• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה זמן לוקח לכם להריץ קמפיין ארוך?

הקמפיין הקודם שלי לקח בערך שנתיים וחצי
הקמפיין הנוכחי שלי ב-Baldur’s Gate רץ כבר ארבע שנים

ואיך זה הולך מבחינת המכניקה של מו"ד? כי כמו שהתחלתי להרהר בפומבי בשרשור הזה:

אם משחקים מו"ד בדיוק לפי הכללים בספרים (RAW) הוא די מהר מטיס את הדמות למעלה בדרגות ויכול להוציא אותה מרמת העוצמה אליה תוכננו מרבית המערכות הרשמיות.

נקודה מעניינת לגבי קמפיין "ארוך" במשחק בסגנון מבוכים ודרקונים, שבו מכאניקת הקרב לוקחת הרבה מאוד זמן לעומת משחק נרטיביים שבהם באופן טבעי הקרבות הרבה יותר קצרים ואפשר להספיק את אותו "הסיפור" בחצי או רבע מהזמן.
כן היה לי קמפיין בגורל מואץ לפני שנים שהיה מדהים ובאמת לקח לנו חצי שנה ולא כל-כך ספרתי אותו עד כה כקמפיין ארוך... אבל זה אולי טעות שלי.

מאידך, זה גם יתרון של שיטות סטייל D&D, שבהן אפשר לשחק גם 3 או 4 שנים מבלי להגיע למיצוי וממש להרגיש שמשחקים את אותה דמות המון זמן ולכן היא יותר נחקקת בזכרון שלנו.

אם משחקים מו"ד בדיוק לפי הכללים בספרים (RAW) הוא די מהר מטיס את הדמות למעלה בדרגות ויכול להוציא אותה מרמת העוצמה אליה תוכננו מרבית המערכות הרשמיות.
היופי של משחק לפי milestones הוא שאני בתור שה״ם יכול לדרג את העלייה בדרגות של הדמויות לפי העלילה ולא לפי כמות XP שנקבעה רנדומאלית עבור מפלצות.
אתמול הדמויות עלו לדרגה 9.

מבחינתי המשחק מתרכז ברול-פליי ובעלילה, לכן העלייה בדרגה של הדמויות פחות דחופה. הרבה מזמן המשחק היה משחק דמות של השחקנים.

תכלס אלה קצבי ההתקדמות שהיו לקבוצה שלי במוד"מ2 לפני שלושים שנה. אמנם לא קראנו לזה אז "אבני דרך" אבל שיחקנו במוסכמה שעליה לדרגה מתרחשת אחרי שמסתיים שלב משמעותי בהרפתקאות של הדמויות והן מגיעות למקום שקט ומסודר ("העיירה/העיר", "המחנה", "הבית") כדי לנוח ולעבד את החוויות האלה.

להבדיל, הייתה קבוצה אחרת בתיכון שלנו שהיו מתחילים ומסיימים מערכה שלמה (תמיד עם איזו סוף אפי שבו פוגשים את האלים, נלחמים באלים או הופכים לאלים והכל בדרגה 20) כל כמה חודשים.

אני, מצד שני, הגעתי למסקנה שבעוד שאני לא יודעת כמה ההרפתקנים בעולם שהוא די סנדבוקס יגיעו לנקודות עלילתיות מתאימות בנק"ן אני שולטת לא רע כי אני קובעת את ההתקלויות ותמיד יכולה להוסיף איזה בונוס אם צריך לעגל. עכשיו כשאני שחקנית והשה"מ משתמשת בנקודות ציון אני כל הזמן מנסה לנחש מתי נעלה דרגה והאם הסייד-קווסט שעשינו בכלל ייספר. כמובן שבמלסטרה העניין הזה הרבה יותר מסודר ודמויות גם מתחזקות אחרי הרפתקאות בלי לעלות דרגה. אני פשוט צריכה לדעת מה נחשב להרפתקה נפרדת ומה לעוד חלק מההרפתקה הקודמת אבל בשביל זה יש שה"מ.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה