• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

אבל מישהו כזה הוא טיפש, כי הוא עושה לעצמו 4-5 מינוסים...וכן, דיברתי על ההתמחות בסוגים.
אז ניתן רק את מספר הסוגים כפול 2. הנקודות מענק נראה לי מיותר.
אז סיימנו עם זה סופית?

דף הדמות:
תכונות בסיסיות:
גופני:___
שכלי:___
חברתי:___

יכולות מאמן:
טיפול:___
פיקוד:___
אימון:___

התמחות פוקמונים:
רגיל__ מים__ אש__ עשב__ אדמה__ אבן__ על חושי__ רוח__ אפל__ דרקון__ קרח__ פלדה__ מעופף__ חרק__ לחימה__ רעל__

ציוד:

פוקמונים:
בשימוש:
לא בשימוש:

ייצוג חלקי הדמות:

תכונות בסיסיות - מייצגות את יכולות הדמות הבסיסיות שיש לכל אחד.
גופני - הרמה הגופנית שלך, הכוח, החוסן, הכושר ושאר הדברים שתלויים בגוף.
שכלי - דברים שקשורים בידע ובמחשבה.
חברתי - כוח האישיות שלך, יכולת ההתחברות וההשפעה שלך על אנשים.

יכולות מאמן - מייצגות את רמת הכישרון שלך בתחום אימון הפוקמונים.
טיפול - טיפול בפוקמונים פצועים, הרגעת פוקמונים מבוהלים ודברים דומים.
פיקוד - השליטה שלך בפוקמון, היכולת שלך לשלהב אותו ולהעלות לו את המוראל.
אימון - מראה את מהירות האימון שלך. ככל שהתכונה יותר גבוהה, הפוקמונים ישתפרו יותר מהר.

התמחות פוקמונים - מראה את הידע שלך בכל סוג פוקמון נפרד.

ציוד ופוקמונים הם בעצם הדברים שיש לך. לקביעת הציוד ראה בהמשך.

בניית הדמות:

תכונות בסיסיות ויכולות מאמן:
כדי לקבוע את התכונות והיכולות שלך אתה מתחיל עם 3 נקודות בכל חלק, לחלק לשלושת התכונות/יכולות.
אתה מתחיל עם 0 בכל תכונה, שזה הממוצע. הגבוה ביותר שמותר להגיע בתכונה אחת הוא 5, והנמוך ביותר הוא 5-
אחרי שחילקת את שלושת הנקודות, אתה יכול להוריד נקודות מתכונה/יכולת אחת, ולהעלות באחרות, עד המקסימום והמינימום.

התמחות פוקמונים:
גם כאן מתחילים עם 0 בכל סוג פוקמון, שזה הממוצע.
אבל שלא כמו התכונות והיכולות, כאן אין נקודות לחלק. א
תה מתחיל עם כולם בממוצע, וכדי לעלות באחד אתה צריך להוריד מהשני. המקסימום כאן הוא 3, והמינימום הוא 3-
בהמשך הסבר על ההשפעה של חסרונות ויתרונות בתכונות, יכולות והתמחויות.

ציוד:
הציוד הבסיסי שאתה מתחיל איתו הוא:
10 פוקדורים, בגדים, שק שינה, אוכל ו-300 שקל.
האוכל הוא בסיסי וההנחה היא שלקחת מספיק לכל ההרפתקה.
אין מחירים לחפצים. אם השחקנים מגיעים לעיר ורוצים לקנות משהו מסויים, השה"מ מחליט את המחיר כמו שהוא בערך במציאות.
כסף אפשר להרוויח ממשימות, או השה"מ יכול לתת על ניצחונות בקרבות פוקמונים, במקומות מסויימים.

פוקמונים:
בשימוש: אלה הפוקמונים שאיתך.
לא בשימוש: אלה הם הפוקמונים שאצל הפרופסור ואתה לא משתמש בהם.
כדי להעביר פוקמונים אל הפרופסור ומהפרופסור אפשר ללכת למרפאה, ושם להשתמש במכשירי שיגור.

שימוש בתכונות, יכולות והתמחויות
התכונות והיכולות משמשות לבדיקות של פעולות.
הבדיקות הם גלגול של ק20 והוספה של התכונה/יכולת.
רמת קושי בינונית היא 10(קלה 5 וקשה 15)
התיאור של השימוש בכל תכונה ב'ייצוג חלקי הדמות'.
חוץ מהבדיקות, לחלק מהתכונות והיכולות יש עוד השפעות במשחק:

גופני - היאבקות. בגלל שהשיטה מתמקדת בקרבות פוקמונים, להיאבקות של אנשים והדמויות יש כאן רק חוקים בסיסיים:
נקודות הכרה: נקודות ה'חיים' שלך. כשהם יורדות לאפס, אתה לא יכול להמשיך להילחם, והיריב יכול לעלף אותך. מוות לא אמור לקרות.
חישוב הנקודות הוא ערך התכונה גופני+10.
הקרב הוא בתורות. מי שמכה ראשון עושה את ההתקפה כבדיקת גופני נגד בדיקת גופני שהיא ההגנה של האויב.
אם הוא עבר את הבדיקה של האויב, הוא מוריד לאויב את ההפרש בין הבדיקות.
הקרב נמשך עד שלאחד הצדדים יורדות כל הנקודות.

פיקוד - מוראל. לכל סוג של פוקמון יש רמת מוראל שונה. כל נקודה שמעל או מתחת לממוצע(0)מעלה או מורידה בנקודה את המוראל של כל הפוקמונים שברשותך.
בהסבר על הפוקמונים החוקים המלאים למוראל.

אימון - כדי לעלות דרגות יש נקודות שהפוקמון מקבל אחרי ניצחונות, נק"ן, ואחרי כמות מסויימת הוא עולה דרגה. גם לזה החוקים המלאים בהמשך.
בחלק על הפוקמונים הסבר על הנק"ן. כל פעם כשאתה זוכה בנק"ן תוסיף לו או תוריד ממנו את ערך האימון שלך.

התמחות פוקמונים - התמחות פוקמונים בסוג מסויים מעלה או מורידה את היכולות מאמן שלך לאותו סוג פוקמון.
כל נקודה שההתמחות שלך באותו סוג גדולה מהממוצע, אתה מעלה את כל יכולות המאמן בנקודה כשמדובר באותו סוג, ואותו דבר ההפך.

-------------------
זה טוב ככה? מה אתם אומרים על החוקים של ההיאבקות?

אני חושב שעדיף לפשט.עדיף שהתכונות יתחילו מאפס וינועו בין חמש למינוס חמש ושיהיה אפשר להעביר נקודות.כנ"ל לגבי היכולות.מתחילים אם 3-5 נקודות בכל חלק,ואם אתה רוצה יותר תצטרך לשחק אם זה.בהיתמחויות אל תיתן נקודות,מי שירצה להעלות יצטרך להוריד מימשהוא אחר.

ההטלה תעבוד בפשטות לפי מנגנון של [תוסף מתאים]+ק20,וזה אומר שדרגת הקושי הממוצעת היא 10.זה חוסך כל הרבה מספרים,וזה עובד אותו הדבר.בנוסף,הרבה יותר ברור פה מה מעט ומה הרבה.
את נקודות ההכרה כדי לחשב כדי לחשב כמספר קבוע כלשהוא+התוסף,אני מציע 7 או 10,כדי שהקרב יהיה מהיר.במקום לעבוד בתורות,פשוט עושים ק20+גופני כנגד ק20+גופני,והמוביל מוריד את נקודות ההפרש מההכרה של השני.

אני מציע שהאימון פשוט יתווסף לנקודות הניסיון,כשנקודות הניסיון שוות ל[רמה של האויב-רמת הפוקימון שלך]+15,כך שהאימון הוא לא מאוד יעיל,אבל חביב בהחלט.

בקשר להיתמחויות אני חושב שזה בסדר גמור אם עובדים לפי הואריאנט שלי.

סליחה שכל-כך שיניתי את זה,אבל זה הרבה יותר פשוט ככה,והכל נועד להיות פשוט אצל המאמנים.

אימון: יעיל מדי. זה אומר שאם יש לי 5 אני אצטרך רק 80% וזה הקטנה משמעותית. ההצעה של פלדריק נשמע טוב.
היאבקות: שוב, קצת מסובך. ק20+ גופני כנגד ק20+גופני נשמע לי הרבה יותר טוב.
התמחויות: מסכים עם פלדריק. זה יתן בדיוק אותו אפקט בצורה הרבה יותר פשוטה.
תכונות: פלדריק, מה זאת אומרת להעביר נקודות.? הרעיון עם המינוסים דווקא טוב. זה יפשט את ההטלה. רק צריך לחשוב כמה יכולות לתת לחלק ומאיזו כמות נקודות להתחיל.

אדידס:הרעיון הוא שאתה מתחיל כשכל התכונות ב0,ומקבל כמה נקודות.אם אתה רוצה שיהיו לך יותר נקודות במשהוא,אתה צריך להוריד חלק מהתכונות למינוס ולקחת מהם נקודות[לדוגמא:אם השקעתי את כל התכונות שלי בגופני,נישאר לי אפס בחברתי ואפס בשיכלי.אני רוצה להיות מתוחכם קצת אבל לא איכפת לי להיות קצת מנותק,אז אני מורד את חברתי ל-2 ומעלה את שיכלי ל2]

פלדריק, אני לא רוצה להסתבך עם מינוסים.
אפשר לעשות אותו דבר, רק שמתחילים עם 5 כאילו זה אפס. בלי מינוסים ופלוסים. אני מבין את ההצעה שלך ולמה זה נוח, אבל זה באמת לא יבלבל אף אחד. אפשר גם להתחיל מעשר ואפשר לרדת ל5, ולעלות לחמש עשרה אם זה נראה לך יותר טוב. מינוסים פשוט יבלבל.
השאלה היא אם אתם חושבים שצריך לתת קצת נקודות יותר מממוצע(הכוונה, הם מתחילים בעשר בהכל, והם יכולים להוריד אחד ולהעלות בשני, אבל חוץ מזה יהיה להם 2-3 נקודות להעלות)כמו שפלדריק אמר. אני חושב שצריך את זה. השאלה כמה...נגיד 3?
היאבקות: קיבלתי את השינויים.

אימון: אתה יכול להסביר שוב?

רסטלס, קיבלתי, למרות שזה לא ממש משנה...

אדידס, אפשר להוריד לחמש אחוז אם עשר זה הרבה מידי.

אני חושב שלהוסיף מספרים זה סתם היתעסקות בהרבה משתנים.עדיף מינוס ופלוס,וככה אם אין סיבה מיוחדת לא צריך להוסיף כלום,זה הרבה יותר אינטואטיבי מאשר 'יש לך 5' 'מה זה אומר?' 'ארבע זה הממוצע,אתה טיפה יותר טוב' 'וכמה המקסימום?' '7' 'אז אני...*חישובים מתמטיים* טיפה יותר מהממוצע,ממוצע בלהיות מעל הממוצע'.
וכן,נותנים יותר מהממוצע,הכל מתחיל ב0 ונותנים עוד איזה שלוש נקודות.אם רוצים להעלות יותר,מורידים נקודות מאחת התכונות.
זה אומר שדמות מוצעת היא טיפה יותר טובה בהכל מהאדם הממוצע,כראוי וכיאה לדמות שחקן.
אני עדיין חושב שכשעשר זה הממוצע הכל פשוט יותר פשוט,וזה גם מעלה את אפקט האקראיות.ככה ברגע שמשהוא הוא יותר מעשר הוא מעל הממוצע ומתחת הוא לא,זה הכי אינטואיטיבי שיש.

בקשר לאימון,הרעיון הוא שהניסיון על כל פוקימון הוא 15+[דרגת הפוקימון-דרגת הפוקימון שלך].כך שברוב המיקרים,בקרבות מאוזנים,
אתה תקבל 15.אם הפוקימון שלך חזק מהיריב,ההפרש יחוסר מהנק"ן ואם הוא חלק מימנו ההפרש יתווסף.למספר הזה מוסיפים את האימון[חיובי או שלילי],כך שדמות אם אימון +2 שהפוקימון שלה בדרגה 5 תקבל מפוקימון דרגה 4 16 נק"ן[15-1+2].

אה, מסובך ולא. אני דיברתי בכלל על להוריד את הכמות הכללית שהפוקמון צריך להשיג כדי לעלות דרגה. אם הוא צריך להשיג 200 נק"ן, אז על כל נקודה יורדים לו 10 נקודות(לפי התיקון, אחרי מה שאדידס אמר) ככה שאם יש לך נגיד אימון 5(לפי ההצעה שלך, פלדריק), שזה הכי גבוה שאפשר להגיע, אתה צריך להשיג רק 150 נק"ן. שימו לב שכדי להגיע לחמש באימון אתה מפסיד שתי נקודות מהיכולות האחרות, כששתיהם מתחילות מאפס, ככה שיהיה לך 5, 0, 2-. או אפשרות שניה: 5, 1-, 1-
המצב הזה יהיה די נדיר.

בקשר לתכונות, לא הבנתי. אתה מסכים עם הדרך של ה'עשר זה ממוצע'? כי אם כן, אז הכל בסדר. אם לא, תסביד למה התכוונת. לדעתי סימן של מינוס יבלבל.

אבל למה להוריד את כמות הנק"ן ולהיכנס לחישובי אחוזים כשאפשר פשוט להוסיף טיפה נק"ן לפי יכולת האימון.אתה באמת רוצה להתחיל לחשב אחוזים כל פעם כשאתה יכול פשוט להוסיף מספר חד ספרתי למספר קבוע?

בקשר לתכונות.אני חושב שכל המשתנים צריכים להישאר אם 0 כברירת מחדל,כך שדירוג קושי ממוצע הוא 10,פשוט ונוח,סיכויי הצלחה 50-50

תכונות: מינוסים עלולים מעט לסבך אבל אם זה עושים בלי הכי פשוט יהיה לעשות מתאמים כמו במו"ד (כי אחרת צריך כל הזמן לחשב את הממוצע וזה יכול להיות די מעיק).

אימון: אני מעדיף את השיטה שפלדריק הציע כ היא מפשטת הרבה אב יש בה פגם אחד (שאפשר להגבר עליו בקלות). פלדריק, שים לב שלפי השיטה הזאת הנק"ן שצריך לקבל כדי לעלות רמה צריך להיות קבוע בכל הרמות. כי אם זה מחושב לפי ההפרש בין האויב לך והאויב אמור להיות ברמה דומה לשלך אתה תקבל בכל התקלות אותו מספר נק"ן לא משנה באיזה רמה אתה או היריב. לכן אם כל רמה הנק"ן הדרוש יגדל כל רמה תיקח הרבה יותר התקלויות (מה שבדר"כ לא רצוי. קחו כדוגמא את מו"ד 3.5).

יכול להיות שאני מטומטם, אבל אני לא מבין את השיטה של הנק"ן :P
כמו במו"ד תהיה טבלה של הנק"ן שצריך כדי לעלות דרגה. לא הבנתי בכלל את השיטה שלך.

בקשר לתכונות, אוקי, שכנעתם אותי...נעשה עם אפס ממוצע, ומינוסים ופלוסים.

הרעיון הוא שהנק"ן שאתה מקבל הוא פחות או יותר קבוע.סכום הנק"ן שאתה מקבל מפוקימון שהבסת הוא 15,ולזה מוסיפים את ההפרש בין הדרגה שלך לשל האויב,על מנת לציין ניצחון יוצא דופן.כך שאם אתה בדרגה 4 והאויב בדרגה 2,עושים 2-4 ומקבלים -2,מוסיפים את ה-2 ל15 ומקבלים 13,פחות ממה שצריך,כי זה היה קרב קל.לזה מוסיפים את ערך האימון[בין -5 ל5],כך שמאמן ממוצע[אימון 0] בקרב שווה[דרגה X מול דרגה X] ירוויח 15 נק"ן.

אם רוצים לעלות דרגה כל 10 קרבות,זה אומר שכל דרגה היא 150 נק"ן.אם רוצים שיהיה קשה יותר לעלות דרגות ככל שהדרגה גבוהה יותר פשוט מעלים את סך הנק"ן שצרך ומשאירים את הנק"ן שמקבלים רגיל.

רעיון מגניב! נכניס אותו במקום. אני אודיע כשאני אערוך את ההודעה הראשונה עם שינויים(פשוט כרגע אני במשחק ליטל פייטר שלב סורביבל סוער, והפריזן שלי לא עושה כלום :P )
אוקי, ערכתי את ההודעה הראשונה. רק בדיקה אחרונה ונמשיך. יש שם בעיות או שגמור סופית?
תראו איזה מגניב אני, מחקתי את שתי ההודעות שכתבתי והעתקתי אותם להודעה חדשה :P
אז אני עונה לעצמי שאפשר להמשיך, כי אם לא אנחנו בחיים לא נעבור.
אז מה יהיה הפורמט? אה?
החלק הראשון זה כמובן השם, הסוג והדרגה.
ואחר כך? יתרונות וחסרונות?
אז נלך לפי הטבלה של ת'ור ואייסל(http://www.serebii.net/games/type.shtml)
הבעיה שהם ממש מגזימים שמה בהכפלות שלהם. כפול ארבע נזק?!
נעשה את הכפול שתיים שיהיה כפול אחד וחצי, והכפול ארבע יהיה כפול שתיים.
מה נעשה במינוסים? מצד אחד אני לא רוצה לעשות שאין בכלל נזק, מצד שני...אני לא אתחיל לעשות פה שלישים ודברים כאלה...
יש הצעות? או שאולי זה רק יגדיל את הגלגולי התקפה?

הרבה יותר טוב,רק שתי הערות:
1.חבל לעשות את ההאבקות בתורות,זה יקח יותר מידי זמן.עדיף פשוט להטיל כל פעם ק20+גופני נגד ק20+גופני ולהוריד את ההפרש בין הגבוה לנמוך מהנקודות של המפסיד,זה יקצר את הקרבות בשנימ שליש בערך.
2.בקשר לפיקוד,אני חושב שהוא קצת חלש לעומת האימון.אולי הפיקוד פשוט נותן פלוס לכל פעולה בקרב?זה יחסוך את חוקי המוראל[או לפחות חלק מהם].

בקשר לפוקימונים,אני מסכים שכדי להוריד את זה לפחות מפי 4,הרעיון שלך נישמע לי סבבה.בקשר למכות שעושות פחות נזק,זה יהיה פשוט חצי רבע ואין נזק[=חסינות,למעשה],מה הבעיה בזה?

אני חושב שנתונים של פוקימון צריכים להיות:

שם: סוג: דרגה:

גופני:
כוח:
חוסן:
זריזות:

נפשי:
מוראל:
צייתנות:
רצון:

תכונות מיוחדות:[כולל חולשות]

התקפות מיוחדות:

אולי אפשר להוסיף גם מיומנויות.בכל מיקרה,אני מציע שכאן לא תהיה הגבלה על המקסימום.
השאלה היא האם הנתונים של הפוקימונים הם מוכנים מראש או שיש לשחקן שליטה מסוימת עליהם.אפשרות שחשבתי עליה היאה שכל דדרגה הוא מקבל נקודות לשפר את עצמו בעזרתן,אבל בדגה הראשונה היכולות שלו קבועות.

בנוגע לכפול 4 נזק - זה מאוד הכרחי. ניקח את הדוגמה הראשונה שראיתי משם - מים תוקף פוקמון מעורב של אש ואבן. בגלל שמים סופר אפקטיבי על שניהם, אז הנזק מרובע. להוריד את זה יפגע מאוד ברעיון.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה