• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

האם המערכה האחרונה עדיין משפיעה על המשחקים שלכם?

אצלי אמנם חזרתי לחבורה השבועית של פאת׳פיינדר פראי, אבל חבורות המשחקי לוח שלי הפסיקו לתפקד ונראה שאין ממש עניין.
בכלל נדמה לי שגם במקומות אחרים אני מרגיש שיש איזה דעיכה בפעילות - אבל אולי אני מדמיין.

אז האם אצלכם הכל חזר להרגלו, או שנדמה שהפעם יש השפעה ארוכת טווח - או פשוט שחיקה של מלחמה שלא נגמרת ובלי סיום באופק (אלא אם טראמפ יחליט)?

אני חושב שההשפעה העיקרית היא לא ישירה. התחביב שלנו ידוע כאחד שקשה להרים ולשמר בין היתר בגלל קשיי תיאום לו"ז. כשאנשים מתחייבים לקבוצה, זה לרוב עבור יום קבוע פעם בשבוע-שבועיים. את הימים הקבועים הפנויים שלי קל לי לחזות חודשיים קדימה, אבל קשה יותר לדעת מה יהיה בעוד שנה. בגלל מעבר הזמן הארוך בו משחקים פחות או יותר קפאו, חלק מהסידורים השבועיים האלו השתנו אצל אנשים. עבודה חדשה, הורות, לימודים וכו' - דברים שאולי הקמפיין היה מסתיים לפניהם אילולא המלחמה.

אני שמח שהעלת את זה, כי יש לי תחושות דומות בקבוצות המשחק שלי, אני לא יודע אם זה בגלל המלחמה או בגלל אמצע-סוף קמפיינים, אבל ביותר מקבוצה אחת, יש תחושה של התרופפות שמתבטאת בחוסר מחויבות מלאה לימי משחק שנקבעו, איחורים, ביטולים וכו'
בגלל שאנחנו קבוצות של בוגרים (ילדים, משפחה, עבודה וכו') אנחנו משתדלים לגלות הבנה בכל קבוצה, אבל לאחרונה נראה שנחצו קווים...

המלחמה בהחלט טלטלה את הקמפיינים ועכבה אותם, אבל קשה לי לתלות הכל רק בה, כי גם כשהיא "הסתיימה"/"התעכבה" או איך שלא נגדיר את זה, דברים לא ממש חזרו למסלול שגרתי.

לגבי משחקי לוח/קופסה, אני מבין קטן מאד בהם, אבל דווקא בסביבה הקרובה שלי, אני מרגיש בהתעניינות מחודשת בהם.

חד משמעית חווה שחיקה מהמלחמה הבלתי נגמרת הזו. אני נלחם נגד זה, אבל היצירתיות שלי נפגעה משמעותית, והרבה יותר קשה לי להכין סשנים, הרפתקאות וכו'.
דווקא כשחקן יותר פשוט לי, ואני נהנה מאוד מהאסקפיזם - גם במשחקי קופסה.

יש שיגידו שהמלחמה הזו נמשכת כבר כמה שנים, פשוט פעם היו נלחמים באיראנים בסוריה, לבנון וכד' ועכשיו נלחמים באיראנים באיראן.
יש הרבה סיבות נוספות לחוסר זמן וקשב בעת הנוכחית - הכל נהיה יקר יותר, גם ההשקעה בזמן פנוי (מהשעות הפנויות עצמן שלא עובדים או ישנים בהן ועד דברים כמו דלק ופיצה)

אני אתייחס לזה מנקודת מבט מעט אחרת- בריאות הנפש (רופא במקצועי, ואשתי פסיכולוגית).

כפי שרשמו מעלי, אנו בשנים של מתח ניכר. מקורונה, לרפורמה/ מהפכה משפטית (בבקשה לא להכנס לפוליטיקה, זו רק דוגמא למתח) וכמובן מה 7/10. זוהי תקופה ארוכה של מתח ועומס. לאו דווקא דכאון או חרדה, אך מספיק פשוט רמה מוגברת של מתח בסיסי, על מנת לשנות ולשבש תפקוד הורמונלי ונפשי.

במצבים כאלו, יש פחות פניות נפשית להנאה שמצריכה מאמץ (וכן, התחביב מצריך מאמץ- בין אם בעצם להגיע למפגש, האינטראקציה החברתית, המשחקית, יצירתיות, ועוד...). בדומה ללהטוטן שמחזיר יותר מדי כדורים באוויר, אנו מפילים חלק, ובמקרים של מתח ארוך טווח אנו מפילים את אלו שאנו לא תופסים כהכרחיים או דורשי מאמץ.

מטפורה אחרת היא שהמשאבים הנפשיים הם כמו בנק, ואנו במשיכת יתר. אמנם המשחק יכול להוסיף לנפש, אך יש קודם להשקיע בכך, ולחלק אין את היכולת כעת.

אלמנט נוסף ספציפי לתחביב שלנו, בדגש מו"ד ודומיו, המדמים לרב מצבי נתח עם סכנה דמיונית היא ש... המציאות גם כך מספקת זאת ביתר. נכון, פה מדובר בפנטזיה, ויותר יכולת להשפעה, אך לחלק מהאנשים הדמיון ו/או הניגוד (או שניהם!) למציאות שגם כך כבר מכילה התעסקות לא קטנה עם מתח וסכנה, גורמים לרתיעה/ המנעות. בשיחה עם חברים אחרים הם דווקא מחפשים משחקי תפקידים פחות מתוחים, יותר שיתופיים, כגון אלו שאלעד הן מתאר מדי פעם...

אז כן, זו תקופה מאתגרת... בכלל ובתחביב. אני חושב שזו תקופה שיותר מתאימה למשחקים קצרים יותר, או עם פחות השקעה (לפחות של השחקנים?)- One shots, משחקים קצרים של מספר פגישות, שיטות פשוטות עם מעט Prep time (אני משחק כעת ב Shadow dark וניתן להכין דמות תוך דקות ספורות, ו"למלא את החסר" תו"כ משחק). וכמובן- משחקים מסוג אחר, רגוע יותר, יצירתי ובונה יותר. (אם כי בכך יש לי הרבה פחות נסיון לצערי)

אולי שווה לפתוח נושא לגבי כך? הצעות למשחקים פשוטים ו/ או קצרים לתקופה זו?

Kol Korran Kol Korran תודה על הפוסט, זה ממש מסדר את המחשבות.
אני ממש מרגיש ככה הרבה פעמים וגם שאני פחות פנוי להשקיע במשחק. כתבתי על זה כבר במקום אחר, שאני מעדיף להשתמש בהרפתקאות מוכנות.
כשאני קורא את מה שכתבת, זה אולי גם מגיעה מרתיעה של השקעת הזמן שנהגתי להשקיע בהרפתקאות משלי - בהן אני כותב ממש את הרקע, העלילה, מכין מפות וקרבות וכך הלאה. כמובן שזה משתנה בסגנון הנחיה, אבל אם הייתי מרגיש שאני צריך להתכונן לסשן שעתיים-שלוש זה כנראה היה מכניס אותי למתח ומוריד את המוטיבציה להנחות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה