המסע לצפון אורך מספר שבועות.במהלכם ז'איתן נוכח שהמישורים הם הרבה יותר מאוכלסים משנראה במבט ראשון,כשמידי פעם לאורך היום ניתן לראות שבטים קטנים וסביבם אדירים עצומים של כבשי ענק. השבט עצמו,כפי שכבר הבנת,רואה את עצמו כיותר תרבותי משאר השבטים
ולכן הוא לא ישן כמנהגם של שבטים אחרים שפגשתם מידי פעם בדרך לחלוק במחנה-השבטים האלו עשו מעשה שז'איתן דווקא החשיב לחכם למדי,וישנו בתוך פרוותו של היצור במשך כל היום,עובדים בלילות הקרירים.לבסוף נפגשים העורטן ליריד גדול מעט דרומית לעיר המדינה שבאופן מעט מגוחך מכנה את עצמה 'נסיכות'[ז'איתן מחטט בזיכרונו ובטוח שנסיך אמור להיות הרבה יותר חזק מזה] לעיר קוראים רליון,וגם לשאר הנסיכות קוראים כךניראה ש'הנסיך' נימצא בקשרים טובים אם העורטן,והשבט שלך במיוחד ניראה כמחבב אותו.במהלך היריד מקימים השבטים השונים מאהל ענקי,שמורכב מקבוצות אוהלים נפרדות לכל שבט שנפתחות לרחבה אחת.
ביום יומיים הראשונים לא קורא שום דבר מעניין,אבל אחרי זה מגיעים ליריד עוד ועוד שבטים, ומשפחות מהעיר רליון וסוחרים ממעבר לה מגיעים לשם ביום הרביעי מגיעה קבוצת גברים מצולקת שניראת לך בברור כקבוצת לוחמים,ורובי רצה ומחבקת אחד מהם,כפי שעושות ילדות רבות ונשים צעירות רבות,אם כי במקרה השני זה לרוב קורה להפך.
ז'איתן שכבר בצורת דרקון שלו כאשר הבהלה הראשונית של נוכחות דרקון במאהל מתפוגגת מתקרב לרובי ואל הגבר באיטיות מנסה להסתכל לאותו לוחם בעיניים וללמוד את צורתו האם הוא יוכל להשתנות יום אחד לצורה שכזאת ? היה בצורה הזאת משהו של חוזק שז'איתן לא הצליח להסביר ואפילו משהו שהוא קינא בו .הוא התקרב.הלוחם מזיז את רובי הצידה ושולף חנית,כמו כמה מחבריו,
אבל אז מגיעה אמא של רובי,אומרת לו כמה מילים בשפה המודברת והוא נירגע לאחר מכן היא מחבקת אותו,שואלת אותו בנוקשות שאלה או שתיים ומפנה אותו לאביו.רובי נפרדת מימנו ורניה מסבירה לך- "זהו אחיה הגדול של רובי,טארן.הוא אחד משכירי החרב מהשבט שלנו שלוחמים למען נסיכים ושרי מלחמה בנסיכויות.הנסיכויות נמצאות מצפון לערבות,והם נמצאות במלחמה מתמידה זו בזו,וכמובן שתמיד יש צורך בלוחמים ממנוסים" היא מסתכלת לרגע על גבו המתרחק של טארן ואומרת "הלוחמים צריכים להתארגן לטקסי קבלת הפנים של האנשים החשובים באמת,לכן הבחורים הצעירים והגברים המבוגרים נפרדים במהירות ממשפחותיהם או בנות זוגם" היא מחייכת לכיוונו של בנה שמדבר אם נערה עורטנית סמוקה[ז'איתן מבין שהצבע האדום בפנים מייצג סער רגשות או חום פנימי,אם כי אצל העורטן הוא מוסתר היטב תחת עורם הכהה].
ז'איתן צוחק "חבל שאני לא יכול להצטרף אליהם ..." ולפתע ז'איתן מסתכל אל רוניה "אני מניח שאני לא יכול אני יודע כול כך מעט על בני עמך ועל מנהגיכם שאני מרגיש כול כך טיפש " הוא אומר בדרקונית[למרות שכבר החל לדבר באופן יותר טוב בשפה המדוברת הוא עדין העדיף לדבר בדרקונית]
ראניה מנידה בראשה "אתה צריך לעבור טקסי חניכה רבים בכדי להיעשות ללוחם.בתור התחלה,צריך לוחם ותיק לקבל אותך כחניך שלו.האם תרצה שאנסה לשכנע את דודה של רובי,אחי,לקחת אותך תחת חסותו כלוחם?" ז'איתן מחייך "אם הוא ירצה אני אשמח ללמוד אצלו אולי אם יהיה לי ניסיון אוכל לנצח את היריב הבא שלי " הוא אומר בחיוך דרקוני מלא שיניים.
ראניה לא בטוחה איך להגיב,אבל מסבירה 'הלוחמים מתפקדים במסעות ארוכים.הם יוצאים להלחם בשבטי הגובלינים בדרום,לפשוט ולהגן על שיירות בדרום,להלחם או לסחור אם אנשי האגמים ואפילו להילחם זה בזה או בנסיכויות,בכד להעשות ללוחם עליך ללחום ב..." "אתם נלחמים זה בזה ?" קוטע אותה ז'איתן "למה ?".פניה של ראניה מתקדרות "בעבר לחמו העורטן זה בזה לעיתים קרובות.זה היה בתקופות עתיקות,כשהעורטן היו שבטי פראיים במידבר שהורגלו במלחמה נצחית נגד שבטי האורקים והגובלינים להישרדותם.התקופה הזאת נגמרה כאשר הפכו העורטן לאומה תחת חסות הדרואידים,ונשבעו להיות אחים אם האורקים וזה אם זה.
אלא שמאז שחקו המון רוחות את הסלע," היא מעיפה מבט מהיר בז'איתן ואומרת כלאחר יד "פתגם" וממשיכה-וכיום העורטן מסוכסכים מאי-פעם,והדרואידים חרדים לקיומם"
ז'איתן מהנהן ושואל "האם נראה לך שאחיה של רובי יקבל אותי כחניכו ?" 'אחיה של רובי הוא לוחם חדש,הוא לא יכול לקבל חניך חדש עדיין" היא מסבירה "בכל אופן,בעוד ימים ספורים אתה תראה את הסיבה למאבקים בין העורטן" "ומי היה המדריך שלו ?" הוא שואל "דודן מרוחק שלו משבט אחר,הוא הסכים לחנך אותו בתמורה לחתונה אם דודנית של רובי שהגיעה לגיל 14 לא מזמן".
"האם יש לי אפשרות לפחות לראות את מה שהלוחמים עושים ? " הוא שואל בשטף של סקרנות "יש לכם לוחם שאתה מחשיבים להכי טוב ? " ואז הוא ממשיך "ומה זאת אומרת סיבה למאבקים ? אתם הרי עם אחד ? אתם אמורים להילחם ביחד לא ככה ?"
היא נאנחת "אתה תראה את הלוחמים בטקסי קבלת הפנים בעוד ימים ספורים.בטקסים האלו קיבלו בעבר את פני הנסיך המכהן של האזור,כיום רליון," היא מעיפה מבט חטוף אל העיר הקטנה "אבל לאחרונה מקבלים גם את פניו של ראש השבט הגדול ביותר של העורטן,עיניין לא רשמי,אבל שגורם למתיחות רב בין השבטים".רוניה וז'איתן ממשיכים ללכת,אך ז'איתן לא מתאפק יותר ושואל-
"האם יכעסו אליי אם אנסה לשאול את הלוחמים עצמם אם מישהו מוכן לקבל אותי או שזה לא יהיה מנומס ?" רוניה מדברת במעט חוסר סבלנות, ומסבירה- "אתה יכול להציע את עצמך,כמובן,באותם טקסי מפגן ממש.כמובן שיש פה הרבה פוליטיקה,ותצטרך להציע את עצמך ללוחם מהשבטים הנכונים,או לבן משפחה,וזה כרוך לעיתים קרובות בעסקת נישואים או בקר בין השבטים"
"האם זה לא יעזור לכם אם אציע את עצמי כחלק מהשבט שלך ? כול כך הרבה לא ירצו לקבל תלמיד דרקון ?" שואל ז'איתן בתקווה.רוניה זעה באי נוחות "האמת היא שהשבט שלנו לא נימצא במצב נוח לאחרונה,אנחנו נחשבים לרדיקלים בין השבטים.אתה מבין,שבט זאנל,השבט הגדול מכולם,לרוב מסתדר אם השבטים שסוחרים הכי הרבה אם בני התרבות.השבט שלנו מתעסק בעיקר בהשכרת חרבו,ולכן אנחנו מקושרים היטב לבני התרבות,אבל אנחנו חיים בריחוק מדרך המסחר,
ולכן שבט זאנל מנסה לגייס אותנו לצידו,אבל הוא דורש לשם כך את נאמנות לוחמינו,בעוד שהדרןאידים רואים בנו בני ברית של הזאנל" ז'איתן נועץ בה מבט חושד "והאם אתה רוצים להיות נאמנים לשבט הזאנאל? מה את באמת מתכננת לשבט רוניה ?"
היא מחווירה "זה סיפור ארוך ז'איתן,פעם אחרת.בוא רק נגיד שהשבטים שנמצאים אם שבטינו בידידות לא מרוצים מחוסר הבחירה שלנו.הזאנל הם כניראה הברירה היחידה שלנו,אבל השלום הוא התקווה הגדולה באמת,ורק הדרואידים יוכלו להציע אותו."
"אז את אומרת שהדרואידים יכולים להציע אחדות לעומת העובדה שאין לכם ברירה אלא להיות נאמנים לזאנל האם ישנם לוחמים או דרואידים שנמצאים פה היום שאת ממליצה לי לדבר איתם ? אני רוצה לפני הטקסים לדעת כול מה שאני יכול ".רוניה נאנחת "אני צריכה להיות על הבמה בטקס הקבלה של הנסיך,,אבל אם תרצה תוכל להתלוות לרוח סער,הדרואיד של השבט" ז'איתן חושב שהוא רואה לרגע עווית של חוסר נוחות בפניה. "אין בעיה תודה רבה רוניה אני אדבר אם רוח -סערה ואולי אציע את עצמי כתלמיד של לוחם בטקסים האלו כמובן אם תאשרי לי " אומר ז'איתן.
היא חושבת על זה מעט "אני אצטרך לדבר על כך אם אביה של רובי ואם דודה של רובי לפני שאוכל להגיד לך אם נוכל להרשות זאת לעצמינו.בכל אופן,שים לב רק לשבטים מסוימים"
היא נותנת לך רשימה של שבטי ספורים שהם ידידים בקרב שונה של השבט,ואז עוד רשימה מעט ארוכה יותר של שבטים שאין להם בעיה אם השבט, והולכת משם.
בימים הבאים של היריד אכן מגיעים האנשים החשובים-נסיך רליון מגיע ליריד ביום השביעי,ומשתכן במחנה מהודר בצפון המתחם.אבל ההתרגשות הגדולה יותר מתחילה ביום החמישי-זה מתחיל מענני אבק באופק,כמו כל שבט שמתקרב אם בקר,אלא שאז קבוצה גדולה של מאת'מות,כבשי ענק גדולות במיוחד,מגיעה,ואחריה המוני בני עורטן,יותר משיש בכל השבט שלך פעמיים.כל בני העורטן מתחילים ללחשש בניהם,ואתה שם לב שבקבוצות מסוימות שדי מחולקות לפי שבטים.השבט שלך לא ממש ממלחשש אם הרבה שבטים אחרים,אלא מתקרב,כמו הרבה שבטים אחרים,למתחם הכניסה.אט-אט אתה רואה שהשבט הזה של העורטן לבוש בגדים לבנים,ופניו צבועות לבן.שבט זאנל,הגדול והחזק שבשבטי הנוודים.השבט חונה לעצירה קצרה במרחק ניכר מהמחנה.כשאתה שואל לפשר הדבר,עונה לך אביה של רובי בהרהור מסוים שזה אקט של כבוד,השבט מחכה שם כדי ששאר השבטים יכינו לו קבלת פנים.ואכן,תוך שעה קלה המחנה כולו גועש מעבודה,ומשני צדדי הרחבה מתארגן קהל רחב.ילדים מתרגשים ולוחמים דרוכים עומדים שם,ואז השיירה של הזאנל שבה לנוע.כל השבטים נוכחים שם,אם כי חלק מהשבטים מפגינים להיטות רבה בעוד שרבים מהשבטים האחרים[למעט ילדיהם המתרגשים] לא ניראים מתלהבים במיוחד.ראשית עוברת בשער המתחם קבוצה של לוחמי עורטן בחניתות ארוכות וחרבות מעוקלות על רגליהם. הם עומדים משני צדדים של השער,ומכריזים "שבטי העורטן,הנה מגיע שבט הזאנל המכובד והנועז,ומנהיגתו המהוללת, ראמה 'החול המוזהב'! שיירת שבט זאנל מתחיל לעבוור בשער,ובמרכזה קבוצת מאת'מות ענקיות,ובראשן מאת'מה לבנה שעל מצחה כוכב שחור,ועליה רוכבת דמות לבושה לבן ומעוטרת בענק זהב וחרב מעוקלת מרשימה.השיירה הזאת גוררת המון שבטים וילדים שמביטים בשיירה בהתרגשו ומחליפים מילים אם בניה.אחריי השיירה עובר המקנה הרב של הזאנל,מנהג שכל השבטים מבצעים בהגיעם כדי להפגין את עושרם.בקצה המתחם,ממש ליד המקום המיועד לנסיך רליון,מתאספים נציגי השבטים וכמה מהדרואידים,ומברכים את ראמה בבואה.רובם גם,וזה כולל את ראניה,מברכים את השליטה הגדולה, שמשקיפה עליהם ממרומי בהמתה העצומה, במתנות יקרות[חלקן יותר וחלקן פחות],שהשליטה מקבלת בתודה חטופה.בעלה של ראניה רוטן מעט וממלמל משהוא בשפתו,שז'איתן יכול רק לנחש שעוסק בחנפנות ובצע.
הזאנל מקימים את המאהל שלהם בלי בושה ליד המקום בו הנסיך אמור להקים את מחנו,וכאשר הוא מגיע,בלא פחות התרגשות ותפארת אך הרבה פחות טקסיות וחנפנות יומיים לאחר-מכן,מברכים אותו ברשמיות קרה ומתנות פעוטות יחסית לעושרם.בערב מתקיים טקס פתיחת יריד חגיגי,ובו נערכות חגיגות לכבוד הנסיך[ועוד כמה נסיכים ושרי מלחמה פעוטים שהגיעו למקום].לוחמי העורטן מדגימים את יכולתיהם,מהללים את שבט,מברכים את הנסיך ונשבעים לו ולאדונים חדשים האחרים שבועות אמונים.
או אז מגיע הרגע שלו חיכית-תור הלוחמים משבטך לעלות על הבמה-ודודה של רובי קורא בקול "כעת יעלו לבמה כל המבקשים להפוך ללוחמים בשבט העורטן" כל הבחורים הצעירים שראית עולים כל אחד בתורו לבמה,נשבעים אמונים לאדונם החדש ולשבטם,והדרואידים מורחים עליהם את סימן טפרי הלוחם המפורסם.או אז קורא שוב דודה של רובי "וכעת,כל המבקשים לשלוח את בניהם ובני חסותם להתחנך תחת לוחם מלוחמי,שישלחו הם" ראניה,מהבמה המרוחקת,מסתכלת בך בהיסוס מסוים.האם תעלה לבמה ותשבע אמונים,או שמה לא תסתכן בניצול שבטה של ראניה?