"אל מעבר להרי האופל הצחיחים,במרחקי על ממקדש אש נישא, הפירמידה בה שוכנת האבן השחורה, ינוח לעולמים אוצר פרעוני אפרטיה הקדמונים..."
זוהי תמצית מגילת האבן השחורה.
האם היא אכן קיימת, או שזו רק אגדה המתהלכת זה שנים?
זה הכיתוב על הכריכה האחורית של ספר המשחק העברי המקורי הראשון שיצא אי פעם וכנראה לא שיחקתם בו אף פעם וגם אני לא. גם אי אפשר ממש למצוא אותו בחנויות. בקטלוג של דני ספרים הוא מופיע אבל בתור אזל במלאי ושם זה גם המקום היחיד בו יש את התמונה של הכריכה המוזרה שלו, שמצורפת כאן בתחילת הפוסט. חוץ מזה, יש עותק פיזי בספריה הלאומית, וכנראה גם בספריית שדה בוקר.
בזמנו, ראיתי את הספר הזה בחנות ספרים ב-1993 כשהוא יצא וממש לא הלהיב אותי לקנות אותו. הוצאת "ירון גולן" הייתה ידועה בתמיכתה בכל מי שרצה להוציא ספר, אבל גם לא מאוד הקפידה על עריכה והגהה וגם לספר הזה, כמו ספרים רבים של ההוצאה, היה מצורף דף עם תיקוני שגיאות הקלדה ודפוס רבות. אני לא היחיד שלא קנה את הספר והוא צלל לתהום הנשייה, כמו הרבה ספרים אובסקיוריים אחרים.
אבל מישהו מכם קרא? קנה? שיחק? מהמעט שאני זוכר, זה ספר שנכתב על ידי שני בני נוער - יתכן ואחד מהם הוא כיום מרצה למתמטיקה וחדשנות והשני כנראה היה שם עט ונעלמו עקבותיו. מהדפדוף שעשיתי בספר בזמנו, הורגשו שם השפעות כבדות מאוד של מו"ד ואולי הוא מבוסס על הרפתקת מו"ד של המחברים. הרקע הפרעוני שמתואר בכיתוב האחורי גם די מסקרן בז'אנר שבדרך כלל נדבק למוסכמות פסאודו-טולקינאיות וכמו-אירופיות.
יש למישהו עוד מידע לחלוק על הספר, תוכנו, מחבריו והקשרו?