Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
"כל סיפור צריך נבל." סרנגארי עונה ראשון, מנגב את פניו וצווארו עם המגבת. "לא מעניין אם הגיבור מנצח כל הזמן. הקהל צריך לשנוא מישהו, וזה מרוויח לכם. הרי הצופים הולכים להמר נגדי, אז כשאנצח... אתה רואה את התמונה. הגרוטאה הזו הייתה בדיחה, מי שנתן לו את הרעיון לעלות לזירה, בבירור חסר לו בורג."
סרגנארי מתיישב על אחד הכיסאות ופותח את בקבוק המים שניתן לו כאשר הגיע, מרוקן חצי לתוך לועו ואת החצי השני משפריץ על ראשו. "צריך אויב רציני. מישהו כמו האלוף."
קשר בין הזירה לכנופיות מקומיות לא קשה למצוא- יש כזה בשפע. האיצטדיון משמש פעמים רבות כזירה ליישוב מחלוקות בין הכנופיות השונות שבאוטופיה של טיביק. בין אם הן שולחות אנשים משלהן או מעניקות חסות ללוחמים חיצוניים, דבר אחד ברור והוא שהקרבות היחידים שלא מסתיימים בעילפון הם כאלה שהכנופיות מאשרות מראש.
עם זאת, ה"תרומות" שמגיעות יחד עם הקרבות האלה מגיעות תחת שמות של אנשים פרטיים, חברי כנופייה- בבירור- אבל מהשם בלבד לא ניתן לדעת באיזו כנופייה הם חברים.
גם עם מידע מועט שכזה, סואל מצליח למצוא משהו מסקרן. אחת התרומות האחרונות מגיעה לא מאקיטון אלא מחשבון בנק בוורסס, אם כי סואל די בטוח שמדובר בחשבון חוץ, ומקורו האמיתי של הכסף הוא במקום רחוק אף יותר.
כשהוא קרוב לסיום, סואל שומע קול שריקה ומבחין בגמד מתקרב למשרד, אותו הגמד שיצא ממנו לפני כמה דקות. נראה שהוא סיים את שיחת הטלפון שלו, והגיע הזמן שסואל יסיים גם.
השופט בוחן את סרנגארי לרגע בשקט, נותן לו לסיים לשתות ולהתנגב לפני שהוא עונה. "תצטרך לשכנע אותו." הוא אומר לבסוף, "הוא הרוויח את הזכות לבחור את הקרבות שלו. ואתה? לא ממש." הוא מגחך, "קחו חצי שעה הפסקה, תאכלו משהו, תעבור במקלחת, ואז טק יפגוש אותכם."
"קישטא." עיני-ברק מנפנף את האיקשטי וכורע לצד ספייק, עובר על היסוקי במבטו כדי לאמוד את החבלות והפצעים. לאחר רגע הוא מוציא תחבושת ג'ל קרה וזורק אותה אל ספייק. "בשביל הנפיחות." הוא אומר וקם, "תשמור על קשר, שומע? אתה משפחה, אחוקי. אם מישהו מתעסק איתך, הוא מתעסק איתנו." וההפך, המבט שלו אומר. הוא מצפה שאם הם יצטרכו עזרה, ספייק יהיה שם כדי לעזור להם.
"גם אתה." הבחורה מסתכלת על נאגוזודון בחיבה, "אל תחשוב שלא ראיתי את השוקולד המתפוצץ שלך. חבל שאין לך שפם וחוטם טובים יותר. אתה יכול לשמור את האופנוע למזכרת."
חצי שעה עוברת, במהלכה אתם מעדכנים אחד את השני. נאגוזודון וספייק הפסידו במירוץ- מקום שני, אם נדייק- אבל הם החזירו את הטובה שהם היו חייבים ליסוקים, וזה כל מה שחשוב. באותו הזמן, סרנגארי הביס את היריב שלו בזירה בקלות רבה, רבה מדי- מאיך שזה נשמע. וכשספייק ונאגוזודון מצטרפים אל השאר באיצטדיון הם שומעים אנשים מדברים על הקרב. מתלוננים בעיקר. שני לטאישים מקומיים רבים עם הקופאי, דורשים החזר או כרטיסים חדשים, הקרב לא ארך מספיק זמן בשביל שהכרטיס יהיה שווה את זה- הם אומרים. הקופאי המסכן מנסה להסביר שאורך הקרב לא בשליטתו, רק כדי שישיבו לו בצעקות וקללות.
סואל השיג גישה למערכת הזירה, ומצא גם מעט מידע. "תרומה" שהגיעה מחשבון לא מקומי, כנראה נותני חסות של כנופייה מסוימת. בחצי השעה שעוברת הוא מספיק לצמצם את האפשרויות, ויש סיכוי טוב שמדובר בנותני חסות של הכנופייה אחריה אתם רודפים. מדובר בכנופייה חדשה באיזור- אין רישומים של תרומות קודמות מהחשבון הזה- ובאחד הקרבות מהיום ההוא משתתפת אישה צעירה עם מעיל עור ועל גבו ציור של נורקאסה, סמל כנופיית החטים.
בסיומה של חצי השעה, הדלת של חדר ההלבשה בו אתם יושבים נפתחת וענק עובר בה, מתכופף כדי להעביר את ראשו המלבני מתחת למשקוף הגבוה. טק, האלוף הנוכחי של הזירה, נראה כמו בתמונה שלו שהתנוססה על עמוד הבית של האיצטדיון, ועם זאת הוא נראה שונה. חליפה בצבע ורוד-סלמון מכסה את רוב עורו האפור-כחלחל, רטייה מכסה את עינו המצולקת ואבנים טובות מעטרות את חגורתו. מראה רחוק מתדמית פרא האדם שהוא משדר כשהוא עומד בזירה כנגד יריב.
"וסק." הוא אומר לאחר שהוא בוחן אותכם עם עינו הטובה ומתמקד בסרנגארי. "ברכותי. ניצחת דחליל." השובהאד גדול מסרנגארי בראש, אם הראש המדובר היה בגודלו של סרנגארי כולו ואז עוד קצת. התקרה כמעט ונוגעת בקרחתו וכשהוא מחליט להתיישב על הרצפה, רגליו הבשרניות של השובהאד תופסות שליש מהחדר.
"זה היה נכון מצדך לא לאתגר אותי מול כולם." הוא ממשיך כעת כשהוא נמצא בגובה העיניים שלכם, "זה היה יוצא... מביך. ובלתי מספק. קרב מהיר אחד אחרי השני? בזבוז. אתה רוצה להיות הנבל? להופיע משום מקום ואז להעלם זו לא הדרך. אלא אם..." הוא משאיר את ההצעה באוויר, להפוך את סרנגארי לנבל, לטוות לו סיפור, אם זה מה שהוא רוצה.
נאגוזודון לא מופרע מגודלו של השובהאד, גודלו הקטן מאפשר לו להיות בחדר בנוחות. הסקיטרמנדר שותה סודה כלשהיא בטעם אפרלסק, רזיף וגוויאבה ותוך כדי נראה שעובד על מכשיר כלשהוא. מן האצבעות שלו יוצאים כל מיני כלים כמו מברג, מצית ושוקר חשמלי בזמן שהוא עובד על המכשיר שהוא מתכנן לשים על האופנוע החדש שלו.
סרנגארי נעמד ממושבו כאשר טק נכנס אל חדר ההלבשה. עמידתו הייתה נינוחה, הוא לא ציפה לקרב ברגע זה ממש, במיוחד לא כאשר ה-"אלוף" לבש חליפה כה מגוחכת, והוא אפילו נאלץ לבלוע חיוך בתקווה שהבעת פניו תיראה מספיק טבעית. מבטו עבר אל שאר אנשי הקבוצה שבחדר, ועוצר על שס. הם יכולים לעצור את מצעד התחפושות ברגע זה ולתחקר את טק עבור המידע שהם צריכים, אך הוא לא התכוון לפעול על הרעיון ללא סימן שאחרים בעניין.
שס צועדת קדימה, לובשת את חיוכה הבטוח ביותר.
''שלום שלום טק. אני שס, אני האמרגנית בפועל של סרנגארי, לכל דבר ועניין - אני אשמח לטוות איתך סיפור, הוא יותר בעניין של הביצוע''. היא שולחת יד ללחיצה, קורצת בעינה הביונית, וממשיכה בשטף בלי לעצור ''אני די חדשה בעסק האמת, וחשוב לי מאוד להצליח פה, אתה יודע, ואויב טוב הוא טוב לעסקים, אז מה שאני צריכה זה קצת קונטקסט, ת'יודע? טיפטיפה הקשר, להבין איפה בסיפור הבחור שלי יכול להשתלב כדי שכולנו נרוויח יפה מכל האירוע הזה, אני מוכנה לזרום איתך כדי שהמזומנים יזרמו לשנינו, יש מבין?" היא שולפת מסך הולוגרפי ומתחילה לשרבט אוסף אקראי של מילים ''כאילו, אם אתה מרים את מה שאני מניחה, אנחנו שמנו בפנים משהו לא צפוי, גורם זר, עוין, למגרש הביתי שלך - ככה אני חשבתי! אבל אם המגרש הוא לא רק המגרש הביתי שלך, זה זר מול זר וזה - סלח לי על האליטרציה - די מוזר'' היא קורצת שוב וממשיכה לברבר בשטף, מנסה רק למשוך אותו לשיחה איתה.
Meta
תרמית כדי לשקר לו
10+2=12
שכנוע כדי להתחבב עליו
15+4=19
השובהאד מביט בשס, מקשיב לדבריה.
"פשוט מאוד." הוא אומר, ומעט רוק ניתז מפיו- החיטים הגדולים מונעים משפתיו להסגר עד הסוף- "סיפור צריך התחלה, סיפור צריך סוף. להתחיל בלהביס חביב קהל? התחלה טובה. ממוזלת. הוא לא התחרה בשם אף כנופיה, והזירה הייתה לטובתכם." מילותיו מראות מה הוא חושב על הקרב, מזל של מתחילים- לא מיומנות.
"הקהל כועס כרגע. אם הוא יראה את הנבל החדש מובס כל כך מהר? הוא לא יהיה מרוצה. הוא פשוט יכעס יותר. זה לא יהיה סיפור- כמו שהסיבוב הראשון לא היה. והם באים לפה בשביל סיפורים."
"הסיפור של החלש שמנצח את החזק צריך להתחיל עם תבוסה של החלש. לבסס את הקשיים. את האיום. זו הייתה התחלה טובה לסיפור כזה. כדי שזה יהיה סיפור? צריך לתת גם אמצע. החלש צריך להתחזק. להתאמן. והאיום? הוא צריך להיות מאיים." טק מפנה את עינו האחת חזרה אל סרנגארי, ולמרות השיחה הרגועה, המבט שלו הוא מבטו של לוחם שאומד את האויב שלו, הוא אולי יושב, אבל היציבה שלו נראית ככזו שיכולה להשתנות בהתראה של רגע, מאחת נוחה לאחת מסוכנת.
"הלוחם שלך יצטרך להלחם ולנצח. להשאר מאיים עד שהיריב שלו יחזור, חזק מתמיד."
בצד החדר, סואל ממשיך לחטט במאגר הנתונים של הזירה. הוא בקושי מקשיב לשיחה שמתנהלת, מבין רק מילים אחדות. נראה שהשובהאד מרצה לשס על עקרונות של כתיבה יוצרת, מוזר, אבל אין לו את הקשב להעניק לזה. במקום, הוא מחפש את שמה של הלוחמת מכנופיית החטים. מלאני סמיית'רז. כתובת אין, אבל מספר ליצירת קשר יש.
"מה עם המכונה נגד הלוחם נגד המפלצת?" שואל נאגוזודון בהיסח דעת. "תכניס איזה מפלצת שעשתה יפה בזירה, נוסיף איזה רובוט שנראה מאיים, אולי תיתן לו איזה רב-קרב לפני בו הוא מביס איזה 3-4 אנשים. זרוק את המכונה ואת המפלצת ואת הלוחם שלנו לאותה זירה ותראה מה קורה. אם הוא מנצח הוא מקבל את כבוד הזירה, אם הוא מפסיד עדיין יצא מזה קרב מגניב שלא נגמר בחמש שניות".
סואל מעתיק את המס' למחשב שלו, הוא מנסה לנצל את הדלת האחורית שהשאיר במחשיבי הזירה כדי לשלוח למס' הודעה דרך החשבון של הזירה. הוא מנסה לאלתר מסמך שיראה רשמי מספיק ומציין בו כי עקב בעיית נתונים פרטי החשבון אליו יש להעביר את כספי התרומות שלה נמחקו, ואם היא תוכל לשלוח מחדש את הפרטים על מנת שיהיה אפשר לעדכן אותם בזירה.
האלוף מהנהן למשמע הצעותיו של נאגוזודון בזמן שסואל מעתיק את המספר במהירות ושולח הודעה מחשבון הזירה.
"בדיוק. לבחור הקטן יש ראש טוב." אומר טק, "אבל צריך לבנות לדבר כזה משמעותי. אולי עוד קרב קל מדי, ואז להעלות את רמת הקושי. כמה זמן אתם מתכוונים להשאר באוטופיה?"
"עוד לא הוחלט." אומר סואל כאשר הוא סוגר לבסוף את המחשב שלו, הוא יחכה לראות אם הפיתיון יעלה משהו בחכה. "למה זה משנה בכלל?" הוא שואל בסקרנות, "אלה קרבות, מעריכים את מי שמנצח ונוטשים את מי שמפסיד, לא?" הוא שואל
טק מניד בראשו לשלילה, הוא רגיל לתגובה הזו, אבל היא עדיין מעציבה אותו. "קרבות הם סיפורים." הוא אומר, "מי מנצח, מי מפסיד. מה הם עשו כדי להגיע לנקודות הללו- ומה הניצחון או ההפסד אומרים בשבילם. לראות אנשים אקראיים הולכים מכות? אתה יכול לראות את זה ברחוב, במגרש חנייה, בין הפחים. אבל אם אתה לא מכיר את האנשים שהולכים מכות, אם אתה לא יודע למה הם נלחמים, מה אכפת לך מי עומד אחרון?"
"הכאב אמיתי. הפציעות אמיתיות. הדם, היזע, הדמעות, הם כולם אמיתיים." הוא מניח שתיים מידיו על הברכיים שלו ורוכן קדימה אל סואל, "מה יותר מרשים- שני אנשים מתקוטטים? או שני אנשים רוקדים ריקוד של אלימות, יודעים בדיוק כמה כוח לשים בכל מכה, כדי שהיא תהיה מספיק אמיתית אבל לא יותר מדי מסוכנת?"
"קרב אמיתי מסתיים מהר. קרב מזויף משאיר אותך על קצה המושב, וגורם לך לרצות לבוא שוב."
"כן אבל אתה יודע איך הכל ייגמר." אומר סואל'. "נגיד ששניכם תילחמו." הוא אומר, "אתה האלוף של הזירה, אם אתה מפסיד זה רע לעסקים, השקיעו בך יותר מידי בשביל שתפסיד להם באיזה קרב וכל הבאז ילך לזבל, אז הסיכוי שיתנו לך להפסיד נמוך עד אפסי, להמר נגדך זה להמר נגד הבית, והבית תמיד מנצח, לא?"
"סיפור זה לא רע." אומר סרגנארי תוך כדי שהוא נשען על הקיר עם גבו, "אין לי בעיה לשחק במשחק שלכם, אחרי הכל כל מה שאני רוצה זה להחטיף לך מכות, אז מה שמשיג לי את זה הולך. מפה לשם, אמרת משהו על סיפור, והוצעו פה רעיונות לא רעים. אז? איך אנחנו ממשיכים מכאן?"
"יש משהו במה שאתה אומר." ספייק אומר, לא מרים את העיניים שלו מהלוח האלקטרוני שהוא מלחים ומחבר עם כבל לסמארטפון פשוט שהוא קנה לפני זמן מה- הוא קיבל כמה שיעורים בפיתוח מסואל, ואת השאר הוא השלים בזמן הפנוי שלו בטירונות. יד השנייה שלו עוברת על קוד פשוט שהוא כתב- הוא אמור לגשת לקרביים של המערכת ולכבות ידנית את המערכת האוטומטית שמונעת ממנה להתחמם. כובע המצחייה הורוד- שכרגע מחורר מיריות, עדיין מסתיר את העיניים של ספייק, שמשתדל שלא להראות את העצב שלו.
"אתה יודע מה מגניב? פיצוצים. אפקטים מיוחדים. אנשים מתלהבים מזה." ספייק אומר ודוחף בחזרה את מטול הרימונים שלו לתיק.
"יש לי רעיונות לכמה דברים שיכניסו יותר "פלפל" למופע. וכמובן יותר כסף לקופת הכרטיסים. רוצה לשבת איתי לשווארמה על זה? או ל... שווארמה וירטואלית? אני לא סגור מה או איך המין שלך אוכל."
האלוף כבר פתח את פיו כדי להמשיך את הדיון שלו עם סואל, אבל ההצעה של ספייק גרמה לו לעצור במקומו. במקום, הוא עבר לבחון את היסוקי. "מחמיא, אבל אתה קטן מדי בשבילי." הוא אומר בסוף בגיחוך וחוזר לנושא.
"אני כנראה אנצח, אבל זה אומר שכשמישהו יגיע ויביס אותי- זה ירגיש טוב יותר. האירוע יהיה גדול יותר. וזה מה שחשוב." הוא עונה לסואל, "ומעבר לזה, הקהל לא בא לראות את הסוף של הקרב, הוא בא כדי לראות את הקרב עצמו. את ההופעה."
לאחר מכן, השובהאד פונה לסרנגארי. "מה הלאה?" הוא חוזר על שאלתו האחרונה של הוסק, "תלוי כמה זמן אתה מתכוון להשאר. לבנות סיפור ייקח זמן. עונה, עדיף. אולי יותר מאחת. אנחנו מוכנים לשכור אותך, השאלה היא לכמה זמן אתה יכול להתחייב."
״תלוי במה אתה יכול לספר לנו על שני חברמנים מהגזע שלך שבכוכב הזה ובמקרה שייכים לכנופיה כלשהיא ויורים עם מכונות ירייה לאור יום״, אומר נאגוזודון ומרים את מבטו מהמכשיר שלו, מסתכל אל הר החייזר שמולו.
Meta
שכנוע(עם יתרון): 13 ו18, 18 סך הכל.
"אה." אומר טק, החיוך שלו חושף את החטים שלו אף יותר, "רק שניים? הרבה מהשובהאד-נה הם שכירי חרב, והרבה מהכנופיות של הגזעים הרכים שוכרות את השירותים שלנו. אתם מחפשים אחת מיוחדת?"
"אני אוהב את הביצים שלך, סקיטרמאנדר. ואת מספר הגפיים." הוא אומר לאחר שאתם מזכירים את שמה של הכנופייה אחריה אתם רודפים. "ואני מזהה את השם. כן, שני אחים שלי עובדים בשבילה עכשיו, לא רחוק מפה, שעת טיסה. נפגשנו בשבוע שעבר כדי לצחוק על השם של הכנופיה. קוראים לה על שם החטים של הנורקאסה, כשצריך לקרוא לה על שם החטים של השובהאד-נה."