אם האימפריה האחרונה היא באותו עולם עם יבשת רושאר, אז למה אין שם ספרנים?
נ.ב. זה קאנון שהם באותו עולם. אז למה החוקים של אחד לא חלים על השני?
נ.ב. זה קאנון שהם באותו עולם. אז למה החוקים של אחד לא חלים על השני?
הא? בגרסה שלי של הספר, זאת בעברית, זה לא מופיע... אתה יכול להעתיק לכאן את הציטוט המדויק?המילים האחרונות בערפילאים מזכירות את רושאר ו"הגילויים על האילומינטיה ותכמות". המילים האחרונות בספר ממש.
תראה, האמת שגם אני לא יודע הרבה. קראתי בעיקר את מה שיצא בעברית, וגם עוד ספר שניים באנגלית. ממה שאני יודע אדונלסיום זה "האל" האמיתי היחיד ביקום של הקוסמיר. הוא "מת" לפני הרבה זמן, ונפרד להרבה רסיסים (כנראה 16? אף אחד לא בדיוק יודע). כל רסיס נפל בכוכב אחר, והוא משפיע על הכוח באותו עולם. הרסיסים הם כוחות רוחניים, שעשויים/חייבים ללבוש מעטה גשמי - כמו בסוף הסדרה הראשונה של הערפילאים, שם זה מודגש מאוד. כל רסיס הוא "אל" בעולמו, מה שמכונה על ידי בני האדם "שנאה", "כבוד", "טיפוח", "שימור", "הרס" וכו'. זה מה שאני יודע. שוב, אני לא בטוח בוודאות שזה נכון, וייתכן שפירשתי דברים בצורה שגוייה. לא אפגע אם מישהו שבאמת מבין בקוסמיר יסביר שאני טועהואני לא בטוח לגמרי שאני יודע מי זה אדונלסיום
למעשה לא. הכותבת של Ars Arcana היא חריס, חוקרת של הקוסמיר שמופיעה בין היתר בסדרת white sand.לגבי הציטוט - הוא אכן מעניין, אבל לדעתי לא ג'סנה כתבה את זה, אלא מישהו אחר שמתעניין במערכות קסם של עולמות שונים בקוסמיר.
כלומר, הויד.
הוא כן.וגם, כל זה לא מסביר למה הצללעולם לא גובל בכל הפלנטות בקוסמיר.
לא, אלו ספרים חיצוניים שלא קשורים לקוסמיר.שאלה: הנפילים גם קיימים בקוסמיר?
ואלקטרז?
זה שילוב של דברים שמופיעים בספרים עם דברים שהסופר אמר. כמובן שיש גם הרבה תיאוריות אבל אלו דברים מבוססים.וכל הדיבורים האלו על הקוסמיר הם קאנון? מוזכרים בספרים או רק לור אחורי?
הצללעולם הוא לא התבטאות של האלים, אלא עולם המחשבה. הוא לכאורה אמור להיות בכל מקום ביקום. האכלוס של הספרנים אולי ירוכז רק ברושאר, אבל שלושת הממלכות אמורות להיות קיימות בכל היקום בשווה.הוא כן.
אני חושב שלזה לארקין התכוון.אבל שלושת הממלכות אמורות להיות קיימות בכל היקום בשווה.
והספרנים מתרכזים רק ברושאר כי הם נמשכים לצורות החיים הקרובות ביותר... מעניין.אני חושב שלזה לארקין התכוון.
היא עובדת שם... אלומנטיקה היא אחת משלושת מערכות הקסם של הערפילאים.אבל למה אלומינטיקה לא עובדת בסקדריאל?