• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

טריילר לסדרת הטלויזיה של מחזור כישור הזמן

בקרוב באמזון
נראה יותר כמו סדרת נוער, אצפה עם הילדים כנראה.

מודה שפחות מכיר את העולם - את הסדרה הפסקתי לקרוא סביב הספר הרביעי, אבל גם משחקי הכס הפסקתי לקרוא סביב הספר הרביעי 😉

נראה נחמד מאוד, אני מקווה שהם יעבירו את התחושה של הספרים כמו שצריך.
נראה שביחס לספר היוצרים מתכוונים להתחיל להתעסק במגדל הלבן ובפוליטיקה של האג'ות בשלב מוקדם יחסית שזה הגיוני אם רוצים להתעסק יותר במוריין.
מעניין אם העונה הראשונה תכסה פחות או יותר את הספר הראשון וכמה עונות בכלל מתוכננות ברמת העיקרון. לדעתי לפחות הספרים הראשונים והאחרונים בסדרה מאוד מאסיביים ולמרות שבאמצע שהוא החלק החלש יותר בסדרה ואפשר לאחד שם ארבעה- חמישה ספרים לעונה אחת לקצר את העלילה באופן משמעותי יפגע מאוד בסיפור.

אני מאוד סקרן ומחכה לזה.

קראתי או יותר נכון התחלתי את הסדרה בגיל 16, והיה ממש קשה לחכות כל פעם לספר הבא שיצא. אני מניח שזה מה שעובר בימינו על מי שמחכה לספרים של סנדרסון או ג'ורג מרטין, נראה שחוסר יכולת לדחות סיפוקים זה לא משהו שחלף מהעולם =).

בעיני מסדרות הפנטזיה האפית הגדולות אי פעם, ודווקא עם חלוף השנים, מצאתי את עצמי חוזר לסדרה הזאת (הרבה הודות גם לספרי האודיו ה*נהדרים* שלה) פעם אחר פעם,
יחד עם כל הביקורות על האורך, הקצב האיטי של חלק מהספרים, תיאורי היתר של בגדי לבוש וכו'.
לא פעם תפסתי את עצמי רוצה לצעוק בתסכול על טיפשות הדמויות (דברו אחד/ת עם השני/ה אידיוטים!), ועדיין העושר של העולם (תרבות האייאיל היא אחת הטובות שנכתבו), העובדה שזה ה- MEME (באופן מודע ומוצהר לחלוטין של הכותב) המוכר כל כך של הנבחר מול אדון האופל שבוצע באופן טוב כל כך, והאנושיות, בעיקר האנושיות שבו גרמה לי לחייך כל כך הרבה פעמים , התסכולים והאכזבות של הדמויות אבל גם בעיקר הרגעים הקטנים עם הפתגמים שהם זורקים מדי פעם אחד לשני.

בכל מקרה, אין לי הרבה מאוד ציפיות מהסדרה של אמזון אבל מקווה שזה יהיה מהנה ומאחל להם בהצלחה!

האמת שחשבתי לקראת פרק הפתיחה להתחיל המרה של לפחות חלק מיצורי האופל אבל אולי בעתיד אנסה זאת עם עולמות פראיים דווקא =)

האמת שחשבתי לקראת פרק הפתיחה להתחיל המרה של לפחות חלק מיצורי האופל אבל אולי בעתיד אנסה זאת עם עולמות פראיים דווקא =)
מישהו שנקרא נמרוד ינאי הכין האק של מהדורה 5 לכישור הזמן ובין היתר יש שם את רוב המפלצות האיקוניות. ההמרה נראת די מוצלחת אבל לא יצא לי לנסות אותה.
אישית הקדשתי די הרבה מחשבה לאיך שיטה של כישור הזמן צריכה להיראות ואני אשמח לשתף את זה אם מישהו יתעניין אבל זה פרויקט שאין לי זמן לעשות. אני נתלה בתקווה שהסדרה תצליח מספיק ויוציאו לנו משחק מסחרי.

טוב לדעת, לא מכיר את ההמרה הזאת.
אני זוכר את ספר המשחק המקורי שיצא אי שם בתחילת שנות ה-2000, אבל זה היה מאוד כבד מכנית / מו"ד 3 ורוברט ג'ורדן התנער ממנו מהר מאוד ולדעתי אין לו אפילו PDF'ים או עותקים זמינים.

אני חושב שבכל מקרה שיטה כבדה מכנית זה לא משהו שעובד כמו שצריך לעולם כזה, צריך שיטה יותר סיפורית.
אכן מקווה שזה יצליח מספיק ויעשו עם זה משהו, למרות שיש הרבה שאלות איך עושים כזה דבר, באיזו תקופה משחקים וכו'.

אני חושב שבכל מקרה שיטה כבדה מכנית זה לא משהו שעובד כמו שצריך לעולם כזה, צריך שיטה יותר סיפורית.
אני מסכים ששיטה יותר סיפורית בהחלט מתאימה לעולם אבל דווקא השיטה כן צריכה להיות כבדה יחסית לדעתי (שזה לא סותר כמובן, שיטה יכולה להיות סיפורית וכבדה מכאנית גם אם לרוב זה לא המקרה). אני חושב שכשמערכת הקסם יותר מורכבת מזו של רוב משחקי התפקידים וזה רק כשהיא מוצגת בספר, זה יהיה חבל להרוס אותה עם מערכת מופשטת מדי.
בקשר לתקופת המשחק, הבחירה הברורה היא העידן הרביעי שנותן חופש למנחה ועל פי הספרים בהחלט לא עומד להיות שקט ומלא בשלום. הבעיה היחידה כמובן היא המוות של רוב יצירי האופל בכליאה של אדון האופן כמובן. גם תקופות מוקדמות יותר יכולות לעבוד כמובן, כמו מלחמות הטרולוקים שיש בהן מגוון של דברים לשחקנים לעשות.

ללא ספוילרים:
ראיתי את שלושת הפרקים שנפתחו לצפייה, ואני כבר יכול להגיד שאם אתה מכיר את הספרים יהיה לך קשה עם הקצב ועם האקספוזיציה שדי נמחקה.
אם אתה בא "נקי" אני חושב שהפרקים בסה"כ די מהנים ואישית כמובן שיש משהו מרגש בלראות סדרה שאתה מכיר ואוהב מתממשת ככה.

ההפקה ברמה מאוד גבוהה, השחקנים מצוינים ומתאימים לדמויות ועשו כמה וכמה שינויים בסיפורי המסגרת של הדמויות שאני חושב שישרתו את האופי של הדמות יפה בהמשך (אם כי עדיין כמי שמכיר את הספרים לראות שינויים זה קשה).

אני מאוד מקווה שהם ירגיעו עם הקצב, כי זה הורס את הבנייה של הסיפור והדמויות אבל אני מבין למה צריך להעלות הילוך בכדי להכניס כל כך הרבה חומר כתוב לסדרה.

ממליץ בכל מקרה על FREE TRIAL באמזון פריים בשביל לצפות בשלושת הפרקים הראשונים, ולהחליט אם בא לך להמשיך משם.

טוב, צפיתי בשלושת הפרקים הראשונים ובסך הכל אני חושב שהם עשו עבודה מצויינת.
ברור שהם עשו הרבה שינויים ואני לא כל כך אוהב את חלקם אבל האווירה של הסדרה קולעת לספרים לדעתי ומבחינה ויזואלית הסדרה מדהימה.
  • כל העניין שפרין נשוי היה קצת תמוה בעיני בהתחלה אבל הוא פותח מצויין את קו העלילה של פרין בספרים הבאים, אפילו יותר טוב מהספר. חבל שהיא מתה ולכן נצטרך בכל זאת לסבול את מערכת היחסים של פרין ופייל אבל מילא.
  • משונה קצת שהורידו את מין לגמרי בהתחשב בזה שהיא מאוד חשובה בהמשך, מקווה שיכניסו אותה לסיפור בהזדמנות אחרת כמו עם תום.
  • ההחלטה להפוך את אגווין לטווארן גם כן הגיונית בסך הכל בהתחשב במה שהיא עושה בספרים אם כי לא ברור לי איך מוריין יודעת את זה מראש.
  • כל הסצנה עם האיאלי המת ותום מרילין מרגישה ממש לא קשורה בעיקר כשהיא הולכת לקרות בצורה מאוד דומה באחד הספרים הבאים עם *פרין*. גם לא ברור מה הקשר של תום לאיאל בכלל.
  • סתם רציתי להגיד שהסצנה של אגווין עם הנהר בהתחלה פשוט מדהימה וגאונית.

• גם הסיפור המשפחתי של מאט וגם הסיפור של פרין לגמרי ישרתו את הסיפור שלהם מצוין בהמשך לטעמי
  • פאדן פיין ! איזה ליהוק! ראיתי אותו שתי דקות והוא ישר מזוהה אייקונית עם הדמות מבחינתי.
  • הכוריאוגרפיית תיאום בקרב של לאן ומוריין נהדרת.
  • הדרך שבה הם עוזבים את הבית הייתה נוראית ולא אמינה מבחינת המהירות שהיא נעשתה, "אוקי בואו איתי, כל הטרולוקים מחפשים אחרי ארבעתכם...", אם היו שמים אקספוזיציה של הנערים רואים את המירדראל או מרגישים משהו אישי שקורה רק להם זה היה יותר סביר.

כמישהו שלא קרא את הספרים, אני בהחלט מסכים בנוגע לקצב- שהרגיש מאוד משונה ובעייתי. חוץ מזה, אני מרגיש שאני מפספס דברים פה ושם- כנראה בין השאר בגלל הקצב. מקווה שזה ישתנה.
מעבר לזה אבל, נראה מצוין. שחקנים וסאונד נהדרים, אחלה עיצוב תפאורה. מה שכן, אני כבר לא סובל כמה מהדמויות (מה שרק מדגיש כמה השחקנים טובים, כן?)

טוב אז נגמרה העונה הראשונה ובסך הכל נהנתי ואני חושב שזה עיבוד מוצלח של הספרים למרות שיש דברים שהם שינו סתם וקצת מציקים אותי.
הדברים שאהבתי:
  • הליהוק של ישמעאל מצויין. אהבתי את העימות שלו ושל רנד בסוף למרות שאני חושב שהם איבדו הרבה כשהם החליפו את כל מה שהיה שם בספר.
  • החלקים במגדל הלבן היו מצויינים וכך גם כל הקטעים של לוגיין. אחת הדמויות היותר אהובות עלי.
  • ההגעה של הסינצ'ינים בסוף נראת מצויין ואני מחכה לראות איך הם יטפלו בזה בעונה הבאה.
ולדברים שפחות אהבתי:
  • קצת הציק לי אי היחס לקאנון ולאירועים בספרים. הם שולטים בספרים עד רמת השם של הילדה הפיקטיבית של רנד ואגווין אבל רנד תוקע בעצמו חרב כדי לצאת מחלום, מה שבהחלט עלול להרוג אותו בספרים. ממש חבל גם שקיצרו כל כך את הקטעים בעין העולם עם האיש הירוק והארורים האחרים.
  • מבחינה אסטתית לא כל כך אהבתי את איך שעשו את ארצות הגבול מדבריות וגם לא את איך שהמיצרים נראים.
ולסיום כמה ספקולציות:
  • מאחר שכרגע הם כן נצמדים לעלילה הכללית של הספרים אני מניח שכשרנד מסתובב לו לבד במיצרים הוא פשוט יפגוש את לנפיר, שבדיוק השתחררה, עוד אחת מהדמויות האהובות עלי, ומשם העניינים יתקדמו יחסית כמו בספר.
  • לא ברור מה קורה עם זה שמוריין משותקת אבל אולי היא תחזור לקאהיריין ותתעסק בפוליטיקה שם. נראה לי שזה יכול להיות מעניין.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה