• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצות על ספרים..

בוודאי. שם הספר הוא "האופל" הספר לאחריו הוא "היציאה מהשממה". אלו הן שני הספרים המרכיבים את The shadow rising, לפי דעתי, הספר הטוב ביותר בסדרה.

שאלה לא קשורה: סטראד, האם אתה צפריר המתרגם מפורום רומח הדרקון וממלכות נשכחות?

צלל-אלף ושיר אלף: שני ספרים שקראתי אותם כי הם יצאו מחדש בעברית. שניהם מתרחשים בממלכות הנשכחות , ובשניהם מסופר על ההרפרים. ספרים נחמדים.

גלורין אמר/ה:
אני כאן לא בשביל להמליץ ההפך, אני באתי לשאול "אראגון" יפה? מותח? שווה קריאה? מרתק? סוחף? משעמם? אויילי? אפשר לקבל תמונת מצב על הספר מהסרט? (כי הוא לא היה אייי אייייי....) תודה מראש
האיכות של הספר קצת יותר טובה מהאיכות של הסרט (לא יורד גשם עשר שניות אחרי שהייתה שמש, למשל), אבל הוא לא מעולה. אם יש לך זמן ומתחשק לך איזה ספר נוסחתי קליל כזה (לדעתי הוא זורם לא רע, הוא לא משעמם במיוחד וזה נחמד לקרוא) אז לך על זה. אבל על תצפה לאיזה פנטזיה כבדה ועשירה בסגנון שר הטבעות, חולית או מחזור שער הזמן.
אה, ועוד משהו, אל תקרא את זה לפני שתראה את מלחמת הכוכבים, זה יהרוס לך את הסרט.

סול אמר/ה:
שאלה לא קשורה: סטראד, האם אתה צפריר המתרגם מפורום רומח הדרקון וממלכות נשכחות?

צלל-אלף ושיר אלף: שני ספרים שקראתי אותם כי הם יצאו מחדש בעברית. שניהם מתרחשים בממלכות הנשכחות , ובשניהם מסופר על ההרפרים. ספרים נחמדים.

כן, ותודה רבה.

רציתי להמליץ לכם לקרוא "לילה אדום". זה ספר אדיר!.. מותחן שכזה אבל יחסית קליל לא משהו כבד
אני לא רוצה לספר עוד כי זה רק יהרוס.. אבל אני לא מכיר הרבה שקראו ולא נהנו..

אפילו אחותי שהיא הכי בת כזו.. "מזה ספר?.. עזוב אותי ותן לי לשים קרמים של פארמה אסתטיקה מהבוקר ועד הערב"
אמרה שזה ספר טוב.... אז גם למי שלא הכי מת על מותחנים יתחבר :)

תהנו..

שיר של אש וקרח זה לא הספר עליו מתבססת הסדרה משחקי הכס???
אם כן מה שמם של הספרים האחרים באותה סדרה???

ו*שוב* אתה נותן קישור סתמי בהודעה שלך, שהוא לגמרי תלוש מהנושא.

הספרים בסדרה הם "משחקי הכס", "מאבק המלכים", "סופת החרבות", "משתה לעורבים" והחדש ביותר "ריקוד הדרקונים".
אמורים לצאת שני ספרים נוספים, אבל רק בעוד כמה שנים.

אתם רציניים שיאיר לפיד כתב ספר פנטזיה? מוזר מאוד. מהטורים שלו ובכלל קיבלתי את הרושם שכל קשר בינו לבין מה שלא נוגע לבורסה ועניינים שבחינוך הוא דל עד לא קיים - אז עספר?
8-)

אני התחלתי לקרוא לאחרונה את שושלת הרואים למרחק וזה טוב עד עכשיו (אמצע ספר ראשון).

ממליץ בחום על "המארג" של קלייב בארקר ועל "מארג פיונאבאר" של גאיי גבריאל קיי (גם טיגגאנה שלו מעולה אבל פיונאבאר זה שובה בקטע אחר.
בום עליכם.

(הלינקים בסוף הודעותיי הם חלק מובנה במחשב ממנו אני גולש אגב. מצטער, אבל דיל ווית' איט מייטס...)

בריגדות הרפאים של ג'ון סקאלזי (The Ghost Brigades, John Scalzi)
מומלץ ביותר, הספר יצא בעברית כבר ב 2010 והשאלתי אותו מהספריה.
הסופר כתב ספר קודם באותו עולם, בשם "מלחמת האדם הזקן" אם כי אין צורך לקרוא אותו על מנת להבין את הספר הנוכחי (אני לא קראתי).
הספר זורם (ג'ורג' מרטין היה עושה מזה טרילוגיה), העלילה מסקרנת ומפתיעה, ופרק הפתיחה הוא אחד המוצלחים שקראתי.
הסיפור מתרחש בעתיד, בני האדם התפרשו למושבות על כוכבים אחרים ונתקלו בעוד גזעים תבוניים. הבעיה יש יותר מדי גזעים ופחות מדי נדל"ן ועל כן לחימה בין גזעים ואף השמדה של גזעים מפותחים פחות אינם נדירים.
השיפור המרכזי בטכנולוגיה הוא היכולת להעביר תודעה מאדם לשיבוט של המוח שלו (לאו דווקא של הגוף), וכתוצאה מכך הצבא מורכב משני סוגי חיילים:
חיילים רגילים - גוף אחיד משודרג גנטית אליו מועברת תודעה של פנסיונרים מכדור הארץ שמעוניינים להמשיך לחיות.
הכוחות המיוחדים - הגוף שלהם אינו אחיד, הם מורכבים מדי אנ איי של חיילים שמתו (לכן הם מכונים בריגדות הרפאים) ומכל מיני תוספות. לא מכניסים אליהם תודעה אלה מייצרים אחת בתהליך מהיר, כך שלמעשה אלו ילדים קטנים מבחינת מודעות בגוף לחימה משוכלל.
הסיפור מתחיל בעת שמתגלה לצבא המושבות קיומה של מזימה של שלושה גזעים להכחיד את האנושות ועוד באמצעות מדען בן אנוש שנחשב למת.
במסגרת החיפושים אחר אותו מדען, מסתבר שהוא חקר טכנולוגיה חייזרית אשר אפשרה לו להעתיק את התודעה שלו למחשב (המושבות יכולות לבצע רק העברה מאדם לשיבוט המחזיק במוח זהה), ונמצא עותק של התודעה שלו.
בלית ברירה מחליטים להשתיל את התודעה לחייל חדש מתוך ציפייה שניתן יהיה לברר מה התוכנית של אותו בוגד.
ומכאן זה רק מסתבך....

כמה ספרים ישנים ומצויינים...

דרקונאי פרן- סדרה בין הטובות שאני מכיר עד עכשיו, אן מק'קאפרי. נכתב בשנות השבעים, 3 ספרים תורגמו לעברית.

אגדות ארץ ים- גם סדרה ישנה, פשוט תענוג לקרוא אותה כל פעם מחדש. יצירת מופת של אורסולה.ק.לה גוין. כולל גם כמה סיפורים קצרים ממש מצוינים.

זה המקום להזכיר את לויד אלכסנדר עם חמישה ספרים נוסטלגיים על ארץ פרידיין. מומלץ בחום.

דרקון המוות אמר/ה:
כמה ספרים ישנים ומצויינים...

דרקונאי פרן- סדרה בין הטובות שאני מכיר עד עכשיו, אן מק'קאפרי. נכתב בשנות השבעים, 3 ספרים תורגמו לעברית.

אגדות ארץ ים- גם סדרה ישנה, פשוט תענוג לקרוא אותה כל פעם מחדש. יצירת מופת של אורסולה.ק.לה גוין. כולל גם כמה סיפורים קצרים ממש מצוינים.

זה המקום להזכיר את לויד אלכסנדר עם חמישה ספרים נוסטלגיים על ארץ פרידיין. מומלץ בחום.

מסכים מאוד על פרידיין וארץ ים, את פרן אני לא מכיר. אני קורא עכשיו את הראשון של ארץ ים, כל הקסם (קסם שקוסמים עושים) באראגון הוא העתקה בוטה עם שינויים קלים של חלק גדול מהקסם בסדרה הזו. בספר הזה גם מבינים מאיפה גי.קי רולינג לקחה את ההשראה להוגוורטס.

כשקראתי את הספר הראשון של אראגון כל כך התעצבנתי על ההעתקה הבוטה הזו שלא נגעתי בו במשך הרבה זמן. קשה לי להאמין שהוא המציא את הרעיון בלי לקרוא את ארץ ים, אבל אם כן אני מתנצל מראש. הוגוורטס? אולי, אבל מקסימום השראה חלקית. יש הרבה קווי דמיון משותפים אבל ההבדלים גם רבים.

דרקונאי פרן היא אחת הסדרות האהובות עלי ביותר, מומלצת. היא גם זמינה יחסית לסדרות אחרות (כמו ארץ ים- שהיא די נדירה).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה