• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

האם זחילת מבוכים יצאה מהאופנה?

תמיד יהיו בפרינג' אנשים שאומרים שאנשים נהנים לא נכון, אבל לא זכור לי אפילו טיעון אחד כזה בכל הדיון
לא אמרתי שאמרת "נהנים לא נכון", אבל חשבתי שהשתמע מהודעתך שאתה חושב שבעוד שברור שהיו סגנונות אחרים אתה חושב שסגנון ה־OSR היה מיצוי אמיתי של המשחק במהדורות הישנות. כנראה לא הבנתי. לא מצליח להבין
לא חושב שהדיון כאן הוא מה קרה אובייקטיבית ברוב השולחנות בעבר כמו שהוא על הפוטנציאל (שמומש בחלק מהשולחנות גם לפני עשורים), ושילובו בתרבות המשחק בימינו.
כנראה זה החלק שגרם לי לבלבול. מה הייתה כוונתך?
הוא "נוסח" (ככל שניתן להגדיר זאת כך) כמעט מיד בצאת המשחק
אני פשוט חושב שזה רוויזיוניזם. הוא נוסח בצורה שאנחנו מכירים היום רק בשנות האלפיים. רעיונות שונים שחוברו לסגנון האחד הזה (האם הוא אחד? מכות! 🤣) כמובן הסתובבו כבר לפני כן, אבל הסגנון הוא תוצר של מציאות אחרת.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אין שום בעיה בadvocating וקידום עבור סגנון משחק שאתה אוהב.
כהיסטוריון חובב של התחום, הבעיה שלי, כפי שהבהרתי, אינה באדווקציה לסגנון. בכיף! ואני חושב שזה אחלה עולם תוכן. הבעיה היא ברוויזיוניזם היסטורי. האם זה פשע חמור בעל השלכות קשות? רחוק מזה. אבל זה מעניין אותי ואני מעדיף דיוק בתחום.

מידיעותי (המוגבלות) בתחום, (כמעט) לכל סגנונות המשחק יש שורשים ממש בהתחלה (למשל בלקמור) - גם אם הם סותרים זה את זה. כמו שנאמר, ליוצרים ולחלוצים לא היה חזון ברור. הם לא ידעו מה בדיוק הטכנולוגיה החדשה הזאת מסוגלת לעשות.

ליוצרים ולחלוצים לא היה חזון ברור. הם לא ידעו מה בדיוק הטכנולוגיה החדשה הזאת מסוגלת לעשות.
ואני בכלל לא זוקף את זה לרעתם. זה באמת גדל במהירות למשהו שהם לא תיארו, וזה די מגניב למעשה.

לא אמרתי שאמרת "נהנים לא נכון", אבל חשבתי שהשתמע מהודעתך שאתה חושב שבעוד שברור שהיו סגנונות אחרים אתה חושב שסגנון ה־OSR היה מיצוי אמיתי של המשחק במהדורות הישנות. כנראה לא הבנתי. לא מצליח להבין
ניסיתי לעבור על הודעות בפתיל, חושב שדיברתי תמיד על הסגנון שלי.
בנפרד, דיברתי על התאמה מכנית עדיפה בין מע' קודמות לסגנון עולם פתוח בו מבוכים היו חלק משמעותי יותר, ללא "סיפור/ עלילה" במובן של קמפיין מודרני מוכן מראש. יש הודעה מסוימת שגרמה לך לחשוב כך או שזה וייב כללי?

כנראה זה החלק שגרם לי לבלבול. מה הייתה כוונתך?
דיברנו על תפקידו ומקומו של המבוך במשחק, יש לו הפוטנציאל להיות רב מימדי, עשיר, מאתגר טקטית, אינטראקטיבי וכו'.

א/נשים חלקו מנסיונם לגבי מבוכים, אמרתי שהפוטנציאל לעשות איתם *גם* דברים מורכבים קיים, והיו מי שעשו זאת כך עוד בראשית ימיו של המשחק, אבל הוא תלוי במטרת ודרך המשחק.

אני פשוט חושב שזה רוויזיוניזם. הוא נוסח בצורה שאנחנו מכירים היום רק בשנות האלפיים. רעיונות שונים שחוברו לסגנון האחד הזה (האם הוא אחד? מכות! 🤣) כמובן הסתובבו כבר לפני כן, אבל הסגנון הוא תוצר של מציאות אחרת.
הצורה המודרנית היא עטיפה מחדש ונסיון לנסח בפירוש עקרונות וסגנון משחק שניתן למצוא בzines והתכתבויות (שהם השלכה של שולחנות משחק וקב') עוד בשנות ה70, בטח שה80. ברור שלא היתה אחידות דעים, היו דיונים סוערים למדי לכל אורך התקופה, תתי נישות, מחנות קנאיים וכו'

במובן מסוים, זה לא מאוד שונה ממה שהבייקרים עשו עם Apocalypse world ו PbtA בכלל- זה היה נסיון ללמד סגנון מסוים של משחק ע"י קודיפיציה מכנית. GM moves הם דברים שנעשו בהנחיה הרבה לפני הForge. האם זה אומר שסגנון המשחק הזה התחיל עם AW? לא. האם יש הסכמה בין יוצרים בתוך הנישה הזו? גם לא, עדיין- ניתן לזהות אותה ואת השורשים שלה.

אם לחזור לשאלה המקורית - היא עסקה בסגנון דיפוליטיבי. אני תוהה איך קובעים דבר כזה בכלל? כלומר במו"ד קופסאות זה היה קל. השיטה הכווינה לזה החוברת לשה"מ המתחיל לימדה והדריכה איך ליצור ולהריץ מבוך (אם כי לדעתי קצת פחות על הפרוצדורות והחלקים המתוחכמים יותר שלו) ואז היו הרפתקאות מוכנות עם המבוכים שלהן והגישות שלהן. הספר לא התעסק בסיפור של הדמויות או המטרות שלהן וגם לא בסיפור כללי. ההרפתקאות היו מודולים לפעמים עם איזשהו קשר ביניהם אז העניין די ברור.

אני פחות מכירה את הדיפולט של מו"ד 5 כי כבר לא טרחתי לקנות הרפתקאות מוכנות. מה שהרצתי בדרך כלל התחיל עם איזושהי סצנה שמפגישה את הדמויות ואולי התקלות קטנה לראות איך דברים הולכים וכנראה שאז סוג כזה או אחר של מבוך כי זה מה שהכרתי. בקמפיין שאני משחקת הייתי אומרת שיש פחות מבוכים ויותר סיפור וגם מסעות פה ושם. לא יודעת אם זה קרוב יותר לדיפולט.

אני מניחה שזה יכול ליצור תחושה שפעם מבוכים (טובים יותר או פחות) זה מה שהיה והיום זה במקסימום אופציה. זה כנראה יתעלם מדברים שכנראה היו אבל לא ברדאר של מי שלא היה בסצנה בשנות השבעים והשמונים (אם בכלל היה בחיים אז) וכשלומדים את ההסטוריה מגלים הרבה יותר אבל אני יכולה לראות למה חושבים שזה יצא מהאופנה.

ואני בכלל לא זוקף את זה לרעתם. זה באמת גדל במהירות למשהו שהם לא תיארו, וזה די מגניב למעשה.
בוודאי שלא לרעתם. חלק מהעובדה שיש לנו את התחביב ובצורה מוצלחת כל כך, היא שהם לא ידעו מה שהם עושים.

אני פחות מכירה את הדיפולט של מו"ד 5 כי כבר לא טרחתי לקנות הרפתקאות מוכנות. מה שהרצתי בדרך כלל התחיל עם איזושהי סצנה שמפגישה את הדמויות ואולי התקלות קטנה לראות איך דברים הולכים וכנראה שאז סוג כזה או אחר של מבוך כי זה מה שהכרתי. בקמפיין שאני משחקת הייתי אומרת שיש פחות מבוכים ויותר סיפור וגם מסעות פה ושם. לא יודעת אם זה קרוב יותר לדיפולט.
למיטב זכרוני, כל ערכות ההתחלה למיניהן ל5e מכילות מבוכים. למעשה, הערכה של 5.5 היא חידוש של B2. זה פשוט לא *כל* מה שיש שם, יותר חלקים מהסיפור. מסעות נכללים, אם כי אין המון דגש על המסע עצמו בד"כ. הסיפור הוא העיקר, לדעתי.
מבוכים כנראה יישארו גם במו"ד מודרני, בפרט ברמות נמוכות, פשוט יהיה מדובר על מבוכים קטנים יותר בד"כ, מותאמים לגיחות ולא זחילה ממושכת.

אני מניחה שזה יכול ליצור תחושה שפעם מבוכים (טובים יותר או פחות) זה מה שהיה והיום זה במקסימום אופציה. זה כנראה יתעלם מדברים שכנראה היו אבל לא ברדאר של מי שלא היה בסצנה בשנות השבעים והשמונים (אם בכלל היה בחיים אז) וכשלומדים את ההסטוריה מגלים הרבה יותר אבל אני יכולה לראות למה חושבים שזה יצא מהאופנה.
הם בהחלט היו ברירת המחדל והציפיה של תחילת כל קמפיין. למעשה, עוד בתחילת החוברת הראשונה של od&d כשמדברים על תחילת קמפיין, מפת מבוך היא אחד הדברים הראשונים (אם לא הראשון) שמתוארים מלבד צרכים פיזיים כמו החוברות, נייר וכו'

ההבדל? ההמלצה הראשונית היא להתחיל עם לפחות 3 רמות, זה גם היה

הצורה המודרנית היא עטיפה מחדש ונסיון לנסח בפירוש עקרונות וסגנון משחק שניתן למצוא בzines והתכתבויות (שהם השלכה של שולחנות משחק וקב') עוד בשנות ה70, בטח שה80. ברור שלא היתה אחידות דעים, היו דיונים סוערים למדי לכל אורך התקופה, תתי נישות, מחנות קנאיים וכו'

במובן מסוים, זה לא מאוד שונה ממה שהבייקרים עשו עם Apocalypse world ו PbtA בכלל- זה היה נסיון ללמד סגנון מסוים של משחק ע"י קודיפיציה מכנית. GM moves הם דברים שנעשו בהנחיה הרבה לפני הForge. ה
אלה ויכוחים "in the weeds" אבל עמדתי היא שקודיפיקציה מהסוג של ה־osr ועוד הרבה יותר (מבחינת המהפכנות המכנית) של עולם האפוקליפסה, הן הגורם המכריע, שמאפשר לנו "לקרוא לאחור" את הסגנון המדובר בהיסטוריה של התחביב ובהשפעות על המשחקים. למצוא את שורשי היניקה של עולם האפוקליפסה במשחקים ומסורות קודמות זה מהלך שיש לו משמעות רק לאחר הקודיפיקציה ואיסוף התכונות וההשפעות והיצירה המקורית לחבילה אחת. ymmv

אלה ויכוחים "in the weeds" אבל עמדתי היא שקודיפיקציה מהסוג של ה־osr ועוד הרבה יותר (מבחינת המהפכנות המכנית) של עולם האפוקליפסה, הן הגורם המכריע, שמאפשר לנו "לקרוא לאחור" את הסגנון המדובר בהיסטוריה של התחביב ובהשפעות על המשחקים. למצוא את שורשי היניקה של עולם האפוקליפסה במשחקים ומסורות קודמות זה מהלך שיש לו משמעות רק לאחר הקודיפיקציה ואיסוף התכונות וההשפעות והיצירה המקורית לחבילה אחת. ymmv
בעיניי, זה קצת כמו לומר שספר מתכונים שמלמד להכין מאכלים איטלקיים הוא זה שמאפשר לקרוא לאחור את הסגנון ולבחון השפעות קולינריות באזור.

זה מקל, ללא ספק, כי הכל מאוגד שם (ושוב, "הכל" במובן הזה מתייחס לסגנון אחד מבין הרבים בתת הנישה הזו, שבעצמה צמחה בין תתי נישות אחרות בו"ז) אבל לא חושב שזה מה שמאפשר. אם כבר, זה עלול למקד את הפריזמה דרכה בוחנים יותר מדי

אבל אני חושב שאני מבין את הכיוון הכללי שלך

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה