• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

חברת פאיזו מכריזה על משחק אימה

ההכרזה וחשיפת הלוגו של "שלושה-עשר בשורות" תפסו אותי די בהפתעה, כי זו הפעם הראשונה שפאיזו מכריזים על משחק כלשהו שלא קשור לעולם של פאת'פיינדר ובמקרה הזה אפילו מדובר על משחק תפקידים שולחני שהמכאניקה שלו לא תהיה מבוססת על המכאניקה של פאת'פיינדר.

Screenshot_20260416_054116_Samsung Browser.webp

על פי ההכרזה, 13 Omens הוא משחק תפקידים שולחני בסגנון סרטי אימה. הוא מתרחש בעולם דומה לעולמנו המודרני, אבל עם קללות, רוחות ורוצחים סדרתיים. השיטה אינה קשורה לזו של פאת'פיינדר/סטארפיינדר, כאמור.

מפתחי המשחק הם ג'ייסון בולמאן וג'ו פסיני. בולמאן עובד בפאיזו ממש מתחילת הדרך, וחתום בין השאר על כתיבת ההרפתקה "נגע הברקת השחורה". פסיני עבד עבור פאיזו ככותב שותף של כמה ספרי עולם של פאת'פיינדר, בשנים 2016-2018, ולאחר מכן כמעצב במשחקי הלוח והקלפים של פאיזו.

לקריאת ההכרזה:
 
מספר + שם עצם, אימה, rules lite, מתח שנבנה לקראת סוף נוראי

10נרות מתרחש במהלך אפוקליפסה, אבל בכנות אפשר להשתמש במנוע שלו לכמעט כל משחק אימה אם תשאל אותי. אני באמת צריך לשחק בו מתישהו... הוא ברשימה שלי בערך מאז שהוא יצא.
 
המידע הנוסף רומז שמדובר פחות במשחק תפקידים קלאסי אלא יותר בחווייתי, שזה מעניין.
זה לא הסגנון הרגיל של פאיזו, אבל דווקא זה הגיוני בכך שזה לא ״מתחרה״ על אותה משבצת של משחקים קיימים.
 
אני חש תנועה במנגנון התמריצים של עולם הקיקסטרטרים, שמגיב לשינויים החברתיים כלכליים.

אני מעריך שנראה יותר ויותר "חוויות פרימיום" יקרות מאוד משווקות לקהל ההולך וקטן שיש לו המון כסף לזרוק, ואני מנחש שזה יהיה מהסוג הזה (הסוג הנוסף שנראה יותר ויותר זה אריזות נוסטלגיה סופר מהודרות. הקהל עם הכסף הוא גם לא צעיר).

לא שאני בטוח לחלוטין שזה מה שזה יהיה המשחק הזה (והיי, יכולה להיות חוויית פרמיום ועדיין שיהיה שם משחק. גם אם לא שמעתי משהו מעניין במיוחד על המשחק הזה מעבר להיות משחק שאינו פאת'פיינדר של פאיזו), אבל זאת נראית לי המסגרת דרכה כדאי להבין את ההתפתחויות בתחום.
 
אני מסכים שיש יותר דגש על מוצרים נלווים בשנים האחרונות, ובעיניי זה דווקא הגיוני.
אם אני יכול לרכוש קלפי כוחות או ערכת אביזרים לעולמות פראיים שמשפרים לי את חווית המשחק בכמה עשרות שקלים או 150 ש"ח, זה שווה לי מאוד.
בסופו של דבר, אני לפחות נמצא בשלב שיותר מאתגר למצוא זמן פנוי לקבוצה של אנשים כדי לשחק מאשר למצוא עוד 200 ש"ח לרכוש משהו שמעצים את משחק.
גם בספר החדש של רייבנלופט הם מציעים את הספר בפני עצמו וגם גרסה מהודרת עם כל מיני תוספות.

אולי זה בעיות שאין לבני נוער, אז יש הרבה זמן ופחות כסף, אבל התחביב מתבגר ואיתו גם ההכנסה הפנויה גדלה.

דרך-אגב, גם במשחקי לוח בשנים האחרונות זה מאוד מורגש, עם גרסאות מהודרות בעלות רכיבים יותר מושקעים שלא באמת משנות דבר ב Gameplay. למעשה תמכתי בקמפיין של משחק לוח שהציע גם אופציה עם מיניאטורות פלסטיק (תוספת ויזואלית בלבד) וגם עם מיניאטורות קרטון, ורוב האנשים העדיפים להשקיע עוד 50 דולר בגרסה עם מיניאטורות פלסטיק.
 
ורוב האנשים העדיפים להשקיע עוד 50 דולר בגרסה עם מיניאטורות פלסטיק.
האמת שזה מפתיע קצת בהתחשב בתחושות של אנשים בקהילת משחקי הקופסה כלפי מיניאטורות פלסטיק.
 
אני לא מכיר את האנשים האלו שאתה מדבר עליהם 🤪
רוב הקיקסטרטרים הם עם מיניאטורות פלסטיק, ובאלו שיש אופציות הרבה יותר לרוב תומכים בתשורה עם פלסטיק.

גם משחקי תפקידים לפעמים מציעים מיניאטורות וכאלו במימוני המון ויש לזה הרבה ביקוש.
 

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה
Top