• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

הטבעת האחת "הטבעת האחת" - שאלות טכניות/משחקיות

כל גלגול של הדמויות בשיטה יהיה של ק12 (feat die) פלוס מאגר קוביות אחד, נגד מספר מטרה.

מספר המטרה הוא תמיד של אחת מהתכונות (Strength, Heart, Wits).

מאגר הקוביות הוא של מיומנות (מקושרת לתכונה קבועה), או של Valor (מקושר ל-Heart) או של Wisdom (מקושר ל-Wits) או של כישורי לחימה או של שריון (מקושרים ל-Strength).

אז אם אני צריך גלגול שריון, הוא תמיד יהיה ק12+קוביות השריון+כל קוביה יותר או פחות בגלל יכולות, נסיבות או סיבוכים, ונגד Strength TN.

אם אני מגלגל song, זה תמיד יהיה ק12+קוביות כרמת המיומנות שלי+כל קוביה יותר או פחות בגלל יכולות, נסיבות, ציוד שימושי או סיבוכים, ונגד Heart TN.

עריכה אחרונה:
אני מניח פה תמונה שהיא ספויילר לevent בהרפתקה ששאלתי את נמרוד ינאי נמרוד ינאי לגביה, מוזמן לענות לי גם כאן :)

בהרפתקה שאני מריץ נתנו event מאד ספציפי "Pool of dead men" שזו בעקרון בריכה מקוללת שיד עלולה למשוך ולהטביע את אחת הדמויות.
עד כאן הevent אחלה, אבל הוא לאו דווקא נכנס לאחת הקטגוריות:
Scout = Explore
Look-out = Awareness
Hunter = Hunting

אז איך היית מתייחס לזה?

1761230473297.webp

מוסיף ברשותכם עוד שאלה:
באירועים של מסעות, האם יש חשיבות להצלחה שהיא great או extraordinary ? ואם כן כיצד זה מתבטא?
אני מדבר על אירועים שקורים מטבלת המסעות שצריך להצליח בהם כדי לא לספוג עונשים ועיכובים שונים.
מה אם אני מצליח בגלגול מעבר למצופה?

עריכה אחרונה:
עד כאן הevent אחלה, אבל הוא לאו דווקא נכנס לאחת הקטגוריות:
Scout = Explore
Look-out = Awareness
Hunter = Hunting
שים לב שהאירוע לא מציין לא לאיזה תפקיד הוא מיועד ולא מה המיומנות (מדובר על Skill אבל לא נאמר איזו). זו הצעה איך לתאר אירוע מסוכן במקרה שאין לך רעיונות. התיאור מתאים בעיני ל-Scout או אולי Hunter. הוא פחות מתאים ל-Lookout שזה בגדול לעשות משמרות לילה כשכולם ישנים.
באירועים של מסעות, האם יש חשיבות להצלחה שהיא great או extraordinary ? ואם כן כיצד זה מתבטא?
אני מדבר על אירועים שקורים מטבלת המסעות שצריך להצליח בהם כדי לא לספוג עונשים ועיכובים שונים.
מה אם אני מצליח בגלגול מעבר למצופה?
לא חייבת להיות חשיבות להצלחה מעבר למצופה, אבל אני אוהב לתת משהו קטן (מורידים 1 תשישות, מרפאים 1ק6 סיבולת, מוצאים אוצר, גורמים לגיבור אחר שנכשל בגלגול נגד צל להצליח בכל זאת...)

שים לב שהאירוע לא מציין לא לאיזה תפקיד הוא מיועד ולא מה המיומנות (מדובר על Skill אבל לא נאמר איזו). זו הצעה איך לתאר אירוע מסוכן במקרה שאין לך רעיונות. התיאור מתאים בעיני ל-Scout או אולי Hunter. הוא פחות מתאים ל-Lookout שזה בגדול לעשות משמרות לילה כשכולם ישנים.
צחוקים, זה גם מה שאני המלצתי.
אגב, look-out זה לא בהכרח בלילה.

מרוב קריאה התבלבלתי כבר חחח...
מה אני מגלגל כדי לבדוק אם גובלין פוגע בדמות או לא
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אם אני מבין נכון, קובית פיט +3 קוביות הצלחה מקשת לפי Parry של דמות

עריכה אחרונה:
תמיד מגלגלים feat die + קוביות הצלחה בכמות מסוימת.
לאויבים כתוב ליד הנשק כמה קוביות זה, ואז בסוגריים את הנזק/injury שלו (ה-injury זה כמו אצל דמויות - זה המספר שהדמות צריכה לעבור כדי להצליח בגלגול הגנה אם הגובלין עושה לה piercing blow).

כן אגיד שזו בעיני חולשה של המהדורה השניה – למפלצות אין רמות מיומנות (רק אפיונים, שעשויים להשפיע על מאגר הקוביות של שחקן כאשר זה רלוונטי) אבל כן יש להם כישורי קרב.

אז אם טרול מנסה לאיים עליך אתה מגלגל גבורה נגד מ"ט לב, אבל אם הטרול מנסה להרביץ לך הוא מגלגל כישורי נבוט נגד החמיקה שלך.
זה החריג היחיד לכלל שהגלגולים אצל השחקנים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה