• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

גזעים שונים למו"ד

אורישל כתבת שהוחיכו שכל בני האדם באו מאפריקה. אז זה נכון אך היו שינויים אבולוציונים שונים כמו כך שהנאנדרטלים( או איך שלא כותבים את זה בדיוק) חיו באיזור אירופה וכמו כן יש הגיון אם יגידו ש"גזע" האפריקאים שונה מגזע האירופאים, ושהכושים זה שינוי אבולוציוני שקרה מאוחר יותר ולכן אין קשר בין הכושים לשאר המינים האנושיים, כלומר מה שכתבת הוא טיפשי ובהחלט לא אמרת כלום.

הסברה הקיימת כיום היא כי כל גזע ההומו-סאפיינס בא ממרכז אפריקה. לפני זה היו הניאנדרטלים וההומו-ארקטוס וכל האחרים. ההומו סאפיינס שחיו באפריקה חוו קשיים (כנראה קרה אסון גדול או משהו) והאוכלוסייה הצטמצמה מאוד (הגבלת המגוון הגנטי). כל ההומו-סאפיינס שבאו לאחר מכן התפתחו מן הקבוצה המצומצמת ההיא, וזה כנראה מסביר את המגוון הגנטי המאוד מצומצם שיש לנו (לקופים, למשל, יש הרבה יותר). חלק מן הומו סאפיינס התחילו פתאום לנדוד. היו כנראה 3 זרמים: הראשון הלך על דרום אסיה והגיע לאוסטרליה (עדיין לא גילו איך בדיוק הם חצו מאינדונזיה לאוסטרליה). הזרם השני חצה את אסיה והתפשט לתוך אסיה (סינים וכל זה). מתוך הזרם השני בא זרם-משנה שעבר מצפון אסיה לאלסקה של היום (אסקימואים) ולבסוף אמריקה (אינדיאנים ובני המאיה). הזרם השלישי הגיע לאירופה וכנראה חיסל את הניאנדרטלים (שהיו מצומצמים מאוד ויחס הכוחות היה מאוד לרעתם - מה גם שכנראה ההומו סאפינס התחילו פתאום לייצר כלים, והתייחסולניאנדרטלים כאל חיות וחיסלו אותם. אם היו צאצאים משותפים לסאפייאנס ולנאנדרטלים, הם לא שרדו. הניאנדרטאלים נכחדו. בנוגע להומו-ארקטוס - לא גילו למה הם נעלמו. יכול להיות שהזרם השני חיסל אותם או איזשהו אסון טבעי.

אל חשש - כולנו הומו סאפיינס סאפיינס "טהורים".

הבעיה של הניאנדרטלים לא הייתה המספרית, אלא מוחם היה פחות פעיל (למרות שהיה להם ראש יותר גדול) וזה יצר מצב שבו גזע כלשהו (תסלח לי אם אני מתבלבל פה במשהו אבל זה לא היו ההומו ספיינס אלא גזע אר אולי הארקטוס או שגם הספיינס היו מחולקים למספר גזעים) חיסל את הקבוצות הניאנדרטליות שחיות ביחד איש איש כלומר על-ידי סוג של בידוד מהשאר וכמו כן היו להם נשקים ולניאנדרטלים לא ולכן הניאנדרטלים היו "נחותים" בכמה תחומים כמו הדייג.

zalmor אמר/ה:
הבעיה של הניאנדרטלים לא הייתה המספרית, אלא מוחם היה פחות פעיל (למרות שהיה להם ראש יותר גדול) וזה יצר מצב שבו גזע כלשהו (תסלח לי אם אני מתבלבל פה במשהו אבל זה לא היו ההומו ספיינס אלא גזע אר אולי הארקטוס או שגם הספיינס היו מחולקים למספר גזעים) חיסל את הקבוצות הניאנדרטליות שחיות ביחד איש איש כלומר על-ידי סוג של בידוד מהשאר וכמו כן היו להם נשקים ולניאנדרטלים לא ולכן הניאנדרטלים היו "נחותים" בכמה תחומים כמו הדייג.
אבל בכל זאת, אין יותר ניאנדרטלים. ולא ארקטוסים ולא כלום. רק הומו סאפיינס טהורים.

Exploring Wizard אמר/ה:
zalmor אמר/ה:
אבל בכל זאת, אין יותר ניאנדרטלים. ולא ארקטוסים ולא כלום. רק הומו סאפיינס טהורים.

כנראה שדווקא יש לנו דם מעורב, אאל"ט.

הדיון האחרון נתן לי רעיון אפשר עם מספיק ידע ליצור משחק שבו לא יהיו לך את כל מיני יצורים שונים ודימיוניים אלא לקחת כאילו הניאנדרטלים וגזעים אחרים שרדו ולכל גזע קיימים יתרונות שונים. כאילו אותו דבר רק במקום אלפים ואחרים ניאנדרטלים ואחרים.

למען האמת - המון בוני עולמות עושים משהו דומה. "מכחידים" את כל הגמדים, עלפים והשאר ומשאירים הרבה שוגים שונים של בני אדם עם תחומי תעסוקה ותכונות שונים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה