• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אתגר קהילתי- 1: מגדל קוסמים

אולי יש שם מכשף עוצמתי נמצא שם
גם אני חשבתי ככה, אבל הרעיון שזה נטוש ושצריך לפתור שם תעלומה מגניב.
אולי הקומה הראשונה תהיה התעלומה, ומשהו קורה בה שמעיר את הבעלים הקודם של המגדל והוא והמשרתים שלו חוזרים? ככה יהיה תירוץ לשים מפלצות בכל מקרה, שלדעתי זה דבר שדי חשוב בהרפתקה של מו"ד 5\4\קופסאות\פפעו"פ.

האמת, כשאני חושב על זה אני מציע רעיון מטורף לגמרי - בואו ניצור את (ספוילרים לשני הצריחים): אורת'נק, הצריח של סארומאן. או יותר מופרע, את ברד-דור, הצריח האפל!
לא מכיר.
אני מבין שאנחנו הולכים על עולם מערכה בסגנון פנטזיה גבוהה?
אני מניח.
לדעתי, כדאי לעשות מגדל עגול ולא נטוש.
חשבתי על קוסם בן אלמוות שעושה שם ניסויים, לא בדווקא מטורף אבל לא מוסרי במיוחד.
חידה או תעלומה יעבוד אם המגדל הוא עולם מערכה / קמפיין בפני עצמו, פחות יעבוד עבור הרפתקה כחלק מקמפיין כי אז צריך לעשות משהו שיהיה מאוד כללי ויתאים לכל מיני קמפיינים.
אולי, אבל מה הבעיה עם משהו כללי? או תעלומה? זה יכול לעבוד.
אני מציע שהמגדל יהיה מ-מ-ש גדול, ולבוס (לא משנה מי הוא) לא תהיה שליטה על כולו כל הזמן. זה יכול להסביר הרבה דברים שיתנגשו.
למה שדברים יתנגשו? אם הוא קוסם, למה שלא פשוט יעשה מה שבא לו בלי לחשוב על "זה הגיוני שיהיו לי גם קובולדים וגם דרקון?"?
חשבתי על קוסם בן אלמוות שעושה שם ניסויים, לא בדווקא מטורף אבל לא מוסרי במיוחד.
מגניב.

ככה יהיה תירוץ לשים מפלצות בכל מקרה, שלדעתי זה דבר שדי חשוב בהרפתקה של מו"ד 5\4\קופסאות\פפעו"פ.
אני מניח שלא הספקת לקרוא את מה שאני כתבתי, אבל עזבו את זה רגע.
ברקס.
זה לא אתגר של ארבעה משתמשים. אנחנו רצים כאילו אדוננו רודפים אחרינו בשוטים (מזהים מאיפה הציטוט?), ולא מחכים לאף אחד אחר. אם רוצים לעשות אתגר לארבעתנו, זה נשמע לי מעולה; אבל זה לא אתגר פורום. אם רוצים אתגר פורום, הוא צריך להיות בקצב של פורום - לפתוח סקר, להציע אפשרויות, לחכות שבוע-שבועיים ולבחור את מה שקיבל הכי הרבה הצבעות. לא לרוץ כמו משוגעים ולהחליט תוך שעה מפתיחת האתגר. זה נחמד מאוד שאנחנו פעילים ומהירים, אבל יש כאן עוד כמה עשרות-מאות אנשים, והם גם חלק מהפורום.

אני מניח שלא הספקת לקרוא את מה שאני כתבתי, אבל עזבו את זה רגע.
כן, פרסמנו באותו הזמן ואז הוספתי לזה.
זה לא אתגר של ארבעה משתמשים. אנחנו רצים כאילו אדוננו רודפים אחרינו בשוטים (מזהים מאיפה הציטוט?),
לא.
ולא מחכים לאף אחד אחר. אם רוצים לעשות אתגר לארבעתנו, זה נשמע לי מעולה; אבל זה לא אתגר פורום. אם רוצים אתגר פורום, הוא צריך להיות בקצב של פורום - לפתוח סקר, להציע אפשרויות, לחכות שבוע-שבועיים ולבחור את מה שקיבל הכי הרבה הצבעות. לא לרוץ כמו משוגעים ולהחליט תוך שעה מפתיחת האתגר. זה נחמד מאוד שאנחנו פעילים ומהירים, אבל יש כאן עוד כמה עשרות-מאות אנשים, והם גם חלק מהפורום.
אוקי, Sparks Sparks , תוכלי להפוך את זה לסקר? האפשרויות בינתיים:
המגדל נעלם לפני שנים רבות ופתאום הופיע שוב. צריך לגלות למה.
במגדל גר קוסם מטורף שעושה שם ניסויים מרושעים עם המשרתים השונים והמגוונים שלו.
במגדל גר קוסם בן אל-מוות. המגדל כל-כך ענק שאין לו שליטה על כולו בבת-אחת, ולכן יש שם המון סוגים שונים של יצורים לא קשורים.

בכל מקרה יכולים להתחיל לשבץ את עצמכם.

לא קראת שר הטבעות?!?!?!
זה הספר הכי בסיסי בפנטזיה מודרנית...
אולי, אבל מה הבעיה עם משהו כללי? או תעלומה? זה יכול לעבוד.
תעלומה צריכה להשתלב בנבלים של הקמפיין, ולהתאים אחורה וקדימה. זה מאוד מסובך עבור מספר רב של קמפיינים שונים, עד כדי שאני חושב שעדיף פשוט לעשות את זה כקמפיין עצמאי ובלתי תלוי, שמתרחש כולו בתוך המגדל.
למה שדברים יתנגשו? אם הוא קוסם, למה שלא פשוט יעשה מה שבא לו בלי לחשוב על "זה הגיוני שיהיו לי גם קובולדים וגם דרקון?"?
בעיה 1: אם הקוסם שלך מספיק חזק כדי לשלוט בדרקון, הוא כנראה עוצמתי מדי לדמויות
בעיה 2: למה שהקוסם יעשה דברים מטורפים?
בסוף, לכל דבר שהקוסם (או מי שלא יהיה השליט שם) עושה צריך להיות סיבה. הוא לא עושה דברים סתם.
ואגב שר הטבעות וכל מיני צריחים, אפשר גם לעשות (ואת זה אני אבין אם לא תכיר) את אנגבנד מהסילמריליון, שזה המבצר של מלקור-מורגות', במשימה של ברן ולות'יין (ופינרוד, ועוד כמה אנשים) להשיג את אחד משלושת הסילמרילים.
שר הטבעות, שני הצריחים, (ספוילר) לגולאס אומר את זה כשהוא מביט מרחוק על האורקים שנושאים את מרי ופיפין.

האפשרויות בינתיים:
המגדל נעלם לפני שנים רבות ופתאום הופיע שוב. צריך לגלות למה.
במגדל גר קוסם מטורף שעושה שם ניסויים מרושעים עם המשרתים השונים והמגוונים שלו.
במגדל גר קוסם בן אל-מוות. המגדל כל-כך ענק שאין לו שליטה על כולו בבת-אחת, ולכן יש שם המון סוגים שונים של יצורים לא קשורים.
אני מציע שנוסיף גם את את האפשרות הבאה:
אחד משני הצריחים (ברד-דור הצריח האפל / אורת'נק צריחו של סארומאן)

זה תלוי לאיזה דרגה זה
אני מניח שאמורים לעלות דרגות תוך כדי...
בכל מקרה, כדאי שזה יהיה לדרגה 1 בתור התחלה, ואחר כך מתקדמים (יש גם הבדלים בהתקדמות בין שיטות שונות, אז זה יכול להוות בעיה; בעיקר מו"ד 4 בעלת 30 הדרגות לעומת מו"ד 5 בעלת 20 הדרגות, ועלמות פראיים שבכלל לא עובדת עם דרגות).

אני חושבת שכדאי שהמציא אלא אם אנחנו עושים לשיטה הטבעת האחת ואז זה סיפור אחר
לא חייבים להשתמש בשיטה "הטבעת האחת" כדי לשחק משחקים בעולם של שר הטבעות. אפשר באותה מידה להשתמש בשיטות אחרות של פנטזיה גבוהה, עם התאמות מסוימות.

לא קראת שר הטבעות?!?!?!
זה הספר הכי בסיסי בפנטזיה מודרנית...
ניסיתי אבל זה ממש מייאש.
תעלומה צריכה להשתלב בנבלים של הקמפיין, ולהתאים אחורה וקדימה. זה מאוד מסובך עבור מספר רב של קמפיינים שונים, עד כדי שאני חושב שעדיף פשוט לעשות את זה כקמפיין עצמאי ובלתי תלוי, שמתרחש כולו בתוך המגדל.
זה יהיה מאוד מאוד ארוך, עדיף שלא.
בעיה 1: אם הקוסם שלך מספיק חזק כדי לשלוט בדרקון, הוא כנראה עוצמתי מדי לדמויות
בעיה 2: למה שהקוסם יעשה דברים מטורפים?
בסוף, לכל דבר שהקוסם (או מי שלא יהיה השליט שם) עושה צריך להיות סיבה. הוא לא עושה דברים סתם.
ואגב שר הטבעות וכל מיני צריחים, אפשר גם לעשות (ואת זה אני אבין אם לא תכיר) את אנגבנד מהסילמריליון, שזה המבצר של מלקור-מורגות', במשימה של ברן ולות'יין (ופינרוד, ועוד כמה אנשים) להשיג את אחד משלושת הסילמרילים.
1. למה? לא הגדרנו דרגות.
2. אם הוא מטורף, הוא יעשה דברים מטורפים.
אני מציע שנוסיף גם את את האפשרות הבאה:
אחד משני הצריחים (ברד-דור הצריח האפל / אורת'נק צריחו של סארומאן)
גם אני.
איזה מפלצות נראה לכם כדי שיהיה
תלוי בחדרים. היוצרים של החדרים יתארו\יבחרו מפלצות, האחראים על נתונים יצרו נתונים.
אז איך עושים סקר? מה לגבי השם ,השיטה?
תערכי את ההודעה הראשית, יש לשונית למעלה להחליף לסקר. עריכה: מסתבר שאין. אני יוצר עץ נפרד.

מה לגבי השם ,השיטה?
השם - אתגר קהילתי 1: מגדל קוסמים.
השיטה? מו"ד 5, מו"ד 4, פפעו"פ, מו"ד קופסאות\OSE. לכל חדר נתונים לכל אחת מהשיטות.

אז איך עושים סקר? מה לגבי השם ,השיטה?
השיטה - אני חושב שנעשה כמה וכמה שיטות.
השם, אני מניח, יהיה תלוי גם בתוכן של המגדל...
ניסיתי אבל זה ממש מייאש.
תנסה לראות את החצי הראשון של הסרט הראשון (שיתקצר לך במהירות את כל החלק המשעמם) ואז תקפוץ ישירות לפרק שנקרא "מועצת אלרונד" שפותח את החצי השני של אחוות הטבעת. משם העניינים מתחילים להתגלגל וזה הרבה יותר מעניין.
זה יהיה מאוד מאוד ארוך, עדיף שלא.
תלוי כמה אתה רוצה כקמפיין...
כמו כן, אתה שוכח את מספר הכותבים.
1. למה? לא הגדרנו דרגות.
אם הם יהיו ממש ממש חזקים, זה יוכל להשתלב בפחות קמפיינים, וחוץ מזה - הם יעשו את כל המגדל בהליכה (ולא כל כך יהיה טעם בקובולדים).
2. אם הוא מטורף, הוא יעשה דברים מטורפים.
קביעה די מטופשת, לדעתי. יש היגיון גם בשיטיון.
חוץ מזה, לא הגדרנו שהוא מטורף.

תנסה לראות את החצי הראשון של הסרט הראשון (שיתקצר לך במהירות את כל החלק המשעמם) ואז תקפוץ ישירות לפרק שנקרא "מועצת אלרונד" שפותח את החצי השני של אחוות הטבעת. משם העניינים מתחילים להתגלגל וזה הרבה יותר מעניין.
את הסרט הראשון ראיתי, ואז החלטתי לנסות את הספרים במקום. אנסה לקפוץ ל"מועצת אלרונד". אם אמצע את זה באנגלית, לך תדע באילו מילים טולקין השתעשע.
תלוי כמה אתה רוצה כקמפיין...
כמו כן, אתה שוכח את מספר הכותבים.
נכון, נכון.
אם הם יהיו ממש ממש חזקים, זה יוכל להשתלב בפחות קמפיינים, וחוץ מזה - הם יעשו את כל המגדל בהליכה (ולא כל כך יהיה טעם בקובולדים).
אז דרקונים חלשים יותר, יצורים אחרים. דרקון היה לדוגמה.
קביעה די מטופשת, לדעתי. יש היגיון גם בשיטיון.
חוץ מזה, לא הגדרנו שהוא מטורף.
נכון, זה היה בהנחה שהוא מטורף. בכל מקרה, אני לא בטוח שחובה שבכל המגדל יהיו אך ורק יצורים מסוג מסוים. הוא קוסם, הוא שולט במגדל, הוא יכול להביא איזה משרת שבא לו.

דרך אגב, מתוך עניין בלבד - איזה תפקיד אתה מתכנן להיות? ואם זה נתונים, לאיזו שיטה?

את הסרט הראשון ראיתי, ואז החלטתי לנסות את הספרים במקום. אנסה לקפוץ ל"מועצת אלרונד". אם אמצע את זה באנגלית, לך תדע באילו מילים טולקין השתעשע.
אם תצליח לקרוא את זה באנגלית, אני משער שתיהנה פי חמישה.
אם אתה קורא בעברית, אני אישית ממליץ על התרגום השני (של לוטם). אל תפתחו ויכוח על זה כאן, כי זה לא יסתיים עד שיבוא יום הדין ומלקור יחזור מהאופל שמחוץ לעולם.
נכון, זה היה בהנחה שהוא מטורף. בכל מקרה, אני לא בטוח שחובה שבכל המגדל יהיו אך ורק יצורים מסוג מסוים. הוא קוסם, הוא שולט במגדל, הוא יכול להביא איזה משרת שבא לו.
בוודאי שלא, אבל אפשר גם לעשות שקבוצות שונות בתוך המגדל יהיו יריבות. בכל מקרה, כל זה תלוי באופי המגדל שטרם הוחלט אז אנחנו סתם מבזבזים זמן.

דרך אגב - על מנת לקבל קרדיט בדף הראשי, יש לשבץ את עצמכם בקובץ. אם לא תשבצו את עצמכם, אשתדל להכניס קרדיט שלכם, אבל יש סיכוי שאשכח.
על מנת לקבל קרדיט ספציפי ליצור\חדר\משהו שלכם, יש לכתוב כיצד תרצו לקבל את הקרדיט עליו כשתשלחו לי אותו.
לדוגמה, אני ארשום את שם המשתמש שלי בפונדק בקרדיטים שלי.

בנוסף, אם תרצו שאוסיף משהו קטן עליכם תחת "על היוצרים" בדף הראשי (שם נמצאת רשימת היוצרים ותפקידיהם בכוח) (לדוגמה: "כותב ...", "משחק ... מזה ... שנים", "חבר פעיל ב...", וכן הלאה), פנו אלי גם לגבי זה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה