• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

בואו נצבע - מלכת הדרקונים ת'יאמט

דוהרים לסיום!!!
המיניאטורה עצמה גמורה כולל הכל.
עכשיו הפוש הוא על הבסיס.20250506_230631.webp
הפלטה יצאה ממש יפה ואחרי שיוף קל הוספתי לה קצת נפח.
20250508_092641.webp
כמובן שזה הודבק. טריק קטן שלמדתי מאחותי האמנית זה לצפות הכל בדבק כדי לאטום שבבים קטנים ונסורת.
20250508_093523.webp
ועכשיו משחת מידול ופרימר כדי שזה יראה יותר כמו גהנום געשי ופחות כמו קוסטר של איקאה.
20250510_144604.webp

מעט צבע כדי לתת קונטרסט יפה למיניאטורה.
20250513_224534.webp

שלב הבא יהיה להחליף את הלאמפ בחורבה עתיקה ולאחר מכן, יציקת "לבה" אפוקסי.

תודה רבה על המחמאות BadBug וThe oldman.
כרגע המצב הוא שהכל גמור.
20250517_230728.webp
20250517_230732.webp20250517_230735.webp

כרגע היא יושבת ומחכה ללבה עצמה
20250517_230956.webp
בנתיים אני בבדיקות. מעולם לא הכנתי לבה באפוקסי ואחד הקשיים הגדולים של אפוקסי זה שיש נסיון אחד ואם לא מצליח מכינים את כל הבסיס מחדש.

אז בנתיים עשיתי ניסוי אחד (צילמתי הכל, מבטיח מדריך כשיהיו תוצאות), עוד 24 שעות נדע מה יצא. ברגע שתהיה יציקה שתראה לי סבירה נעשה את הבסיס עצמו.

בנתיים, מלכת הדרקונים מחכה...

מה העצם השבור שהיא עומדת עליו? זה מייצג את החורבה העתיקה?
זה מקדש מרוסק. המיניאטורה היא לפינאלה של עריצות הדרקונים. בסיום הרע ת'יאמט מזומנת במלוא עוצמתה בבמקדש שבלב באר הדרקונים. הרגשתי שגם עבור פרספקטיבה ותחושת גודל יתאים שהיא תופיע על חורבות המקדש.

אני מבין, כלומר עבור הפרספקטיבה המתאימה תיאמט בעצם הרבה יותר גדולה, מה שנכון, כי אם שומרים על היחס האמיתי, תיאמט הייתה צריכה להיות משהו מפלצתי בגודלו.
מה שמזכיר לי שפעם העלתי לכאן פוסט עם צילום שלה ביחס "הנכון" של בחור שקיבל אותה לקריסמס, מטורף לחלוטין:

אני מבין, כלומר עבור הפרספקטיבה המתאימה תיאמט בעצם הרבה יותר גדולה, מה שנכון, כי אם שומרים על היחס האמיתי, תיאמט הייתה צריכה להיות משהו מפלצתי בגודלו.
מה שמזכיר לי שפעם העלתי לכאן פוסט עם צילום שלה ביחס "הנכון" של בחור שקיבל אותה לקריסמס, מטורף לחלוטין:

הלוואי והיה לי מקום (ותקציב) למודל הגדול.

מזגתי עכשיו את האפוקסי. עכשיו 24 שעות של חרדה לפני שתגיע התוצאה ו24 שעות נוספות עד שאפשר להסיר את השקף ולהבין באמת מה המצב.
48 שעות של חרדה יצאו לדרך... :oops:

הלוואי והיה לי מקום (ותקציב) למודל הגדול.
איתך לגמרי בזה...

מזגתי עכשיו את האפוקסי. עכשיו 24 שעות של חרדה לפני שתגיע התוצאה ו24 שעות נוספות עד שאפשר להסיר את השקף ולהבין באמת מה המצב.
48 שעות של חרדה יצאו לדרך... :oops:
בהצלחה! מחזיק אצבעות!

אז הגיע מאי (וכמעט חלף...) והיא עומדת!
מלכת הדרקונים מוכנה סופית 🥳
20250525_071009.webp20250525_071021.webp20250525_071156.webp
עם קוביה לפרספקטיבה.
20250525_070955.webp
בהודעה הבאה אפרסם הסבר על אפוקסי ואיך משתמשים.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אז מדריך אפוקסי קצר:
פתח דבר - אפוקסי בצורתו הנוזלית הוא סופר רעיל לנשימה ולמגע! סכנת חיים להשתמש בו בלי ציוד מגן מתאים (פילטר נשימה, כפפות) ובמקומות שאינם מאווררים היטב!

אז החומר מגיע בשני בקבוקים יש הוראות איך לערבב. יש אפוקסי ויש מקשיח. פשוט לפי הוראות יצרן לערבב הייטב, אין פה חוכמות.
20250518_220045.webp

לאחר ערבוב יסודי אפשר להוסיף צבע. אפוקסי שנשאר שקוף ובלי צבע יצהיב לאורך זמן.
20250518_220751.webp

עכשיו חשוב להבין שאפוקסי עובד כמו מים, נוזל שנכנס לכל סודק ובורח מכל חריץ. ברגע שהאפוקסי מתקשה אין חזרה ולכן קריטי לעשות טסטים קודם.
20250518_221311.webp
זה טסט ראשון שכשל. אין צבעים ברורים, מוש מוזר של גוונים וצורות. תקלה נוספת היא שיצא מבריק ולבה לא מבריקה.

מפה חקרתי ולמדתי שאפשר להשתמש בצבע אקריליק וזה יתן תוצאה עם גימור מאט.
פה כבר תראו שהצבעים יותר מופרדים
20250520_182543.webp

עריכה אחרונה:
אחרי כל הניסויים הייתי מוכן לסיבוב הסופי.
20250521_212008.webp
הכנתי את הצבעים ואת הבסיס הצבתי בתוך תבנית משקף להכיל את הנוזל (אפוקסי זה כמו מים, זוכרים?).
20250521_212130.webp
עכשיו אדום20250521_212906.webp
קצת צהוב ולבן20250521_213352.webp
ולקינוח שחור
20250521_213923.webp
לא ערבבתי את הצבעים, האפוקסי יערבב את עצמו.

אחרי 48 שעות האפוקסי יבש ויציב20250523_070612.webp
הסרתי את התבנית, קצת תיקונים וצבע פה ושם ונגמר הסיפור
20250523_070957.webp20250525_064020.webp20250525_064011.webp

לגבי בועות. בעומק גדול של אפוקסי יש סיכון לבועות. ביציקות נמוכות כמו זאת אין כזאת בעיה ולכן לא היה פה טיפול מיוחד בנושא. אם נתקלתם בבועות, ברנר הוא חברכם, בהצלחה.

וזהו, מסע שהתחיל בפברואר נגמר.
תודה לכולם על תגובות, תמיכה ומילים טובות.

איזה כיף שהכל מוכן!
אחלה מיניאטורה והיה כיף להצטרף למסע :)
המון תודה על המדריך לעבודה עם האפוקסי!

אני אישית אוהב את הלבה שלי קצת יותר בוהקת וצהובה-כתומה, אבל זה עניין של טעם.
עוד משהו שאפשר ללמוד מהיצירה שלך - האפור של הסלעים נראה שקצת "גלש" אל תוך הלבה, אני מניח שזו עוד התנהגות של האפוקסי?
אם כן אולי ביצירה אחרת אפשר לחשוב על לצפות אותו איכשהו למטה עם איזה סילר (?) או שנניח יכול להיות גם מגניב לצבוע עד גובה קו האפוקסי בצבע שקשור יותר ללבה.

בכל מקרה עבודה טובה! מקווה שהיא תראה שולחן בקרוב ותכין את השחקנים להכין דמויות חדשות :LOL:

כל הכבוד! אחד הפרויקטים הגדולים והמרשימים שראיתי כאן ( BadBug BadBug לא להיעלב).
המדריך אפוקסי הוא נהדר. לא שאני ברמה של להכין דבר כזה, אבל אם אי פעם אנסה, זה יעזור לי ממש, תודה.
תכננת אותה להרפתקה ספיציפית?

כל הכבוד! אחד הפרויקטים הגדולים והמרשימים שראיתי כאן (@
BadBug
BadBug לא להיעלב).
אני לגמרי מסכים ומפרגן, אחלה פרוייקט!

G Gil Carmel יש לי כמה שאלות ברשותך:
1. מהיכן אתה ממליץ לרכוש את האפוקסי?
2. מבחינת אמצעי בטיחות, מסיכת צבע וכפפות לטקס?
3. כפפות עלולות להקרע לפעמים, יש לך מושג מה קורה במקרה כזה?
4. כשסגרת את הבסיס בשקף ודבק נייר, איך לא "ברח" אפוקסי למטה? או שאולי ברח קצת?
5. אם אתה צריך לשייף או לחתוך קצת קצוות של אפוקסי, איך עושים את זה בהנחה שאין לי מכונות ייעודיות לחיתוך ושיוף?

בנושא אפוקסי, דיורמות ומיניאטורות בכללי, אני ממש ממליץ על הערוץ הזה, הוא מדהים ואני צופה בו בקביעות כבר כמה שנים. יש לו טיפים ממש טובים והוא בונה דברים יפים ומגניבים.

פרויקט מדהים!
תודה על השיתוף במסע, למרות שאני בעצמי לא צובע, נהנתי לקרוא ולראות את התמונות ואת התהליך.
זה הזמן להרוג כמה שחקנים 🤪

כל הכבוד! אחד הפרויקטים הגדולים והמרשימים שראיתי כאן ( BadBug BadBug לא להיעלב).
המדריך אפוקסי הוא נהדר. לא שאני ברמה של להכין דבר כזה, אבל אם אי פעם אנסה, זה יעזור לי ממש, תודה.
תכננת אותה להרפתקה ספיציפית?
תודה, זה לא רמה מורכבת להשתמש באפוקסי. היא מיועדת לפינאלה של עריצות הדרקונים.

אני לגמרי מסכים ומפרגן, אחלה פרוייקט!

G Gil Carmel יש לי כמה שאלות ברשותך:
1. מהיכן אתה ממליץ לרכוש את האפוקסי?
2. מבחינת אמצעי בטיחות, מסיכת צבע וכפפות לטקס?
3. כפפות עלולות להקרע לפעמים, יש לך מושג מה קורה במקרה כזה?
4. כשסגרת את הבסיס בשקף ודבק נייר, איך לא "ברח" אפוקסי למטה? או שאולי ברח קצת?
5. אם אתה צריך לשייף או לחתוך קצת קצוות של אפוקסי, איך עושים את זה בהנחה שאין לי מכונות ייעודיות לחיתוך ושיוף?
1. מותר לתת פה קישורים בפורום? לא רוצה לעבור על הכללים בטעות.
2. אני לא זוכר את סוג המסכה המדויק אבל היה רשום בבירור שמתאימה לאפוקסי. כפפות ניטריל, יותר עמידות ובלי אבקה.
3. מייד לשטוף ידיים עם סבון מספר פעמים. אם יש עקצוץ, חוסר תחושה בעצבות, אדמויות וגירוי בעור, עייפות וכאבי ראש כדאי לשקול בית חולים.
4. לשמחתי לא ברח בכלל אבל גם אם בורח קצת זה לא אסון. סיילוטייפ ומעליו מסקנטייפ עובד לי טוב לחיבורים.
5. מסור ונייר זכוכית. אם אחרי זה נהרס המראה המבריק אז אפשר להבריש עם מעט אפוקסי וזה מתקן חזרה לחלק.

עריכה אחרונה:
אם יש אישור אז אני משתמש במוצר הזה. זה אפוקסי כללי ליציקות בעומק יחסית קטן של ס"מ או שניים.
בכללי הם חנות מאוד נחמדה. יש להם מגוון מאוד גדול והם ממש אדיבים ומכווינים כשצריך.
בנוסף יש להם גם אפוקסי UV, אפוקסי שמתייבש במהירות תחת אור אולטרה סגול.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה