אני אתייחס לזה מנקודת מבט מעט אחרת- בריאות הנפש (רופא במקצועי, ואשתי פסיכולוגית).
כפי שרשמו מעלי, אנו בשנים של מתח ניכר. מקורונה, לרפורמה/ מהפכה משפטית (בבקשה לא להכנס לפוליטיקה, זו רק דוגמא למתח) וכמובן מה 7/10. זוהי תקופה ארוכה של מתח ועומס. לאו דווקא דכאון או חרדה, אך מספיק פשוט רמה מוגברת של מתח בסיסי, על מנת לשנות ולשבש תפקוד הורמונלי ונפשי.
במצבים כאלו, יש פחות פניות נפשית להנאה שמצריכה מאמץ (וכן, התחביב מצריך מאמץ- בין אם בעצם להגיע למפגש, האינטראקציה החברתית, המשחקית, יצירתיות, ועוד...). בדומה ללהטוטן שמחזיר יותר מדי כדורים באוויר, אנו מפילים חלק, ובמקרים של מתח ארוך טווח אנו מפילים את אלו שאנו לא תופסים כהכרחיים או דורשי מאמץ.
מטפורה אחרת היא שהמשאבים הנפשיים הם כמו בנק, ואנו במשיכת יתר. אמנם המשחק יכול להוסיף לנפש, אך יש קודם להשקיע בכך, ולחלק אין את היכולת כעת.
אלמנט נוסף ספציפי לתחביב שלנו, בדגש מו"ד ודומיו, המדמים לרב מצבי נתח עם סכנה דמיונית היא ש... המציאות גם כך מספקת זאת ביתר. נכון, פה מדובר בפנטזיה, ויותר יכולת להשפעה, אך לחלק מהאנשים הדמיון ו/או הניגוד (או שניהם!) למציאות שגם כך כבר מכילה התעסקות לא קטנה עם מתח וסכנה, גורמים לרתיעה/ המנעות. בשיחה עם חברים אחרים הם דווקא מחפשים משחקי תפקידים פחות מתוחים, יותר שיתופיים, כגון אלו שאלעד הן מתאר מדי פעם...
אז כן, זו תקופה מאתגרת... בכלל ובתחביב. אני חושב שזו תקופה שיותר מתאימה למשחקים קצרים יותר, או עם פחות השקעה (לפחות של השחקנים?)- One shots, משחקים קצרים של מספר פגישות, שיטות פשוטות עם מעט Prep time (אני משחק כעת ב Shadow dark וניתן להכין דמות תוך דקות ספורות, ו"למלא את החסר" תו"כ משחק). וכמובן- משחקים מסוג אחר, רגוע יותר, יצירתי ובונה יותר. (אם כי בכך יש לי הרבה פחות נסיון לצערי)
אולי שווה לפתוח נושא לגבי כך? הצעות למשחקים פשוטים ו/ או קצרים לתקופה זו?