• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

בגרות בספרות

גם אני לא לומד יותר ספרות!
אבל אני קצת מבואס מזה...
מסיבות טכניות לחלוטין, לא התאפשר לי להמשיך את התואר הראשון שלי (שהיה בחלקו בספרות) לתואר שני באותו תחום... :(

לימודי ספרות לא מלמדים כיצד להיות סופר, הם מלמדים כיצד להתייחס לספרים (ויצירות ספרותיות בכלל). בבית הספר מנסים להנחיל לתלמידים את ההבנה הבסיסית שהטקסט הוא הרבה מעבר לפשט שלו, ויש הרבה מה לדרוש בו ולהסיק ממנו מעבר. מי שלמד את בעל זבוב בבית הספר (לא אני, אנחנו למדנו אבא גוריו :? ) וודאי הבין כי מעבר להרפתקאות המצמררות שעוברות על הילדים באי, יש לגולדינג גם מסר חברתי ופילוסופי בתוך היצירה. באותה הזדמנות אפשר אולי לעורר את אהבת הקריאה אצל הנוער.
אני מודע לכך שאצל אחדים הלימודים גוררים בדיוק את התופעה ההפוכה. אני לא יודע אם זו אשמתם או אשמת מערכת החינוך אבל כך או כך זה חבל.

טוב זהו, תם ונשלם עידן.

ד"א ספרות זה מקצוע מפגר כי הוא מלמד אותך לחשוב בדרך אחת ושולל את האחרות. ואם בא לי לומר שב"עוד חוזר הניגון" אז הניגון איננו אמנות או משהו עליון, אלא סתם אהבת הטבע ורצון לצאת, אז מה? אני אגיד לכם מה, מורידים נקודות. ביי ביי מקצוע מיותר ומטופש ושלום לך מערכת של 31 שעות!

doctor wang אמר/ה:
טוב זהו, תם ונשלם עידן.

ד"א ספרות זה מקצוע מפגר כי הוא מלמד אותך לחשוב בדרך אחת ושולל את האחרות. ואם בא לי לומר שב"עוד חוזר הניגון" אז הניגון איננו אמנות או משהו עליון, אלא סתם אהבת הטבע ורצון לצאת, אז מה? אני אגיד לכם מה, מורידים נקודות. ביי ביי מקצוע מיותר ומטופש ושלום לך מערכת של 31 שעות!
האמת - צודק.
אבל אני יכול לנחם אותך בכך שזה רק בבית הספר ככה (כמעט). באונ' אם יש לך מרצה מספיק טוב, ותיתן לו תשובה מספיק טובה - הוא יקבל אותה.

צל-אש אמר/ה:
א. כל מקצוע בביה"ס יעזור לך בהמשך חייך רק אם תבחר במסלול מתאים.
ב. ספרות זה מקצוע מאוד מעניין, ובטח שיותר מעניין משברים אלגבריים עם טרינום...
ג. מצד שני, אני הולך לעשות 5 יח"ל גם במתמטיקה וגם בספרות, אז...
א. כיום, מתמטיקה תעזור לך ברוב המסלולים שתבחר להמשך חייך.
ב. לא יודע מה איתך, אני דווקא אוהב טרינום. ובהחלט שאני מעדיף לעזות מתמטיקה מאשר ספרות.
ג. למה?! למה 5 יח"ל בספרות?!?

Wood-Elf אמר/ה:
צל-אש אמר/ה:
ב. לא יודע מה איתך, אני דווקא אוהב טרינום. ובהחלט שאני מעדיף לעזות מתמטיקה מאשר ספרות.
א. לא נכון. לא יותר מכל מקצוע אחר. החיים לא נגמרים בטכניון (טוב. לא לכולם).
ב. טעם וריח. אין צורך לציין.
ג. כי שם הוא יוכל ללמוד ספרות באמת ולא לקבל באופן עיוור את הפרשנות החד ערכית של המורה.

Atkinson אמר/ה:
Wood-Elf אמר/ה:
צל-אש אמר/ה:
ג. כי שם הוא יוכל ללמוד ספרות באמת ולא לקבל באופן עיוור את הפרשנות החד ערכית של המורה.
א. תלוי לאיזה מקצוע. אני חושב ששנינו מסכימים שיש יותר מקצועות שדורשים מתמטיקה ב5 יח"ל מאשר מקצועות עיוניים (בעיוני אני לא מחישב את המדעים).
כיום בעולם טכנולוגי כמו שלנו, גם מי שלא כל כך עוסק בזה, רצוי שיהיה לו ידע של חמש יח"ל...
זו לפחות דעתי.
ב. מסכים.
ג. מה ההבדל? אותו מורה, זה לא שפתאום הוא יחליט ללמד בשיטה שונה.

Wood-Elf אמר/ה:
Atkinson אמר/ה:
Wood-Elf אמר/ה:
צל-אש אמר/ה:
א. תלוי לאיזה מקצוע. אני חושב ששנינו מסכימים שיש יותר מקצועות שדורשים מתמטיקה ב5 יח"ל מאשר מקצועות עיוניים (בעיוני אני לא מחישב את המדעים).
כיום בעולם טכנולוגי כמו שלנו, גם מי שלא כל כך עוסק בזה, רצוי שיהיה לו ידע של חמש יח"ל...
זו לפחות דעתי.
ב. מסכים.
ג. מה ההבדל? אותו מורה, זה לא שפתאום הוא יחליט ללמד בשיטה שונה.
א. גם בעולם טכנולוגי כמו שלנו יש עדיין המון מקצועות הומניים. כל נושא מדעי החברה, למשל, מתפתח היום לפחות כמו המדעים המדוייקים והטכנולוגיים אם לא יותר. המחקר הכי חשוב בכלכלה למשל בשנים האחרונות היה בכלל בפסיכולוגיה.
ג. אני לא יודע איך זה בבית הספר שלו, אבל אצלנו בנו תוכנית מיוחדת לספרות מורחב (וגם להיסטוריה מורחב) עם מורה אחרת ועבודה מסכמת במקום בגרות. משהו שונה בתכלית מלימודי הספרות הבסיסיים.

טוב, כיוון שאני אפילו לא כיתה י', ואני בטח ובטח לא הולך לקחת מקצוע הומני כלשהו בתור 5 יח"ל/מגמה כאשר אני אהיה בכיתה י', אני לא יכול לדעת כיצד זה עובד.
מה גם שבשיעורי ספרות הרגילים שלנו אני לא כל כך מקשיב, אז אין לי בכלל איך להשוות...=\

אבל עדיין, כל עוד זו לא תוכנית מיוחדת (כמו אצלך), לא נראה שיטרחו ללמד מעבר למינימום.
ככה זה ישראל.

אבל וואנג תחשוב שעכשיו אתה מפסיד שעות שינה בביה"ס. לא חבל?
קיבלתי 95 במבחן בספרות (כמעט הכפלתי את הציון שלי מהמבחן הראשון שהיה 51)
ספרות זה מקצוע שכל מי שיודע לחרבש - כמוני. יכול להוציא ציון טוב במבחן השני :P

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה