• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים כביש השוקו: הזמנים של ת'ארור, מוכן (לביקורות)!

הי, רצינו לבקש ביקורת על שני יתרונות ספציפיים:
נחוש במיוחד
רשאי לנצל פז ולגלגל נחישות עם -1. בהצלחה, זוכה ב2 פז.
רצינו לשאול, האם זה מוגזם? הסיכוי לקבל פז אם מצליח בגלגול נחישות עם -1?
מוגזם. יש דרך קלה לקבל פז – לשחק את הקשיים של הדמות. היתרון הזה נותן לדמויות לקבל פז סתם על בסיס תכונה גבוהה, והוא משמעותית יותר חזק מכל יתרון אחר שנותן פז (השווה: הקושי צעירות, היתרונות מזל ומזל רב).

אדרנלין
בתחילת קרב, בעת גלגול היוזמה, מגלגל את זריזותו ומוסיף את התוצאה ליוזמה.
11=J
12=Q
13=K
14=A
מקסימום 14.
האם זה טוב מדי? חלש מדי? לא ברור לנו.
נחישות זה Spirits, זריזות זה Agility
זה מערב חישובים במספרים גבוהים וצורך לשמור/לזכור תוצאה להמשך הסיבוב, מה שלא ממש מתאימים לאופי השיטה. לא ברור האם זה נחשב גלגול מאפיין (ולכן הוא מתפוצץ, ומגלגלים גם גורל).
במה זה שונה מבחינה רעיונית מהיתרונות שפשוט נותנים לך לשלוף יותר קלפים?

(תרגום של דרואיד, הוא בכנס לפסח)
נחוש במיוחד - אוקי, ככה חשבנו. נמצא דרך לשנות את זה בהקדם.
אדרנלין - לא יודע, גם אני לא הבנתי את זה אבל דווקא ביתרון הזה לא הייתי מעורב... (מדבר השליח של ת'ארור, לא דרואיד) בכללי, נראה לי העובדה שהזריזות משפיעה. אולי נעשה את זה התעלמות ממחסר של ריבוי פעולות ל[גלגול זריזות שלא מתפוצץ] הפעולות הבאות (גם פעולה שלא ריבית - מורידה את הספירה!).

בעברית קראנו לספיריט נפש.

"נחוש במיוחד" הוא הרבה יותר מדי מוצלח (מה מונע מכל החברים שלי לתת לי תמיכה, support? מה מונע ממני להגדיל את הנפש שלי ל-ק10 כבר ביצירת הדמות?). חשוב מזה, לדעתי הוא לא מעניין - זה בסך הכל הימור כדי להמיר משאב משחקי ביותר מאותו משאב משחקי. אני חושב שהימורים זה כיף (בשביל זה יש קוביות), אבל התוצאה כאן לא דרמטית, כי היא לא משליכה ישירות על המתרחש בעולם המשחק.

"אנדרנלין" מנוגד לקונספט ה-FFF של השיטה, שתרגמנו כדוהר וסוער. הוא לא דוהר ולא סוער - נדרש כאן חישוב מתמטי, והמרה של קלפים למספרים, וכו'. השיטה כבר עכשיו מציעה כמה יתרונות שמאפשרים לך לפעול במהירות; קחו השראה מהם, ושחקו מסביב לקלפים, ולא למספרים שעל הקלפים. למשל, אם אתם רוצים להוסיף גלגול, קחו השראה מאחד מיתרונות המנהיגות שמאפשר לגלגל תורת הקרב כדי לקבל עוד קלפים. משהו כמו: גלגל זריזות ושלוף עוד קלף אחד על כל הצלחה או העלאה. זה מוצלח הרבה יותר מדי, אז אפשר להגיד שזה אתלטיקה במקום זריזות (בכל מקרה עדיף להשתמש במיומנויות ולא בתכונות), ושאם אחד הקלפים ששלפת הוא תלתן, אז אתה גם פגיע עד תורך הבא.

נחוש במיוחד - עובדים על זה.
אדרנלין - מה לגבי אתלטיקה באמת (רק קוביה, בלי תמיכה וכאלה) והתוצאה היא מספר הפעולות הקרובות שמתעלמות ממחסרי ריבוי פעולות?

ההצעה לא ברורה - האם זה גלגול שעושים פעם אחת בתחילת הקרב? או כשמקבלים את הקלף בתחילת הסיבוב? או כפעולה? פעולה חופשית?
בכל מקרה זו הצעה בעייתית, כי היא מוסיפה אלמנט שלא מוסיף הרבה בעצמו; אני הרי תמיד ארצה לגלגל (בטח תהיה לי אתלטיקה גבוהה, אחרת למה לקחת את היתרון הזה), אז אין כאן שיקול של האם\מתי להשתמש; ואני תמיד או שארוויח מזה או שלא, ואם אני מרוויח, זה רווח קצת יותר מדי מוצלח.
בקיצור, הרבה בלגן מסביב למעט תועלת. אני חושב שכדאי לשאול קודם "מה התחושה שהיתרון הזה אמור לספק, איך הוא יגרום לי להרגיש? שאני מהיר מחשבה? שאני פזיז?", ואז לפתח מכאניקה שמייצגת את זה.

נחוש במיוחד - דרישות: אגדה (L), נפש ק10, חוסן ק10
אתה מתעלם מהשפעות פחד לחלוטין. בקרב, כאשר אתה מחוסר הכרה, אתה מסוגל להשתמש בכל הפז שעומדים לרשותך (לפחות 1) על מנת לשרוד מספר סיבובים השווה למחצית קוביית החוסן שלך (תוספים לחוסן אינם נחצים), בהם אתה סובל ממחסר פציעה אחד בלבד. בסוף הסיבובים הללו - אתה מת.

אדרנלין - דרישות: מומחה (V), נפש\זריזות ק8
בסיבוב הראשון בקרב, אתה בוחר השפעה אחת מהבאות שתחול עליך:
  • התקפות נגדך סובלות ממחסר -4
  • אתה מתעלם ממחסרי פציעה
  • אתה מסוגל לבצע ריבוי פעולות ללא מחסרים, אבל עם סיום ההשפעה מקבל רמה אחת של עייפות.
יותר טוב עכשיו?

נחוש במיוחד:
זה נראה כמו tough as nails (יתרון אגדי שנותן לך עוד פציעה, שזה שימושי תמיד) ביחד עם nerves of steel (יתרון קרבי שאפשר לקחת ברמת ההתחלה ומאפשר לך להתעלם ממחסרי פציעה, והוא שימושי בכל מצב), רק שהיתרון שלכם מכסה רק מצב קיצון אחד (כשאתה כבר אמור ליפול חסר הכרה), והוא גם עולה לך בכל הפז - וכשיש לך חוסן ק10, בכל מקרה עדיף לך להשתמש בהן בשביל גלגול בלימה (soak) כדי לנסות להמנע מלהגיע למצב הזה.
כלומר, אני מקבל את הרושם שאתם מנסים לפתור בעיה שלא קיימת.

אנדרנלין:
נחמד. רמת המומחיות זה Seasoned, רמת הותק זה Veteran. לדעתי זה בכלל מתאים כ-novice. לא הייתי לוקח את זה בעצמי - אני חושב שהסיבוב הראשון פשוט לא מספיק חשוב כדי להצדיק את זה - אבל אולי יש איזה בילד סופר ספציפי שמאוד יהנה מזה.

נחוש במיוחד: אולי כדאי כבר לוותר עליו לחלוטין.
אנדרנלין: צודק. חישבתי לפי זה שבהתחלה יש ייתרון שנותן מחסר -2 להתקפות טווח נגדך, אבל עכשיו אני נזכר שזה בכלל לסיבוב יחיד...

עכשיו, שאנחנו קרובים לסיים את כתיבת ההרפתקה ואת הפלייטסט, יש לנו שאלה לכל מי שעדיין עוקב קצת:
לפני ש"נסגור" את הסטוריליין הראשון ונעבור ל"מבצע חורשחור", איזה מן הבאים תרצו שנפרסם לפני המבצע?
1. מדריך לציוד וספינות חלל.
2. מדריך להכניס יותר מחקר מדעי ועניין למפלצות, ובו יופיעו "תכונות" של האנטומיה של כל מיני מפלצות (וכמובן מפלצות חדשות!) שיאפשרו הכנסת יכולות חדשות ומעניינות למשחק, וחקירה של הדמויות שתאפשר להן למצוא חולשות במפלצות כך שהיכולות החדשות לא "ישברו את המשחק" (עד כמה שזה אפשרי בעו"פ...)
3. מפות ומדריכים שיחקרו קצת יותר את כוכבי הלכת, הערים והפרא שבהם, ותרבויות כביש השוקו.
מי שבעד 1, שיסמן "תודה". מי שבעד 2, שיסמן "אהבתי". מי שבעד 3, שיסמן "משעשע".
עריכה: ניתן להמשיך להצביע עד שהכיבוש הגדול יהיה מוכן. לא ידוע מתי בדיוק זה יהיה.

עריכה אחרונה:
אני מאוד אוהב את הרעיון של הפסקול.

אני יודע שאולי זה נשמע הרבה בשביל צוות של 2 אנשים, אבל אפשר אולי עוד מידע/קרסי עלילה בכוכבים השונים? או סתם אירועים/מקומות אקראיים שאפשר למצוא בעולם של הקידנאפטורנס או הגרובליאנים.

אני מאוד אוהב את הרעיון של הפסקול.

אני יודע שאולי זה נשמע הרבה בשביל צוות של 2 אנשים, אבל אפשר אולי עוד מידע/קרסי עלילה בכוכבים השונים? או סתם אירועים/מקומות אקראיים שאפשר למצוא בעולם של הקידנאפטורנס או הגרובליאנים.
בהחלט.

יש לי עוד ''סקר'' בשבילכם.
ההרפתקה נכלול כמה ''סיפורים פראיים רזרביים'', כאלה שמתרחשים בכוכבי הלכת המוצגים ההרפתקה, אבל לא במאה אחוז קשורים להרפתקה עצמם, הם יותר כמו בונוס. אני רוצה לשאול, מי מכם היה מוכן לכתוב סיפור או שניים כאלה בהינתן מדריך לא קצר אך גם לא ארוך מאוד על כל כוכבי הלכת הללו. נא לסמן ''תודה'' על ההודעה אם אתם מעוניינים. כמובן שיהיו סיפורים בכל מקרה, פשוט ככל שאתם תיצרו יותר, יהיו יותר. כרגע מתוכננים בין סיפור לשלושה לכל כוכב לכת, כנראה למרביתם סיפור אחד בלבד, ולמקצתם שניים - בודדים, כמו קוביית השמיים, בהם יתכנו יותר סיפורים שלא ירגישו זהים, יקבלו שלושה סיפורים.

אני רוצה לשאול, מי מכם היה מוכן לכתוב סיפור או שניים כאלה בהינתן מדריך לא קצר אך גם לא ארוך מאוד על כל כוכבי הלכת הללו. נא לסמן ''תודה'' על ההודעה אם אתם מעוניינים.
משווה ומעלה – מה דעתך שחלק מההרפתקאות האלו יהיו בנויות כמשחקים למפגש אחד שעומד בפני עצמו, ויוצעו להרצה כמשחקי הדגמה בכנסים (דרקוניקון/אייקון/וואטאברקון)? 🤔

משווה ומעלה – מה דעתך שחלק מההרפתקאות האלו יהיו בנויות כמשחקים למפגש אחד שעומד בפני עצמו, ויוצעו להרצה כמשחקי הדגמה בכנסים (דרקוניקון/אייקון/וואטאברקון)? 🤔
וואו, רעיון מצוין. כן, כך יהיה. אני אפילו אנסה להריץ בעצמי אחד בדרקוניקון 2022 אם אין הגבלת גיל על הנחיה...

כל מי שרוצה ליצור סיפורים פראיים להרפתקה\לכנס - שיצרף תחת ספוילר פה בעץ, כולנו נוכל לתת עצות ותיקונים.
להלן תבנית מומלצת:
{פונט 18} שם ההרפתקה
{פונט 11} מיקום: כוכב לכת
אורך: השערת משך ההרפתקה בסשנים (של שעתיים)
{פונטים 12 (טקסט רגיל), 14, ו16 (לכותרות ותת-כותרות)} תוכן!

דגימה מהפסקול סוף-סוף!
ביצירה, הנקראת "ההחלטה של ת'ארור", תוכלו לשמוע את מחשבותיו של ת'ארור מתחבטות זו בזו, את קרנות המלחמה המאיימת לבוא, ואלו מכם שבקיאים במוזיקה קלאסית\ג'ון וויליאמס\נצרות יוכלו גם לשמוע את היום הגורלי מתקרב...
עריכה: מוסיף עוד טעימה, בגלל שזו מנגינה שיכולה לשמש בכל קמפיין: "מוזיקת קרב"

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה