• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יש דב"ש ויש דב"ש

לצ'רצ'יל עצמו הייתה תקופה מביכה אחרי הכשלון בגליפולי, בה הוא נחשב לדב"ש פאתטי, פוליטיקאי ואסטרטג כושל שצועק שטויות מהיציע. אבל הוא אמר, די בצדק, שההיסטוריה תזכור אותו לטובה כי הוא יכתוב אותה.

את קודמו, שתיקצב את ההגנה האווירית שנתנה את הניצחון בקרב על בריטניה, זוכרים לרעה בגלל ההסכם שחתם שנועד בין היתר להרוויח זמן כדי לבנות מספיק ספיטפיירים.

ככה זה בחיים האמיתיים - אף פעם אי אפשר לדעת בזמן אמת מי יהיה הדב"ש החשוב לעלילה. לפעמים גם אחרי זה לא יודעים את זה.

עד עכשיו דיברנו על משחקים עם נגיעות אפיות-הרואיות, עם קרבות וגיבורים ואסטרטגיות. אני יודע גם שיש משחקים שנקראים slice of life שמתארים חיים רגילים של אנשים רגילים ותוהה איך זה עובד שם, אבל לא בטוח שהייתי רוצה לשחק במשחקים שאפילו הפרוטגוניסטים שלהם היו כנראה מעדיפים לשחק משחק תפקידים שמבוסס על החיים שלי מאשר על שלהם.

אני יודע גם שיש משחקים שנקראים slice of life שמתארים חיים רגילים של אנשים רגילים ותוהה איך זה עובד שם,
שיחקתי במשחקים רבים שניתן להגדיר כך, שבאופן כללי היו מעניינים ומצחיקים. אין סיבה לדמיין משהו כזה כמשעמם או משהו שהדמויות בו לא כיפיות. עדיף לדמיין את זה כדרמה או קומדיה. נניח, משחק ממש טוב ששיחקתי כמה פעמים הוא Going for Broke שבו משחקים קומדיה נוסחאתית על שותפים בדירה שמתמודדים עם הוצאה כספית גדולה או הסתבכות אחרת שדורשת פיתרון יצירתי/מטומטם כל "פרק". לא משחקים שם דמויות משעממות אלא אם הבדיחה על דמות כלשהי זה כמה משעממת היא.

אף אחד לא רוצה לחשוב שהוא משעמם או לא חשוב. אנחנו לא, דמויות לא וסביר להניח שגם דב"שים לא.

אני די בטוח שמשחק slice of life יכול להיות מעניין ומשעשע גם מבחינת דמויות וגם דב"שים, כי בסוף תלוי ה life של מי זה ומה הוא עושה שם. כמובן שלא כל מה שמהנה במציאות מהנה גם במשחק ולהיפך.

אם קטע מספר ממוצע של טום קלנסי מבחינתך הוא "אה, יום שלישי רגיל במשרד" אז יש מצב שחופשת סופשבוע מושלמת מבחינתך היא לקום מאוחר ופשוט להעביר את היום בלשכב על הספה, לקרוא משהו או לראות סרטים ולאכול ולא לעשות כלום חוץ מזה. עדיין, שחקן התפקידים הממוצע יעדיף משחק שנראה כמו "יום שלישי אצל קלנסי" (או מקומדיית מצבים/דרמה) ולא את סוף השבוע הנהדר וחסר המעש שלך.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה