• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה מחשבות על מסע בין כוכבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא הלדין
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לאחרונה יצא לי לצפות בכמה סרטוני יו-טיוב שהסבירו למה הגל החדש של מסע בין כוכבים נופל באיכותו מהגל הישן של מסע בין כוכבים. כחובב מסע בין כוכבים, אני מודה שאף פעם לא שמתי לב לכך שהפרקים בנויים במבנה של ויכוח על הנושא של הפרק אלא רק שהסיפורים היו יותר מבוססי נושא מאשר מבוססי דמויות. צורת סיפור סיפורים זו נתנה לסדרה סגנון יותר שלו ומהורהר שמשך אותי אליה. התחלתי לצפות בענף החדש ביותר של עץ מסע בין כוכבים, אקדמיית צי הכוכבים, שלדעתי, מעניינת אך היא כתובה גרוע. הפרק האחרון שעלה ליס עסק בפוסט-טראומה. הבעיה אתו היא בשלב זה אני לא מכיר את הדמויות. בעוד שהגיוני לשים את הפרק בחלק השני של עונה בת עשרה פרקים, הוא מתאים יותר לעונה יותר ארוכה בה הצופים כבר מכירים את הדמויות ברמה הרגשית ולא רק ברמה השכלית (אני חולק על אחת הטענות של הסרטון. העלילה של אקדמיית צי הכוכבים היא הרבה יותר מאד מונעת דמויות להבדיל מהעלילה של מסע בין כוכבים הקלאסי). אני גם לא אהבתי את האלמנטים הקומיים בסדרה שגרמו לסדרה להיראות הרבה יותר טיפשית ממה שהיא. להבדיל, ניתן להיקשר לדמויות בעונה קצרה אם לתת את הדוגמה של "ספרטקוס: בית אשור" בו מותו של אחד הגלדיאטורים עבד מבחינתי כך שניתן לסכם שזו בעיה של כתיבה ולא של דחיסה לעשרה פרקים של קשתות עלילה שדורשות עונה ארוכה יותר.

אני במסע לצפות בכל מסע כין כוכבים ובינתיים ראיתי
ToS
המצויר
חצי מtng וכמה פרקים ב lower decks....

אהה לא חושב שזה איזה אייזיק אסימוב.
בשבילי זה דמויות כיפיות ומדי פעם מצבים קצת מוזרים ומדי פעם רגע אפי.

אז בגדול לא הגעתי עדיין לאקדמי, אבל מבחינתי כל עוד זה עובד- זה עובד

רוב האנשים צפו בסדרות הישנות כשהם היו בגיל מסוים, ואז כל מיני שטויות וחפירות של הדור המקורי והדור החדש עברו מבלי ששמים לב, והיום זה נוסטלגיה.

הסדרות החדשות נצפות בגיל יותר מאוחר ולכן זה שוני משמעותי…

בגדול, לא חסיד ולא הייתי מעולם של הסדרה המקורית (ניסיתי לצפות שוב מתישהו ונכשלתי), של Voyager וגם ST:NG עם לא מעט פרקים גרועים.

חלל עמוק תשע עדיין הכי טובה.
בחדשים אנטרפרייז מקרטעת בהתחלה ומשתפרת וכך גם דיסקברי - למרות שהיא לא באמת טובה.
פיקארד ראיתי עונה ראשונה והיה סביר, עונה שניה לא אהבתי. אמרו לי שהשלישית מצוינת.

רואה Lower decks והיא ממש אחלה.

אז לא חושב שזה עניין של ישן מול חדש, גם אז וגם היום היו סדרות ועונות טובות וגרועות.

אני לא בטוח כמה טוב הסדרות הישנות (TOS ו-TNG) הזדקנו. צפיתי בהן לפני המון, המון שנים בתחילת גיל ההתבגרות וגם אז לא בצורה מסודרת. חשוב גם להבין ש-TOS הייתה סדרה אפיזודית (ברובה) מהסיקסטיז עם תקציב שהיה בהתחלה ממש זעום. למשל, הם משתמשים בטלפורטציה בין השאר כי למפקידים לא היה כסף ל-prop של מעבורת... ולכן גם ריבוי השימוש בתלבושות לש מלחמת העולם השנייה, רומאים, וכו' שהיו זולות יד 2 בהוליווד ב-TOS. הסדרה כמובן הייתה מעולה לזמנו, ועברה מודרניזציה חלקית ב-TNG, אבל לפעמים יש לי הרגשה שזה לא בהכרח הזדקן טוב. והרבה בחירות שנעשו בסיקסטיז נשארו כמובן גם בסדרות שנעשו כשלא היה כמעט גבול לתקציב וכשהתפתחו גישות פחות אפיזודיות במדיום הטלוויזיוני.

הכי אהובה עליי הייתה DS9 המעולה שראיתי בניינטיז בגיל טיפה יותר מבוגר והייתה אפיזודית קצת פחות. אבל עדיין סבלה מ-filler episodes שפחות נהוגים כיום בטלוויזיה ושהיו אפילו אז קצת מעצבנים.

את הסדרות שאחרי DS9 לא ראיתי.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה