• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ההיתקלות החכמה ביותר

סטטוס
נעול לתגובות.
טוב,אז ככה,בתור התחלה,שחקנים שלי לעוף!

אז ככה:בזמן האחרון אני מרגיש שהשחקנים שלי חושבים את עצמם חזקים מדי,ולא משתמשים באסטרטגיה חוץ מזאת:
כדור אש,כדור אש וכדור אש.בשביל להביס יצורים חזקים יותר,השחקנים שלי פיתחו אסטרטגיה מיוחדת:הם קנו שרשרת כדורי אש,וזורקים את כולם בבת אחת פלוס כדורי אש של המכשף.בהתחלה זה היה מגניב,אבל עכשיו כל משימה שמציעים להם,הם מבקשיםבתור מקדמה שרשרת כדורי אש פחותה,ומפצפצים איתה צבאות.אני הולך בקרוב לאסור את הטריק אם השרשרת,אבל לא זו הבעיה.הבעיה,היא שהם ממש יוצאים משליטה,הם בטוחים שאין דבר,גדול או קטן שיכול להביס את כדורי האש שלהם,
ומפצפצים צבאות ומפלצתו אם מיליוני נק"פ במיצמוץ.לכן,בהשראת מהדורה ארבע,החלטתי להראות להם מה זה,ובעזרת טקטיקה בלבד,לגרום ל10 קובולודים מסכנים אם דרגת מקצוע אחת להביס את שניהם[מכשף אלף ונוכל אלף רמה 8]!
כמובן,שבזה אני צריך מכם עזרה,ואני חושב שלקראת המהדורה החדשה לא יזיק לאף אחד מאיתנו שיעור באסטרטגיה,לכן אני מבקש שתעזרו לי לבנות את ההיתקלות האולטימטיווית!

החוקים הם כאלה:

1.נתונים 10 קובולודים ברמה ראשונה,חמושים בציוד פשוט.
2.בלי מלכודות,מארבים וזירות קרב מיוחדות[מעל אגם לבה או מקום מלא גיייזרים]
3.בלי שום ציוד מיוחד,כולל מגילות,שרביטים ושיקויים.
4.בלי שום מתאמים דרגה,תבניות, הפחתת ק"פ או לקיחת מינוסים
5.הכל לפי החוקים היבשים

מה שחשבתי עליו עד עכשיו:

1.הרבה נוכלים
2.הדמויות נימצאו במרכז ריבוע של שולחנות על הצד שמספקים הסתרה
3.הקובולודים הנוכלים חמושים בנשקי גישה ארוכה[חנית רחבת להב],וככה מאגפים את הדמויות כל הזמן
4.נוכלים קשתים יורים מטווח בטוח
5.או מכשף אחד או שניים,משגרים קליעי קסם או מישתמשים בקסם ההוא[ניראה לי שיש כזה]שמוריד דרג"ש,או בפגיעה ישירה.

בהצלחה!

תן להם הרבה יותר אויבים. אם בקרב אחד הם דופקים לך הרפתקה, משהו דפוק שם. הם צריכים להלחם ב5 קרבות לפי הד"ה לפני שהם על סף גמירה-תעביר אותם על הסף הזה.
ותן להם יצורים חסיני אש.
ו300 קובולדים. שילמדו להשתמש בכדורי אש נכון.
ובכלל, ממתי הם יכולים להשיג מחרוזות כדורי אש מכל מקום?
והכי פשוט-תן להם אויב אחרי אויב. לבד. מהר והם מחוץ לכדורי אש, ואז מגיע הגל הגדול.
ו10 קובולדים בדרגה ראשונה לא מכסחים שתי דמויות דרגה 8 בשום מצב, כי אסור מארבים וטכניקות מלוכלכות.

אין סיכוי לסיטואציה כמו שאתה מבקש, אבל בהחלט אפשר להראות להם. תהיה בלתי צפוי-שים אויבים עם התנגדות לכדורי אש, תגרום להם להלחם במרווחים ממש קטנים (כדורי אש יצלו גם אותם, לא רק את המפלצות), תעמיד אותם בפני דרקון גדול ומפחיד, תיתן להם לפוצץ עליו את כל כדורי האש שלהם, ואז תיתן להם להבין שזו אשליה ולהלחם מול האשף שהפעיל אותה, תגנוב להם את הציוד, תשים אותם מול שר עין (או יצור אחר שמבטל קסם)... באמת, אם סוג אחד של התקפה מחסל לך את כל ההתקלויות אז אין לך שום דמיון.

או שפשוט תמנע את הגישה שלהם לשרשראות כדורי אש. הן לא קיימות בכל מקום, אתה יודע. ואם זה לא מתאים להרפתקה(הם משרתים מלך עשיר מאוד שתמיד תהיה לו גישה לכאלה או משהו) אז מה שאיתיליבנה הציע או פשוט - כמו שפנג אמר - חסינות לאש.

מחסה נייד מצופה מתכת (אפשר גם לשפול עליו שמן ולהצית אותו, סתם כי זה כיף) שהקובולדים דוחפים קדימה מכל הכיוונים עד שהם סוגרים עליהם, תוך כדי השלכה של נשקי מסלול עקיף (אש יוונית וכדומה) מעליהם, או אש ישירה דרך חרכי ירי.

מארב ומלכודת זה דבר אחד,אבל לחימה במצב של מחסות וגישה ארוכה לאויבים זה לא אותו הדבר.קופיל,בסופו של דבר,שתי דמויות מאוגפות אם דרג"ש נטוע במקומו של בערך 18,לא יכולות להחזיק מעמד לנצח כשכל הזמן יש עליהם התקפות מזדמנות,זה שוחק מעוד מהר את מאגר הנק"פ שלך...חוץ מזה,הרעיו הוא לא לגרום להם להפסיד לצבאות,אלא ללמד אותם כמה שאסטרגיה היא שימושית,ולמצוא פיתרונות למצבים שהם לא קרב פנים מול פנים.איתי,זה בדיוק מה שחשבתי עליו במצב הזה,יערך.

בקשר לשאר:באקפיט,אני אגביל את הגישה שלהם אליהן,אבל הרעיון הוא בעיקר ללמד אותם לקח.ככה גם בקשר לכל השאר:
העיניין הוא ללמד אותם שאפילו קובולודים,דמויי האדם הנחותים ביותר,בדרגה אחד,יכולים לפגוע קשה,אם לא להביס הרפתקאנים אפילו ברמה 8,רק בעזרת אסטרטגיה נכונה.

פסקי טיגר,זו כבר הגזמה,זה ממש מרושע...אבל כיווןן טוב :twisted:

אז שינסו, בעזרת טקטיקה, להתגבר על 300 קובולדים. הם לא באים ביחד, בהכרח. רק שאם יתחילו הבומים של כדורי אש...טוב, אז זה כן יהיה 300 קובולדים ביחד.

תראה,יש לזה ארבע מטרות:הראשונה,ללמד אותם שלא תמיד אפשר לפתור הכל בעזרת כוח ברוטאלי,השנייה,להראות להם כמה חזקה הטקטיקה,השלישית,ללמד אותם להישתמש בטקטיקות חדשות,והרביעית,כי זה יהיה כיף :P

בגלל זה,אני רוצה קרב בקנה מידה 'סטנדרטי',רק שהאויבים יהיו חלשים בהרבה וינצחו בעזרת אסטרטגיה.

אני מצטער, שדה הקרב הזה פשוט לא מאפשר מצב שבו הקבולדים מצליחים להזיז לדמויות בכלל.

מה שאתה צריך, זה חושך מוחלט וקובולדים עם נשקי טווח, שנמצאים מחוץ לטווח האור שהדמויות עשויות ליצור לעצמן. כל קובולד במרחק 6 מטרים מחבריו, אז לא ניתן לתפוס יותר מקובולד אחד בכדור אש. לא יזיקו קירות שהקובולדים יכולים להסתתר מאחוריהם, אולי מחילות המקיפות את שדה הקרב, שהקובולדים יכולים לנוע דרכן בחופשיות, אבל הדמויות גדולות מדיי ונעות שם בדוחק (חצי מהירות, מחסרים וכו'). אם הדמויות מצליחות לאתר קובולד, הוא פשוט נכנס למחילה ורץ למקום אחר.

הם רוצים אש אז תן להם אש.
סים אותם בחדר שיש בו חביות שהם לא יודעים שיש בהם שמן או אבק שרפה אם אתה רוצה להיות אכזרי.
התקלות באיזה מפלץ תעודד אותם להדליק את החדר, מהר מאוד הם ימצאו את עצמם בתופת. הפיצוץ יזעיק קובולדים אם תרצה,שירו עלהם ממחוץ לחדר.
אחרי זה הם יזהרו מאוד לשחק באש, תכניס אותם מדי פעם לחדר עם חביות לא בהכרך חביות שמן יכול להיות גם חביות עם כרוב חמוץ.

התקפה של קובולד בדרגה נמוכה תתקשה מאוד לעבור את ה AC של דמויות בדרגה 8 ולכן קרב בין 10 קובלדים לחבורה יסתיים לאחר 2-3 סיבובים.
אבל אם תכניס משהו כבד עם חסינות לאש שימקד אליו את ההתקפה של החבורה וחבורה קטנה של קובולדים מאגפים אותם בהתקפות פתע, לחימה ההגנתית והפרעה תמידית לקוסם בקפא"פ צמוד צמוד, אש לא תעזור להם כאן.

the Nerubian אמר/ה:
אני מצטער, שדה הקרב הזה פשוט לא מאפשר מצב שבו הקבולדים מצליחים להזיז לדמויות בכלל.

מה שאתה צריך, זה חושך מוחלט וקובולדים עם נשקי טווח, שנמצאים מחוץ לטווח האור שהדמויות עשויות ליצור לעצמן. כל קובולד במרחק 6 מטרים מחבריו, אז לא ניתן לתפוס יותר מקובולד אחד בכדור אש. לא יזיקו קירות שהקובולדים יכולים להסתתר מאחוריהם, אולי מחילות המקיפות את שדה הקרב, שהקובולדים יכולים לנוע דרכן בחופשיות, אבל הדמויות גדולות מדיי ונעות שם בדוחק (חצי מהירות, מחסרים וכו'). אם הדמויות מצליחות לאתר קובולד, הוא פשוט נכנס למחילה ורץ למקום אחר.
ונאמר אמן.

ואם לא אכפת לכם, אני אציע משהו הרבה יותר יעיל - זרוק עליהם ערימה של יסודני אש, סוף הסיפור. או לחלופין, יצורים אחרים עם חסינות לאש, אבל שלא נראים כאילו יש להם כזאת. אם אני הייתי מנחה בסיטואציה הזאת, הייתי מתגלגל על הרצפה בעוד השחקנים המסכנים מבזבזים את כל המשאבים שלהם על לגרום נזק שלא משפיע על היריבים שלהם :P

תן להם את זה-
מתישהו כדורי האש ייגמרו, נכון? תשים אותם בקצה של נקיק, שרק שני קובולדים יכולים לעבור בו בכל פעם. תמקם את הקובולדים במרחקים של 6 מ' אחד מהשני, והם ישתמשו בכדור אש לכל קובולד. בזבוז, לא?
אחרי שייגמרו הקובולדים(וכדורי האש) תביא להם משהו נחמד. אני הייתי מכוון לטרול נחמד, שאש לא גורמת לא נזק רגיל(קור וחומצה כן).

רעיון של ננסק נראה לי.

כמה קשתות מוצלבות שלהדק שלהם קשור חבל,החבלים כולם קשורים לחבל אחד, משכה אחד בחבל ומלא חצים עפים.

המון מנהרות בחדר שקטנות מדיי למעבר של הדמויות, אבל מספיקות לקובלודים.

המון שימוש בפעולת הסיוע לידיד.

זה כמעט בלתי אפשרי לגרום לקובולודים לנצח כזה קרב בעזרת טיטיקה, שאי אפשר לעשות מערבים,מלכודות או מקומות שמתאימים להם.
אתה מסרס את הטקטיקה!

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה