• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה זמן לוקח לכם להריץ קמפיין ארוך?

בעקבות דיון עם BadBug BadBug ברשומות של האוריינט אקספרס, מסקרן אותי לדעת כמה זמן נמשך קמפיין ארוך ממוצע שלכם?

אישית, הקמפיין הנוכחי שלי הוא עליית שרי הרונות של פאת'פיינדר בעולמות פראיים, ואנחנו כבר משחקים קרוב לשנה וחצי ואנחנו מתקרבים לנקודת האמצע של המערכה.
כלומר, אני מעריך שיקח בין 2.5 ל-3 לסיים את הקמפיין שזה בערך המשך שלקח לי לסיים את רוב הקמפיינים שהרצתי. אין לי מעקב מדויק, אבל עקרונית אני יכול לשלוף רשומות ישנות ולבדוק - זה כמעט תמיד היה מבוכים ודרקונים (או פאת'פיינדר / פאת'פיינדר פראי), משחקים אחרים לא ממש שיחקתי קמפיינים כאלו ארוכים.
אני קורא גם על אנשים שלוקח להם שנה לסיים קמפיין ארוך, ומצד שני כאלו שמשחקים גם 5 או 10 שנים באותה מערכה...
הייתי ממש שמח להיות מסוגל לסיים קמפיין בשנה / שנה וקצת, כי פשוט זה נשמע יותר כיף לעשות עוד ועוד מערכות, אבל עד היום אני לא ממש מצליח.

אני חושב שהקמפיין הארוך ביותר שהרצתי היה שנה וקצת, ושהבא אחריו ארבעה חודשים בערך.
אני מניח שהקמפיין הממוצע שלי לוקח כשלושה חודשים (כאשר משחקים פעם בשבוע, צריך לומר. אם אני זוכר נכון דניאל הזכיר כמה פעמים שהוא משחק רק פעם בשבועיים, אז צריך להכפיל את המספרים כדי להשוות).

אם מסתכלים על "קמפיין" כקשת עלילתית רחבה עם התחלה, אמצע וסיום, אז בין שנה לשלוש.
אבל נדיר שקרה שהתחלתי קמפיין עם ידיעה איך הוא הולך להסתיים - הקמפיין היה מה שקרה במהלכו והסיפור יצר את עצמו לבד, בלי שתכננתי את רובו המוחלט מראש.

"מחול הפרים" היה מיני-קמפיין שלקח כמה חודשים (לא זוכר כמה, זה היה לפני שלושים שנה..) שידעתי איך הוא הולך להתחיל (המינוטאורים תופסים את הדמויות והופכים אותן לגלדיאטורים באי שלהם) וידעתי איך הוא הולך להסתיים (הדמויות אמורות להוביל מרד עבדים ולהרוג את מינוס מלך המינוטאורים בגרזנו-שלו) אבל כל מה שהיה בין לבין היה ארגז-חול אחד גדול וכל מיני אירועים שהתחברו לסיפור.

זה כמובן תלוי במספר הסשנים פר שבוע, בהערכה מאד גסה, אני יכול להחשיב קמפיין ארוך לשנה+ אם משחקים אחת לשבוע או שנתיים+ אם אחת לשבועיים.
ברור שאין פה הגדרות של שחור ולבן וזה שונה מקבוצה לקבוצה, קל לי יותר לקחת מיני קמפיין 10-15 סשנים נניח שמתפרשים על מספר חודשים כדי להגדיר אותם כ"מיני קמפיין" ומכאן לגזור ל"קמפיין" דברים ארוכים יותר, שיש בהם זמן לקשת עלילתית של דמות ויש בהם יותר מהתרחשות גדולה אחת.

* דיסקליימר - נקודת המבט שלי היא בעיקר של מו"ד וקת'ולהו מבחינת קמפיינים ארוכים.

הקשת העלילתית הקודמת של המשחק שאני מריץ עכשיו לקחה בערך 21 חודשים, עם הפסקה של חצי שנה באמצע. אבל קטעתי אותה יחסית באמצע בגלל עניינים שלא קשורים למשחק, אז אני מעריך שאם הייתי נותן לה לרוץ עד הסוף בכיף היינו מגיעים לשלוש שנים - בהנחה שהמשחק לא היה מתפגר לפני זה.

הקשת העלילתית הנוכחית היא פחות "קשת עלילתית" ויותר "הנה דברים שאני זורק על השחקנים", אז אין לה ממש תאריך תפוגה ברור - סביר להניח שאני אריץ את המשחק עד שיימאס לי או לשחקנים.

בהערכה גסה, אם אני חושב על נתיב הרפתקה של פאת'פיינדר או על ספר מערכה למו"ד, אז בערך שנה וחצי שנתיים בהנחה שנפגשים כמעט פעם בשבוע לכשעתיים וחצי שלוש (שזה המצב במשחקים המקוונים שלי).

"לב הנווד" נמשכה כשנתיים וחצי ותדירות המפגשים הייתה אחת לשבועיים, אבל המפגשים היו ממושכים יותר (כארבע וחצי שעות), אבל בשלב מסוים המשחק עבר למקוון והמפגשים התקצרו. אני גם לא מחשיב את הפעם שבה נפגשנו לסשן ארוך מסכם בשביל קטעי השיא, כי זה נעשה באיחור של איזה שלוש שנים מאז המפגש שקדם לו...

בעשור האחרון הרצתי מספר לא מבוטל של קמפיינים ומשחקים מרובי סשנים (מיני קמפיינים?) לסיומם. מעריך שה"קמפיין הארוך" הממוצע נע סביב קצת פחות משנה.

הקמפיינים שלי מאוד במכוון לא מנסים להיות נתיב הרפתקאות או משהו דומה. לי אישית אין סבלנות לזה (שיחקתי בנתיב הרפתקאות אחד של פאת'פיינדר. הגענו לחצי שלו אחרי שנתיים ואף אחד לא רצה יותר להמשיך). בד"כ הקמפיינים שלי הם על מקום מסוים (עיר, ישוב או אזור גאוגרפי מצומצם) במצב מסוים וחבורת האנשים שמוצאת את עצמה בלב המצב. נתיבי הרפתקאות של מו"ד ופאת'פיינדר להבנתי פשוט מחויבים, מעבר לכל דבר אחר, לקשת העלילתית של מו"ד ופאת'פיינדר, על גדילה מהירה של הדמויות מעבר לגודלו של כל סיפור מקומי... אז אלה שיטות בהן הגישה שלי הייתה מתאימה פחות באופן טבעי. האמת שאני הרבה פחות מכיר קמפיינים כתובים שאינם בנויים בסגנון נתיב הרפתקאות. שמעתי מאיתי חורב על קמפיין הארט הכתוב שהוא מריץ, מעטו של גארת' ריידר הנרהן – Dagger in the Heart, שנשמע הרבה יותר מודולרי, וכמעט ולא מתוסרט מראש.

מסכים עם BadBug BadBug , מאוד תלוי בהספק (מניח שמס' שעות כולל, כי יש סשנים של שעתיים וכאלו של 6). אריק וולגריס הריץ קמפיין בן 135 סשנים של Arden Vul בפחות משנה, אז צריך דרך לנרמל את זה...
"ארוך" עבורי הוא לפחות 300~ שעות משחק נטו.

ממוצע הוא כחצי, ~150 שעות.

אבל מעולם לא היתה לי דרך לדעת מה יהיה אורכו של קמפיין, זו החלטה ששמורה לשחקנים: הם מחליטים מה הם עושים ומתי הם סיימו, העולם קיים ומתקדם בכ"מ.

לדוג', אתמול היה סשן 37 מתוך 10-12 מתוכננים בקמפיין BitD ובתקווה, מחר יהיה סשן 111 בICRPG שטכנית הסתיים כבר פעמיים והתחיל כחד"פ...

אבל מעולם לא היתה לי דרך לדעת מה יהיה אורכו של קמפיין, זו החלטה ששמורה לשחקנים: הם מחליטים מה הם עושים ומתי הם סיימו, העולם קיים ומתקדם בכ"מ.
תודה, הזכרת לי משהו שרציתי להוסיף:
אני גם, לרוב, דוגל בלתת לשחקנים חופש רולפליי, שזה בגדול טוב, אבל בהכרח מאריך את הקמפיין.
אני כן משתדל לתת מסגרת גסה של זמן ובהתאם למה שקורה בקמפיין וברמת העניין של השחקנים, להאט או להאיץ.

תודה, הזכרת לי משהו שרציתי להוסיף:
אני גם, לרוב, דוגל בלתת לשחקנים חופש רולפליי, שזה בגדול טוב, אבל בהכרח מאריך את הקמפיין.
לא בטוח אם התכוונת לחופש בתוך המסגרת הנראטיבית, חופש לעצב את הנראטיב עצמו או לקחת זמן עם RP. כל ה3 מקיימות את התנאי של "טוב, אבל מאריך את הקמפיין" :)

לא בטוח אם התכוונת לחופש בתוך המסגרת הנראטיבית, חופש לעצב את הנראטיב עצמו או לקחת זמן עם RP. כל ה3 מקיימות את התנאי של "טוב, אבל מאריך את הקמפיין" :)
אני לא בטוח שזה באמת מאריך קמפיינים... אצלי כל הדברים האלה הם רוב מה שקורה במשחק, והקמפיינים שלי נוטים להיות קצרים...

אני לא בטוח שזה באמת מאריך קמפיינים... אצלי כל הדברים האלה הם רוב מה שקורה במשחק, והקמפיינים שלי נוטים להיות קצרים...
כן, אבל בלעדיהם הקמפיינים כנראה היו *ממש* קצרים :)

במיוחד בשיטות נראטיביות אבל גם בשיטות קלות אחרות, אפשר "להספיק" המון במעט זמן IRL, מה שמאפשר לאספקטים שונים של המשחק לנשום יותר ומעלה אצלי פרספקטיבה שונה לגבי ההגדרה של אורך קמפיין (הספק לעומת משך), אבל נראה לי שזה מחוץ לscope של הדיון הנוכחי...

גם, גם וגם :)
חופש בתוך המסגרת הנראטיבית - כן, חלקים מהקמפננים שלי (והנוכחי) הם סוג של Sandbox.
חופש לעצב את הנרטיב עצמו - אני מאפשר אבל במידה נמוכה כי זה מאד תלוי בסוג הקמפיין ומי השחקנים.
לקחת זמן עם RP - כן ואולי זה החור השחור של שאיבת זמן הקמפיין, אבל אני משתדל בקטעים מסויימים לאפשר אותו - כי השחקנים ממש נהנים וזה מעגן אותם אימרסיבית בעולם.

אולי חשוב להדגיש שדיברתי על משחקי D&D, שתכלס גם כאשר פונים בהם למכניקה, היא לפעמים עלולה להתארך עוד יותר מהרולפליי (חסרון אבל זו השיטה...).

גם, גם וגם :)
חופש בתוך המסגרת הנראטיבית - כן, חלקים מהקמפננים שלי (והנוכחי) הם סוג של Sandbox.
חופש לעצב את הנרטיב עצמו - אני מאפשר אבל במידה נמוכה כי זה מאד תלוי בסוג הקמפיין ומי השחקנים.
לקחת זמן עם RP - כן ואולי זה החור השחור של שאיבת זמן הקמפיין, אבל אני משתדל בקטעים מסויימים לאפשר אותו - כי השחקנים ממש נהנים וזה מעגן אותם אימרסיבית בעולם.

אולי חשוב להדגיש שדיברתי על משחקי D&D, שתכלס גם כאשר פונים בהם למכניקה, היא לפעמים עלולה להתארך עוד יותר מהרולפליי (חסרון אבל זו השיטה...).
אוקיי, עכשיו אני מבין יותר. בגדול, כמעט כל מה שאני מריץ הוא sandbox.
לגבי RP זה נכון, אנחנו מצאנו דרך ביניים בה סצנות ארוכות וכאלו שלא מערבות את כל הקב' עוברות לטקסט בדיסקורד. כך אפשר להשקיע שעות או יש צורך וזה יכול להיות אסינכרוני

הקמפיין הארוך ביותר שהרצתי נמשך שבע שנים, ונקטע באמצע כי אחת משלוש השחקניות פרשה בגלל סיבות משפחתיות, וקשה מאד להכניס מישהו אחר במקומה אחרי כל-כך הרבה זמן (וחוץ מזה, קצת אחר-כך מלסטרה התחילה לתפוס תאוצה והפכה למוקד ההרצות). להערכתי הוא יכול היה להמשיך בכיף עוד כמה שנים.

אנחנו מצאנו דרך ביניים בה סצנות ארוכות וכאלו שלא מערבות את כל הקב' עוברות לטקסט בדיסקורד. כך אפשר להשקיע שעות או יש צורך וזה יכול להיות אסינכרוני
לפני מספר שנים, עשיתי את זה באחת הקבוצות, רק בוואטסאפ - כלומר קבוצה ייעודית להמשך רולפליי.
בהתחלה זה היה ממש נחמד והגענו לעומקי רולפליי מרשימים, אבל מהר מאד זה הרגיש כאילו שהמשחק ממשיך שם (אפילו אם אלו דברים שלא מערבים את הקבוצה) אז פשוט ירדנו מזה.
אבל אם זה עובד לכם כפי שתארת בדיסקורד - מעולה!

כן, אבל בלעדיהם הקמפיינים כנראה היו *ממש* קצרים :)

במיוחד בשיטות נראטיביות אבל גם בשיטות קלות אחרות, אפשר "להספיק" המון במעט זמן IRL, מה שמאפשר לאספקטים שונים של המשחק לנשום יותר ומעלה אצלי פרספקטיבה שונה לגבי ההגדרה של אורך קמפיין (הספק לעומת משך), אבל נראה לי שזה מחוץ לscope של הדיון הנוכחי...
היות שכמה מה"קמפיינים" המספקים ביותר ששיחקתי בשנים האחרונות היו "קמפיין שהוא המשחק כולו", ואלה נטו להיות "קמפיינים קצרים", אני חושד שיש דברים בגו. Fall of Magic, Stewpot, Wagon Wheel, כולם משחקים בהם המשחק מספק "מסגרת קמפיין" מובנה מראש. כולם היו משחקים מאוד עשירים ומעניינים באריזה קטנה (10-20 מפגשים... והמפגשים שלי נוטים להיות קצרים, והמשחקים בלא קריטי אפילו יותר קצרים).

עריכה אחרונה:
הקמפיין הקודם שלי לקח בערך שנתיים וחצי - שלושת ההרפתקאות באזור Cormyr שפורסמו עבור ממלכות נשכחות מהדורה 3.

הקמפיין הנוכחי שלי ב-Baldur’s Gate רץ כבר ארבע שנים (התחיל בדצמבר 2021), והוא אפילו לא בחצי הדרך עד עכשיו.
מצד שני, הקמפיין הזה הוא הלווייתן הלבן שלי, זה הקמפיין שעבדתי עליו שנים, ההכנות היו מטורפות והשחקנים מעולים ועושים מלא רולפליי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה