• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ד (=דיון): אלמתים ושרצים

בעניין האל-מתים והשרצים.. טוב, צריך לצאת מנקודת הנחה שלא כל רוצח סדרתי נהפך למוהרג ולא כל קניבל קם לתחייה בתור גועל. עם כל האינפלציה שעשו להם, מישהו במכשפי החוף כנראה שכח לציין שאל-מתים הם מפלצות על טבעיות, ובגלל זה הן גם חייבות להיות די נדירות.

אני גם בדרך כלל מניח שלא חסרים דב"שים בכל עולם מערכה שדואגים שדברים כאלה לא ייקרו, כמו שלמשל בממלכות נשכחות יש את הכנסייה של ג'רגאל שתומכת בקידום מוות ובגלל זה אלמתים בעיניהם הם תועבה שצריך להשמיד או לפחות להגביל. לקבוצות כאלה בד"כ יש משאבים (זהב, נשק קדוש, ודב"שים בדרגה גבוהה מספיק) לדאוג לזה שבודאקים לא ייכנסו סתם ככה לכפרים באיזור ההשפעה שלהם, שיכול להיות די גדול. במשחק שלנו, הכנסייה הזאת גם מכילה גם חוליות עלית של לוחמים וכוהנים אשר מתמחות במעקב וציד של אלמתים - בערך כמו גברים בשחור, רק עם גלימות. שחורות מאוד, FYI.

או רעיון יותר טוב-העתקתי את חבורת הדמויות בדיוק, כולל ציוד וכשרונות וכולי, ואז הפכתי את ההעתקים למרושעים ולחזקים יותר, ואז הם ביצעו כל מיני פשעים שהדמויות הואשמו בהם, והיה להם הרבה יותר קשה להרוג אותם, כי יש להם אותם טקטיקות והם יותר חזקים

כעיקרון, קבוצות נגאטיב הן דבר שעולה דיי הרבה בדיונים ביני לבין איתי ליבנה.
דוגמאות:

(הדמות הסדרית-טובה והמקביל לה בקבוצה התוהו-מרושעת)
אשף\מכשף מקביל לאמגוש
אק"ד מקביל לברברי (או למחרף)
דרואיד מקביל לסייר (או להיפך)
כוהן היירוניוס מקביל לכוהן ארת'ינול
עז להב מקביל לנוכל

ועוד כמה שאני לא זוכר. אבל זה בד"כ לא יקרה =P

בהחלט מסכים. איך יכולת שלא לבחור את הניגודים הברורים?

אשף - קוטל לחשים
כוהן - אל-כוהן
כוהן טוב - כוהן רע
פלאדין - אביר טומאה
דרואיד - מכמיש
ברברי - מגונן גמדי

לנוכלים וסיירים אין ממש ניגודים, לדעתי. הם די כלליים, והאופי שלהם יכול להתבטא ביותר צורות מאשר שאר המקצועות שהזכרתי.

כהערה, יש הרפתקה של Open Design שבה מתוארת אימפריה של גועלים (מסוג מיוחד אם כי) שמנסים להשתלט על העולם, לאחר שהם השתלטו על העולם התחתי... קצת דומה בעיקרון :wink:

http://customadventure.livejournal.com/

בנוגע לדבשי"ם מקבילים- אני דווקא חושב שאני ודרקנס העלנו אפשרויות טובות יותר- זה פשוט לא הגיוני שהדבש"ים יהיו מותאמים במאה אחוז כדי לנתרל חברי קבוצה מסוימים (אלא אם הם קבוצה של שכירי חרב שמישהו שמאוד רוצה שהדמויות ימותו שכר). איך אתם הייתם מרגישים, לו היה קורה דבר כזה:

בקבוצה שלכם יש ברברי, קוסם, כוהן וגנב (אני שונא להגיד "נוכל", מצטער). לפתע, צצים מולכם מגונן גמדי (דרוגאר, כמובן), קוטל לחשים, אל כוהן ומביא צדק? במקרה כל המקצועות המושלמים ללחימה בכם? חשוד?.. לא! זה נורמאלי! קורה כל הזמן! העולם נגדנו!

זה טיפשי, לא הגיוני ומרגיז.

לנושא- הבעיה עלולה להיות אפילו גדולה יותר משיתיארתם- מה יקרה אם ערפד עוצמתי במיוחד יאסוף תומכים אל מתים תבוניים חלשים יותר (סביבות ה 10 ק"פ, אני מניח, אולי מלבד הקצינים), ויארגן פשיטות רבות, יניח לתומכים שלו לאסוף צבא, וישתמש בצבא כדי להתחיל להרוס?

פיתרון- אתם יודעים, חוליות משמר מסיירות בדרכים קבע מסיבה מסוימת...
ושליט צבאי חכם יקים דרך להעביר הודעות ובקשות תיגבורת במהירות, כך שהחולשה היחסית של שומרים לא תהווה בעיה.

ו,אה, הרפתקנים

אני פעם העברתי את הדמויות בסדרת הרפקאות הקשורה במסעות בזמן, ובאחת מההרפתקאות הדמויות העתידיות של החבורה נפגשו עם החבורה, אבל היו שם מעט מאוד קרבות משום שהן לא נפגשו כולן ביחד.

בכל מקרה, אחרי זמן מה כל הרעיון הזה של חבורות מתחיל לשעמם אותי.. אין לי כוח ליצור חבורה מותאמת של כמה דמויות שמתאגדת כדי לצאת להרפתקות. העולם הנוכחי שלי הוא מפחיד מספיק כדי לגרום לרוב האנשים להסתגר בבית ולא לצאת החוצה לחפש צרות, מה גם שהוא לא כזה עשיר באוצרות ודברים דומים אלא יותר עשיר בסכנות לא הגיוניות..
במקום זאת אני יוצר מיני חבורות קטנות עם עלילה חזקה שמניעה אותן ולא קשורה להפתרקות בשיט. וגם בזה אני ממעט בזמן האחרון..

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה