• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דמעות של אלים (מו"ד 4) [5/5] - עץ משחק

נושא
דמויות
"שבט? נשמע יותר כמו קופת שרצים" מעיר ארסטביץ', משתתק כשנודרה נותן בו מבט מצמית.
"שבט זה שבט, גם אם רחוק" אומר הנול, שולח חיוך מעודד לקארים.

שתי הספינות מתקרבות לאי, חולפות בדרכן על מספר סירות דיג וכמה ספינות סחר. אמנם השעה מאוחרת, אבל כמות הסירות מעטה באופן לא רגיל.
"דג החרב" נכנסת לנמל, עליו שומרים מספר מגדלי שמירה גבוהים מעץ. מספר רציפים מעיד על מרכזיותו של הנמל, מה שרק מחזק את השאלה - למה תנועת הספינות דלה כל כך?
מספר חברי מחתרת קופצים לרציף בכדי לסייע לבני האיים לקשור את הספינה למעגן, גוררים מבטים תמהים. ספינתו של ת'ארוויק נקשרת גם היא למעגן, אנשיה מבצעים את המלאכה בזריזות השמורה ליורדי-ים מקצועיים. הדוברייני הגדול יורד בקפיצה לרציף, מתקרב אל "דג החרב".
"קדימה, אל ההיכל הגדול. היארל והכהן הגדול יחליטו מה לעשות איתכם משם" הוא אומר, מורה לאנשיו להצטרף אל החבורה.

אנשי שבט האורקה בהחלט לא רגילים לראות חורה גדולה של אנשים עייפים למראה, שמסביבם לפחות עשרים לוחמים שמלווים אותם בדריכות. כמה וכמה אנשים עוצרים להביט בהם, וילדים מצביעים עליהם וצועקים דברים בשפתם. קולו ונודרה בבירור לא שמחים מהסידור, והם לא מפסיקים למשש את ניצבי חרבותיהם בעצבנות. לעומתם, ארסטביץ' מביט לכל עבר בהתרגשות לא מוסתרת, גומע את המראות.
"כל הילדים כאן קירחים? לא, נראה שזה רק הבנים. מוזר, אבל אני מניח שאני נראה להם מוזר באותה מידה" הוא אומר בעודו סוקר את סביבתם. הוא ממשיך לפטפט בעודם מתקדמים אל מבנה גדול, שמקושט בסמל אורקה מנצנץ ומוקף בלפידים גדולים. ההיכל הגדול.

ת'ארוויק ניגש אל השומרים בכניסה, מחליף איתם מספר מילים. השניים מהנהנים ופותחים את דלתות העץ הגדולות, חושפים את האולם הגדול שבפנים.
פנים ההיכל מעוצב כאולם גדול ששני גרמי מדרגות מובילים לקומות נוספות למעלה. ארבעה שולחנות ארוכים מוצבים בצידי החלל, אך לא נראה שהם בשימוש, ייתכן שמזה זמן רב. כמה אנשים ונשים יושבים ליד מספר אחים מבוערים, מתקנים מגנים ושריונות או עוסקים בהשחזת נשקים וייצור חצים. כל הראשים מסתובבים אל החבורה הנכנסת, מבטיהם מבולבלים בבירור למראה כמות האנשים הגדולה.
"קראו ליארל ולכהן הגדול" מצווה ת'ארוויק על הנוכחים, ושני גברים מזוקנים מהנהנים ורצים במעלה המדרגות.
לא עובר זמן רב לפני שגבר כחוש למראה יורד במדרגות, מביט בחבורה בהבעה עייפה למדי. פניו מתבהרים כשהוא מזהה את קארים, והוא מחיש את צעדיו למטה.
"השבח לצעיר שהשיב אותך לכאן בריא ושלם, באלדור" אומר האיש בהתרגשות. הוא עונד על צווארו ענק טופז עטור רונות על גבי חליפת שריון שרשראות, שנראה כי היה מיועד לאדם בעל מבנה גוף גדול יותר.
"מי חבריך? אם כי כל חבר של באלדור הוא ידיד אמת שלי ושל שבטנו" אומר האיש, מחייך לשאר החבורה.
"שלך אולי. של שבטנו? את זה ניתן לאלים ולגורל להחליט" אומר קול בחדות מוסווית בקושי.
הם נושאים את עיניהם מעלה, אל אדם נוסף שעומד בראש גרם המדרגות. הוא, לעומת האדם הראשון, לוחם שרירי למדי הלבוש בבגדים אדומים מקושטים בפרווה, עונד מגני ידיים מוזהבים על אמותיו. עיניו מביעות שעמום מעורב בבוז, וניתן להבחין בחיוך קל שמתעקל על שפתיו.
"באלדור. או שמא עליי להגיד קרילבינד? מה אתה מעדיף?" מפטיר האיש בעודו יורד במדרגות. "טורסטן" אומר האיש שלצידם, בקולו נימת אזהרה חריפה.
"בסדר, ת'ורקילד, אשמור על הכינוי שדודי המכובד העניק למושיענו" אומר טורסטן בכבוד, אם כי לא קשה לראות כי מדובר במתק שפתיים בלבד.
"מה הבאת הפעם, באלדור? עוד צרות למחוזותינו?" שואל טורסטן, סוקר את החבורה במבט לא מתרשם.

קארים מרכין ראש, "כשעזבתי אתכם... הייתי.." הוא מחפש את המילים, הקול שלו שבור, חלש. משהו בביטחון שלו נעלם, באמונה שלו בעצמו, בתפיסה שלו של המערכה.
"כפיתי עליכם להצטרף למלחמה שהיא לא שלכם." אומר קארים לבסוף, "אני לא הגיבור שאתם מספרים עלי, אני הבאתי עליכם אובדן ומלחמה, וכל תירוץ שאוכל להגיד לכם לא משנה את העובדה שטיליניג תגיע לכאן בגללי ותנסה לשרוף אתכם עד היסוד." הוא מודה, "אני כאן כדי לתקן זאת, ואם יהיה צורך, להיות זה שמשלם את המחיר במקומכם." הוא אומר, "כל מה שאני מבקש זה לתת מקלט לאנשים האלה, הם חיו תחת האלפים וכעת מבקשים מכסה או אפשרות להצטרף למאבק, אין להם מקום אחר לצאת אליו, ואתם היחידים שיכולים להגן עליהם."

"לא קל ללוחם להודות בחולשה, קארים-באלדור. האמן לי כשאני אומר שהקרבתך לא נעלמת מעינינו" אומר ת'ורקילד, מניח יד מנחמת על כתפו של הזד.
"כן, בהחלט מעורר השראה," אומר טורסטן בביטול "אבל אותי מעניין דבר אחר, בן דוד. מה לוחמי החופש האלו יוכלו לתת לשבט האורקה? חביות השומן הדגים המלוחים שלנו במצב לא מזהיר, וכך גם החיטה והבשר" הוא מציין, מביט בבן דודו לרגע קצר.
"שבט האורקה חזק, והוא יוכל לארח אתכם מבלי לגווע ברעב. אבל במצב כזה עלינו לחשב כל הוצאה שיש לנו, במיוחד אם היא לא טומנת בחובה רווח כלשהו לנו".

סומניוס ניגש קדימה. "האלפים יגיעו גם לפה, ואז שבט האורקה יזדקק ללוחמים מיומנים כדי לעצור אותם." הוא אומר, מישיר מבט אל המנהיג. "ועכשיו אנחנו צריכים ידיים עובדות כדי לאגור מזון לפני מתקפה אלפית, כשעוד ניתן לעשות את זה. בזמן מלחמה האוכל יאזול במהירות, ועל בטן ריקה אי אפשר להילחם."

"האלפים? חה!" טורסטן משחרר נביחת צחוק קצרה, נטולת הומור. היארל מסתובב אליו, מבט מתרה בעיניו.
"טורסטן..." הוא מתחיל, אבל הכהן קוטע אותו.
"לא, ת'ורקילד. נמאס לי מהשטות הזאת. השבט שלנו נמצא איפה שהוא היום בגלל החרא הזה, והאביר המחורבן שלידו מעז להגיד שהאלפים יתקיפו?" הוא אומר, מאבד את ההבעה הזחוחה שהייתה על פניו.
"איך תאגרו מזון בדיוק? יש לכם רשתות דיג? יש לכם שטחי ציד או מאגרי מזון חבויים? אני אשמח להסב-" טורסטן מתחיל לתקוף את סומניוס, אך היארל מתפרץ לדבריו.

"מספיק! טורסטן, אתה שוכח את מקומך. אני היארל, ומילתי היא הקובעת!" אומר ת'ורקילד בזעם, מתעלם מלחשושי הצופים. "הם יקבלו את הכנסת האורחים של שבט האורקה, אני נשבע באבי החולה! הם ייתנו כתף למאמצים כאן, אבל לא נדרוש מהם יותר משהם יכולים לספק, זה מובן?" הוא מביט סביב, מוודא שכל הנוכחים מבינים את הנאמר.
"כן, אדוני היארל" אומר טורסטן בהכנעה, מרכין את ראשו קלות. היארל מהנהן בנוקשות, מורה לטורסטן לעזוב בהינף יד. הכהן הגדול יוצא מההיכל במהירות, תוקע בחבורה מבט מלא משטמה לפני שהוא עוזב.

ת'ורקילד נאנח, מניד בראשו. "טורסטן הוא בחור... קשה. אבל אני מאמין שבסוף הוא מעוניין בטובתו של השבט" הוא ממלמל. "קחו את אורחינו למעונותיהם והקצו להם מים ומזון. אחרי שינוחו הראו להם היכן הם יכולים לתרום" אומר היארל לשומרים, והם מצדיעים ועוזבים, לוקחים את חברי המחתרת איתם. ארסטביץ' נראה מעוניין להישאר, אבל מבט אחד מקולו ונודרה ובן המחצית יוצא עם השומרים בכתפיים שחוחות מעט.
לאחר שאחרון הנוכחים עוזב, היארל מצביע על אחד השולחנות בפינה. "אשמח לשמוע איך שלושים מאלטריאנים וחבורה יוצאת דופן כמו שלכם הגיעו לאי שלנו על סיפונה של ספינת מלחמה אלפית, במיוחד בתקופה מתוחה כזאת".

"זה סיפור ארוך ידידי." אומר קארים, ולא בטוח שהוא מרוצה מהנסיבות בצורה מובהקת, או בכלל. "ואני מרגיש שכרגע לפחות, האחדות שלכם בסכנה יותר גדולה מאשר החיים שלנו." הוא מוסיף, נזכר באחד החלומות שחווה. "אני חושש שלפני שנוכל להשחיז גרזנים, אנחנו נצטרך לסיים מחלוקות. ואני בטוח שטורסטן אומר בקול מה שאחרים חושבים בשקט."

"זה משהו שאני אטפל בו, קארים" אומר היארל בשקט אך בתקיפות.
"אל תטרידו את עצמכם בזה. כרגע הדבר הכי חשוב מבחינתכם זה להבין איך אתם מגיבים למה שקרה לכם ומה אתם מתכננים לעשות עם שלושים מאלטריאנים באמצע איי דובריין. ברור לי שהגעתם לכאן בגלל שמשהו נורא השתבש בדרך, ואוכל לייעץ לכם יותר אם תספרו לי מאיפה אתם מגיעים ומה קרה לכם".

"הצטרפנו למחתרת של מאלטרה." אומר קארים, "אני בניסיון להרגיז את אבא שלי, והאחרים... אני מניח שכל אחד מסיבתיו שלו." הוא מסביר ומבין שהוא לא בטוח לחלוטין למה כל אחד נמצא פה, מצד שני - הוא יודע בוודאות שהוא לא בטוח למה הוא נמצא פה כרגע. "איש הקשר שלנו נתפס והעיר אליה הגענו התגלתה כמלכודת, אז ביצענו נסיון בריחה ועל הדרך אספנו כמה אנשים שהיו כלואים, השאר היסטוריה."

"בלאגן רציני. ומה אתם מתכננים לעשות עכשיו? להישאר כאן עד יעבור זעם? או אולי עד שהמועצה תיתן לכם משימה חדשה?" שואל אותם היארל, מםנה את מבטו מקארים לשאר החבורה.

האח סיאון מתקרב, מהנהן. "האלים החליטו כי אימפריית האלפים היהירה תיפול, אנו רק כלים בידיהם" הוא אומר בקולו המחייך והמזויף, עם חיוך שמזכיר לאלו שמכירים באמת את האח סיאון את החיוך הקנאי כאשר הוא קורע בשר ושובר עצמות בנשקו. אבל לכרגע, הוא מתנהג יפה, כמו שהוא פגש אתכם לראשונה "הכנסת אורחים מוערכת, ואם אתם זקוקים לאיש דת- שירותיי זמינים לכם. כמובן, אנו גם לוחמים מוכשרים, על אף שבליקוט מזון... מלאכת הדיג זרה לי" הוא מציע את שירותיו ב'אדיבות'.

"לא נכביד עליכם מעבר לאדיבות המוצעת. כבר מחר, עינינו יסתכלו אל האופק, אבל נזדקק לזמן קצר לטפל בפצעינו ותשישותינו מן הקרבות האחרונים" הוא מבטיח לא להוות בעיה.

IN
בערב אחד על הסיפון, באישון לילה, האח סיאון מתגנב מאחורי אדם שיצא להליכה לילית על גבי הסיפון. "אח לנשימה השלישית" הוא אומר בעודו מופיע מאחוריו, "הוקל לי לראות כי הצלחנו לשחרר אותך משבי הכופרים" הוא אומר לו עם אושר אמיתי בקולו, על אף שהאושר נובע מהשלמת משימתו של סיאון והצלחתו- ופחות מדאגה כנה לבן מסדרו.

"ולאן תלכו? אני בטוח שהמים מכאן למאלטרה שורצים בספינות הצי האלפי, והסיכוי שלכם לחצות אותם בשלום לא גבוה" אומר היארל, נימה מודאגת קלות בקולו.

"האח" מברך אותו הנזיר השני בהינד ראש עייף.
"ברוך הגלגל שהניף אותי לרומו של עולם בעודו רומס את הכופרים תחתיו" הוא מוסיף. "מה הביא אותך לאל-מוקראת שטומאה על ידי עובדי אלילים? אני מניח שלא מדובר בצירוף מקרים" שואל האיש.

"השאלה האמיתית היא האם האלפים לא באמת בדרכם לכאן, כי אם הם כן- אני אשאר כאן ואגן על הבית שלי עד טיפת דמי האחרונה." אומר קארים. "אבל אם אתם בטוחים, אני מאמין שנצרטך לחזור למאלטרה בסופו של דבר, בדרך זו או אחרת."

ויז'ינר מביט בכל המתרחש ברגשות מעורבים. מצד אחד, הוא שמח על כל יד המצטרפת למאמץ. מצד שני, שוב פעם, זרים בוחשים באדמה-האם. הוא מצטמרר כשהוא נזכר בפעמים הקודמות שזה קרה. הבטחות נלחשות בחדרים אפלים, קנוניות וקונסםירציות מתחת לאדמה. והרבה מלטריאנים מתים.

אבל מה עוד נותר לו לעשות?
''קוראים לי ויז'ינר'', הוא חותך את השיחה בקול צרוד מעט ''אויבי הכירו אותי בשם הצייד האדום. עמדתי בראש ההתנגדות המלטריאנית הראשונה, ואני אקים גם את השניה. האלפים חייבים ליפול, ונפילתם תהיה אלימה. לכל השאר נותר רק לבחור האם יהיו בצד הנכון של ההיסטוריה, או בצד שישרף בלהבות המהפכה.''

היארל מגרד את סנטרו, שוקע במחשבות.
"אם כך, לא אפריע לכם. אתם מוזמנים לבקש ממני כל דבר כל עוד אתם כאן כאורחיי, אך אני חושש שלא אוכל לסייע לכם לחזור ליבשת - הספינות שלנו פרוסות יתר על המידה גם ככה" הוא אומר לבסוף בקול טרוד. ת'ורקילד קם ממקומו, מהנהן אליהם. "אל תשימו לב לטורסטן. אתם יכולים להישאר כאן כמה זמן שתרצו, אז קחו את הזמן להתאושש ולהבין מה אתם עושים מכאן" נפרד מהם ת'ורקילד, והחבורה יוצאת החוצה.

כשהם עומדים בחוץ, אבודים מעט, נודרה משמיע את קולו. "אז מה בדיוק אנחנו לעשות עכשיו, אה? המחתרת צריכים לנוח, ואנחנו להשתעמם בינתיים?" הוא תוהה בקול. "בכל מקרה לא יכולים לחזור עד שנבין מה קרה בעיר. בלאגן כזה, מוזר שהוא מקרי, כן?" עונה לו קולו.

נואל מהנהן. "אנחנו לא רחוק מפרקומה, לא? אולי יש למישהו כאן חדשות על הבית, כן?" הוא מביט בחבריו הנולים, אם האלפים מחליטים לתקוף- זה לא יהיה רק את דובריין. הוא מעדיף לדעת קצת יותר לפני זה על הסביבה, ועל מצב האלפים באיזור.

סומניוס הולך להתבודד, הוא מחפש מקום שקט בו הוא יוכל ... איך להגיד את זה... לשמוע את מה שהאיש ההוא מנסה להגיד לו. הוא רוצה לדעת מה רוצים ממנו, מה המשימה הגדולה, גם מה המצב בעולם, אם כבר, ובעיקר מי הוא אותו איש של חול ומה החלומות שלו אומרים.
meta
דת 13

עריכה אחרונה:
IN
האח סיאון יסתובב בינות לאנשים בתחילה, יתשאל בנחמדות המזויפת שלו, יחפש כל מידע על האזורים הקרובים שעשויים להיות לעניין- הוא יגלה כל מידע שעשוי להיות עניין לקלסינדרה בנוגע לאזור הזה במעט הזמן שלו כאן.

META
חכמת רחוב: 11+3=14.

IN
"תפיסתך טרדה את מנוחת המסדר, וכך גם הכוח שיוצג באל-מוקראת לאימפריה האלפית" אומר האח סיאון בנוקשות. "אמור לי, כיצד נפלת בשבי האימפריה החוטאת?"

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה