• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

אבירי עירשלם - התייעצויות ועדכונים

בשנים האחרונות אני מפתח על אש קטנה עולם מערכה פנטסטית-היסטורי בשם "אבירי עירשלם" על עולם המערכה ניתן לקרוא כאן- אבירי עירשלם, בגדול זה עולם של פנטזיה גבוה, המתרחש בממלכת ירושלים צלבנית שכזו בעולם פוסט אפוקליפטי של אחרי מלחמת יום הדין, גוג ומגוג, ארמגדון מה שתרצו... שדים ואלים עתיקים משוחררים לעולם, מלאכי עליון יוצאים לקרב, הבהמות הלוויתן והזיז משתוללים אבל המאבק לבסוף נגמר בלי הכרעה ועל בני האדם לצאת חזרה לעולם שחרב ולהבין איך ממשיכים.
לאחרונה התחלתי לחשוב על בניית שיטה עבורו, שתהיה מבוססת על גרסא רגרסיבית של מנוע אפוקליפסה (מין צעד קטן חזרה לשיטות המסורתיות המבוססות גילגולי מיומנות ופרשנות של המנחה, אבל תוך שמירה על שלוש רמות הצלחה ולא כשלון/הצלחה בינארים)

עכשיו כבר שנים לא הייתי כאן אבל הפונדק תמיד בליבי, ורציתי להתייעץ לגבי עניין במכאניקה. אני משתעשע בפיתוח שיטת קסם שמנסה לשחק קצת עם הפעלה של השחקן מול ההפעלה של הדמות, בצורה שונה ממה שמקובל. הרעיון הראשוני הוא ששחקנים של דמויות עם כוחות על טבעיים יביאו את הקסם שלהם לא מרשימת מהלכים/לחשים או אפילו תחומי השפעה כללים, אלא בצורה הבאה:

כוהן/נביא - מחפש פסוקים במקרא ומתרגם את המדרש שלהם להשפעה על העולם. הרעיון הוא שבשלב כל שהוא תהיה לו רשימת פסוקים קבועים שיתנו לדמות אופי של עיקרי אמונה ולקסמים שלו פאתוס של ניסים אלוהיים.

אשף/מקובל -מייצר לחשים בגימטריה/מערכת רונות מוסכמת שיבחר עם המנחה ומתרגם את אותיותיהן להשפעה על עולם המשחק. הרעיון לתת לשחקן תחושה של למדנות ושקדנות כאשר הוא מטיל לחש, פיצוח של קוד או פאזל. אולי אכניס פנימה גם אלמנט של אלכימיה.

מכשף/בעל אוב - מקריב אובייקטים משחקיים ומתרגם את משמעותם הסימבולית להשפעה על עולם המשחק (דברים טרוילים להשפעות טריויאליות - הקרבה משמעותית עבור השפעה משמעותית), הרעיון הוא לתת לשחקן תחושה שכאשר הוא משתמש בקסם הוא מקריב משהו, לכל כישוף יד מחיר והוא תמיד צריך להיזהר לא להישאב למחילת הארנב על ידי כוחות אפלים.

מה דעתכם? יש לכם רעיונות מעניינים לגבי איך זה יעבוד? לאן הייתם לוקחים את זה והאם יש לכם עוד רעיונות לאיך לגרום למערכת קסם כזו להמריא ולתת לשחקנים תחושה של יצירת קסם ולא רק ציון שמו או תיאור ההשפעה?

אני אמשיך לעדכן עם רעיונות ופיתוחים, מוזמנים לעקוב, אולי זה עוד יקרום עור וגידים 🤩

עריכה אחרונה:
נקודת התורפה המרכזית של המערכת הזו היא שהיא נותנת לשחקנים שיש להם רקע בנושא (לי במקרה יש רקע גם במקרא וגם בגימטריה) יתרון עצום מכנית. אני באופן אישי יכול כנראה למצוא לך פסוק שאפשר לפרש בתור כל דבר, כך שהכוחות שלי הם די ליטרלי בלתי מוגבלים אם אני משחק כהן.

אני לא יודע לגבי הצד המטא של מערכת הקסם הזו, אני לא מכיר כל כך שיטות מקבילות. כן קראתי לאחרונה עבור משחק קטעים מספר הקבלה "ספר המלאך רזיאל" והוא ממש נראה כמו ספר לחשים לכל דבר ועניין. אני פחות מתמצא בספרי קבלה אחרים, אבל לדעתי אפשר למצוא גם בהם אפקטים שירגישו במקום במשחק תפקידים.

במעורפל אני חושב שיש גם מקורות נוצרים דומים, אחד הספרים של ארס מג'יקה מרפרר לThe Notory Art של אפולוניוס, לא קראתי אותו אבל גם כאן זה ספר כישוף "אמיתי" שמכשפים לאורך הדורות השתמשו בו.

במשחק אחר לקחתי קטעים משאמס א מעריף, ספר מיסטיקה מוסלמי שגם נראה דומה מאוד לספר לחשים.

יכול להיות שאתה מעדיף ספציפית את המקרא על פני אלו ואז זה לא רלוונטי, אבל אני חושב שאלו מקורות שיכולים לשמר את התחושה הרצויה של לדפדף בספרי דת, רק שבספרים האלו אני חושב שיהיה הרבה יותר קל למצוא השפעות רלוונטיות למשחק.

באופן כללי, למרות שמערכת הקסם העיקרית של ארס מג'יקה שונה מאוד ממה שאתה מתאר, יש כל מיני מקבילות שיכולות לכל הפחות לתת השראה, החל מגימטריה או סימבוליקה ועד מכאניקה של להתפלל לאחד הקדושים הנוצרים שיבקש מאלוהים נס.

בכל מקרה אני חושב שבכל השיטות האלו יש חסרון מרכזי שזה לוקח הרבה זמן במהלך המשחק - שחקן של כוהן שרוצה לרפא מצורע יודע שיש קטעים רלוונטיים איפשהו במקרא, אבל הוא צריך עכשיו לדפדף ולחפש (וכנראה להשתמש במנועי חיפוש כאלו ואחרים, שלא בדיוק עוזרים לאימרסיה) את הקטע הרלוונטי. זה יכול להיות נחמד לטקסים גדולים ונדירים שמתכוננים אליהם מראש, אבל עשוי להיות מעיק בשלב מסוים.

פנטסיה יהודית נשמע תמיד טוב למרות שהמשמעות הרחבה יותר של הקרבת הקורבנות נשמעת כמו משהו שלקוח ממורשת פגנית יותר.

האם הכוהנים הללו הם יורשיהם של הרבנים של ימינו שאמורים לשנן את הפסוקים בתורה ואז להתווכח על משמעותם? אם הכהן לא יכול לקבוע את המשמעות של הפסוק, המנחה יכול להכין רשימה נבחרת של פסוקים ולצדם המשמעות שלהם. השחקן פשוט יבחר את אלו שהדמות שלו זוכרת מתוך הספר.

נראה לי שמה שמתאים מאד למערכה כזו הוא ספר קונקורדנציה (וגם למנחה.)
.

נקודת התורפה המרכזית של המערכת הזו היא שהיא נותנת לשחקנים שיש להם רקע בנושא (לי במקרה יש רקע גם במקרא וגם בגימטריה) יתרון עצום מכנית. אני באופן אישי יכול כנראה למצוא לך פסוק שאפשר לפרש בתור כל דבר, כך שהכוחות שלי הם די ליטרלי בלתי מוגבלים אם אני משחק כהן.
זה כל הרעיון, המטרה שזה יהיה כמה שיותר אינטואיטיבי וזרם, זה אמור לייצר תחושה סביב השולחן ולעורר acting של השימוש ביכולת, מבלי לעקב את הזרימה או לאתגר את השחקן, מבחינתי אני דואג דווקא ממי שזה יהיה לו קשה מדי (אבל גם הם תמיד יכולים פשוט לרשום בצד ציטוטים נבחרים).
מה גם שמבחינה טכנית זה בסופו של דבר זה מתאזן עם מכניקת ההצלחות החלקיות של שיטות מנוע אפוקליפסה.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אני לא יודע לגבי הצד המטא של מערכת הקסם הזו, אני לא מכיר כל כך שיטות מקבילות. כן קראתי לאחרונה עבור משחק קטעים מספר הקבלה "ספר המלאך רזיאל" והוא ממש נראה כמו ספר לחשים לכל דבר ועניין. אני פחות מתמצא בספרי קבלה אחרים, אבל לדעתי אפשר למצוא גם בהם אפקטים שירגישו במקום במשחק תפקידים.

במעורפל אני חושב שיש גם מקורות נוצרים דומים, אחד הספרים של ארס מג'יקה מרפרר לThe Notory Art של אפולוניוס, לא קראתי אותו אבל גם כאן זה ספר כישוף "אמיתי" שמכשפים לאורך הדורות השתמשו בו.

במשחק אחר לקחתי קטעים משאמס א מעריף, ספר מיסטיקה מוסלמי שגם נראה דומה מאוד לספר לחשים.

יכול להיות שאתה מעדיף ספציפית את המקרא על פני אלו ואז זה לא רלוונטי, אבל אני חושב שאלו מקורות שיכולים לשמר את התחושה הרצויה של לדפדף בספרי דת, רק שבספרים האלו אני חושב שיהיה הרבה יותר קל למצוא השפעות רלוונטיות למשחק.

באופן כללי, למרות שמערכת הקסם העיקרית של ארס מג'יקה שונה מאוד ממה שאתה מתאר, יש כל מיני מקבילות שיכולות לכל הפחות לתת השראה, החל מגימטריה או סימבוליקה ועד מכאניקה של להתפלל לאחד הקדושים הנוצרים שיבקש מאלוהים נס.

בכל מקרה אני חושב שבכל השיטות האלו יש חסרון מרכזי שזה לוקח הרבה זמן במהלך המשחק - שחקן של כוהן שרוצה לרפא מצורע יודע שיש קטעים רלוונטיים איפשהו במקרא, אבל הוא צריך עכשיו לדפדף ולחפש (וכנראה להשתמש במנועי חיפוש כאלו ואחרים, שלא בדיוק עוזרים לאימרסיה) את הקטע הרלוונטי. זה יכול להיות נחמד לטקסים גדולים ונדירים שמתכוננים אליהם מראש, אבל עשוי להיות מעיק בשלב מסוים.
אין כזה דבר, או לפחות לא נתקלתי, זה חלק מקורי שלי שאני מקווה שיתן לשיטה תחושה מאוד יחודי.
בנוגע לזהות הספר אני בכוונה לא אחביר אחד ספציפי. קוראן, ברית חדשה או ישנה... מן הסתם לפי הדת של הדמות כך שיש הזדמנות לשחקנים גם להכיר כך ציטוטים מדתות של אחרים 😊(הדתות שלנו קיימות במשחק, בנוסף לדת נוספת שרואה בהן גרסאות פרימיטיביות גם אם לא כופרות בדת האמת)
לגבי ההכבדה על המשחק, ראה תגובתי הקודמת. היופי הוא שברגע שמצאת אחד אתה תמיד יכול לרשום אותו וכך הדמות צוברת יכולות בצורה אלגנטית.

או שאולי היא תצטרך לעשות זאת מראש ואלו ישמשו עבורה לחשים והכמות תהיה מוגבלת? מעניין.

פנטסיה יהודית נשמע תמיד טוב למרות שהמשמעות הרחבה יותר של הקרבת הקורבנות נשמעת כמו משהו שלקוח ממורשת פגנית יותר.

האם הכוהנים הללו הם יורשיהם של הרבנים של ימינו שאמורים לשנן את הפסוקים בתורה ואז להתווכח על משמעותם? אם הכהן לא יכול לקבוע את המשמעות של הפסוק, המנחה יכול להכין רשימה נבחרת של פסוקים ולצדם המשמעות שלהם. השחקן פשוט יבחר את אלו שהדמות שלו זוכרת מתוך הספר.

נראה לי שמה שמתאים מאד למערכה כזו הוא ספר קונקורדנציה (וגם למנחה.)
.
השמות מקבילים למוד לצורך נוחות והבנה. לא יודע איך אקרא להם בסוף, נוטה ל-
נביאים
מקובלים
בעלי אוב
אבל אלו שמות זמניים.

עריכה אחרונה:
נביאים
מקובלים
בעלי אוב
אני חושב ששלושת המקצועות הללו הם שלוש ענפים של אותו עץ - שלושתם מסתכלים מעבר לעולם החומרי כדי להשיג את מה שהם רוצים להשיג.

מעניין. למכשפים במו"ד יש בדרך כלל פטרון שממנו הם מקבלים את הלחשים שלהם. מי בדיוק הפטרון שלהם? מלאכי חבלה (אני מושפע פה מ-"שדים ברחוב אגריפא" שדי מוכר את הרעיון)?

עריכה אחרונה:
אני חושב ששלושת המקצועות הללו הם שלוש ענפים של אותו עץ - שלושתם מסתכלים מעבר לעולם החומרי כדי להשיג את מה שהם רוצים להשיג.

מעניין. למכשפים במו"ד יש בדרך כלל פטרון שממנו הם מקבלים את הלחשים שלהם. מי בדיוק הפטרון שלהם? מלאכי חבלה (אני מושפע פה מ-"שדים ברחוב אגריפא" שדי מוכר את הרעיון)?
אם תקרא בחוברת תראה שהעולם מלא מלאכים שנפלו או בחרו להישאר, שדים זוטרים שעוד מסוגלים לחדור לעולמנו דרך חרכים ופתחים שנפערו באדמה, או שעשו עסקאות וזכו לחופש פעולה בעולם (נניח לילית), אלים עתיקים שהשתחררו וחזרו להיות הד חיוור של עצמם בהעדר פולחן... לא חסרים פטרונים, למעשה חלק מבני האדם שרדו את האפוקליפסה (מחוץ לעירשלם) דווקא כי מצאו פטרון מקומי שהגן עליהם. בעולם הזה לקרוא לישות מסויימת מלאך, שד או אליל זו בעיקרון שאלה של שייכות פוליטית. מעבר לזה זה מעורפל בכוונה כדי לתת למנחה ולשחקנים מקום לברוא את העולם, בסופו של דבר זה משחק על מסעות וגילויים בעולם שנחרב.

בעניין הקסם הרעיון הגרעיני מאוד דומה למבוכים ודרקונים-
כוח אחד נובע מפטרון מקומי
כוח אחד מלמידה של חוקי היקום
וכוח אחד נובע מאמונה באל

העניין הוא שאני רוצה שהביטוי סביב השולחן של פעולת הכישוף יהיה מעניין יותר מציון שם הלחש או תיאור של השפעה ואז גילגולי.

בעקרון, ניתן ללכת על שתי דרכים: טקס קטן - אולי קורבן ואולי גרסה מעודנת יותר כמו להעלות תמצית ריחנית (כמו שהכנסייה הנוצרית בחרה לעשות.) שהדמויות מבצעות לפני הטלת לחש שלא דורש יותר מדי מזמנם או ללכת אל עידן המידע ולהשתמש השבעה שהיא המקבילה המאגית של תקדים (אם הולכים קצת הצדה אל המצרים.) שבו מטיל הלחש מזכיר למה הלחש שלו צריך לעבוד ואם מדובר במטיל לחש עם פטרון, אז למה הפטרון שלו צריך לגרום להצלחת הלחש.
נ.ב.
אפשרויות נוספות שעלו בדעתי היא להוסיף אביזר להטלת לחשים שהדמויות צריכות להרכיב ולהשתמש בו בעת הטלת הלחש או מחוות גוף שמבטאות את הטלת הלחש שהשחקנים עושים בעת הטלת הלחש במשחק (או לשמור אותן לתיאור הדמויות. אם זה לא מתאים לשחקנים.)

עריכה אחרונה:
בעקרון, ניתן ללכת על שתי דרכים: טקס קטן - אולי קורבן ואולי גרסה מעודנת יותר כמו להעלות תמצית ריחנית (כמו שהכנסייה הנוצרית בחרה לעשות.) שהדמויות מבצעות לפני הטלת לחש שלא דורש יותר מדי מזמנם או ללכת אל עידן המידע ולהשתמש השבעה שהיא המקבילה המאגית של תקדים (אם הולכים קצת הצדה אל המצרים.) שבו מטיל הלחש מזכיר למה הלחש שלו צריך לעבוד ואם מדובר במטיל לחש עם פטרון, אז למה הפטרון שלו צריך לגרום להצלחת הלחש.
נ.ב.
אפשרויות נוספות שעלו בדעתי היא להוסיף אביזר להטלת לחשים שהדמויות צריכות להרכיב ולהשתמש בו בעת הטלת הלחש או מחוות גוף שמבטאות את הטלת הלחש שהשחקנים עושים בעת הטלת הלחש במשחק (או לשמור אותן לתיאור הדמויות. אם זה לא מתאים לשחקנים.)
אביזר זה חביב אבל עשוי לאתגר או לצאת מגוחך (בניגוד לכתבי הקודש שתמיד מכניסים דווקא פאתוס) אבל אחשוב על זה, רעיון יפה.

החלק הראשון עדיין במסגרת מה הדמויות עושות ולא מה השחקנים עושים.

ערב טוב,
בנוגע לקסם - חשבתי שהבנתי למה התכוונת, קראתי את ההמשך והלכתי שוב לאיבוד.
אולי תתן דוגמה בבקשה שתסביר למה הכוונה?

ושאלה נוספת - כשאתה אומר שאתה יוצר שיטה הכוונה היא שאתה מתכוון להריץ את המשחק לקבוצת הבית שלך או לפרסם כשיטה לכולי עלמא?

עריכה -
אני אבהיר את השאלה שלי: כשהכוהן, למשל, מטיל לחש, מה קורה בפועל במציאות שלנו - השחקן אומר מה הלחש ואז מחפש פסוק תואם שמתאר את ההשפעה? זו הכוונה?
ואם כן - האם הלחשים שלו מוגבלים מבחינת מספרם, עוצמתם וכד׳? או שהכל פלואידי והוא עושה מה שבראש שלו?

עריכה אחרונה:
ערב טוב,
בנוגע לקסם - חשבתי שהבנתי למה התכוונת, קראתי את ההמשך והלכתי שוב לאיבוד.
אולי תתן דוגמה בבקשה שתסביר למה הכוונה?

ושאלה נוספת - כשאתה אומר שאתה יוצר שיטה הכוונה היא שאתה מתכוון להריץ את המשחק לקבוצת הבית שלך או לפרסם כשיטה לכולי עלמא?

עריכה -
אני אבהיר את השאלה שלי: כשהכוהן, למשל, מטיל לחש, מה קורה בפועל במציאות שלנו - השחקן אומר מה הלחש ואז מחפש פסוק תואם שמתאר את ההשפעה? זו הכוונה?
ואם כן - האם הלחשים שלו מוגבלים מבחינת מספרם, עוצמתם וכד׳? או שהכל פלואידי והוא עושה מה שבראש שלו?
א. הבנת לא רע אלא שהכיוון הפוך. השחקן יחשוב על השפעה שהוא רוצה על עולם המשחק (כנראה עם איזו מגבלה רכה שתנבע מהאמונה שלו או הנסיון שלו) יחפש פסוק שמתאים כדי לתאר אותה, יקריא את הפסוק שרשם ומה דמותו מנסה לעשות, יגלגל ואז המנחה יתאר מה קרה, אידאלית מה שיקרה עם הזמן זה שתהיה לו רשימת פסוקים ספציפית שתרגיש כמו עיקרי האמונה שלו.
רוב הדילמה אגב היא לגבי האחרים אגב שמרגישים לי פחות מהודקים. הרעיון הוא ליצור-
  1. אשף/מקובל שהשחקן יקבל מהמשחק איתו תחושה של למדנות ושקדנות ופחות אמונה והכרזות מלאות פאתוס​
  2. מכשף/בעל אוב שהשחקן יקבל מהמשחק איתו תחושה של משא ומתן, שלכל קסם יש מחיר ושהוא כל הזמן צריך ללכת סביב מחילת הארנב מבלי ליפול לתוכה.​

ב. הרעיון הוא לבנות עולם עם שיטה גולמית - לגייס שחקנים לקבוצה - להוציא גרסא לאחרים (תיקונים).

ג. תודה לך, השאלות שלך גרמו לי לחדד את ההבדל בחוויה של השחקן מול כל מקצוע. עדכנתי בהתאם לכך את את ההודעה הראשית!

עריכה אחרונה:
לגבי משחקים שגורמים לקסם להרגיש משהו יותר מדבר בדמיון המשותף אני יכול לחשוב על שני כיוונים שאני מכיר.

יש את הכיוון של thieves of the Tome
בו משתמשים בספרים מהיום יום כדי ליצור לחשים. באופן יחסית דומה אם כי פחות דתי מהרעיון שלך לכהן.

כיוון שמתמקד בתחושה של השחקן כקוסם, אמנם לא שיחקתי או קראתי באופן ישיר, אבל שמעתי דברים טובים על "שבועה משובעת תפקידים" (7 part pact)

תודה על התשובה, קצת יותר ברור עכשיו.
יש לי כמה דברים שאולי ייתנו לך השראה מסוימת -

1) הייתה תקופה בה שעשענו את עצמנו בלפתוח תנ״ך בעמוד אקראי, לקרוא סתם פסוק ולנסות להתאים אותו למה שמתרחש עכשיו, כמעין נבואה שהייתה כתובה שם מראש…
עם הזמן הייתה לנו אפיזודה הומוריסטית עם שיטת קסם כזו, שישבה בול על שחקנית מאוד מסוימת שמעולה באילתור (ולכן שאלתי למי מיועדת השיטה כי זה לא מתאים לכל אחד).

הפרשנות של זה שאני יכול להציע לך היא כזו:
כל כהן יקבל מראש כמה וכמה פסוקים ידועים מראש (אולי הוא יבחר אותם? תלוי בו ובמנחה). זו לא שיטה בה פותחים תנך באמצע ההטלה, אבל עדיין יש טוויסט מסוים - כל משפט מקראי כזה יכול להתפרש לכמה כיוונים ועל כן יכול להיות מוטל בכמה צורות, ובכל הטלה ייתכן שיתאים יותר או פחות לסיטואציה ויגרור כך התאמות בהתאם למנחה. על השחקן מוטל הנטל לשכנע את המנחה שהלחש תואם לפרשיות שהוא מציע כעת.
למשל: הפסוק ״הקם להרגך השכם להורגו״ יכול להתפרש כקסם של מהירות או האצה, אבל יכול להתפרש גם מילולית כקסם שגורם לבן ברית לא להתעייף ולישון כלל (ואולי למשל להינות מהשפעת מנוחה ארוכה כמו במו״ד 5 רק מבלי לנוח אותה בפועל?) והוא אף יכול להתפרש כלחש מרפא או סוג של revivify לבן ברית שנפגע ונפל. אגב, אלו סתם פרשנויות ששלפתי ברגע זה ממש..

2) רעיון אחר שהיה לי פעם ולא יצא לי לפתח עד הסוף יכול לעבוד אצלך בוריאציה מסוימת - אני חשבתי פעם על סוג של קסם תוהו בו הקוסם בונה לחש מיסודות קסם שזמינים עבורו באותו רגע ממש. הקסם היה מורכב ממעין יסודות שונים שמחולקים לקטגוריות (שאיתן אפשר לשחק ולשנות) כמו למשל קטגוריית השפעה: הזזה, שליטה, יצירה, שינוי, התקפה, הגנה, העצמה וכד׳, וקטגוריית אפקט: אש, מים, חשמל, רוח, חיים, דומם וכד׳.
קסם נוצר ע״י שילוב של השניים: למשל יצירת אש, התקפת חשמל, שליטה במים וכד׳. שהשחקן יחליט מה זה אומר בדיוק באותו רגע.
במחשבה המקורית שלי היה משהו מאוד מורכב אבל אפשר לפשט אותו: קוסם היה מתמחה בכמה השפעות וכמה אפקטים ברמות שונות ובכל הטלה היה מגלגל את כל מה שהיה מתמחה בו ובוחר את אלו בהן קיבל את התוצאות הגבוהות ביותר.
זה נתן תחושה של קסם פראי יותר שלפעמים פשוט יוצר משהו אחר לגמרי ממה שחשבת. הבעייתיות היא כמובן איטיות זמן המשחק.

3) רעיון אחר לגמדי שהיה לי פעם דומה למשחק דמיון שהיה לי עם הבן שלי - הוא מאוד ״מטא״, ולא מתאים לכולם, אבל אולי ייתן רעיונות: הרעיון הוא קסם עצמות של מעין מכשפה שבוחרת כל פעם 5 עצמות מתוך מגוון עצמות (אצלנו זה היה דוקים.. חלקם עקומים ושבורים), מערבבת וזורקת - אז היא מעצבת אותם לכדי תמונה ומה שהיא מתארת זה הקסם. לבן שלי היה דמיון פורה ״זה ציפור!״ (דומה יותר לתפוח אדמה) או ״זה ענן!״ (אוקי.. אם עננים מרובעים כמו במיינקראפט). אבל בקלות אפשר ליצור אש, ברק ודברים דומים, בוודאי עם צורות מורכבות יותר כמו חצי עיגול וכד׳. בקיצור - אולי ייתן רעיונות.

לגבי הפסוקים הקבועים או המשתנים זו בדיוק הדילמה, אולי אלו פשוט יהיו שתי יכולות נפרדות, לחשים קטנים מתוך פסוקים קבועים והשפעות משמעותיות יותר ידרשו חיפוש וחקר.

בעיקר כרגע אני תקוע עם האשף/מקובל שאמור לקבל תחושה של פאזל משהו קצת מץמטי לכן בהתחלה חשבתי על גימטריה, אבל יש לי הרגשה שזה יהי מייגע. פתוח להצעות.

תשומת לבך גם לזמן המשחק שדברים כאלו יכולים לגזול - אנחנו סובלים מספיק ממטילי לחשים שפותחים ספרים באמצע לאתר את הלחש המתאים ולהתחיל לקרוא שוב ושוב בדיוק בקטע הכי מותח של הקרב. אז לפתוח תנ״ך באמצע ולהתחיל לחפש פסוקים… וואלה, יכול להעיק.
אישית אני מאוד חובב שיטות קלילות בהיבט הזה.

בעיקר כרגע אני תקוע עם האשף/מקובל שאמור לקבל תחושה של פאזל משהו קצת מץמטי לכן בהתחלה חשבתי על גימטריה, אבל יש לי הרגשה שזה יהי מייגע. פתוח להצעות.
אולי ליצור כל מיני סמלים שכל אחד מהם מסמל משהו אחר ואז צריך לצייר שילובים שלהם

אולי ליצור כל מיני סמלים שכל אחד מהם מסמל משהו אחר ואז צריך לצייר שילובים שלהם
זה לא כלכך פשוט ליצירה 😂
רבים וטובים ניסו וכשלו, טרם נתקלתי בשיטה שעושה את זה אלגנטי. אפילו במשחקי מחשב שמחשבים הכל בשבילך אני מכיר רק אחד שהצליח להפוך את הקונספט לזורם ולא מעיק.

עדכון נוסף! (יש דרך לגרום להודעת עדכון לבלוט בשרשור?)

מנוע בסיס למכאניקה

ארבע תכונות:
גוף (כל מה שפיזי בדמות)
נפש (עולמה החושי והרגשי של הדמות)
שכל (האינטלקט של הדמות)
רוח (כוח רצונה ונשמתה של הדמות)

התכונות מבטאות לא רק את כוחותיה של הדמות אלא גם את מצבה ואת הפוטנציאל שלה. כל תכונה משפיעה על מספר מיומנויות ומגבילה אותה. ערך מיומנות לא יכול לעבור את ערך התכונה.

מיומנויות:
גוף - לחימה, אתלטיקה, נוכחות, מלאכה
נפש - ערנות, התגנבות, שיכנוע, אומנות
שכל - מלחמה, שדאות, נימוסין, מחקר
רוח - נחישות, רפואה, מנהיגות, מיסטיקה

נראה לי די ברור מה כל אחת עושה וחדי העיר ישימו לב שלכל תכונה יש מיומנות לקונפליקטים, מיומנות לתקשורת, מיומנות הישרדותית ומיומנות יוצרת, זה מכוון. הרעיון הוא לא ליצור נישות בהן כל דמות מככבת אלא סיטואציות אליהן כל דמות תגיב בצורה שונה.

המנוע המשחקי הבסיסי הוא שמטילים 2ק6, מוסיפים תוסף שנובע מהמיומנות 10+ זו הצלחה, 6ומטה זה כשלון ואילו 7-9 זו הצלחה חלקית, כשלון מרוכך או הצלחה עם אפקט נלווה ובלתי צפוי (כראות עיני המנחה שיכולה גם לתת לשחקן להציע את את התוצאה). 1-1 ו6-6 הם הצלחה וכשלון אוטומטים.
זה מין מנוע האפוקליפסה אבל צעד חזרה לשיטות הרפתקנות מסורתיות יותר.

מיומנויות יצירה (מלאכה, מחקר, אומנות ומיסטיקה) שונות במקצת מהאחרות. על כל נק' בהן מקבלים תחום בו לדמות יש התמחות רלוונטית. למשל מי שיש לו דרגות במלאכה צריך לבחור מלאכות בהן הוא מיומן כמי נגרות, נפחות, צורפות וכיוצא באלו, מי שיש לו דרגות באומנות יכול לבחור תחומים כמו שירה, נגינה, ציור, פיסול או ריקוד. במחקר בוחרים תחומים בהם יש לדמות ידע מקיף כמו היסטוריה, דת או מדע למשל ומיסטיקה מאפשרת לתקשר ולהתמודד עם כוחות על טבעיים, דמוניים, שמיימיים או אנושיים, כוחות שקשורים לאלים עתיקים או לסדר העולם כמו אלכימיה או אסטרולוגיה.
כמות הכוחות שדמויות מטילות קסם מתחילות איתם גם היא נקבעת לפי דרגת מיומנות המיסטיקה שלהם. נניח הכהן יבחר פסוק אחד עבור כל נק' עליהם יבסס את המיסים שלו.

עריכה אחרונה:
זה לא כלכך פשוט ליצירה 😂
רבים וטובים ניסו וכשלו, טרם נתקלתי בשיטה שעושה את זה אלגנטי. אפילו במשחקי מחשב שמחשבים הכל בשבילך אני מכיר רק אחד שהצליח להפוך את הקונספט לזורם ולא מעיק.
Black & White? Arx Fatalis? שניהם משחקי מחשב שבהם אתה מטיל לחשים באמצעות התוויית צורות עם העכבר.

לגבי מכשפים - תלוי איך אתה רוצה שהקסם "ירגיש". אם אתה רוצה קסם מורכב אפשר לערוך משא ומתן עם ג'ין\שד (או אולי משחק קלפים קצר נגדו שמושפע ממיומנות המיסטיקה של המכשף?) כדי שיפעל באופן מאגי בשם הקוסם, למשל; או פשוט לפשט את זה לגלגול מיומנות.

אם תר
עדכון נוסף! (יש דרך לגרום להודעת עדכון לבלוט בשרשור?)

מנוע בסיס למכאניקה

ארבע תכונות:
גוף (כל מה שפיזי בדמות)
נפש (עולמה החושי והרגשי של הדמות)
שכל (האינטלקט של הדמות)
רוח (כוח רצונה ונשמתה של הדמות)

התכונות מבטאות לא רק את כוחותיה של הדמות אלא גם את מצבה ואת הפוטנציאל שלה. כל תכונה משפיעה על מספר מיומנויות ומגבילה אותה. ערך מיומנות לא יכול לעבור את ערך התכונה.

מיומנויות:
גוף - לחימה, אתלטיקה, נוכחות, מלאכה
נפש - ערנות, התגנבות, שיכנוע, אומנות
שכל - מלחמה, שדאות, נימוסין, מחקר
רוח - נחישות, רפואה, מנהיגות, מיסטיקה

נראה לי די ברור מה כל אחת עושה וחדי העיר ישימו לב שלכל תכונה יש מיומנות לקונפליקטים, מיומנות לתקשורת, מיומנות הישרדותית ומיומנות יוצרת, זה מכוון. הרעיון הוא לא ליצור נישות בהן כל דמות מככבת אלא סיטואציות אליהן כל דמות תגיב בצורה שונה.

המנוע המשחקי הבסיסי הוא שמטילים 2ק6, מוסיפים תוסף שנובע מהמיומנות 10+ זו הצלחה, 6ומטה זה כשלון ואילו 7-9 זו הצלחה חלקית, כשלון מרוכך או הצלחה עם אפקט נלווה ובלתי צפוי (כראות עיני המנחה שיכולה גם לתת לשחקן להציע את את התוצאה). 1-1 ו6-6 הם הצלחה וכשלון אוטומטים.
אם אתה רוצה, תוכל לפשט את זה ל-4 תכונות בלי מיומנות. מחלקים 3 נקודות בין 4 התכונות; זה ישירות התוסף לגלגול ה-2ק6. ואז מוסיפים ארכיטיפ לדמות שנותן בונוס (או "גלגל 3ק6 ובחר את ה-2ק6 הגבוהים יותר") בתחום מסוים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה