• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חכמה ותבונה

masked

פונדקאי מהשורה
ע"פ ההיגיון האישי שלי:
חכמה=ידע אישי וכד'.
תבונה=מהירות קליטה והבנה.

אך, מיומנויות הידע מבוססות על תבונה!
אז השאלה שלי האם ההיגיון שלי צודק? :?

קצת סדר:
יונילאס - תבונה זה לא ידע, תבונה זה יכולת שינון וקליטה מהירה של חומר, ולכן לאנשים עם הרבה תבונה יש גם הרבה ידע.
תבונה: אינטילגנציה, יכולת שינון, למידה והסקה.
חוכמה: חושים, אינטואיציה, היגיון בריא, כוח רצון.

קואורדינציה זה בכלל זריזות.

הדוגמא של דרקון המוות בהחלט ממחישה היטב את ההבדל. הדוגמא שהכי עזרה לי להבין את ההבדל היא הדוגמא בסל"ש - פרופסור מפוזר שיכול לחקור בראש בשניות פונקציות טריגונומטריות, אבל כל הזמן שוכח איפה הוא שם את המפתחות שלו, הוא דמות בעל תבונה גבוהה וחוכמה נמוכה. לעומתו, איש כנופיה שגדל ברחוב כל חייו, שבקושי יודע לקרוא ולכתוב אבל יודע איך להסתדר ולדאוג לעצמו, הוא דמות בעל תבונה נמוכה וחוכמה גבוהה.

אני חושב שדיי ענו לך פה אבל תרשה לי לחדד לך כמה דברים
תבונה בעקרון היא יכולת קליטה טובה ולמידה מידת הIQ היא למעשה תבונה (במערכה שלנו נהוג כי כל נקודה בתבונה זה 10 נק' IQ)
תבונה היא היכולת השכלית שיש לך כאדם , מה שאין לבע"ח. אדם נבון במיוחד כנראה הייה פרופסור או ידען טוב.
אם היו הופכים את החיים שלנו למו"ד, כאשר אתה לומד למבחן אתה למעשה נעזר בתבונה.
חכמה היא ההגיון שלך, האינטואיציה שלך, חדות האבחנה שלך, והחושים שלך.
לעיתים, לחיות יש יותר חוכמה מאיתנו.

מקווה שהוספתי משהו

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה