• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים דיון על מונחי אקזולטד

אפשר להגיד סולארים, אבל צריך לוודא שכולם יודעים שמדובר על נשגבי השמש. זו לא בעיה בכלל. קח בחשבון שגם באנגלית המילה סולאר קיבלה משמעות קצת שונה כאן (ועוד במו"ד, במלאכים הסולארים).

לגבי שאול ותהום. "אביס" במובן המקורי שלה מתייחס לשאול. זה לא מקום של תופת רוחשת ושל רשע משתולל, אלא מקום חשוך, נוגה, דומם ומלנכולי, שדרכו עוברים המתים. זה בדיוק הרעיון של העולם התחתון באקזלטד.
מתישהו הביטוי "אביס" קיבל גם משמעות "חילונית", של תהום עמוקה מאוד, כי השאול, כידוע מחובר לעולם שלנו דרך תהומות שכאלה. משום כך קרויה תהום מריאנה (העמוקה בעולם, 14 ק"מ) Mariana's Abyss.
שאול הוא התרגום הנכון, הראוי והמתאים (יש שם נהר סטיקס ואיש-מעבורת - איזה עוד הוכחה דרושה?!).

דמי-דרקון נשמע מצוין בעיני, ואני יודע שלמרות שזה נקבע כשם חלופי, אני הולך לעשות בו את מירב השימוש.

הנושא של מילה אחת מול 2 בכלל לא בעיה לדעתי וגם לא ממש מעניין. אין לי שום בעיה בהקשר זה.

מה שכן, יש הרבה ביטויים שקבוצת התרגום התקשתה מאוד לגביהם (הקבוצה לא גרועה, אלה ביטויים קשים במיוחד, באמת). ואותם אולי כדאי להעלות כאן, בפני צדיקי הארץ.

Ferenheit אמר/ה:
הנושא של מילה אחת מול 2 בכלל לא בעיה לדעתי וגם לא ממש מעניין. אין לי שום בעיה בהקשר זה.

לך אולי אין בעיה עם זה אבל לי זה נתקע נתקע בגרון כשאני צריך להגיד כל פעם נשגבי X.

צריך לזכור שיש הבדל משמעותי בין ספר קריאה לבין ספר משחק. בספר קריאה יש יותר דגש על העובדה שהמילים צריכות להיות כמה שיותר קריאות ונהירות לקורא העברית. סולארי ולונארי זה לא כל כך בעברית, זה נכון שאפשר לשנות את המילים בהתאם לעברית, אבל צריך גם לשמור על המשמעות. בדיקה בבבילון מהי משמעות המילה היא לא עבודתו של המתרגם וזאת העובדה שבגללה יש מתרגמים ולא מעבירים דפים ב-OCR ומתרגמים ספר שלם ביום אחד.

תנסו לחשוב על מינוח תרגומים שישמע גם טוב בעברית. זה נכון שלפעמים זה מגושם, אבל תחשבו בצורה כלשהי, שהנשגבים היו בישראל, כיצד היו קוראים להם? האם היו קוראים להם נשגבים או שמא מואצלים, נאצלים, מורמים מעם?

בחוג הקטן שלי התחלנו לקרוא לשמש הבלתי כבוש- שב"כ על שם שירות הביטחון הפופולארי ביותר בשנים 1995- 1956 .
אבל רב הזמן אנחנו נשארים עם המונחים הלועזיים פשוט כי נוח יותר לבטא אותם. אני נהנה לתרגם שמות של צ'ארמים כי זה בידור נהדר בשתיים בלילה.

לעולם לא ימחק מפני החיוך על הצ'ארם "Immunity to Everything Techinque" פשוט קרע אותי מצחוק, הדבר שכל מאנצ'קין ירצה :)
בכל מקרה, דמי דרקון, ולא בני דרקון - הם לא בני הדרקונים, לא יותר מאשר שנשגבי השמש הם בני השמש, ולכן זה צריך להיות השם המשני, ולא השם הראשי.
לגבי בני התהום - אני חושב שנשגבי התהום ונשגבי השאול שניהם טובים, אבל נשגבי השאול קצת יותר מוצלח, בגלל הקונוטציות האפלוליות והמורבידיות שלו. אביסליים הם חבורה של גוטיים שנתנו להם יותר מידי כוח. ככה זה.

אינפרנל, אינדקס מורבידיקה.

טרמיר? זה כאילו מישהו לקח חבורה של שחקני מבוכים ודרקונים ואמר להם שהקסם שלהם אמיתי.

אביססלים? זה כאילו מישהו לקח חבורה של שחקני קריאתו של קת'ולו ואמר להם שהם יכולים לשרוד יותר מחמש דקות!

FLOWING WOUND DEFENCE הגנת הפצע הזורם
FLICKERING IMAGE STRIKE מכת התמונה המהבהבת
INCOMPARABLE ASSASSIN METHOD שיטת המתנקש הבלתי-ניתן להשוואה
THEFT OF FACE עימות חזיתי

יש יותר מוצלחים...

כן הקטאר, גם אנחנו מיומנים כבר בהמרה לעברית של שמות צ'ארמים, אכן אחד הכיפים הגדולים. אם אתה רוצה, נשמח לקבל רשימה של כל הצ'ארמים בגרסתם העברית, לקראת תרגום הספר הלבן.
בינתיים, בואו נראה מישהו מוצא תרגום למילה צ'ארם, שהוא לא פלא (נשמע כמו משהו של קוסם במסיבה), מופת (נשמע עתיק יותר מהתנ"ך) או קשור באיזו צורה לשורש ק.ס.מ (כי זה לא קסם. זה *לא* קסם, זה מעניין יותר מסתם "הקסמה" או "מקסם"). כמו כן, זה צריך להיות מסוגל להתייחס למעשים פשוטים יחסית (Excellent strike) אבל בו-בזמן גם לדברים שוברי עולם (World within a picture technique). זה גם צריך להתאים לכל סוגי הנשגבים, אבל גם לרוחות.
בהצלחה. זה הדבר הכי קשה לתרגום שנוצר מעולם.

המילה מופת עובדת בשבילי למען האמת. זה נשמע מיסטי, עתיק ומוזר ברמה שבן תמותה לא מסוגל להבין- מה שנכון.

הקסמה היא גם התרגום החצי-ישיר וגם מתאימה לצ'רמים היותר חלשים שאולי לא ממש מתאימים למילה מופת.

נשמע לי יותר מידי כמו "אותות ומופתים", בכנות, מתת נשמע לי הכי טוב כרגע. פשוט בגלל שזאת מתת האלים, וודאי וודאי אם המשתמש הוא אל בפני עצמו :) אני שואל את עצמי איך מתרגמים ארקאנוי.

אינפרנל, אדון ששת המעגלים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה