• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בואו נצבע - מלכת הדרקונים ת'יאמט

אחרי חודש מורט עצבים מלכת הדרקונים האמיתית (לא המזויפת מהשיר על האש והקרח) הגיעה!

למזלי המשלוח עבר חלק ורק קרן אחת נשברה מהראש השחור והודבקה ממש בקלות.

להלן התוצאה הסופית לאחר פריימר לבן
20250206_061023.webp

מספר בעיות להתמודד איתן, אשמח לשמוע את דעותיכם.

1. חייבת להיות מוכנה עד מאי - יש זמן אבל במאי היא חייבת לעמוד פיקס!
2. הבסיס שלה הוא פח - גוש פלסטיק חסר תועלת. עוד לא יודע איזה בסיס להכין לה אבל רעיונות בכיף כי יש זמן, זה יהיה רק אחרי עיקר הצביעה.
3. היא שוקלת כמעט 750 גרם - עם בסיס והכל היא תגיע לקילו... לכן טרם הדבקתי את הכנפיים בתקווה שזה יקל במעט. אני ממש חושש שבמשקל כזה עייפות שרירים ביד היא רק עניין של זמן...
4. הראשים לא נפרדים ולכן הצביעה שלהם ובניהם היא סיוט פוטנציאלי - רעיונות להתמודדות יתקבלו בברכה.

זהו לבנתיים

1. תנסה לעבוד במקטעים לפי צבעים - כל פעם אתה צובע את כל החלקים שאמורים להיות באותו צבע. אצלי זה חוסך זמן, אבל אני צובע רק מיניאטורות רגילות.
2. אולי חצי מהבסיס הוא צוק עליו היא עומדת, חצי שני תהום בה יש גולגלות של קורבנות עבר?
3. אפשר אולי להשעין את החלקים הלא צבועים על משטח אלכסוני כדי להשאיר את הידיים בחיים.
4. מיסוך עם נייר דבק חלש?

את הכנפיים בהחלט צריך לצבוע בנפרד ולהדביק רק בסוף. בינתיים שהיא תהייה מלכת הלטאים במקום מלכת הדרקונים.

נראה ממש מגניב, אבל באמת תמוה קצת שהראשים לא נפרדים. אני מניח שאתה תמיד יכול לנסר אותם ולהדביק חזרה בשלב מסוים, אבל זה המון עבודה וסכנה.

מספר בעיות להתמודד איתן, אשמח לשמוע את דעותיכם.

1. חייבת להיות מוכנה עד מאי - יש זמן אבל במאי היא חייבת לעמוד פיקס!
2. הבסיס שלה הוא פח - גוש פלסטיק חסר תועלת. עוד לא יודע איזה בסיס להכין לה אבל רעיונות בכיף כי יש זמן, זה יהיה רק אחרי עיקר הצביעה.
3. היא שוקלת כמעט 750 גרם - עם בסיס והכל היא תגיע לקילו... לכן טרם הדבקתי את הכנפיים בתקווה שזה יקל במעט. אני ממש חושש שבמשקל כזה עייפות שרירים ביד היא רק עניין של זמן...
4. הראשים לא נפרדים ולכן הצביעה שלהם ובניהם היא סיוט פוטנציאלי - רעיונות להתמודדות יתקבלו בברכה.
קודם כל נראה מגניב, בהצלחה!

1. קל, כל עוד יש לך מספיק זמן להקדיש (יש פה לדעתי בכיף 20-30 שעות עבודה).
2. אתה יכול להרחיב את הבסיס כמו שעשית עם השעם או עם Modeling Paste, הייתי שוקל אולי אדמת לבה.
3. אני לרוב מעדיף להדביק הכל ואז לצבוע, אבל מבין את השיקול שלך, לדעתי כל אחת מהדרכים תעבוד, כן זה יהיה קצת מורכב...
4. מאסקינג - תנסה לעטוף בכל פעם את הראשים שלא בצביעה כדי שלא יתלכלכו (ניילון או סלוטייפ מהסוג שלא נדבק כמו עיסה למוצר).

דבר ראשון תודה לכולם המשוב - חד משמעית חומר לעבוד איתו.
לאור המשוב שלכם מספר החלטות:
1. אכן הגוף והכנפיים ישארו נפרדים עד שלב מאוחר יותר (כנראה כשיהיו הצללות).
2.המצב עם הראשים לא הולך להשתנות ולצערי אין לי האומץ להוציא מסור או להתחיל להדביק. לכן הפיתרון הוא שקיות ניילון קטנות + גומיה לכל ראש... נקווה שיעבוד.
3. לגבי הבסיס כרגע בכיוון של לבה והריסות מבנה כלשהו. עוד שוקל אפוקסי או תאורה.
4. למטרות הצלת שורש כף היד שלי החלטתי לקנות פוף קטן שעליו היא תנוח בזמן הצביעה. זה אמור להגן על המיניאטורה ולספק בסיס יציב.

בשני אתפנה לקנות צבעים ואז תתחיל המלאכה

טוב מתקדמים
20250210_112836.webp
עמדת עבודה מוכנה.20250210_112848.webp
נראה לי שזה מספיק צבעים לסיפור הזה.
20250210_130750.webp20250210_130745.webp
בנתיים רק בסיס אדום... צעד צעד
זהו לבנתיים. ממש אוהב את הגוון האדום הזה 😍
עדכונים נוספים בהמשך

נראה טוב! מצפים להמשך!
שאלה - הצבעים האקרילים שלך "רגילים" או מיוחדים למיניאטורות?
כשאני אומר מיוחדים למיניאטורות, אני מתכוון לדלילים מעט כדי שלא יתפספסו פרטים עדינים.

הצבעים שאני משתמש בהם די סמיכים. אלו לא צבעים "יעודיים" למיניאטורות. הסיבה מאוד פשוטה. למשנתי, דלילות היא כמו מלח - קל להוסיף אבל ממש קשה להוציא.
אין לי כלום נגד צבעי מיניאטורות יעודיים כמובן, כל אחד והדרך שלו.

מגניב! וסחטיין על ה Wet Palette, אני פעמים רבות מתעצל להשתמש בה.
תודה
חייב פלטה רטובה עם התדירות של העבודה שלי. לצערי אני לא צובע כל יום אלא בדרך כלל כל יומיים, שלושה. אם הגעתי לצבע אז מעדיף לשמור במקום לשחזר כל פעם מחדש.

אני לצערי עוד צובע פחות מזה... פעם הייתה לי עבודה שמאפשרת קצת יותר...
אני פשוט מטפטף מעט צבע בכל פעם, מה גם שהצבעים שלי מתחילים להתיישן, אז פחות קריטי ניצול אופטימלי שלהם.
אבל בגדול, בטח שעדיף עם הפלטה...

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
The warrior SavageRolls The warrior כתב/ה על הפרופיל של SavageRolls.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי??????????????
חזרה