• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצות על ספרים..

"מומלץ בין הגילאים 11 עד 18, מומלץ פחות בין הגילאים 19-22, מומלץ למחצה בין הגילאים 22 עד 26, מומלץ בקושי בין הגילאים 26 עד 30, לא מומלץ לגילאי 31+"?
צריך למתוח את הקו איפשהו, וזו ההערכה שלו.

ואם זה היה 1+ (ולא המלצה שפשוט לא שמה לב שכבר הומלצה), לא הייתי מתלונן.

סדרת הספרים night angel של ברנט וויקס, אין לי הרבה מה להגיד על הסדרה הזאת ואתם לא יכולים לשמוע אותי מוחא כפיים אז :clap: :clap: :clap:
והוא עובד עכשיו על עוד טרילוגיה שנקראת lightbringer שעד עכשיו יצא ממנה רק ספר אחד שעדיין לא יצא לי לקרוא

הספרים באנגלית

הרגע סיימתי את "The keep", של פ. פאול ווילסון. לאורך רוב הספר חשבתי שמדובר על סיפור אימה מעניין עם מפלצת משעממת, אבל בחמישים העמודים האחרונים התברר לי שמדובר בסיפור אימה מעניין עם מפלצת מגניבה. כמו כן, הספר הראשון ב adversary cycle, כך שעוד הרבה מגניבות מובטחת בהמשך הדרך.

אני לא יודע אם כבר רשמתי את זה, אבל אדון האור הוא אחד מהספרים הטובים ביותר שקראתי. הוא מעט מבלבל (כי יש חלקים שבהם צריכים לשים לב לבחירת המילים של הסופר אחרת אי אפשר להבין את רוב הספר), אבל מעולה.

הרעיון הכללי הוא עולם שבו יש אנשים בלי גישה לטכנולוגיה (אנשים רגילים) וקבוצה קטנה של אנשים עם גישה לטכנולוגיה בת ימינו וגם עתידנית- שקוראים לעצמם על שם אלים הינדיים ומחקים את הכוחות שלהם. הקונספט מעולה והעלילה מוצלחת, וגם הדמויות עניינו אותי. נהנתי מאוד לקרוא אותו בפעם הראשונה, וגם בפעם השנייה והשלישית. יש בו המון חלקים עם משמעות נסתרת, וכשאתה קורא בפעם השנייה אתה פתאום שם לב אליהם.

-סיפורים שלא נשלמו: הבן של טולקין אירגן רשימות של אביו אחרי שמת.
ממליץ בחום! 8-)
- וגם: בני הנפילים: עיר של עצמות וכו..., טוב מאוד. :orccooldark:

Spinning Mangos אמר/ה:
אדון האור? איך קוראים לזה באנגלית, כי פחות או יותר הפסקתי לקרוא בעברית?
lord of light

עריכה: וכשאתה תגיע לחלק שלא יהיה לך מושג מה לעזאזל קורה, תקרא שוב את העמוד-שניים לפני. או שלח לי ה"פ :P

מד"ב:
אנוכי, רובוט/ אייזק אסימוב
יכול להופיע גם כ"אני, הרובוט" או משהו דומה. מסופר על חברת רובוטים שנתקלת בקשיים משונים עם הרובוטים שלה ואיך היא פותרת אותם

מחר כפול תשע/אייזק אסימוב
מסופר על מה שקורה לבני האדם בעתיד ובחלל

שקיעה/אייזק אסימוב
מסופר על עולם שבו יש כמה שמשות, כך שאף פעם אין חושך. ואז מגיע יום בו כל השמשות שוקעות...

מערות הפלדה/אייזק אסימוב
מסופר על העתיד הרחוק (מאוד) שבו מדען מהתיישבויות של בני אדם בחלל מגיע לכדור הארץ ונרצח שם. הבלש אליג'ה ביילי מכדור הארץ נשלח לטפל במשימה...

השמש העירומה/אייזק אסימוב
אליג'ה ביילי נשלח אל כוכבי ההתישבויות כדי לפתור תעלומת רצח מסתורית

רובוטים של שחר/אייזק אסימוב
הבלש אליג'ה ביילי נשלח בפעם השנייה לכוכב אחר, והפעם כדי לפתור תעלומת השמדה של רובוט דמוי אדם, כמעט היחיד מסוגו

כל ספרי אייזק אסימוב מתעסקים גם בתעלומות הקשורות לרובוטים

פנטזיה:

שיר של אש ושל קרח/ ג'ורג' ר.ר. מרטין
תככים ומשחקי כוח בעולם בו החורף הקשה והקיץ הנעים נמשכים כעשרים שנה

סדרת "חוקי הקוסמים"/ טרי גודקינד
אני לא יודע מה לכתוב על זה, אז פשוט "מומלץ!"

מחזור כישור הזמן/ רוברט ג'ורדן
מומלץ

הילד של המכשפה/מייקל גרובר
מסופר על מכשפה שמאמצת ילד. משלב בתוכו אגדות ילדים בצורה מעניינת ויפה.

סדרת "הסודות של ניקולס פלמל בן האלמוות"/ מייקל סקוט
סופי וג'וש, תאומים בני 15, נקלעים לתוך תקרית שבה גונבים ספר חשוב וקסום מחנות ספרים, שיוכל להרוס את העולם, ורק הם יוכלו להציל אותו. בעזרתו של האלכימאי בן המאה ה- 14 וחצי אלה בת אלפיים שנה, הם מגלים את כוחות הקסם שבתוכם ויוצאים להציל את העולם. נשמע נדוש, נכון? זה רק בגלל איך שאני מספר

יש עוד ספרים, אבל אני לא זוכר אותם כרגע

אני לא כאן כדי לשלוח אתכם לקנות ספר מדע בדיוני מעולה, אלא כדי לתת לכם לקרוא אותו כבר עכשיו (באנגלית).

הספר הוא "ראייה עיוורת" מאת פיטר וואטס, והוא פורסם תחת Creative Commons ובצירוף נספחים אודות המדע שמאחורי הסיפור (הסופר הוא ביולוג ימי, והחייזרים שלו מרגישים בהתאם) וכן הרצאה מוקומנטרית אודות ההומו ומפיריס, חוליה פיקטיבית באבולוציה האנושית שיש לה כמה תפקידים בסיפור.

תמצאו אותו כאן:
http://www.rifters.com/real/Blindsight.htm

אני היחיד כאן שאוהב באותה מידה פנטזיה וספרים היסטוריים/תקופתיים? תנו לי ספר שמתרחש לפני המאה ה-19, עדיף לפני ה16 וקניתם אותי.
התמכרתי קשות לתקופת הרנסנס , לחופש שבה, לאומנות ולדמויות המרתקות, מצ'זארה בורג'ה ועד לאונרדו דה וינצ'י. וזו היא בהחלט התקופה שהכי מעניינת אותי, יש משהו בערים הצבעוניות, בשווקים הסגנוניים, האנשים החלקלקים, המסבאות החשוכות והווי המפוקפק שפשוט קוסם לי. התאהבתי בתקופה הזו עד כדי כך שהתחלתי לכתוב רק בשביל להכנס אליה על כנפי דמיוני, ומילאתי כמה וכמה דפי וורד בסקיצות ופרקים ראשוניים למגוון סיפורים בתקופה זו.

ואחרי החפירה נעבור לספרים.

ששאו''ק - שלמות! אין לי מה להוסיף. הסדרה הכי טובה שקראתי, גם אם כספר בודד מידיי פעם אני פוגש יצירות מופת שמתעלות עליה, כמכלול היא עולה על כולם. קראתי אותה פעמיים וראיתי את הסדרה והיא פשוט לא עוזבת אותי, הדמויות ממשיכות להעסיק אותי ואני מצפה בשקיקה לספר הבא.

שם הרוח- איזה ספר מדהים! כל כך טוב שהוא גרם לי לעבור את המחסום הפסיכולוגי, אני מניח, ולהתחיל לקרוא את השני באנגלית, אני כבר בערך באמצע.

הארלקין - לא פנטזיה, לא כל כך בכל מקרה אבל פשוט ספר מעולה שפורס בפניך את צרפת ואנגליה של ימיי הבינייים בצורה שמעולם לא פגשת.

בזמן האחרון התחלתי את הרומן שלי עם ז'אנר המד''ב עם קובץ הסיפורים הקצרים בערכית סילברברג ואני פשוט מוקסם! אין כמו לקרוא איזה סיפור קצר וקולע לפני השינה, אחד שסוחף אותך לעולם אחר ומנחית אותך בחזרה במציאות בדיוק ברגע שבו התחלת להתמכר.

ממש אהבתי את שקיעה לדוג' ועוד כמה שאינני זוכר את שמם.

בעקרון עברתי על כל האשכול הזה במשך הימים האחרונים ויצרתי לעצמי רשימה נכבדת של ספרים לחיפוש בסיפרייה, יצאתי לציד...

אדון האור וגבריאל גאי קיי שאת טיגאנה שלו ממש אהבתי בעבר, נמצאים בראשה, אגב.

לב פלדה (הראשון בטרילוגיית מלחמת הנפילים ) מאת ברנדון סנדרסון - לעולם הגיע אסון חדש, בדמות אנשים עם כוחות על שנקראים נפילים. הנפילים לימדו אתהאדם דבר אחד: הכוח משחית. וכוח אינסופי, משחית בצורה אינסופית. מגניב, מלא אקשן וכמעט מתאים לילדים בני 8 (אל תתנו לילד בן 8 לקרוא, שימו לב לכמעט).
הערפילאים מאת ברנדון סנדרסון - פשוט. טרילוגיה. אדירה.
הליוויתן מבבל מאת הגר ינאי - הספר הראשון מדהים בטירוף אבל לטעמי השני קצת מאכזב אבל כנראה אסור לפתח ציפיות. הסיפור הוא על ילדים שמגיעים לעולם מקביל ומושחת ומנסים להפיל את האימפריה המרושעת
שם הרוח מאת פטריק רות'פס - עלילה מורכבת ומפורטת, עולם חדש ואני חייב לומר שכשקראתי לא יכולתי שלא לחשוב על שר הטבעות.

ספר שכדאי לקרוא אותו מגיל 15 ומעלה.
קארי\ סטיבן קינג, ספר נהדר ומלא אימים שמדבר על ילדה צעירה שמתנכלים לה ואמה היא נוצרית דתייה שמתעללת בה בקיצור, מתברר שיש בה גן של טלקיניזס שהיא משתמשת בו למסע נקמה רצחני ומלא דם.

אבי, יש לי משהו שמשלב גם פנטזיה וגם היסטוריה - סטרוגנזה (לא זוכר מי חיבר)- סדרה מדהימה ומומלצת מאוד אע"פ שהראשון קצת טרגדי וגם באחרים יש איזכורים לזה הסדרה בנויה מדהים ובעצם מומלץ בחום לכולם.

אנדימיון ספרינג - ספר פנטזיה ובלשות חביב ומעניין שהפגם היחיד שבו הוא שהוא דוחס את כל המתח לסוף.
ספרי הראשית - ספר שבתור התחלה נראה קצת נדוש אבל מתגלה כמותח, מגניב ומלא פנטזיה.
אוקסה פולוק - אחת הסדרות המדהימות
למי שקרא את הסדרה יכול להסכים איתי שהמשולש אהבה של אוקסה גוס וטוגדאל הוא לגמרי לא נחוץ ושהספר השלישי הוא קצת דביק
ומלא בדמיון.
מרוצי העקרב - ספר קצר ומעניין מאת מגי סטיווטר שמראה שיש פה סופרת עם ראש גדול. הסיפור הוא שילוב של תחרויות כוח ניאדרתליות ומעין העתק של סקוטלנד.
אחרון לביינתיים (ומאוד חביב) - אנימורפס, מאת ק. א. אפלגייט. סדרה על 5 ילדים שמצאו חייזר גוסס ומשם זה ספוילר אז לא אגלה לכם :twisted:

סדרה נחמדה פנטזיה: legend of the seeker, או אגדת המחפש או הגיבור האחרון לא בדיוק יודע את התרגום בעברית, כנראה הראשון שציינתי .

yds אמר/ה:
אבי, יש לי משהו שמשלב גם פנטזיה וגם היסטוריה - סטרוגנזה (לא זוכר מי חיבר)- סדרה מדהימה ומומלצת מאוד אע"פ שהראשון קצת טרגדי וגם באחרים יש איזכורים לזה הסדרה בנויה מדהים ובעצם מומלץ בחום לכולם.
מהתקציר הסיפור נשמע מעט ילדותי לטעמי, מה דעתך? ובאיזה גיל בערך קראת אותו?
מצאתי את אלה באינטרנט:
אגב, טיפש לכל מי שלא זוכר שם של סופר, פשוט תכתבו את שם הספר סימניה.

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=612520

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=223244

האם יש ספר שלישי, האם הוא תורגם?
ותודה רבה למי שהמליץ על הבטחה של דם, נוסף לרשימת הקריאה שלי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה