• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

זהו, התחילה חופשת הפסח רשמית

הקיש(לון) הודיע שלא יחזרו ללימודים גם שבוע הבא, שזה אומר שבעצם לא יהיה בית ספר עד אמצע אפריל.
איזה תענוג (לילדים, ששוב לא ילמדו אחרי הרצף של קורונות-מלחמה-מלחמה-מלחמה-מלחמה) וסבל להורים.

אין לי משהו חכם להגיד, רק תסכול.

נ.ב. מעניין האם יהיה עולמות השנה, הולך ומתקרב הזמן שהם צריכים להחליט :(

הקיש(לון) הודיע שלא יחזרו ללימודים גם שבוע הבא, שזה אומר שבעצם לא יהיה בית ספר עד אמצע אפריל.
איזה תענוג (לילדים, ששוב לא ילמדו אחרי הרצף של קורונות-מלחמה-מלחמה-מלחמה-מלחמה) וסבל להורים.

אין לי מילה טובה על קיש או על אף אחד אחר בממשלה הזאת, אבל הבעיה, במחילה, היא המלחמה. לא מבין איך אפשר לדבר על חזרה ללימודים כשנופלים פה טילים. גם החזרה הכפויה לעבודה היא סוג של לראות אם אפשר שהחמור יעבוד בלי אוכל.

הבעיה היא שזה כבר שנתיים וחצי של מלחמה שכבר לא מופתעים ועדיין יש אפס תשתית והיערכות עם פתרונות שלא עובדים מתקופת הקורונה - לפני שש שנים
.
היה אינסוף זמן להיערך, להכניס מערכות שעובדות ולדאוג לרצף לימודים גם בזמן שמרותקים לבית.

במקום זה המורים עדיין לא יודעים מה לעשות, כל בית ספר פועל ללא תמיכה כראות עיניו והעסק מחורבן. אצלי בעבודה נערכו ויודעים לעבוד היטב גם תחת אש - אבל זה תעשייה ביטחונית אז זה מעניין את הממשלה ודואגים לפתרונות.
אף אחד לא שם קצוץ על הילדים ועל מערכת החינוך.

בסופו של דבר, יש המון תירוצים אבל זה לא משנה את העובדה שהציון הוא נכשל.

השנה דווקא הפעם הראשונה שנרשמתי ומתכננת ללכת לעולמות אז אני מאוד מקווה שזה כן יהיה:(

כן אני שונאת זום אבל לפחות יש לי יותר זמן לחשוב על דמויות מבוכים ודרקונים שלא אשחק בחיים ולראות doctor who

בתור תלמיד ט' (ומנקודת המבט הצרה שלי) אני יכול להגיד שהשתנה קצת לטובה מתקופת הקורונה - הבינו קצת יותר איך לעבוד מרחוק עם משימות בקלאסרום ובזום, וגם זה לא שכשמגיעים לבית הספר לא מבזבזים לנו את הזמן...
אני לא יכול לחכות לרגע שבו אפנה בתחנונים לשר החינוך...
אני לא חושב שלתלמידי ישראל הייתה שנת לימודים רצופה מנגיד, 2019.

הבעיה היא שזה כבר שנתיים וחצי של מלחמה שכבר לא מופתעים ועדיין יש אפס תשתית והיערכות עם פתרונות שלא עובדים מתקופת הקורונה - לפני שש שנים
.
היה אינסוף זמן להיערך, להכניס מערכות שעובדות ולדאוג לרצף לימודים גם בזמן שמרותקים לבית.

במקום זה המורים עדיין לא יודעים מה לעשות, כל בית ספר פועל ללא תמיכה כראות עיניו והעסק מחורבן. אצלי בעבודה נערכו ויודעים לעבוד היטב גם תחת אש - אבל זה תעשייה ביטחונית אז זה מעניין את הממשלה ודואגים לפתרונות.
אף אחד לא שם קצוץ על הילדים ועל מערכת החינוך.

בסופו של דבר, יש המון תירוצים אבל זה לא משנה את העובדה שהציון הוא נכשל.
מלחמת ברירה מוחלטת היא לא גזירת גורל והבעיה אינה היא רק בהיערכות לקויה לתפקוד בזמן מלחמת הברירה. הבעיה היא ביציאה למלחמות בלי סיבה, בידיעה שיראלים או יריעו או לפחות, יהססו לבקר, גם כשהכל הזיה.

עבדתי שנים במערכת החינוך. אין היערכות ביקום שתאפשר "נצח חירום". סידורי חירום בנויים לתקופות קצרות. יואב קיש הוא חלאה איומה, אבל אין דרך לגרום למערכת החינוך לפעול כששוב נופלים טילים והמוות באוויר.

לפחות לא דרך שפויה. סומך על יואב קיש למצוא פתרון.

זה לא שהמערכת מתפקדת גם כשאין מלחמה או מגיפה. אין לי (עדיין) ילדים, אבל יש לי הרבה אחיינים, שכולם לומדים בבתי ספר "איכותיים" ואחד אפילו בבית ספר חצי (?) פרטי (הכפר הירוק, אבל בלי להיות בפנימייה, רק בלימודים). אין מורים ולכן יש מספר עצום של שיעורים "חופשיים". גם כשיש מורה, רמת ההוראה מזעזעת לעתים קרובות. הלוואי וזה היה רק קיש. הייתה שורה ארוכה של שרי חינוך ושאר בכירי משרד חינוך שהיו כושלים במיוחד וכך הגענו לחורבן של מערכת החינוך שהייתה פעם מפוארת. בנוסף לכך, הרבה הורים מכיר מתייחסים למערכת הזו - כולל גנים פרטיים שכיום הילד נשאר בהם מ-7 ומשהו בבוקר עד 5 בערב - כאל "מסגרות" שהן בעיקרון בייביסיטר שאם יהיה מזל, הילד ילמד אצלו גם משהו.

מדכא.

עריכה אחרונה:
אפשר להמשיך לקטר או שאפשר לדרוש ממי שאחראי שיעשה משהו לשפר. קיש לא עשה דבר שלוש שנים, חוץ מלדאוג למקורבים.
גם להציג את הכשלון של קיש ושל משרד החינוך כגזירת הגורל זה הזיה - יש לנו במשפחה המורחבת ילדים בשלל גילאים וקל לראות איך בשלוש שנים הייתה (עוד) הדרדרות משמעותית.

על קודמתו (יפעת?) אפשר לטעון שניסתה ונכשלה אבל הוא לא מנסה לשפר ולא איכפת לו מילדי ישראל והחינוך - רק מנעמי התפקיד והמקורבים.

אצלי בעבודה אם הלקוח לא מקבל בעיות וכשלים כגזירת גורל. הוא דורש שנספק מוצר איכותי בזמן, ולרוב הוא מקבל. גם בזמן קורונה או מלחמה.
נדמה שכך היחס בכל תחום חוץ מאשר מערכת החינוך של ישראל - דבר חשוב בהרבה מאשר לקטר למשל על מכשפי החוף בגלל X. לא שזה לא מעצבן שיש הרפתקה חדשה גרועה, אבל מוזר שעל זה זה אחלה להאשים את מכשפי החוף ולדרוש שיקחו אחריות, אבל לא לדרוש משר החינוך והממשלה לקחת אחריות על כישלון מערכת החינוך להתמודד עם מצב מלחמה אחרי שלוש שנים כמעט של מלחמה לא-נגמרת.

וזה לא במקרה - הרי הפוליטיקאים והתקשורת מטפטפים לנו ששר החינוך ומשרד החינוך זה מקרה אבוד מראש וזה גזירת גורל אז למה לדרוש ביצועים ותוצאות וכשאחריות זה מילה מגונה.
אם הלקוח (הורי ישראל) לא דורשים ששר החינוך יתפקד, כל היתר זה קשקוש - שר החינוך (והממשלה) הוא המפתח להצלחה ולכשלון מערכתית. אם השר הוא כישלון אז הכל רקוב.

אני לא חושב שמערכת חינוך מחורבנת זה גזירת גורל, אבל אני כן חושב שמערכת חינוך מתפקדת צריכה ממשלה שמנסה לתפקד בתור תנאי הכרחי (אבל לא מספיק) ובערך כל הממשלות שאני מכיר מאז שהתחלתי להתעניין בפוליטיקה (אי שם בכיתה י' לפני 16 שנים) היו לא מתפקדות במקרה הטוב.

וכמובן ש"איך אנחנו משיגים ממשלה שמנסה לתפקד" זו שאלה לא קלה בכלל.

אם הלקוח (הורי ישראל) לא דורשים ששר החינוך יתפקד, כל היתר זה קשקוש
אני חושב שהחלפת זכויות אזרחיות ודרישות פוליטיות בדרישה צרכנית זאת יותר מטעות על פני השטח או דימוי רטורי לא מוצלח, אלא טעות העומק שיש כאן. אם אנחנו לקוחות, כדאי אולי לזכור שלקוחות נמדדים במה אפשר להרוויח מהם. מבחינת השלטון פה אנחנו (הציבור כולו) הלקוחות שמשלמים מעט. הלקוחות שמקבלים יחס אח"מ הם אנשים עם מיליארדים רבים כמו המממנים הרבים של נתניהו.

40 שנה מפמפמים לנו רעיונות על "הצבעה בארנק". מסתבר שכשמצביעים בארנק הקולות לא שווים.

הציבור פה הוא לא הלקוח של המערכת הזאת. כל הדימוי לא באמת עובד. אנחנו לא צרכנים אלא אזרחים. הבסיס לתביעות הדמוקרטיות שלנו לא יכול להיות צרכני, ואם הוא יהיה, הציבור תמיד יפסיד.

תוספת: למעשה, ככל שאני חושב על זה יותר, הדימוי יותר גרוע. הדבר היסודי שנכון על לקוח זה שהוא משלם על מוצר ויכול להחליט לא לשלם ולחפש לעצמו מקור אחר למוצר או סתם להסתדר בלעדיו. אנחנו לא לקוחות של המדינה. אנחנו חיים פה. מגיעים לנו דברים בזכות היותנו אזרחים (ואולי, מי ישמע, יש לנו גם זכויות כתושבים וזכויות אנושיות אוניברסליות. לא רוצה פה לערער יותר מדי מוסכמות!). אין לנו שום כלי של לקוחות שזמין לנו, רק כלים של התארגנות פוליטית, ציבורית ואזרחית. המחשבה ה"לקוחית" רק משכיחה אותם.

עריכה אחרונה:
וכמובן ש"איך אנחנו משיגים ממשלה שמנסה לתפקד" זו שאלה לא קלה בכלל.
כשהקול של מצביע ישראלי נקבע על ידי מדיניות אחת: ביטחונית, למה לממשלה להתאמץ ולנסות לעשות עבודה בכל תחום אחר?

הממשלה קמה ונופלת על ההחלטות הביטחוניות שלה, היא מניחה (והיסטורית, צודקת) שלא יהיה ציבור גדול שישנה את הקול שלו בבחירות הבאות בגלל הכשל של מערכת החינוך (במיוחד עם הצד האחר שלא מנסה להבטיח מערכת חינוך טובה יותר), אז היא לא עושה כלום בנידון, כי לעשות דברים יקח זמן וכסף מהדבר היחיד שמביא מצביעים בבחירות הבאות: להזכיר לכולנו ששליטנו המהולל הוא הדבר היחיד שיגן עלינו מהאויב שאורב בכל פינה.

אז כל עוד אנחנו נשארים תקועים במלחמת הנצח שמאפיינת את המדינה הזו מאז 2005? 1967? 1948? פוליטיקאים לא צריכים להתאמץ. כשהאפשרויות שלנו לממשלה הם האנשים שפועלים לסיפוח שטחים, או אוסף גנרלים לשעבר של צה"ל. אנחנו צריכים להיות מופתעים שכל מדיניות ביטחונית היא לא עדיפות?

כשהקול של מצביע ישראלי נקבע על ידי מדיניות אחת: ביטחונית, למה לממשלה להתאמץ ולנסות לעשות עבודה בכל תחום אחר?
לא הבנתי, אתה חושב שבגלל שאנחנו מקבלים ביטחון מצביעים לביבי?

המציאות היא שאנשים קודם כל מצביעים לאופציות שקיימות. הסיבה שמערכת החינוך כושלת היא לא מיסתורין גדול. 40 שנה מספרים לנו איך לשפר זה לקצץ, לייעל זה להפריט ולהוריד את שכר עובדי הציבור זה לחסוך. קיבלנו מדינה שבורה לחלוטין. האופוזיציה, למרבה הצער, שותפה מוחלטת ליצירת המציאות הזאת (כל ראשיה ישבו עם נתניהו וקידמו את פירוק המדינה בהתלהבות) ומעולם לא חשבה להציע לזה אלטרנטיבה. אפילו מאז השבעה באוקטובר, כשהדרגה הטוטלית שבה המדינה רוסקה נחשפה, הם לא הצליחו להוציא את הראש מהתחת.

אז כן, יש מגוון בעיות עם הציבור הישראלי, מן הסתם. אבל בתור התחלה, אין מה להאשים אותו על כך שלא הצביע לאופציה הלא קיימת.

המצב הרבה יותר ממבאס, במיוחד בגלל שהפעם כבר ברור יותר מתמיד שזאת לא תהיה הפעם האחרונה... במקרה הטוב כל זה יגמר לפני סוף חופשת פסח, ואז יקח לפחות חודשיים עד שכל המשאבים והכסף שהושקעו במלחמה יוחזרו. מה גם שעם כל הרעש סביב "ההישיגים המרשימים במלחמה", בכנות שהמצב לא טוב יותר בגלל שחיסלנו את חמינאי. להפך, יש מצב שבגלל שעכשיו ארצות הברית וסין גם מעורבות, שלא לדבר על הסגירה של מיצרי הורמוז, הוא הרבה יותר גרוע. לכן אני ממש לא הופתע עם מחכה לנו סבב נוסף בקיץ או שנה הבאה.

בינתיים, אני מנסה לנצל את הזמן לטובה. התחלתי להריץ סשנים בזום לקבוצה, מה שהוא בעיני לא אידיאלי, אבל מכיוון שרובם גרים בקריית שמונה, תל אביב, רחובות ושאר מקומות רחוקים זה מזה אין ממש פיתרון אחר. חוץ מזה אני עובד קצת על פרוייקטים שרציתי לעשות, כמו הכנת דמויות Unmatched וקומפוזיציה וגם חזרתי סוף סוף לקרוא פנטזיה עם טרילוגיית החוק הראשון של אברקרומבי, שאמנם חסר בה קצת עלילה מפותחת כראוי, אבל הדמויות והדיאלוגים המצויינים ממש מפצים על כך, ככה שסך הכל אני מאוד נהנה ממנה.

לא הבנתי, אתה חושב שבגלל שאנחנו מקבלים ביטחון מצביעים לביבי?
ביבי בילה את שנות כהונתו מאיים שכל ראש ממשלה אחר יהיה גרוע יותר ביטחונית, אני מאמין שזה שקר בטוה וברור, אבל נראה שהרבה אנשים אחרים כן מאמינים לו. לא חסרים האנשים שטוענים שההתנחלויות בגדה המערבית הן מה שמגן על המדינה מהאויב הפלסטיני, זה שקר, ואחד שהרבה אנשים קונים.
מה שאנחנו מקבלים זה לא ביטחון, זו מלחמה. לפעמים האויב משתנה, לפעמים אנחנו מקבלים בה הפוגות, אבל המדינה שלנו תמיד נמצאת במצב מתמשך של מלחמה.
השיווק בו אנחנו מקבלים את המלחמה הזו היא "ביטחון". ה"ביטחון" שמובטח כאן הוא לא כזה של הפסקות אש (ובטח שלא הסכמי שלום), כי הפסקת אש היא סימן כישלון, סימן שלא הצלחנו להרביץ לאויב חזק מספיק כדי להפיל אותו לרצפה. זה ה"ביטחון" שביבי מבטיח, וגרם ליותר מחצי מהמדינה להאמין שזו הצורה היחידה של ביטחון שנקבל.

שנה מספרים לנו איך לשפר זה לקצץ, לייעל זה להפריט ולהוריד את שכר עובדי הציבור זה לחסוך. קיבלנו מדינה שבורה לחלוטין. האופוזיציה, למרבה הצער, שותפה מוחלטת ליצירת המציאות הזאת (כל ראשיה ישבו עם נתניהו וקידמו את פירוק המדינה בהתלהבות) ומעולם לא חשבה להציע לזה אלטרנטיבה.
רציתי להבהיר את הקשר בין מדיניות הקיצוצים לרעב האינסופי של מכונת המלחמה שלנו, אבל אני מקבל את הטענה שמעורבת גם גישה כלכלית ליברטריאנית "רגילה" בתמונה.

אין מה להאשים אותו על כך שלא הצביע לאופציה הלא קיימת.
המפלגות הקיימות מייצגות את קהילות המצביעים, אז כן, אני מאשים את הציבור הישאלי על זה שאלו מהם שמתנגדים לביבי מצליכים להיות משוכנעים שהאפשרות היחידה שלהם היא להצביע למפלגות מרכז חסרות זהות, ואז להיות מופתעים ששום דבר לא משתנה תחתיהן.

המפלגות הקיימות מייצגות את קהילות המצביעים, אז כן, אני מאשים את הציבור הישאלי על זה שאלו מהם שמתנגדים לביבי מצליכים להיות משוכנעים שהאפשרות היחידה שלהם היא להצביע למפלגות מרכז חסרות זהות, ואז להיות מופתעים ששום דבר לא משתנה תחתיהן.
אני מסכים שזאת בעיה, אבל, שוב, אם אין אופציה שאפשר להצביע לה צריך ליצור את האופציה או לדרוש מהמפלגות להשתנות כדי להציע את האופציה הזאת. הדרג הפוליטי בישראל מורכב מאנשים שלא מעזים לדמיין לחשוב מחוץ למסגרת המוסכמות הניאו ליברליות ורוב הציבור אפילו לא מודע לכך שיש פה שאלה או שיש אפשרות אחרת.

זה לא נכון - עובדתית כשיש משהו גם לא בטחוני שחשוב למספיק אנשים שדורשים מעשים מהממשלה - זה קורה.

פשוט כאן הפוליטיקאים עשו עבודה מצוינת עם התקשורת שזה גזירת גורל ואין מה לעשות - גם כאן אנשים הסבירו שזה תמיד היה כך ולא אשמת שר החינוך והממשלה.

1. אז איך בדיוק יש לך זמן לכתוב בפורום ?! שאלה רצינית לגמרי.

2. עולמות יהיה, הם מתורגלים כבר בכנס דיגיטלי עוד מהקורונה, השאלה היא באיזה פורמט

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה