• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

המלצות על ספרים..

סדרת הפנטזיה האפית: "מלחמת הבקיע".
לוקח שנים להבין את הגאוניות במלואה: החל בתיאורים המשלהבים ועלילה מעניינת וכלה במורכבות הדמויות ובשיטת סיפור מיוחדת מעיני הדמויות, עם הקפדה על ראיית העולם של הדמות ש"מספרת".
אני רוצה גם להמליץ על הספר "ובנימה אופטימית זו...". לא בדיוק פנטזיה או מדע בדיוני, אבל זה ספר ממש, ממש, מצחיק.
 
Shadow123 אמר/ה:
סדרת הפנטזיה האפית: "מלחמת הבקיע".
לוקח שנים להבין את הגאוניות במלואה: החל בתיאורים המשלהבים ועלילה מעניינת וכלה במורכבות הדמויות ובשיטת סיפור מיוחדת מעיני הדמויות, עם הקפדה על ראיית העולם של הדמות ש"מספרת".

אכן, "קוסם: שוליה" ו "קוסם: רב מאג" הם ספרים מעולים, אבל אני מזהיר מההמשכים מעוררי הבחילה שלהם, "קוץ הכסף" ו "החשכה בסת'אנון". רימייקים פתטים של הראשון, מוגזמים, חסרי כל טעם טוב וגרירה אחת גדולה ומיותרת. אל תטעו כמוני, זה יהרוס לכם את החוויה בשניים הראשונים.
 
אומן השיר של הסופר האגדי אורסון סקוט קארד.
קראתי את הספר הזה מזמן ולא אהבתי אותו אז, אבל היום סיימתי לקרוא אותו בפעם השנייה... וואו, ספר מדהים. מומלץ מאוד.
 
'הסילמרילון' של של טולקין,הספר הטוב ביותר של הסופר הטוב ביותר,פשוט מדהים,וחיוני להבנת העולם של טולקין.אחרי שקוראים אותו,מיסתכלים בצורה אחרת לגמרי על הספרים של טולקין.גם סיפורים שלא נישלמו של טולקין מומלץ,הוא מרחיב את עלילות העידן הראשון,מתאר את דברי ימי נומנר גונדור וארנור,ומסביר על כל מיני דברים לא מובנים,כמו הקוסמים,אבני הפלא,
וגזע מוזר של בני אדם,מומלץ!
 
כמה ספרים שאהבתי

אנשי הכבשן - דיוויד ברין
אבא של האבולציה (ואיך אכלנו אותו) - רוי לואיס
פיקניק בשולי הדרך -
לב של כלב - בולדקוב

וכמובן
אלים אמריקאים - ניל גימן
 
Perdido Street Station - China Mieville או תחנת רח' פרדידו בעברית. בעצם, כל מה שאי פעם נכתב ע"י China Mieville. הבן אדם פשוט גאון.

אין תרגום לעברית. לא נראה לי שיש את הספר בארץ, וצריך לדעת אנגלית טוב כדי לקרוא אותו (הוא משתמש בהרבה מילים ומבנים... מוזרים). אבל כל דבר שהבן אדם אי פעם כתב פשוט מדהים.
 
"בעת שהאלים ישנו" ולחש הזאבים" ו "בעת שהאלים מתעוררים" לחש הזאבים הוא ההמשך של בעת שהאלים ישנו וכשהם מתעוררים הוא אחרון שבטרילוגיה..
ספרי פנטזיה טהורים שמלאים פנטזיה קסמים וכמובן תככים ובגידות בארמון המלכות..
שווה קריאה!!!!
 
Blue Eyes אמר/ה:
"בעת שהאלים ישנו" ולחש הזאבים" ו "בעת שהאלים מתעוררים" .. שווה קריאה!!!!

אני חולק עליך לחלוטין. קראתי את הראשון; חוץ מהיותו מאוד משמים הוא גם כתוב בצורה ילדותית, העלילה שלו די טיפשית, הדמויות מאוד לא אמינות והוא גם פשוט... לא מעניין.

לא ממליץ בכלל. אפילו ממליץ להימנע.

באטל הורן.
 
טוב,בשבוע הספר קניתי שני ספרים של גיימן:
בין-עולם:של גיימן ועוד מישהו.נחמד ממש.לא מתקרב לגאונות של אלים אמריקאים.
דברים שבירים (Fragile Things):סיפורים קצרים.חלקם פשוט גרועים (קדחת עושה המחלות),חלקם בינונים מינוס (שליט הגיא,המשך של אלים אמריקאים),ויש שם גם הרבה מאוד טובים ואף כמה טובים מאוד.(הסיפור על המטריקס,שאותו אאל"ט אפשר למצוא בחינם,אוקטובר בכיסא,15 קלפים מטארוט ערפדים ועוד כמה).שווה קנייה,אבל תקחו בחשבון שלא כל הסיפורים גאוניים.
 
לא.
כל העסק נורא מורכב ומשעמם.
אתה יכול להינות מטרילוגיית הרשומות, ויש סיכוי שתשרוד גם את האגדות. אבל זה נראה לי דיי והותר. לא להכנס יותר מזה.
 
בן כמה אתה וכמה ספרי פנטזיה קראתי.
אם עד גיל 14 וקראת ממש מעט, כן. אבל תקרא רק את הרשומות. אפילו אל תגיע לאגדות.
אם אתה מעל ויש לך ניסיון בספרי פנטיזה, תתרחק כמה שאתה יכול.

אני קראתי בכיתה ז' וממש אהבתי. אחרי כיתה ח' ואחרי שקראתי כמה ספרים טובים באמת ואחרי שקראתי את האגדות (גרועות ממש) הבנתי שזו אחת הסדרות הגרועות.

מה שכן, הסדרה של מחזור שער המוות היא של אותם כותבים אבל ממש ממש מומלצת.
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה
Top