• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

אוקי, בוא נבהיר כאן משהו:
זה משחק, ולא הסרט. לא הכל אפשר לעשות.
כמו שבמו"ד, אין חוקים לזה, למרות שבשר הטבעות אתה יכול לראות שני לוחמים שתוקפים באותו זמן, ואז לאחד מהם החרב נשברת או משהו כזה...
אם תתן גם אפשרות לתקוף בחזרה, למה שמישהו ינסה להגן על עצמו?
אז יש שתי אפשרויות.
אפשרות ראשונה היא מה שאמרנו בהתחלה. התקפת זריזות נגד זריזות, ואז את התכונה עצמה אם הזריזות פגעה.
אפשרות שניה היא או זה או זה.
מה שלא טוב בזה הוא שאם הפוקמון מנסה להתחמק, אתה לא תעשה כוח נגד זריזות.
למה? כי זה לא קשור. זה לא שככל שההתקפה יותר חזקה אז יש יותר סיכוי שהיא תפגע. היא פשוט תפגע יותר חזק.
מה שפלדריק אמר בהתחלה, כאילו אתה אומר שפוקמון קטן עם הגנות חלשות, אבל מתחמק טוב, אין לו שום סיכוי נגד ירי כבד!
הנה:
ירי כבד[מתקפות טווח רחב,כמו להביור]:עוצמה נגד עוצמה או עוצמה נגד חוסן.
ואם תגיד שאפשר לעשות גם עוצמה נגד זריזות, זה מה שהרגע אמרתי, שאין קשר בין העוצמה של ההתקפה לבין הסיכוי שהיא תפגע.
לכן, האפשרות הראשונה שהצעתי, מה שאדידס הזכיר שוב, הכי טובה.
ועוד לא אמרתם, מה דעתכם על התכונות הנפרדות של התקפה והגנה שמוסיפים לבדיקה?

צריך למצוא מן סידור של ההתחמקות. אנחנו בטוחים שההתחמקות תהיה עם זריזות אבל מה תהיה התכונה של התוקף. זה קצת לא הגיוני לעשות כוח נגד זריזות בהתחמקות. אני חושב שאולי צריך להשתמש בעוצמה ולתת לכל מתקפה תוסף או מחסר לפי המהירות שלה (מטח עלי גפן יהיה מהיר. זנב ברזל יהיה איטי).

עוצמה זה שם לא כל כך טוב כי הוא לא מובן מספיק. הכוונה בעוצמה היא לא עוצמה פיזית ממש אלא הכוח הפנימי של הפוקימון. זה אומר כמה וא יכול להשתמש בכוחות מיוחדים שלו (מכת חשמל למשל) וכמה הוא יכול לספוג אותם.

לא, עושים התקפת זריזות נגד הגנת זריזות.
אולי נעשה שלכל כוח יש פלוס אחד להתקפה X ומינוס אחד להתקפה Y(זריזות או ההתקפה השניה)
אז מה אתם אומרים?
ושוב, מה עם התכונות של ההתקפה והגנה?

הסברתי לך כבר למה אי אפשר לעשות את זה.
זה שההתקפה חזקה יותר לא יתן לך יותר סיכויים לדייק!(במקרה של כוח/אחר נגד זריזות)
ולכן, אני חושב שכן צריך לעשות כמו שאמרתי, התקפת זריזות נגד זריזות, ואת ההמשך תלוי בהתקפה עצמה, אבל ההגנה תהיה קבועה, וחוץ מזה יהיה גם את התכונות התקפה והגנה שהם תוספים.
יש לך רעיון אחר?

אוקי, אני ממשיך.
אז תכונות יש 3 כמו שאמרנו: עוצמה, זריזות וחוסן.
חוץ מזה יש גם תכונות התקפה והגנה.
כל התקפה עובדת ככה:
התקפת זריזות(זריזות+תכונת התקפה+ק20)נגד הגנת זריזות(זריזות+תכונת הגנה+10)
אם ההתקפה פגעה, עושים עוד התקפה של עוצמה/חוסן נגד עוצמה/חוסן(כמו ההתקפת זריזות)עם תוסף של ההפרש בין ההגנה להתקפה בהתקפת הזריזות.
אחר כך הנזק נקבע לפי ההפרש בין ההתקפה להגנה(נגיד, 1ק6 על כל נקודת הפרש)
והנזק משתנה לפי האלמנט(במקרה של התקפת עוצמה)
מה אתם אומרים?(אם נשאר מישהו...)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה