• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פתיחת הערכה של Dragonbane

אחרי הרבה סקרנות לגבי המשחק, קיבלתי בשעה טובה את ערכת המשחק של Dragonbane.

משחק פנטזיה שוודי שתורגם לאנגלית בידי הליגה החופשית.

מדובר לא בערכת התחלה, אלא כמו פעם בערכה עם החוקים המלאה, ביחד עם קמפיין, דמויית מוכנות וגם כארבעים מיניאטורות קרטון.

זו הקופסה והתוכן שלה (יש לי את זה ב PDF כבר מזמן אבל זה פשוט לא אותה חוויה)
IMG_4135.webpIMG_4136.webpIMG_4137.webp

אלו נציגי "הממלכה" שהביאו לך מכנס אסנשפיל? ;)

מבין כל ערכות המשחק בשוק כיום, אני חושב שהמשתלמת ביותר מבחינת תוכן היא הערכה של Dragonbane או הערכה של Pathfinder 2. יש בשתיהן גם יחסית לא מעט שיטה, גם הרפתקאות וגם מלא מלא עזרי משחק ומיניאטורות סטנדיז.

תן דיווח או סקירה מקיפה!

שליחי אמזון מעבר לים הביאו 🙂
מהתרשמות מהירה, זו ערכה עם חוקים מלאים וקמפיין שלם, יותר מרשים משמעותית מאשר פאת׳פיינדר 2 לטעמי.
גם הערכה של Runequest ושל קריאתו של קתולהו מרשימות, אבל אין בהן חוקים מלאים למשחק.

ובהחלט מתכנן להמשיך לדווח

קראתי את פרק יצירת הדמויות.
מאוד מזכיר את השיטות של פעם, אולד סקול באווירה, אבל יותר פשוט, מהיר ומעניין - גם בהשוואה ל Shadowdark למשל. בגדול בוחרים גזע (יש שישה, כולל ברווזים וזאבי-אדם) מקצוע (רק הקוסם מטיל לחשים, אבל גם יש סוחר, נוכל, מלח ועוד), כשכל אחד מהעיל בעצם מעניק יכולת מיוחדת וגם רשימת מיומנות מהמקצוע. כל מקצוע גם כולל רשימת ציוד, כך שלא צריך להתעסק עם זה.
תכונות מגלגלים 4ק6 לכל תכונה.

בסך הכל נראה שיצירת מקצוע היא די רזה ותקח משהו כמו 15-20 דקות, כי זה פשוט, אבל לטעמי נראה יותר טוב משיטות ה OSR למיניהם.

ומכאן לפרק המיומנויות, די סטנדרטי מבחינת הרשימה.
אחרי זה יש לנו יכולות מופלאות, שיש לכולם למעט לקוסמים. מפעילים אותם לרוב באמצעות נקודות רצון, וזה בעצם יכולת מיוחדת. יש כמה עשרות בספר ואין ממש איזון ביניהן - חלק חזקים מאוד בכל קרב וחלק מאוד ספציפיים.

הספר גם מדבר על צבירת ניסיון - אין דרגות או נק״ן במשחק אלא בכל פעם שמצליחים במיומנות אפשר לנסות לשפר אותה במנוחה הבאה. מזכיר את הטבעת האחת.
במקרים מיוחדים (השלמת הרפתקה למשל) המנחה יכול להעניק גם יכולות מיוחדות.
מהקריאה שלי לא ראיתי דרך לשפר יכולות/נק״פ/נק״ר אבל אולי פספסתי.

בפרק הקרב מתחילים ביוזמה שעובדת עם קלפים ממוספרים מ-1 עד 10 שמחלקים בתחילת כל סיבוב.
לכל דמות יש תנועה ופעולה בודדת, יש גם פעולות שהן תגובה כמו הדיפה למשל, אבל זה שורף את הפעולה באותו תור.
כלכלת הפעולות בשיטה יחסית פשוטה ואני חשוד שבמשחק בפועל מאוד כדאי פשוט לתקוף בכל סיבוב.
אני פחות אוהב מכאניקות כאלו, בדיוק בגלל זה - לכאורה יש הרבה חופש בחירה אבל בפועל זה מוגבל כשהתקפה זו הפעולה הכי טובה כמעט תמיד.

לא ראיתי דרך לשפר יכולות/נק״פ/נק״ר אבל אולי פספסתי.
אם זה נגזרת של "דרקונים ושדים" השבדית, אז כנראה השורשים של BRP עדיין איפשהו שם מתחת לפני השטח ושם נקודות פגיעה ישארו פחות או יותר באותו טווח מצומצם לאורך כל חיי הדמות.

למעשה מסתבר שיש יכולת אפית שמעניקה עוד 2 נק״פ… שזה ממש מעט בייחוד שמקבלים יכולות אפיות בודדות במהלך המשחק כולו.
אבל כן, בפועל הנק״פ נשאר קבוע במהלך המשחק. גם אין כמעט חפצי קסם

אם זה נגזרת של "דרקונים ושדים" השבדית, אז כנראה השורשים של BRP עדיין איפשהו שם מתחת לפני השטח ושם נקודות פגיעה ישארו פחות או יותר באותו טווח מצומצם לאורך כל חיי הדמות.
זו מהדורה חדשה (ושבדית) של דרקונים ושדים השבדים, אם כי היא צעד גדול יחסית הלאה מ-BRP.

אם כי היא צעד גדול יחסית הלאה מ-BRP.
גם החוקים נראים שונים, אבל אם הם מבוססים על הקונספט - זו שיטה שנק"פ לא משתנה בה אלא אם כן התכונות של הדמות משתנות וגם אז ההפרשים לא מאוד גבוהים.

ב DCC RPG שיחקתי פעם אחת ולא ממש נהנתי.
כמו שכתבתי למעלה, זו השיטה היחידה שהיא גם גריטית (בסגנון אולד סקול) אבל לא עם כל המטען העודף והלא כיפי בעיניי של כל שיטות ה OSR שניסיתי ו/או קראתי.

זה קצת משעשע, כי בסופו של דבר Dragonbane מבוססת איכשהו על BRP שהיא שיטה לא פחות ותיקה במקור ממו"ד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה