אחד.

פלאפי אמר/ה:
אני חושב שאתה לא הבנת את הקטע בנזיר.
נזיר לא אמור להיות מקצוע שאמור לחכות (לדוגמא) מומחה קראטה מסוג שוטוקאן, שאמור לדעת את כל העמידות, הבעיטות האגרופים והחסימות של אומנות הלחימה הספציפית הזאת, ושהחוקים אמורים לחקות אותה במדויק.
נזיר אמור להיות מגניב, וזהו. והוא מאוזן כדי להיות מגניב, לא כדי לחקות אומנות לחימה כלשהי.
שוב, שים לב למה שאני אומר, אם אתה אומר שהנזיר הוא לא אומן לחימה אלא איזה חיזר שבועט ונותן בוקסים קסומים, סבבה תמשיך לשחק איתו אני אוותר.
הרבה אנשים חושבים שלוחם לא חמוש לא יכול לנצח לוחם אם חרב, אם הוא ייתן לו אגרופים ובעיטות כנראה שזה נכון, בעצם, גם לא אחרי אגרוף אחד לפנים זה כבר לא יהיה אגרוף אחד כי האומן לחימה ימשיך וימשיך עד שהשני יפול והזעזוע לא יאפשר לו להגיב בכלל. בנוסף לסגור טווח נגד מישהו עם חרב זה לא כזה סיפור אתה מתרחק ובשנייה שהוא מניף אותה יש לך יותר ממספיק זמן להיכנס לטווח ולהפיל אותו ומשם כמו שאמרתי זה נגמר או אפילו אחרי שהוא מניף את החרב לתת לו בעיטה ליד והחרב טיפול, אין חוכמות.
בקשר למה שאמרת שכל אחד יכול ללכת מכות עם אגרופים ובעיטות לאומת חרב, אני גם לא מסכים איתך, אני יכול לומר לך שיש הבדל עצום בין אגרוף של מישהו שיודע איך לתת אגרוף לאגרוף של ערס, ובבעיטות זה מתבטא עוד הרבה יותר. ולטענה שלך אני יכול לומר שאני יכול לקחת חרב ופשוט להניף אותה כמו שהייתי מכה עם מקל של מטטא אז כן זה לא היה ברמה של סייף אבל מספיק יעיל בשביל להפיל מישהו.

תשמע, אם אתה חושב שאתה יכול לעשות נזיר יותר טוב, אני אשמח לשמוע את ההצעה שלך, באמת. אבל כרגע הנזיר כפי שהוא זה אומן לחימה מגניב, והוא לא ריאליסטי בכלל וגם לא צריך להיות.

וכן, אתה יכול להניף חרב כמו מקל של מטאטא. רוב הסיכויים שלא תצליח לפגוע בשום דבר אם אף פעם לא הנפת חרב קודם בחייך. ואגב, אי אפשר להשוות חרבות לארפ לחרבות אמיתיות - חרב אמיתית שוקלת המון (זה פשוט הרבה מתכת), וצריך כוח פיזי די גדול בשביל להניף אותה ביעילות ובמהירות.

גל, אני לא הבנתי אם אתה נגד הנזיר או בעדו.. מצד אחד אם אני זוכר נכון אמרת שאתה לא מאפשר לשחק אותו אצלך. מצד שני, אתה מתאר מצבים בהם אומן לחימה שנלחם בידיים חשופות יכול לנצח יריב החמוש בחרב בקלות די רבה.. אז מה בעצם אתה טוען..?

ורק הערה קטנה אחת:
תיארת את כל העסק של מי שתוקף בידיים חשופות יריב החמוש בחרב, כעניין די קל, למרות שזה ממש לא כך.. זה נכון שאם כבר נתת למישהו אגרוף בפנים אז יש לך יתרון מסוים (במציאות ריאליסטית אמיתית) אבל מצד שני הקושי האמיתי הוא להגיע למצב בו אתה בכלל מצליח לו אגרוף.. כל הרעיון הוא שאם היריב חמוש בחרב אז קשה לך להגיע אליו- קל וחומר לפנים שלו..
מעבר לכך, לחכות שהוא יניף את החרב ואז להיכנס לטווח מגע זה רק נשמע קל- במציאות זה קשה הרבה יותר. בתור התחלה, חרב מונפת די מהר. בנוסף, החשש הגדול הוא שתיפגע מהחרב ובניגוד לפגיעת אגרוף- חרב לא סתם מההמת אותך אלא פוצעת ואף הורגת. לא סתם אנשים נרתעים באופן אינסטינקטיבי מנשקים המנופים כלפיהם. ההצעה שלי אליך היא לנסות קודם כל בבית לתקוף בידיים חשופות מישהו שתוקך אותך עם חרב (=מקל של מטאטא, חרב לארפ וכו', וזאת למרות שלא מדובר בנשק אמיתי כי מה לעשות- לא לכולם יש חרב אמיתי בבית וגם אם יש להם לא כולם מניפים חרב כזאת בבית במטרה להרוג את מי שנמצא מולם). אתה תיווכח שמתוך 100 מקרים אתה אולי תצליח להיכנס לטווח מגע ב- 1% מהמקרים (שזה בעצם 1...).

אבל אתה בטח אומר לעצמך שאני מגזים.. טוב, תנסה ותראה. לסקרים יש אחוז טעות של 4% נכון? אני מוכן לקחת על עצמי את סיכון הטעות הזה ולהגיע למצב שבו תוכל להיכנס לטווח מגע גם ב- 5 מתוך 100 מקרים. אם אתה מצליח יותר מזה תשלח לנו מכתבון בצירוף הוכחות. אנחנו כבר נטפל במי שהעז להפר את הסטטיסטיקה..

טוב, אז ככה: אני למדתי כמה שנים קראטה ותאמינו לי- זה קשה הרבה יותר ממה שזה נראה.
אני לא מתיימר להיות מומחה בזה או בלארפים אבל ניסיתי את שניהם ולשלוט בחרב זה הרבה יותר קשה כי יש הסבר פשוט מאוד שאני לא מבין איך אף אחד לא אמר אותו- היד, הראש, הברך, הרגל וכל אלו הם פשוט הגוף שלך. זה די הגיוני וגם מנסיון- קל יותר לשלוט בגוף שלך מאשר בחפץ. רק כדאי שתדעו, זה בדרך כלל נכון.
אז נכון שיש את הקטע הזה של הטווח גישה (שהוא משמעותי מאוד) אבל הוא מתאזן עם הזריזות של הלוחם בלי הנשק ואל תשכחו שאם כבר נלחמים עם חרב נגד יד אז בדרך כלל אאל"ט יש לזה שבלי נשק כפפה עם וו כזה שתופסת את השק (או פשוט כפפה מברזל כדי למנוע מגע של היד עם הנשק) אז זה גם נותן איזו הגנה וככה זה מתאזן במו"ד עם הדרג"ש.
התוסף חוכמה של הנזיר לדרג"ש: אני מקווה שזה נכון אבל הוא מקבל את התוסף כי הוא למד לקרוא את הקרב נכון יותר, כלומר, האינסטינקטים שלו מפותחים יותר והוא מנצל את מלוא מהירותו.
בקשר ל"נזיר חזק מדי ולכן אני לא שם אותו בהרפתקאות שלי"- אני חושב שזה שטויות כי כמו שאמרו כבר לפני זה- הוא לא חזק מדי כי לקשתים יש יתרון משמעותי על כולם- טווח כמובן, עד שתגיע אליו יירד לך הרבה נזק. ללוחמים יש טונות כשרונות וטוח אים של נשק. למכשפים/אשפים יש בדרגות נמוכות-בינוניות בעיה- אם הוא נכנס איתם להיאבקות הם די חסרי אונים אבל יש להם לחשי הקסמה, טווח רחוק וכו'. נוכלים יכולים להפתיע אותו כמו את כולם וה גם זריזים. פלאדין וסייר הם די לוחמניים. כוהנים ודרואידים הם די חצי חצי ולכן אין להם בעיה (לחשים וקרבות כאשר הכוהן יותר ללוחמה והדרואיד ללחשים) איתו והוא לא מהווה להם בעיה ולכן הוא מאוזן. אין לי כוח לציין את האחרים מספרי ההרחבה אבל לא נורא. הבנתם את הנקודה.
בנוסף, כמו שאמרו לפני- הוא פשוט נועד להיות מגניב, קצת על טבעי (נפילת נוצה וכו') אבל בסך הכל הוא מאוזן מאוד, מגניב ולדעתי אין בכלל סיבה לא לשים אותו בהרפתקאה.

כמו שניתן להבין מהעץ אומנויות לחימה בשולחן העגול, כולם למדו אומנות לחימה כלשהי בשלב זה או אחר, ואף אחד לא ממש התמיד בזה או נחשב מומחה. ככה שאין ממש טעם להגיד "אני למדתי ככה וככה, אז תאמינו לי למרות שאני לא מומחה".

בואו נסכם את זה ככה:
נזיר הוא יצור על טבעי ומאגניב בטירוף שיודע לתת מכות רצחניות. אם מדובר במו"ד שמכוון להנאה, הנזיר מאוזן בהחלט. אם מדובר במו"ד שמכוןו לריאליזם, נזיר בלי נשק הוא אפס לעומת לוחם עם נשק, בגלל שכדי לתקוף כמו שצריך הוא יתקרב יותר מדי ללוחם.

ואגב, אלף אפל, זה הפוך. כוהנים מכוונים יותר לחשים ודרואידים הם מכוונים קרב. דרואיד רגיל לגמרי בדרגה 8, תוקף 5 פעמים בסיבוב, 4 בתוסף +17 ואחת בתוסף +12, ועם כישרון אחד כל התקפה גורמת 2ק4 נזק בסיסי.

פנג הדרואיד אמר/ה:
בואו נסכם את זה ככה:
נזיר הוא יצור על טבעי ומאגניב בטירוף שיודע לתת מכות רצחניות. אם מדובר במו"ד שמכוון להנאה, הנזיר מאוזן בהחלט. אם מדובר במו"ד שמכוןו לריאליזם, נזיר בלי נשק הוא אפס לעומת לוחם עם נשק, בגלל שכדי לתקוף כמו שצריך הוא יתקרב יותר מדי ללוחם.

ואגב, אלף אפל, זה הפוך. כוהנים מכוונים יותר לחשים ודרואידים הם מכוונים קרב. דרואיד רגיל לגמרי בדרגה 8, תוקף 5 פעמים בסיבוב, 4 בתוסף +17 ואחת בתוסף +12, ועם כישרון אחד כל התקפה גורמת 2ק4 נזק בסיסי.
אז התבלבלתי, לא נורא. הבנתם למה התכוונתי.
הנזיר הוא אחלה מקצוע ומאוזן לגמרי. אני לא רואה איתו שוםבעיה שתגרום לשה"ם לא לתת לשחק אותו אבל זה זכותו. הרי השה"ם הוא הקובע.
אם מדברים על לא מאוזנים יש שיגידו שהכושף קרבי הוא כזה אבל הוא מעפן ואין לו לחשים נורמלים חוץ מלחשי קרב ואני שונא אותו. יש גם את האמגוש שיכול להטיל מספר לא מוגבל של פרצים משחיתים . הוא חזק בדרגות נמוכות אבל בגבוהות זה מתאזן.
אם אתם רוצים לפתוח את "תיבת פנדורה" של הלא מאוזנים כדאי שתתחיל עם טום אוף באטל כי רוב התרגילי קרב שם זה הדברים הכי לא מאוזנים שיש. אז מאנצ'יקנים- להתחיל לעבוד על דמות משם לאיזו הרפתקה מפוצצת קרבות...

פנג הדרואיד אמר/ה:
בואו נסכם את זה ככה:

ובכן קודם כל, ל"סיכום" שלך - איך הגעת למסקנות האלה? כל מה שנאמר כאן זה כל מיני דעות אקראיות בנושא אומנויות לחימה, לא אמיתות מוחלטות שיש לקבצן לאמרה סופית אחת וגמורה. אתה סתם עשית מישמש ממה שכתבו בעץ הזה.

ומאיפה הקשקוש על הדרואיד שתוקף 5 פעמים בסיבוב? אין כאן שום שמץ של קשר לדרואיד, כל מקצוע עם תה"ב ממוצע ומעלה יכול לתקוף כמו שהצגת.
והאמת שדרואיד לא מכוון מיודעמה לקרב. יש לו יותר הגבלות על נשקים ושריונות. מה שמקרב אותו לקרב קצת יותר על פני כוהן, זה שהוא יכול להפוך את עצמו לחייה גדולה ורצחנית (למרות שלוחם באותה דרגה לרוב יודע לנצח יצורים שאליהם הדרואיד הופך), ושיש לו לחשים שקשורים יותר ליסודות ואנרגיות, ולכן קצת קרביים יותר.
בעייני BUFFING, כוהן קורע תחת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה