• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

הטבעת האחת "הטבעת האחת" - שאלות טכניות/משחקיות

אני ממש לפני הרצה ראשונה בשיטה ואשמח לשמוע את דעתכם:

1. בקרב, Special Damage, ספיצפית האפקט המיוחד "Heavy Blow", האם הגיוני (כך כתוב) שבנוסף לנזק מהנשק עצמו, יש נזק ששווה לערך הStrength של הגיבור? הרי זה נזק עצום! ועל כל 6 בקובית הצלחה אפשר להשתמש שוב באפקט הזה - מה שבכלל הופך את המכה להרבה יותר מקטלנית ובסיכויים גבוהים (הצלחה בפגיעה ואז 1 מתוך 6 עבור כל קובית הצלחה).

תודה לעונים, בהמשך אוסיף עוד שאלות.
 
2. שאלה כללית לגבי השיטה, שחקנים שלי קישתא! יש פה ספויילרים להרפתקת ההכרות.
בחלק הראשון של ההרפתקה חוץ מההכרות בפונדק, ישנו בעצם מסע לנקודה מסויימת במפה עם אולי שתי בדיקות מיומנות בדרך ואולי התקלויות לא מאד דרמטיות.
אני חושש שזה עלול לשעמם את השחקנים, האם הבנתי נכון את החלק הזה בהרפתקה?
התמקדות במסע ובאווירה, כנראה ללא שום קרב.
שוקל להויף קרב קטן בעצמי.
 
בדרך כלל אירועי מסע הם סצנה אחת קצרה שמעבירה אווירה אבל גם עם סיכוי לשחיקת משאבים או להזדמנות מעניינת (תלוי איך היה הגלגול שלך). יש בחוברת הצעה לסצנה מאוד אווירתית (בריכת המתים).

הנה כמה מכשולים מוכווני-פלך ממשחק שהרצתי בכנס:

קיצור דרך קוצני (מכשול למוביל)
גדר גבוהה הוקמה לאחרונה, אולי בעקבות סכסוך שכנים, והיא חוסמת את הדרך.
המוביל חייב לבחור: לפלס דרך בגדר (כל הרפתקן מפחית 1ק סיבולת) או ללכת מסביב (כל הרפתקן צובר 1ק תשישות).

כלבי שמירה ואיכר זועם (מכשול לסייר)
הסייר מחפש מקום מנוחה לאחווה ומרגיז בטעות כלבי שמירה ואיכר זועם – מרטיבר פראודפוט, שסבור בטעות כי באו לגנוב לו ירקות.
על הסייר להצליח לטפס על עץ בבדיקת אלטיקה, או להרגיע את הרוחות עם בדיקת נימוסין או שכנוע.
בכשלון, הוא מאבד 1ק סיבולת. בהצלחה נהדרת או מסחררת, האיכר מתנצל על אי ההבנה ומארח את האחווה בתור פיצוי – כולם נחים היטב ומסירים 1 תשישות.

יללות זאבים (מכשול לצייד)
הצייד שומע את הזאבים שיפגשו בדמויות בחלק הבא של ההרפתקה... עליו לטשטש את העקבות ולהיעלם!
בדיקות אתלטיקה, התגנבות, חידה, סיור, ציד ומסע יכולות להתאים, עם הצדקה טובה של השחקן.
בכשלון, ההרפתקנים יודעים שהזאבים סוגרים עליהם, וכולם מגלגלים בדיקת צל (אימה) או שיאבדו נקודת תקווה. בהצלחה, הזאבים עוכבו מספיק כדי שהאחווה תוכל לבחור את המקום והשעה של הקרב.
בהצלחה נהדרת או מסחררת, ההרפתקנים מפתיעים
את הזאבים!

מבקר לילי (מכשול לצופה)
שועל ערמומי מתגנב אל המחנה.
בהצלחה נהדרת או מסחררת בבדיקת ערנות, הצופה מבחין בשועל לפני שהספיק להגיע לתיק הצידה.
בהצלחה רגילה, השועל מתגלה כשהוא כבר מחטט בתיק האוכל, והוא נמלט עם חלק מהאוכל בפיו. האחווה צריכה להשלים יותר מזון תוך כדי הליכה, וצייד אחד של האחווה יבצע את הבדיקה שלו עם מחסר 1ק-.
בכשלון, השועל מסתלק מבלי שיבחינו בו והצייד סובל מחסר 2ק- לבדיקה.

עננה של ביש מזל (מתאים לכל תפקיד)
יום המסע מתחיל ומסתיים על רגל שמאל. לאורך כל היום, אין אחד שלא נתקל בענף, מועד במדרון, מוצא אבן במגף או ספג לשלשת עופות.
כל ההרפתקנים מגלגלים בדיקת שחיתות או מאבדים 1 תקווה בגלל הייאוש המתגבר.
 
הנה כמה מכשולים מוכווני-פלך ממשחק שהרצתי בכנס
זה מעולה! תודה!


בדרך כלל אירועי מסע הם סצנה אחת קצרה שמעבירה אווירה אבל גם עם סיכוי לשחיקת משאבים או להזדמנות מעניינת (תלוי איך היה הגלגול שלך). יש בחוברת הצעה לסצנה מאוד אווירתית (בריכת המתים).
כן, אבל בתחושה שלי זה יעבור ממש מהר... יש סיכוי שאני ארצה אולי לעבור כבר לחלק השני, אני עדיין צריך לוודא את זה.

נניח הפונדק + הכרות + הסברים יכול לקחת בערך שעה והמסע עצמו (אולי) חצי שעה.
 
3. שאלה נוספת, בזמן מסע, רשום ש1 הקס = בערך יום מסע, יש בדיקת מסע שבעקבותיה עוברים בנתיב 2,3 או יותר הקסים לפני שקורה אירוע.
השאלה היא, האם כל הקס שב לא קורה כלום - נחשב אוטומטית כיום מנוחה?
ומה לגבי התקלויות שעלולות לקרות בשמירה על המחנה? האם זה חלק מאירועי המסע או שמתחשבים בהם בנפרד?
 
מנוחה מהסוג שמסלק תשישות זה דבר שאפשרי בפונדק או בבית של מישהו, עם מקלחת וכרית וארוחה חמה. יום בשטח שלא קרה בו כלום זה פשוט יום בשטח עם אבן בתור כרית ועם צנימים יבשים לארוחת הבוקר.
 
שמתי לב שההרפתקה מאד רזה בתאורים... מבחינת לור וסיפור - השיטה שמה הרבה על הכתפיים של המנחה וזה קצת מדאיג, כי אני לא טולקינאי 😅
אני אצטרך להסתמך יותר על הניסיון שלי בהנחיה מאשר על הלור של הארץ התיכונה...
 
מהניסיון שלי בהרצה של ערכת ההתחלה האחרת, אם אין לך טולקינאי בקרב השחקנים שממש אדוק וחשוב לו.ה הלור, אז הכל טוב - בהנחה שראית את הסרטים / קראת את הספרים זה מספיק כדי להכניס לאווירה.
וכמובן שפנטזיה הירואית זה מבוסס על טולקין, אז זה לא מאוד שונה (דברי כפירה, אני יודע :) ).
 
נכון - תודה!
אני אכין לי כמה תאורים לשליפה וחשוב מזה - אירועים אפשריים בדרך.

4. עוד כמה שאלות:
* חוץ מהעייפות של המסע עצמו - האם גם כל התקלות (אירוע במסע) בפני עצמה מוסיפה עוד נקודת עייפות לדמות הרלוונטית?
* ראיתי שלפעמים בגלגולים לא טובים של מסע - יש תוספת נניח של עוד יום למסע, האם חוץ מהעיכוב בזמן יש לזה עוד השפעה?
* יש עניין בחישוב מזון/מים?
 
* חוץ מהעייפות של המסע עצמו - האם גם כל התקלות (אירוע במסע) בפני עצמה מוסיפה עוד נקודת עייפות לדמות הרלוונטית?
עשויה להוסיף אבל לא חייבת. אפשר גם איבוד תקוה, ספיגת נזק, צבירת צל...
* ראיתי שלפעמים בגלגולים לא טובים של מסע - יש תוספת נניח של עוד יום למסע, האם חוץ מהעיכוב בזמן יש לזה עוד השפעה?
מספר הגלגולים להתקלות לא תלוי מרחק אלא תלוי ימים, אז אם המסע מתארך מדי זה אומר שיהיו עוד סיבוכים.
* יש עניין בחישוב מזון/מים?
לא, זה משתכלל בתוך צבירת עייפות ובמסגרת המטלות של מי שהוגדרו ציידים במסע.
 
יכול להיות שבערכת ההתחלה בכוונה לא נכנסו לפירוט של המטלות שהזכרת?
כלומר חוץ מהתמודדות עם בדיקות מיומנות רלוונטיות בעת הצורך לפי האירועים במהלך המסע, האם יש עוד בדיקות?
כגון אולי ליקוט? צייד? אולי אני יכול לבקש בדיקות כאלו חוץ מהאירועים הנ"ל?
 
אחלה, אבל אני רואה שלהוציא אירועים מיוחדים, רק הGuide מגלגל, מה לגבי השאר? (אני רק אדגיש, נניח שחוץ מהאירועים שעלולים לקרות).

עכשיו, מבחינתי כמנחה, הייתי רוצה שיותר שחקנים יגלגלו, לדעתך תהיה בעיה אם אני אהפוך את הבדיקות לקבוצתיות? כלומר אם חצי או יותר מהחברים יצליחו - תהיה הצלחה כוללת? (זה אולי יפגום בייחוד של כל Role במסע, אבל נראה לי שיהיה יותר כיף, הרתמות ואימרסיה אם לכלם יהיה חלק בהצלחה או בכשלון).
 
אחלה, אבל אני רואה שלהוציא אירועים מיוחדים, רק הGuide מגלגל, מה לגבי השאר? (אני רק אדגיש, נניח שחוץ מהאירועים שעלולים לקרות).
אם זה מסע של פחות מ-3 ימים והמוביל הצליח בגלגול, אז כן, הוא יהיה היחיד שמגלגל. אבל כמעט בכל מסע יהיו כמה אירועים והם נופלים בעקרון על היתר.
 
הממממ... המסע בהרפתקה אמור לקחת שבוע, אז זה אומר לפחות 2 אירועים.

עכשיו, מבחינתי כמנחה, הייתי רוצה שיותר שחקנים יגלגלו, לדעתך תהיה בעיה אם אני אהפוך את הבדיקות לקבוצתיות?
מה אתה חושב לגבי זה 👆
 
מה שאני עושה בדרך כלל בחד"פים, שזה לא לגמרי נאמן לשיטה אבל כן מדגים אותה טוב, זה "לכווץ" את הדרך כך שיותר אירועים נכנסים בפחות זמן. ככה המוביל מגלגל פעם אחת ואז כל תפקיד מקבל אירוע אחד לפני סדר הגיוני של האירועים, עד שכל אחד קיבל לעשות משהו במסע.
 

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
חזרה
Top