מכ"ץ 3,חר"ת 7,אפ"כ 57 לס"הב[ספירת הבקיעה]
הסתבר שלהשתלט על הדבורים הוא דבר יעיל הרבה יותר מאשר ל....הביס אותן אינטלקטואלית[זה נישמע יפה יותר מלרמות,שהרי אני נעלה מהן בברור].מאז הפעם הראשונה בה הצלחתי לקחת דבש מהדבורים[מכ"ץ 2,חר"ת 3,אפ"כ 82].כמובן שצריך לתכנן לעתיד,וכוורת אחת לא יכולה גם לייצר בשבילי וגם בשביל עצמה דבש,היתרה פר-מכ"מש[מחזור כדור משולב,צירוף של מכ"ץ ומכ"ל,שיוצר מחזור שלם] לא מספיקה כדי להאכיל את הכותב לאורך זמן.לכן,את רוב המכ"ץ האחרון ביליתי באיסוף של הדבורים בסביבה הקרובה.חישבתי שאם אני אוכל כמות מסוימת של דבש,תהיה אפילו יתרה מסוימת.את שאר התפריט אמלא בלב טעים של גפ"ז[גוש פרווה אם זנב,עוד לא הצלחתי לעלות על שמו] או מוח של יצור מכונף מידי פעם.הצלחתי גם למצוא מען ניקבה גדולה באבן,שעכשיו אני קולט שקוראים לה מערה.אני כרגע חורט על הקירות שלה.זה יותר קשה,אבל אני מניח שזה יחזיק לאורך זמן רב יותר.למרות זאת,אני מודאג-יותר ויותר חודרת בי ההבנה של הנצח העצום שמצפה לי,ואני בספק אפילו אם האבנים האלו ישארו במצבן הנוחכי...בכל אופן,עכשיו משסיימתי את הכנת התשתיות,יהיה לי יותר זמן לכתיבה.
מכ"ץ 5,חר"ת 8,אפ"כ 29 לסה"ב
הדבורים ממשיכות לספק לי אוכל.לעומת זאת,אני מתחיל להתעייף מציד הסנאים[כזכור,אתמול ניזכרתי שזהו שמם של הגפ"זים],הוא דורש בין 50 ל60 אפ"כים,ואני מעריך שככל שאצוד אותם יותר כך תרד הקלות בה ניתן למצוא אותם,ואם להכפיל אפיו את המינימום של 50 אפ"כים בנצח של ימים,הרי שיש פה זמן מבוזבז בכמות אידרה,שיכול היה להיות מופנה למטרות טובות יותר!אי אפשר לתת לזה להימשך.לו רק יכולתי לשמור שהם תמיד יהיו בהישג יד...רגע,זה אומנם יצרוך זמן לטווח הקצר,אבל בטווח הארוך זה משתלם...אני מניח שאצטרך לאסוף אותם,ו...רגע,הם ניגמרים מתישהוא?לא,אני מניח שהם כבר היו ניגמרים בנצח לפני שבקעתי[והאם הנצח הזה הוא בכלל עקרוני אם לא הייתי קיים אז...ובכן,כן,כי הרי קרו שם כל-כך הרבה דברים שישפיעו על העכשיו,במובנים רבים,הנצח שעבר משפיע יותר מהבחירות שלי ברגע זה שרק נובעות מימנו ומהנסיבות שלו...]בכל אופן,אם כך,הרי כניראה יש מקום שמימנו הם מגיעים[פסלתי כבר אתמול את האפשרות שדברים מופיעים ספונטנית,כי אז הרי לא הייתה שום משמעות לעקביות הקיום].אני צריך לחקור את זה...
מכ"ץ 6,חר"ת 7,אפ"כ 10 לסה"ב
ובכן,לאחר יום שלם של תצפיות,הגעתי למסקנה שהסנאים גודלים לאורך זמן.יש מהם במגוון גדלים,כשהקטנים הם פחדנים יחסית והגדולים שבניהם מראים סימני חולשה.על-אף שיש לי הרגשה שזה לא יקרה לי,זה מעלה בי את ההבנה שכמו האבן,גם דברים אכילים נשחקים[דבר שמסתדר אם ההבנה עוד מהמכ"ץ הראשון שלי,שכל דבר שהוא לא אני הוא סוג של חפץ או כלי שניתן לרותמו לטובתי.מעניין האם יש עוד כאלו שרותמים לעזרתם כלים,ואם כן,האם גם הם כלים לעומתי?אני מניח שכן,הלוא,אני הרי היחיד שמביט מהצד על הקיום כולו,וזה הופך אותי לשיא הקיום.או שלא?],כך שייתכן שהסנאים[ושאר הכלים הזזים] קטנים לאורך זמן,ולכן הם פחדניים כשהם עומדים להיעלם.מצד שני,אם הם אוכלים כל הזמןהרי שחוק ההמשכיות מחייב שהאוכל הולך לאנשהוא...אם כך,הרי שהם ואדאי גדלים לאורך זמן.האם הם מופיעים כגרגר אבק וגדלים עד לגודלם המלא,ואז הם חלשים ונוטים להתפורר?זה נישמע בעייתי,שהרי לא ראיתי דובים[הדבר הגדול ההוא שלקחתי לו את הדבש?חבל,גיליתי את שמו בטרם הספקתי להמציא לו ראשי תיבות,ההפסד הוא כולו של העולם...]קטנים.האם יש גודל מינימלי בו הם נוצרים?לא,סיכמנו שאין הופעה ספונטנית...אם כך,הם כניראה יוצאים מאיפשהוא.האם כולם יוצאים מאותו מקום?בדקתי,איש אינו יוצא מהמקום בו אני יצאתי,אבל אני הרי נעלה...אני אצטרך לצאת לחפש.
מכ"ץ 9,חר"ת 7,אפ"כ 0 לסה"ב
כמו שאתה רואה,אני מיישם את ההחלטה שלקחתי אתמול,וכדאי להסדיר את לוחות הזמנים,מתחיל לכתוב תמיד בחר"ת 7 אפ"כ 0.אומנם פיספסתי היום בשלושים פ' את האפ"כ ה0,אבל זה שיפור לעומת הפיספוס של אתמול של שלושה אפ"כים.בכל אופן,היום התפרץ דוב לשטח הכוורות שלי והרס שנייים מהן.הצלחתי לחהציל את המלכה של אחת מהן בלבד,וגם התפוקה שלה ואדאי תרד פלאים.את הדוב גירשתי בעזרת נחשים ודבורים[מדהים איך שיתוף הפעולה של יצורים קטנים תחת מוח מבריק כמו שלי יכול,אפילו במחיר אבדות כבדות,לגרש יצור שכזה].בכל אופן,הלבבות של כמה סנאים חיפו על ההפסד המיידי בדבש,אבל אני חושש שאפילו אם אצליח לגייס עוד דבורים,אולי לא אוכל לחפות על אסונות כאלו בפעם הבאה,מה גם שעושה רושם שאני הופך רעב יותר לאורך זמן.לכן,החלטתי לפתוח בפרויקט-קודם כל,אדאג להגדיל את כמות הדבורים כדי שישארו לי יותר עודפים וכדי שהן יוכלו להמשיך לספק אותי גם אם יקרה אסון נוסף.מעבר לזה,גיליתי שלדבש יש תכונה מדהימה לשרוד בחוץ בלי להירקב או להישחק כל עוד לא אוכלים אותו היצורים הקטנים שחיים על הרצפה[אי"קש,אוסף יצורים קטנים ושרידים,משום שמסתבר שהם יצורים ממש יעילים,ושיש המון סוגים מהם].לכן,החלטתי שמעכשיו אני אחסוך יותר בדבש,ואאגור את העודפים לתקופות קשות.
בקשר לסנאים,עוד לא הגעתי לפריצת דרך.היום בדקתי אם אחת מיצורות היער הארורות יוצרת אותן,אבל ניראה שהן רק דואגות להם.מה שכן,גיליתי שכשאני לידן הרעב שלי לגרגרים מוגבר,וכך גם ליד נערת העץ שפגשתי במכ"ץ 7.אם כך,מה המשותף להן?קשר לכוחות טבע,אני מניח.ואם כן,הרי שקסם הטבע משפיע על הרעב שלי.ואם כך,ואדאי שאוכל להשתמש בו כדי להשפיע עליו כרצוני.עלי להמשיך לחקור...
מכ"ץ 13,חר"ת 9,אפ"כ 67 לסה"ב
אני יודע שאיחרתי בלוח הזמנים,אבל סוף סוף הצלחתי להבין!אתמול[מכ"ץ 12,חר"ת 4,אפ"כ 54,יפ"כ 287]אכלתי מוח של יצור מכונף,ואז רדפתי אחרי בין זוגו,וגיליתי דבר מדהים!הבית שלו הוא מעין מקום עשוי ענפים,ובו דברים עגולים.בהתחלה אכלתי אותם ברעבתנות,הן היו תאימות למדי[וגיליתי שאני אכן רעב יותר מבעבר,יתרות הדבש שלי לא גדלות בקצב קבוע אלא יורד.האם זה אומר שגם אני גודל כמו הסנאים?ואם אני לעולם לא מת,האם אמשיך לגדול עד אינסוף?האם זה מה שגורם לי להיות כל-כך נעלה?העובדה שאני לעולם לא דועך בעוד דורות של יצורים הופכים לאפר?].איפה הייתי?אה,כן,היום בבוקר יצאתי לצוד עוד כאלו[מסתבר שיש די הרבה],ובטעות דרכתי על אחד מהעט"ם[עיגולים טעימים מאוד],ואז היא נישברה,והפתרון ניגלה לפני[כמה יפה זה שרצח של האב ומכה לא במקום גורמים למוות שמגלה את אחד מסודות החיים הגדולים...]:מהביצה גלש לו יצור מכונף קטן ולא מפותח.כדי לוואדות שאין פה מיקריות שברתי גם את שאר הביצים,ומיד התחלתי לבחון את היצורים.בכעת,לאחר יום שלם של בדיקות[והרבה עט"ם מבוזבזים,שהחלטתי לקרוא להם עקב התגלית החדשה עמ"חק,עיגולי מקור החיים הקסומים.ניראה שלאחר שעמח"ק נישבר היצור בתוכו לא יגדל עוד.מעט מפרע לי שקטעתי כך תהליך שלם עוד לפני שהתחיל,אבל זה הרי קורבן שיש להקריב,כי תהליך ההבנה שלי הוא ייחודי וחשוב אלפי מונים],הבנתי סוף סוף-ניראה שבשלב מסוים הביצה ישברת מעצמה[כי הרי,כשאני שברתי אותה היצור מת],והיצור מתעורר לחייים,ומתחיל להתפתח אט-אט לכדי יצור בוגר.אולי בגזלל זה היצור הבוגר שומר על הביצה...רגע,אם כך,הוא וואדאי יוצר אותה!אני חייב לבדוק את זה!
בכל אופן,אם כך,זהו הפתרון לכל הבעיות שלי.אני אוכל לאסוף אצלי המון עמח"קים,ולשמור עליהם עד שיבקע מהם יצור בוגר שיהווה ארוכה בריאה.ובמילא יש מהם הרבה בכל כן.ואם היצורים באמת אלו שיוצרי את העמח"קים...אפשרויות כאן הן עצומו.בכל אופן,אספתי לעצמ ביצים רבות.מעכשיו,לא תהיה לי יותר בעיית אוכל.ומחר אוכל סוף סוף לצאת ולעשות מה שתמיד רציתי,לסייר ביער,ולתאר אותו באופן קבוע...חשבתי על זה,ולתאר מילולית זה קשה ומאוד מסובך[ניסיתי כבר לעשות את זה אם המערה במכ"ץ 2...],אני מנייח שאנסה לחכות את הצורה באופן דו מימדי על קיר המנהרה.אני כבר לא יכול לחכות למחר,לדעת מה יש מעבר לשטח המוכר לי כל-כך טוב....