• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ספוילר ברנדון סנדרסון

המילים האחרונות בערפילאים מזכירות את רושאר ו"הגילויים על האילומינטיה ותכמות". המילים האחרונות בספר ממש.
הא? בגרסה שלי של הספר, זאת בעברית, זה לא מופיע... אתה יכול להעתיק לכאן את הציטוט המדויק?

אני חושב שאני יודע את התשובה, אבל כנראה שיש אנשים שיסבירו את זה יותר טוב ממני, אז נחכה להם.

לגבי הציטוט - הוא אכן מעניין, אבל לדעתי לא ג'סנה כתבה את זה, אלא מישהו אחר שמתעניין במערכות קסם של עולמות שונים בקוסמיר.
כלומר, הויד.
ייתכן שאני טועה, כמובן, אבל זה לדעתי העניין.

טוב, אני אמנם לא מומחה גדול בקוסמיר, אבל למיטב הבנתי כשאדונלסיום מת והרסיסים שלו התפזרו בכל העולמות (זה מה שנותן את הכוחות המיוחדים בכל עולם), כל רסיס השפיע על הכוכב/פלנטה בו הוא נחת בצורה שונה. ולכן לכל כוכב יש חוקי קסם משלו, והדברים מתנהגים בצורה שונה.

ואני לא בטוח לגמרי שאני יודע מי זה אדונלסיום
תראה, האמת שגם אני לא יודע הרבה. קראתי בעיקר את מה שיצא בעברית, וגם עוד ספר שניים באנגלית. ממה שאני יודע אדונלסיום זה "האל" האמיתי היחיד ביקום של הקוסמיר. הוא "מת" לפני הרבה זמן, ונפרד להרבה רסיסים (כנראה 16? אף אחד לא בדיוק יודע). כל רסיס נפל בכוכב אחר, והוא משפיע על הכוח באותו עולם. הרסיסים הם כוחות רוחניים, שעשויים/חייבים ללבוש מעטה גשמי - כמו בסוף הסדרה הראשונה של הערפילאים, שם זה מודגש מאוד. כל רסיס הוא "אל" בעולמו, מה שמכונה על ידי בני האדם "שנאה", "כבוד", "טיפוח", "שימור", "הרס" וכו'. זה מה שאני יודע. שוב, אני לא בטוח בוודאות שזה נכון, וייתכן שפירשתי דברים בצורה שגוייה. לא אפגע אם מישהו שבאמת מבין בקוסמיר יסביר שאני טועה:D

הנפילים ואלקטרז הם ספרים נפרדים, שלא קשורים לקוסמיר. למעשה, הנפילים מתרחש בכדור הארץ.

עוד לא קראתי את ארקנום אנבונדד, אבל אני אקרא אותו אחרי שאסיים את גנזך אורות הסער 4 ואת וורברייקר. שם אמורות להיות תשובות לדי הרבה שאלות, לדעתי.

לגבי הציטוט - הוא אכן מעניין, אבל לדעתי לא ג'סנה כתבה את זה, אלא מישהו אחר שמתעניין במערכות קסם של עולמות שונים בקוסמיר.
כלומר, הויד.
למעשה לא. הכותבת של Ars Arcana היא חריס, חוקרת של הקוסמיר שמופיעה בין היתר בסדרת white sand.
וגם, כל זה לא מסביר למה הצללעולם לא גובל בכל הפלנטות בקוסמיר.
הוא כן.
שאלה: הנפילים גם קיימים בקוסמיר?
ואלקטרז?
לא, אלו ספרים חיצוניים שלא קשורים לקוסמיר.
וכל הדיבורים האלו על הקוסמיר הם קאנון? מוזכרים בספרים או רק לור אחורי?
זה שילוב של דברים שמופיעים בספרים עם דברים שהסופר אמר. כמובן שיש גם הרבה תיאוריות אבל אלו דברים מבוססים.

הצללעולם הוא לא התבטאות של האלים, אלא עולם המחשבה. הוא לכאורה אמור להיות בכל מקום ביקום. האכלוס של הספרנים אולי ירוכז רק ברושאר, אבל שלושת הממלכות אמורות להיות קיימות בכל היקום בשווה.

עריכה אחרונה:
אני חושב שלזה לארקין התכוון.
והספרנים מתרכזים רק ברושאר כי הם נמשכים לצורות החיים הקרובות ביותר... מעניין.
אין פרצים על סקדריאל, כי אין שם אור סער...
אבל למה אלומינטיקה לא עובדת בסקדריאל?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה