• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דוגמית תוכן של Drows of the Underdark

וויזארדס פרסמו את הדוגמית השנייה (הראשונה הייתה של שלושה כשרונות וקטע מההקדמה).

http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/ex/20070430a

לפי תוכן העניינים, יש לנו כאן בערך 35 עמודים על התרבות של האלפים האפלים. סביר איכשהו.
20 עמודים בערך של כשרונות, לחשים, והשבעות המשמשים את האלפים האפלים. זה דווקא בסדר.
7 מקצועות יוקרה של אלפים אפלים. כמו שחשבתי, שניים מהם (ארכנומנסר, הניב של לולת') הם מיחזור מהספר Underdark. אחד נוסף (מחסל-שארים) חשוד כמיחזור\התאמה של מקצוע קיים (נו, כמו קוטל הענקים הננסי וצייד האורקים).
10 עמודים על ציוד של אלפים אפלים. זה טוב, כי בזה לשם שינוי- כולם יכולים להשתמש (אם מחסלים נבל אלף אפל ובוזזים אותו, או אם משיגים בן ברית\מעניק משימות שהוא אלף אפל, ומקבלים כפרסים על סיום משימות עבורו).

14 מפלצות. ביזיון. הצווידנצ'ה קיים ב-FF, אבל זה עוד מילא (כי FF הוא גרסה 3.25). דרייגלות', לטאת רכיבה ודרקון מעמקים זה גם מילא (הגיעו ממגדיר המפלצות של ממלכות נשכחות, גרסה 3).
אבל רגע... מה זה? קואו-טואה, טרול, עכביש מפלצתי?! בשביל זה יש לנו מגד"מ! למה אני צריך את זה? גובלינואיד? מה, סיכום של שלושת סוגי הגובלינואידים הקיימים? סוג חדש?

40 עמודים על מערכה של אלפים אפלים ונגד אלפים אפלים. זה דווקא פרק בסדר.
20 עמודים של עיר לדוגמה.

נספח: דמויות שחקן. אני מניח שכאן הם יציגו כמה דרכים לשחק אלף אפל בלי מתאם דרגה (גרסת ה-Lesser ודרגות הגזע, מן הסתם).

מה הקטע של הכישרון Hand Crossbow Focus? גם 1+ להתקפה עם אקדח קשת וגם טעינה היא פעולה חופשית? איפה האיזון? זה שני כישרונות בכישרון אחד! (מיקוד נשק וטעינה מהירה)

ישמעאל אמר/ה:
מה הקטע של הכישרון Hand Crossbow Focus? גם 1+ להתקפה עם אקדח קשת וגם טעינה היא פעולה חופשית? איפה האיזון? זה שני כישרונות בכישרון אחד! (מיקוד נשק וטעינה מהירה)
דווקא עם זה אין לי בעיה. "מיקוד נשק" הוא כשרון חלש מאוד (כלומר 1+ להתקפה עם כלי נשק מסויים זה עלוב). אני תמיד הייתי משתמש או בחוק של סוגי נשק ("מיקוד נשק [חרב]" יעיל עבור 5-6 כלי נשק) או בשינוי הכשרון כך שהוא נותן 1+ גם לנזק.
החולשה הזו נכונה גם עבור "שליטה בנשק" העלוב (כשרון כדי לשלוט בכלי נשק אחד? זה אומר שהלוחם, הסייר, הברברי והפלדין מקבלים בסביבות ה-70 כשרונות נוספים כבר בדרגה ראשונה?).

גם וויזארדס הבינו את זה, כמובן. לאחרונה היו הרבה מאוד כשרונות (בעיקר בעולם המערכה אברון) שאיפשרו לחזק את זה קצת. בספר Secrets of Xendrik, למשל, ישנו כשרון שמעניק שליטה בשלושה כלי נשק. הוא גם קובע שאם יש לך מיקוד או מומחיות עבור אחד מהם, אתה זוכה בתוספים עבור שלושתם. לבסוף, הכשרון מעניק תוספי נזק במצבים מסויימים. (כשרונות דומים קיימים גם ב-Races of Eberron, כמדומני).

הכישרון מיקוד נשק באמת די חלש כשעוברים את הדרגות הנמוכות יותר (בדרגות נמוכות הוא דווקא יכול להיות יעיל) אבל העובדה היא שהוא נותן 1+ להתקפה, והספר הזה לא מיועד לאברון אאל"ט. ככה שהכישרון Hand Crossbow Focus הוא בעצם שני כישרונות בכישרון אחד, למרות שהדרישות שלו זהות לדרישות של מיקוד נשק רגיל. עד שוויזארדס ישנו את מיקוד נשק, הכישרון הזה קצת חזק מדי.

דווקא מיקוד נשק הוא הכשרון שהכי מתאים לדמות, גם בדרגה גבוהה. +1 להתקפה זה דבר טוב בדרגה נמוכה, והוא פותח את הדרך לעוד כשרונות:מיקוד דגול, התמחות בנשק, פ"ח משופתר אאל"ט, התקפת עוצמה משופרת אאל"ט ועוד המון
לגבי הספר, דווקא נשמע טוב

נרוביאן, פנג בהחלט צודק*. מיקוד נשק, כמו רשימה של כשרונות "עלובים אחרים" הוא כשרון שפותח דלתות להרבה כשרונות אולטרא עוצמתיים לדרגות גבוהות. פשוט צריך להתחיל מקטן, וזה משתלם לך בסוף.

*אני לא אמרתי את המשפט הזה. תשכחו ממה שקרה כאן הרגע!

כן. אני מניח שעבור מישהו שאין לו את Underdark, זה ספר מצויין. גם עבור מישהו עם Underdark, אבל שרוצה מיקוד יותר גדול על אלפים אפלים זה יכול להתאים.

הדבר שהכי מעצבן אותו כרגע, זה שהספר הזה נחשב כחלק מסדרת היצורים, ולא הגזעים (Races of).

the Nerubian אמר/ה:
הדבר שהכי מעצבן אותו כרגע, זה שהספר הזה נחשב כחלק מסדרת היצורים, ולא הגזעים (Races of).

[שאלת קיטבג של מי שלא בקיא באינטריגות של מו"ד]
למה זה משנה?
[/שאלת קיטבג של מי שלא בקיא באינטריגות של מו"ד]

Ogmios אמר/ה:
the Nerubian אמר/ה:

למה זה משנה?
עקרונית? זה לא משנה. זה סתם טיפשי...

וואו, זה באמת לא, כשחושבים על זה...

אבל בשביל אלה שכן מבינים באינטריגות של מו"ד, זה פשוט מעצבן שזה "ספר מפלצת" המוקדש בעצם לגזע אחד (שכנראה היה יכול לבוא בצורה יותר מוצלחת כ"בפר גזעים").

כמובן, הספר הזה היה הרבה יותר יעיל אם היו הופכים אותו לספר גזעים, ובמקום שהוא יהיה רק על אלפים אפלים שיהיה גם על גמדי מעמקים וננסי מעמקים, או משהו כזה.

ישמעאל אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
the Nerubian אמר/ה:

למה זה משנה?
עקרונית? זה לא משנה. זה סתם טיפשי...

כך חשבתי. תודה.

הזוטון הרעב אמר/ה:
אבל זה בכל זאת שפל להוציא ספר על גזע יחיד.

תומך בזוטון. אבל רק בערך.
(אני יודע שהעליתי את זה מהקבר)

בכל אופן, זה לא ממש שפל. זה גזע די רצחני ופופולרי ומן הראוי שנדע יותר עליו. לא הגיוני?
שיוציאו ספרים על כל הגזעים מהסוגים האלה ביחד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה