• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

פלדריק-
1. יכולות לצאת בעיות כשזה לא מסודר. לפחות את זה חייבים. לא בכל דבר צריך לקצר, רק בדברים שבאמת לא חשובים. משאירים איך שזה.
2. אולי אתה צודק. אבל את היכולות נוסיף רק אחרי שנגמור עם הקטע הזה, כדי שנדע במה אנחנו יכולים לתת פלוסים. אפשר לעשות שהמוראל יגביר את ההתקפות.

מה הבעיה ב'לא עושה נזק'? שאז הפוקמון עם החסינות...לא יכול להפסיד? נראה לי שחצי ורבע זה רעיון טוב.
נראה לי שבגופני צריך שתי תכונות התקפה(כוח וכושר/זריזות)ושתי הגנות שצריך לעבור(חוסן ותגובה)

בקשר לנתונים, שאלה טובה, אני חושב שזה יהיה קבוע. כמו מפלצות, רק שהשחקן שולט בהם.

אני לא חושב שצריך גופני ונפשי. ומוראל זה בכלל חלק אחר. אני חשבתי על הגנות כמו במו"ד: התחמקות, חוסן, קשיחות ורצון.
בעיקרון התחמקות היא הגנה בסיסית, וכשעוברים אותה זה כבר תלוי בסוג ההתקפה.
התקפות של כוח, נגד החוסן, התקפות של כמו מכת ברק, רעל, להביור ואקדח מים הם נגד הם נגד הקשיחות, והתקפות על חושיות נגד הרצון. מה אתם אומרים?
תכונות אני חושב שלא צריך. יהיה רק פלוסים נגד. נגיד, 5+ נגד רצון, 4+ נגד קשיחות...
מה אתם אומרים?
רסטלס, כפול 2 לא מספיק?!
אדידס, נכון שזה מסבך, אבל איך אתה מציע להוציא את זה? חייבים את החלק הזה. קח לדוגמה את צ'אריזארד ופיג'יוטו, שניהם מעופף אבל כל אחד גם סוג רגיל. מה תעשה איתם?
ואם הם לא יהיו מעופף, מי כן יהיה?... חוץ מזה שאם תלחץ על הסוגים אתה יכול לראות רשימה של כל הפוקמונים של אותו סוג, ויש בהחלט יותר מאחד...
פשוט נעשה אחד מהם כסוג משני, וניתן לזה חוקים מיוחדים. אם הולכים לפי תבניות, נעשה לכל סוג תבנית ראשית ותבנית משנית.
חסרונות של מעורבים יש לפי הטבלה, והיתרונות שלו יהיו כמו הסוג הראשי(בגלל שבחלק של הסוגים התוקפים אין מעורבים)מה אתם אומרים?
ואת הנק"פ אפשר להשאיר לאחר כך.
וזה לא כל כך קשור-
ראיתי שם את מולטרס, הציפור אש, וזה הזכיר לי את הסרט על לוגיה ושלושת הציפורים מולטרס זבדוס וארטיקונו. ואני לא זוכר, הם נחשבים פוקמונים אגדיים?
ובכלל, אגדיים יש רק אחד מהסוג שלהם?
טוב חבר'ה, בואו נישן על זה והכל יהיה בסדר. כל פעם שאני רואה את כל הפוקמונים האלה אני מת כבר לשחק. בהחלט יש על מה לעשות הרפתקאות.

1.אני לא חושב.נסה לעשות אם עצמך קרב בשיטה שלך ותראה כמה זמן זה לוקח.זה פשוט משלש את הזמן שההאבקות תיקח,והיא הרי שולית לחלוטין.
2.צודק

לא עושה נזק זה דבר שוקרה רק במיקרים יוצאי דופן,כמו יצורים לא גישמיים נגד נזק רגיל,אלו אמורים להיות מלחתכילה פוקימונים שהם סוג של בוסים.

סבבה.

אם ככה,אפשר לעשות את זה ככה:

התקפות:
כוח[התקפות של פגיעה ישירה]
מהירות[התקפות מהירות]
רצון[על חושיות]

הגנות:
עמידות[שיריון וחוסן]
חמיקה[היתחמקות,'תתחמק פיקאצ'ו!']
רצון[התקפות מנטליות]

אני מניח שלרוב התקפת כוח תהיה נגד עמידות,מהירות נגד חמיקה ורצון נגד רצון.

בכל מיקרה,אני דווקא חושב שלתת סוג אחד לכל פוקימון זה הגיוני.צ'אריזרד הוא פשוט אש,ניתעלם מזה שהוא מעופף.קאטארפי הוא רק חרק/עשב, ניתעלם מאחד מהם[אפשרות לא רעה היא פשוט להיתעלם מכל הסוגים הלא אלמנטליים,כמו רגיל מעופף וכו'].

בערך.לוגיה היא אגדית לחלוטין,מולטרס ארטיקונו וזלבדרוס הם אגדיים אבל לא איזה יצורים סופר דופר עוצצמתיים.מעולם לא צוין שפוקימונים אאגדיים הם דווקא יחידים[האונון למשל],הם פשוט מאוד חזקיןםם.תאורטית,יכול להיות מין שלם שלהם.

פלדריק אמר/ה:
בכל מיקרה,אני דווקא חושב שלתת סוג אחד לכל פוקימון זה הגיוני.צ'אריזרד הוא פשוט אש,ניתעלם מזה שהוא מעופף.קאטארפי הוא רק חרק/עשב, ניתעלם מאחד מהם[אפשרות לא רעה היא פשוט להיתעלם מכל הסוגים הלא אלמנטליים,כמו רגיל מעופף וכו'].
ואז אתם מוציאים את כל העוקץ מהמשחק. לכל סוג יש מתקפות מסוימות שהוא מסוגל לקחת. ברגע שאתה מורכב משני סוגים, אתה חלש יותר אבל מסוגל לקחת מתקפות משני סוגים.

זה בערך העניין. תהרגו את זה, תהרגו את הרעיון של פוקימונים ייחודיים.

אז מה אתם אומרים על ההצעה שלי בקשר לתבניות?
יש תבניות ראשיות שנותנות את רוב היכולות, וכל תבנית משנית תעשה משהו אחר עם כל תבנית ראשית אחרת. לדוגמה, הדוגמה עם האש ואובן, באש המשני יהיה כתוב שכשמערבבים אותו עם אבן הוא מכפיל את החיסרון ממים.
פלדריק-
היי, ראית את הסרט עם האנון ואנטיי?
האנון הם לא דוגמה, כי הם בערך פוקמון אחד, לא? לכל אחד בנפרד אין ממש כוח...
אבל מולטרס זבדוס וארטיקונו נראים לי יותר 'אגדיים מצויים' ולא כמו גראודון וקיוגר.
אה, ואם ראית את הסרט יש לי עוד שאלה: אנטיי שהיה שם היה האמיתי או אשליה של האנון?

הגנות-
צריך לחשוב על כל האפשרויות. מה אתם אומרים על ההצעה שלי שצריך לעבור את ההתחמקות קודם ואז עוברים להגנה השניה? פוקמונים קטנים יהיו טובים בהתחמקויות, אבל ברגע שפגעו בהם, בדרך כלל הם יפגעו אלא אם ההתקפה רק שיפשפה או משהו כזה(נמוך בקוביה)
את זה מייצג ההתחמקות, ואז התקפה נגד רצון/עמידות. פוקמונים לוחמים יהיו טובים בהתקפות נגד עמידות, אבל הם יצטרכו להתאמץ יותר כדי לפגוע.
הבעיה היא שחוץ מפוקמונים על חושיים לשום פוקמון אין התקפות על חושיות, ככה שמה הקטע להכניס לו את התכונה הזאת? את ההגנה כן, אבל את התכונה לא. מצד שני, לתת את זה לרק חלק מהפוקמונים יכול לעשות ממש בעיות. אז ניתן לכולם ופשוט הרוב לא ישתמשו בזה?
איזה שניים? אני לא מבין בסדר. הזה עם מיוטו ומיו זה הראשון, לא?

היי, תעזבו את עצמכם מק20. אתם לא צריכים כ"כ הרבה אופציות.

לא כדאי שיהיה דרג"ש, כי אז אתם תתחייבו לבנות מיליון ואחד סוגי הגנה שונים. הגנה תורכב משני מאפיינים: מוחשית ולא מוחשית. מוחשית תהיה זריזות, כוח, יכולת לחימה והתחמקות, ועל חושית תהיה קסומה, פסיונית וכדומה.

ככה לפחות אני רואה את זה.

אבל השאלה באוזנה עומדת :P
אם רק העל חושיים משתמשים בעל חושי, למה לתת לכולם? לאחרים לא יהיה שימוש בתכונה הזאת!
אגב אשאר, הערה קטנה: במקום לתת הערות 'לכם' ו'אתם' אולי פשוט תעזור לנו? זה נשמע כזה 'אתם עושים דבר טיפשי לדעתי, אבל אם כבר אתם עושים X לפחות תעשו Y' אם אתה מבין מה אני מתכוון :P

ושובּ אני אומר לך, כפול שתיים זה המון. אני באמת לא מבין את הבעיה פה. אני לא רוצה שבגלל שמישהו יבחר פוקמון עם יתרון השני יאכל אותה בטוח. כפול 2 נראה לי מספיק.

על חושי - ברור שחלק מהפוקימונים לא ישתמשו בהגנה הזו, אבל לחלקם תהיה הגנה מוחשית של הר! ואז, גם מתקפה סופר דופר עוצמתית תעשה להם פו על האוזן.

אני ממש לא חושב שהכפול 4 זה חלק מהמשחק. אני הייתי מוריד אותו לגמרי. הדברים היחידים שצריכם להיות להם 2 סוגים זה פוקימון שהם מעופפים\צוללים ואז פשוט נותנים להם את זה כיכולת תנועה מיוחדת ולא כסוג נפרד.
בקשר לכמויות, בדקתי. נכנסתי לאש כדי לבדוק. יש פוקימון אחד שהוא אש\סלע, שניים אש\חשכה, שניים אש\אדמה, שניים אש\לחימה. בדיוק מה שאמרתי, לכל סוג כפול כזה יש ממש קצת. בשביל זה להכין חוקים מיוחדים? לא חבל?
הסוג היחיד שיש לו כמות משמעותית של כפולים זה מעופף ואני יכול להבין למה.

מה שאני הייתי עושה: מוריד את מעופף מרשימת הסוגים, כי אין אף פוקימון שהוא רק מעופף, והופך אותו ליכולת מיוחדת. אפשר להוסיף גם נשימה מתחת למים\צלילה כיכולת מיוחדת. זה פותר כמעט את כל הבעיה. פוקימונים שיש להם שני סוגים יקבלו את הסוג הראשי ואפשר לתת להם יכולת מיוחדת או תוסף לתכונה שמתאימים לסוג השני.

צריך להיות דבר כזה:

הגנה:
מוחשית - יש/אין [ליצורים כמו שדים אין]
לא מוחשית - יש/אין [ליצורים כמו בלבזאור אין]

אם יש מוחשית, היא מורכבת מהתכונה "פיזי".
אם יש לא מוחשית, היא מורכבת מהתכונות "נפשי" ו"חברתי".

אדידס אני מבין אותך, אבל אני חושב שאם נעשה את הסוג המשני ממש עם קצת דברים זה לא יהיה מסובך. יתרונות וחסרונות נעשה טבלה כמו באתר הזה, וחוץ מזה יהיה איזה כוח אחד(נגיד סופה למעופף)וזהו. לא מסובך. מה אתה אומר?
אשאר, אני לא ממש מבין את זה. איזה תכונות יש קודם כל?

אם אתה מכניס סוג שני אתה צריך להכניס את החסינות והכפול 4. מה שאני מציע זה תוספת של מתקפה מיוחדת שמתמאימה לסוג השני. בנוסף, לבטל את המעופף שלדעתי ממש לא צריך להיות סוג (כי במילא הוא רק סוג שני).

אוקי, נשים אותו רק סוג שני. אני אבדוק אם יש עוד כאלה. בכל מקרה, זה שיש קצת זה לא אומר כלום, כי אנחנו יכולים גם להמציא פוקמונים.
ואמרתי כבר, הכפול ארבע הפך לכפול שתיים. זה לא שהורדתי אותו, פשוט הכפול שתיים ירד לכפול אחד וחצי, והכפול ארבע ירד לכפול שתיים.
סוג שני משנה רק את הרגישות לנזק, אבל לא משנה את היתרונות שלך על סוגים אחרים. ככה היה בטבלה, בצד של הפוקמונים התוקפים(למעלה)אין סוג שני, וזה עוזר מאוד.
אז זהו, סוג שני יתן רק יכולת אחת וישנה את הרגישות לפי הטבלה.

גארל - אל תרוץ קדימה יותר מדי. קודם כל נסיים את התכונות וההגנות, ואחר כך נרוץ להתקפות.

התכונות שעל פיהן כולם נוהגים הן פיזי, נפשי וחברתי. הגנה מוחשית מורכבת מפיזי בלבד, בעוד שהגנה לא מוחשית מורכבת מנפשי וחברתי ביחד [משתנה בין 30% ו70% לבין 50% ו50%].

איך זה פועל? תלוי באיזה סוג ראשי אתה תלוי ובאיזה סוג משני אתה תלוי, והאם יש לך תכונה מיוחדת.

בנוגע להתקפות - אני מציע שהתקפות יורכבו מ1ק6 + פיזי + יכולות מיוחדות. יכולות מיוחדות יעשו חצי מהמגניבות שבהתקפה. הגנה טובה תהיה, נניח, 15, והיא תהיה של פוקימונים ממש מבוצרים [כמו גולם]. גהאסטלי [הפוקימון השדי ההוא] יתקיף עם פיזי 1 [הכי נמוך] ועם יכולת מיוחדת של פוקימונים לא מוחשיים: הוא מוסיף את החברתי להתקפה, ומתעלם משלוש נקודות הגנה מוחשית של הפוקימון שמולו. והחברתי? יש לו 5 בזה. אז ההתקפה שלו תהיה 1ק6 + 6, מול 15-3. זה יהיה קשה, אבל יש לו סיכוי אפילו מול הפוקימון הסופר חזק הזה.

עזוב אותך מק20. בשביל מה אתה צריך ק20 בדיוק?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה