• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

גארל אמר/ה:
תכונות זה דבר שצריך להיות קבוע אצל כל היצורים במשחק, אפילו אם זה לא אותם תכונות. העיקר לשמור על המספר.
WTF? :?
לא, לא. חבורת...

התכוונתי לכך שחייבות להיות אותן התכונות, כדי שיהיה היגיון פנימי. אותו המספר ואותן התכונות, אבל לפוקימונים יכולות להיות תכונות חזקות בשונה מאצל בני אדם אחרים.

פלדריק אמר/ה:
אני לא חושב.ראית פעם פוקימון אם כריזמה?אני חושב שעדיף להשאיר את זה כמו שהצעתי.
:bang:

באמת שאם היה מותר לקלל...

אתם לא מבינים?! אתם הורסים את ההיגיון הפנימי של השיטה!

וכן, ראיתי פעם פוקימון עם כריזמה. מה עם צ'נסי? היא חמודה! וגאסטלי? הוא מפחיד!

זה לא העניין. לא לכל פוקימון יש 0 בחברתי. לרובם יש מינוס.

מה אנחנו הורסים פה?התכונות של המאמן נועדו להיות בסיסיות,ושל הפוקימונים מתוחכמות יותר וקשרות רק בקרב,אלו הנחות יסוד שניקבעו עוד בהתחלה,ואם זה לא מוצא חן בעיניך,צור שיטה משלך.אנחנו פועלים מתוך נקודת הנחה מסוימת,ואנחנו לא משנים אותה רק בשביל 'היגיון פנימי' של השיטה.גם במו"ד יש שיטה ניפרדת לקרבות ואתגרים.

גארל אמר/ה:
לא עזבתי את זה. לא בא לי להשאיר את זה פתוח, אבל מישהו רוצה שנמשיך? כי גם לא בא לי לעשות את זה לבד...
כן, אבל אתה מנפח את הכל. אתה יכול לעבוד יפה מאוד עם שתי תכונות וליצור עם זה משחק מעניין. אם לא בא לך, ואתה רוצה מורכבות, תוסיף עוד תכונה.

אבל להתחיל לדבר איתי על הגנה ועל התקפה, שכל אחת מיועדת בשביל השנייה?! זה לא הגיוני, בנאדם. יש הגנה, ויש התקפה. כל דבר בנוי לחוד. אתה לא מקבל נק' התקפה שמבוססות על נק' הגנה. אתה לא מגן בצורה X כדי להתגונן מצורה X, אתה עושה את זה בצורה רחבה הרבה יותר.

אמרתי לך - הגנה מוחשית, והגנה לא מוחשית. שלוש תכונות בסיס. סדר פעולה. בלי זה, אתה תתקשה מאוד ליצור מערך קרב מספק.

סתם שתדעו, במשחק הגיימבוי היו את הסטאטים האלה:

HP
התקפה - התקפה של יכולות פיזיות
הגנה - הגנה מפני יכולות פיזיות
התקפה מיוחדת - של יכולות מיוחדות
הגנה מיוחדת - מפני יכולות מיוחדות
מהירות - כמו יוזמה

וההגבלה לשימוש ביכולות שונות היו הPP (power points), בעצם לכל מתקפה או מהלך יש כמות PP שיורדת בכל פעם שאתה משתמש בה. כשהיא מגיעה ל-0 אתה לא יכול להשתמש בה יותר. לנוח במרפאת פוקימונים וחפצים מסוימים היו ממלאים לך את הPP.

אני תמיד חשבתי שהמערכת קרב של הגיימבוי פשוטה מדי וחסרת טקטיקה. היא צריכה להיות יותר מגניבה ^^
"פיקאצ'ו! מכת ברק!"

אשאר, תראה, אנחנו מתקדמים מצויין עם השיטה של ההתקפה/הגנה.
אם אתה מתעניין בזה אז תעזור לנו, אבל אל תתחיל להציע שיטה שונה לגמרי. התחלנו, זה נראה לנו שיטה מצויינת ואני לא רואה הסבר ללמה לעשות כמוך דווקא.
אם אתה רוצה לעזור - בבקשה, אם תרצה נוכל גם ליצור אחר כך שיטה חלופית כמו שלך, ונכניס את שתיהם.
אוקי?
עדידס ופלדריק, הפסקתם?

אני פה.אני חושב שהדרך של ק20+תכונה נגד ק20/ממוצע[10]+תכונה היא פשוט הכי קלה והכי מתאימה.היא לא מצריכה שום עבודה נוספת ושם תחכום מעבר לה.המתקפות צריכות להיות לדעתי בנויים בדומה לכוחות במו"ד 4,התקפה הגנה נזק מטרה והשפעות מיוחדות.זרוק לי כל מתקפה מהסידרה ואני יוצר לך אותה.

אני פה. בערך.
אני מסכים עם פלדריק. זה מה שתמכתי בו קודם (אני חושב :? ) ואני עדיין תומך בו. רק צריך להחליט אם ההגנה תהיה ק20 או 10. אם להשוות למו"ד ולהקל על הבחירה זה לבחור בין המכניקה של הצלות למכניקה של דרג"ש. נראה לי שעדיף שיטה שנייה כי היא חוסכת גלגול אבל אני לא בטוח שזה כל כך קריטי.

אני חושב שבמקרה של פוקמיון באמת מו"ד 4 עובד נהדר. עושים רשימה של כוחות, מחלקים אותם לפוקימונים (אפילו אפשר לעשות דרישות ללמידה של הכוחות, כי בגיימבוי ובתוכנית אפשר ללמד את הפוקימונים כל מיני כוחות) וזה נשמע לי סבבה ^^
בקטע של הסוגי פוקימונים, איך זה יהיה? תת-סוגים? היטמוצ'ן (אני חושב שככה קוראים לו) הוא דמוי אנוש (לחימה)?
אולי אלה אפילו יהיו מקצועות/דרגות? (הרי ידוע שפוקימונים יכולים לעלות דרגות :P)

(סליחה שאין לי סבלנות לקרוא את ה-12 עמודים האחרונים ולראות מה החלטתם עד עכשיו)

יופי, עוד מישהו :)
לא, זה בכלל לא 12 עמודים. זה מתחיל רק באמצע. הראשונים זה על בניית הדמות.
כנראה שנעשה סוג ראשי וסוג משני. הסוגים המשניים יתנו רק 1-3 יכולות, והעיקרי יהיה רוב ההתקפות והיכולות. חוץ מזה יהיה לכל פוקמון את סוג ההתקפות המיוחד לו(כי בכל זאת, צריך שיהיה לי מעניין ולא כל פוקמוני האש עם אותם התקפות ורק נראים שונה)
מחר אני עומד להגיב מפורט נראה לי.

בגלל שאין לי ממש כוח לחזור על כל העמודים הקודמים והמסובכים, אני מסכם את מה שאני הגעתי אליו.

תכונות - דיוק, כוח, עוצמה.
הגנות - התחמקות, חוסן, קשיחות.
מתחילים בדיוק נגד התחמקות, וממשיכים בכוח/עוצמה נגד חוסן/קשיחות לפי סוג ההתקפה.
התקפה-
תכונה+1ק20+דרגה.
הגנה-
הגנה+10+דרגה.
נזק-
כוח+דרגה.

הגנות ותכונות זה שני דברים שונים, כדי שיהיו עוד אפשרויות לגיוון.
נק"פ - או מספר קבוע, או חוסן+מספר קבוע, או משהו אחר...
נק"ן:
מכסה לעלייה בדרגה - 150.
כמות נק"ן לקרב: 15+/- הפרש בין הפוקמון שלך לפוקמון היריב(אם הדרגה שלך נמוכה יותר זה פלוס, וגבוהה יותר זה מינוס)
כמו שפלדריק הציע.

סוגים:
טבלת רגישויות.
סוג ראשי-X כוחות ויכולות, חלק בהתחלה וחלק בעלייה בדרגות.
סוג משני-Y כוחות ויכולות, שמתקבלות בהתחלה.
חוץ מזה, לפוקמון יש יכולות וכוחות שמיוחדות רק לו.
הכוחות החדשים לא יותר טובים מהראשונים, אלא מגוונים ונותנים מבחר.
רמת הכוח של הפוקמון תלויה בדרגה שלו.
אפשרות שניה היא לתת רק סוגים עיקריים, ופוקמון שיש לו שני סוגים בוחר את הכוחות שלו משני הסוגים. לדוגמה, בדרגה 1 הפוקמון מתחיל עם 2 יכולות, ועוד 4 יכולות שהוא בוחר? הוא יכול לבחור 2 מסוג אחד ו2 מסוג שני במקום 4 מאותו אחד.
כל היכולות פתוחים לבחירה בלי קשר לדרגה. כל דרגה הוא בוחר כוח אחר(תהיה טבלה שאומרת כמה יכולות כל דרגה, או אולי 1 בכל דרגה פשוט)
לכל כוח יש מכסת שימוש(עד ריפוי שאז היא מתמלאת).
המכסה נקבעת לפי הרמה של הכוח.

דרגה: הדרגה קובעת את התוסף להתקפה, להגנה, לנזק ולבדיקות. חוץ מזה בעליה בדרגות הפוקמון מקבל כוחות חדשים.

אני מקווה שלא פיספסתי משהו...
תגובות?

אני חושב ששיטת ההתקפה הזאת עדיין בעייתיית.לא סיכמנו על התכונות זריזות חוסן כוח ורצון?פשוט עושים ק20+[תכונה] מול 10+[תכונה], כשהתכונות הללו ניקבעות לפי ההתקפה.הנזק פשוט צריך להיות משהוא כמו נקודות עודפות[כמה נקודות מעל מה שצריך]+[מספר שמצוין בכוח]+תכונה רלוונטית,ובמקרה הצורך מכפילים אם יש חולשות.

במקום לתת תוסף קבוע,כל עלייה בדרגה תיתן עוד נקודות לחלק לתכונות.

מה ששינית היה רק התכונות?
אני חושב ששש זה הכי טוב. מה הבעיה במה שהצעתי? אמרנו שרצון נכנס בהגנת קשיחות כהגנה אלמנטרית, לא?
אממ...לא, זה פחות טוב להוסיף נקודות. הפוקמון מתמחה בתכונות והגנות מסויימות. אתה לא יכול לחזק לו רק את הגנת הקשיחות, או רק את החוסן...
פשוט מוסיפים לו את הדרגה עצמה להכל. כשאתה משפר אותו אתה משפר אותו בהכל.
בקשר לעודפות, אני מסכים איתך. שכחתי מזה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה