• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

ק20 הרבה יותר פשוט. מה שהצעת נשמע ממש מסובך.

אני מציע לבנות שיטה על גלגולים נוגדים. נתחיל מההתחלה (הערות באדום):
נק"פ: משהו שתלוי בחוסן ובדרגה. צריך למצוא נוסחא מתאימה.
התקפות: התלבטות: לתת לפוקימון תכונות או רק התקפות והגנות?
חוסן\כוח - הכוח הגופני והכושר והקיחות של הפוקימון
זריזות - התגובה והרפלקסים של הפוקימון
שכל - היכולת המוחית של הפוקימון
אולי צייתנות. לא נראה לי שצריך מוראל
למה פוקימנים צריכים תכונה חברתית?

הגנות:
קשיחות - נגד התקפות שמשפיעות על הגוף: רעל, שרפה,...
תגובה - לחמוק מהתקפות כמו זרנוקי מים,?
רצון - התקפות על המחשבה.
כאן יש לי התלבטות. צריך להוסיף את ההתחמקות שתמיד יש לפוקימונים. אולי כדאי להוריד את התגובה ולהגיד שתמיד יש את הסיכוי לחמוק ושאם החמיקה נכשלה אז בודקים נגד קשיחות.

נשאיר את השאר לאחר כך.

אוקי, זה הרעיון שלי:
תכונות-
זריזות: נגד התחמקות.
כוח: נגד חוסן.
מנטליות: נגד רצון.
עוצמה: נגד קשיחות.

הגנות-
התחמקות, חוסן, רצון וקשיחות.
כמו שאמרתי, ההתקפות יתחילו בהתקפת זריזות. אם עבר את ההתחמקות, עושים את ההתקפה נגד ההגנה המתאימה, והיריב סופג את ההפרש שבין ההגנה להתקפה(אם ההתקפה עברה כמובן)חוץ מזה שיהיו גם השפעות מיוחדות.
עוצמה זה בעצם הכוח הטבעי של הפוקמון. חשמל, רעל, מים, אש...כמו שאדידס הציע עם הקשיחות, רק שהוספתי את התכונה.
אז זריזות והתחמקות זה התכונה וההגנה הראשיות של הפוקמון. לסנורלקס לדוגמה יהיה התחמקות ברצפה(גם לא זז וגם מי יפספס את הדבא הזה)אבל חוסן וקשיחות בשמים(גם רצון אולי, כי יהיה די קשה להרים אותו :P )

ההגנות יעבדו לפי חצי תכונה נגדית+נקודות שמחלקים. אם יש לך עוצמה גבוהה, תהיה לך גם קשיחות גבוהה.
החוסן יקבע גם את הנק"פ, ואולי גם האחרים ישפיעו על עוד דברים. אבל כדי לפתח תגידו לי קודם כל מה דעתכם על הרעיון?

אשר, די נמאס מאיך שאתה מעביר ביקורת. אם אין לך מה לתרום, פשוט אל תכתוב ותפסיק להגיד "מה שאתם עושים זה לא טוב!". תן ביקורת בונה או כלום.

אני מתלבט בין תכונות לבין רק התקפות והגנות. נראה לי שעדיף רק התקפות\הגנות ולוותר על התכונות אבל על צריך למצוא פתרון לנק"פ. אולי אפשר לתת נק"פ לפי דרגה זהה לכולם ושמה שייחד אותם זה ההגנות שלהם נגד מתקפות? זה קצת מסורבל.

הגנות: לדעתי תעשה התחמקות כהגנה שכולם עושים (אם הם יכולים) ואחרי זה יש הגנה פיזית והגנה מנטלית. אני חושב שזה יספיק.
התקפות: מהירות שתהיה לכל ההתקפות. ככל שיש לך יותר מהירות ככה יותר קשה להתחמק מההתקפות שלך. בנוסף, התקפה פיזית והתקפה מנטלית. זה יספיק. הבעיה היחידה היא בהמהירות היא הרבה יותר חזקה אבל אפשר לאזן את זה בכך שהיא תעלה יותר נקודות (נגיד אפשר לעלות 2 להתקפה פיזית במקום 1 למהירות).

סיכום:
התקפות:
מהירות - נגד התחמקות.
פיזי
מנטלי
הגנות:
התחמקות
פיזי
מנטלי

כמובן שצריך שמות אחרים.

Ashardalon אמר/ה:
נראה לי שאתה צריך להפריד בין הגנה להתקפה.

וזה אומר?

אדידס, אז בעצם מה ההבדל בין התקפות לתכונות? והחלטנו להוריד את התכונה/הגנה שקשורה בסוג הפוקמון? כמו חשמל, רעל, אש... בעצם, אפשר להוריד את המנטלי ולחבר אותו לזה. ההבדל שיהיה בין זה להתקפות אחרות תהיה ההשפעה שלו, מבין? תהיה הגנת קשיחות, ותכונת עוצמה, וזה ישלב גם הגנת והתקפת מנטלי, וככה נוכל לעשות שיש לכולם את התכונות האלה, כי הם שימושיות לכולם. מא"א?(מה אתה/אתם אומר/ים?)

גארל אמר/ה:
זה אומר רק דבר אחד: אל תבנה התקפות בשביל לעבור את ההגנות. רצון בשביל רצון, קשיחות בשביל קשיחות...

זה לא טוב. תפריד ביניהם.

הגנה מוחשית ולא מוחשית, והתקפה. מה זה התקפה? תחליט אתה, אבל אל תהפוך את ההתקפה ל"לא מוחשית" ול"מוחשית". זה ייצא גרוע.

גארל, ההבדל היחיד בין התקפות לתכונות הוא שהתקפות זה רק להתקפות ואם יש תכונות אז ההגנות וההתקפות מתבססות על זה. בגלל שבכל מקרה צריך לכתוב את ההתקפות המיוחדות ומכיוון שהפוקימון במילא ישתמש רק בהם זה לא מאוד משנה. אם אתה עושה התקפות והגנות אז זה יהיה התקפה נגד הגנה (לפי הסוג). אם אתה עושה תכונות אז צריך לעשות את ההתקפות המיוחדות נגד ההגנות ושני הדברים יתבססו על התכונות.

אתם ממש מבלבלים אותי.
אשאר, מה הבעיה ב'רצון' ו'תוסף להתקפה נגד הגנת רצון'?
ומה שאתה עושה עכשיו זה מה שהתכוונתי, אתה אומר 'זה לא טוב, תמצא משהו אחר'
זה פשוט קצת מעצבן שאתה זורק הערות על מה לא טוב ואומר 'תסתדרו ותמציאו משהו חדש'
אם זה מעניין אותך, תשתתף.
אז אוקי, התכונות יהפכו להתקפות. לא מאוד משנה. נק"פ יהיה לכולם אותו דבר.
הנקודות שיורדות לפוקמון הם ההפרש בין ההתקפה להגנה. אם ההתקפה יצאה 13 וההגנה 12, ירד לפוקמון רק נק"פ 1.
אז יכול להיות לפוקמון כוח גבוה, אבל חוסן נמוך. זה מה שהתכוונתם?

אתם בכיינים. ניסיון נוסף להעלאת הרעיון שלי.

בטא - על קרבות ופוקימונים

הגנות: הקרב, מהגדרתו, דורש התקפות והגנות. לכל יצור, בין אם אדם או פוקימון, יש הגנה מוחשית, שמהווה את דירוג השריון שלו, את כוח הסבל הפיזי שלו ואת כל התכונות הפיזיות העוזרות להתגונן בפני מהלומות והתקפות. לחלקם של הפוקימונים ובני האדם [כן, כן, יש כאלה] ישנה גם הגנה לא מוחשית, המורכבת מתערובת של כוח נפשי ועוצמה פנימית, שמשמש כמגן נוסף ועל טבעי בפני מתקפות. הגנה מוחשית מורכבת מ[5 + חצי פיזי (אצל יצורי רוח רפאים תמיד 0) + יכולות מיוחדות]. הגנה לא מוחשית מורכבת מ[5 + 1/2 נפשי + 1/2 חברתי *או, אם מדובר בפוקימון רוח רפאים,* 5 + 1/3 נפשי + 1/2 חברתי]. תמיד מעגלים כלפי מעלה. לדוגמה - גאסטלי, פוקימון רוח רפאים, זוכה להגנה מוחשית שהיא 5, משום שיש לו רק 0 בפיזי. לעומת זאת, יש לו יכולת מיוחדת המאפשרת לו לקבל הגנה לא מוחשית. יש לו 3 בנפשי ו5 בחברתי, כך שהוא זוכה להגנה לא מוחשית של [5 + 1 + 3], כלומר 9. יפה יותר מ5.

התקפות: על מנת להתקיף יצור, דרושה התקפה ראויה לשמה, שתעבור את ההגנות שלו. מגלגלים 1ק6 ומוסיפים לה חצי מהפיזי, ומעגלים כלפי מעלה [כלומר, חצי פיזי מ5 הוא 3]. אם יש יכולת מיוחדת המשפיעה על ההתקפה, מוסיפים אותה. רובם של היצורים יצטרכו כוח מיוחד בכדי לעבור הגנה כמו של גאסטלי.

מהלך הקרב: זהו מהלך הקרב:
1. מגלגלים 1ק6 בשביל יוזמה. מוסיפים לזה חצי מהפיזי. אם יש תיקו בין שחקן לדב"ש, השחקן יפעל ראשון, אלא אם מצוין אחרת בנספח הנתונים של הדב"ש. אם יש תיקו בין שני שחקנים, הם יפעלו באותו זמן [כמובן שלא בבת אחת, אלא באותו זמן משחקי].

עד לכאן הגעתי.

Ashardalon אמר/ה:
תודה. יש סיבה להתייחס בכלל? :? :? :? :? :?

קודם כל אנחנו עברנו את הקטע של מאמנים. דבר שני, השיטה שלך מסובכת מאוד.
למה שניתן את כל ההגנה מוחשית/לא מוחשית הזאת רק בגלל פוקמוני רוח/אפל/לא'דע'מה?
מה הבעיה ברעיון שהצעתי? אתה דוחף את השיטה שלך, בלי להתייחס לבעיות. 'זה לא טוב כי זה לא טוב' לא ראיתי שהסברת למה זה לא טוב. אם כן, לא שמתי לב, אל תתייחס.

התקפות:
התקפה ראשית-
דיוק.

התקפות משניות-
כוח.
עוצמה.

הגנות:
הגנה ראשית-
התחמקות.

הגנות משניות-
חוסן.
עמידות.

כל התקפה מתחילה בדיוק נגד התחמקות. אם עבר, עוברים לחלק הבא.
החלק הבא זה ההתקפה עצמה. זה יכול להיות או כוח נגד חוסן, או עוצמה נגד עמידות.
כוח זה התקפות רגילות שרק פוגעות, ועוצמה זה התקפות של דברים כמו רעל, חשמל, השפעות שינה, מנטלי, מים, אש, ושאר הדברים שקשורים בסוג של הפוקמון.
כשההתקפה עוברת את ההגנה, ההפרש בין ההתקפה להגנה הוא הנזק שיורד לפוקמון.
יש בעיות עם הרעיון הזה? איזה? אם אין נוכל לפתח אותו. אם יש תגידו מה.

1. אתה לא רציני, נכון?! :shock:
2. התחמקות זה משהו בולט בפוקימון.
זה לא איזשהי 'סיבה', זה פשוט נראה לי הכי מתאים.
קודם כל בודקים אם ההתקפה פוגעת, אחר כך רואים את הנזק שהיא גרמה, אם בכלל.

אני אתן לך דוגמה - יצור עם 12 דרג"ש מותקף ע"י איש עם גרזן אדיר. האיש עם הגרזן האדיר, אחרי כל התוספים, הוציא 12 - משמע פגיעה בקושי, אבל בכל זאת פגיעה. ועכשיו, עם האיש עם הגרזן האדיר מגלגל 12, אז במקום לשרוט את היצור, כמו שהיה קורה במציאות, הוא יכסח אותו. הבנת?

נו, ואנחנו לא עושים ככה. הסברתי לך שזה רק ההפרש בין ההתקפה להגנה. ככה שהתקפה חלשה אבל עוברת, תגרום קצת נזק. ההתחמקות זה לא קשור. או שפגעת או שלא.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה