• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

sorcerer מול wizard

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Amaterasu
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
האמת, אני כלל וכלל לא מחבב sorcerers .

אם נעזוב את השיקולים הטקטיים בצד ונתרכז במהות, אני מעדיף דמות הקוסם כחכם, מלומד, איש ספר ורוח, שהשקיע רבות בהבנת אמיתות נסתרות על היקום מאשר פריק (לא עלבון, הם אכן מוגדרים כחריגים עוד מהיוולדם) שמטיל לחשים ככישרון טבעי, מתוך אינטואיציה.

מכיוון שבעולם שאני יותר לא מופיע הsorcerers למניהם, אני גם יכול להשתמש במילה "מכשף" לWizard, מה שעונה על שאלתך, מיכאל.

דווקא מבחינת הדמות נטו (בלי עניין כישורי המלחמה) הsorcerer יכול להיות מעניין - אדם שמטבעו מגורש מהחברה... זה יכול להיות בהחלט מעניין ולהוות פרט חשוב בהרפתקאות קבוצתיות.

ובכן, הדמות עצמה יכולה להיות מעניית למשחק, אך היא זרה לתפיסת עולמי בנוגע לקסם.
רוצה לשחק מטיל לחשים מנודה מהחברה?

מה רע בWizard שלמד את תורתו במקום בו היא נחשבת לחטא חמור ביותר?

או מקום בו כל הקוסמים נשלטים ע"י הגמוניה של גילדה רבת עוצמה, שרודפת אותך, ואחרים כדוגמתך, כrogue wizards (ואין הכונה לסוג הדמות rogue, אלא במשמעות המילה כ"לא לגלי", "שירד למחתרת)?

או אולי מסורת קסם שנחשבת למוקצה הן ע"י שאר הקוסמים והן ע"י העם הפשוט?

או אולי, רחמנא ליצלן, קוסם המשתף פעולה עם שדים?

באותה מידה, אפשר גם ליצור sorcerers שיהיו מקובלים בחברה, בציווליזציה בה הם נחשבים לעלית, וההורים לוקחים את ילדיהם למבדקים אצל הגילדה הקרובה למקום מגוריהם, בתקווה שבנם\בתם יגיעו למעמד זה (בפרפרזה לפרסומת לחיל הטלפתים בבילון 5).

כך ששיוכה החברתי של הדמות לא תלוי אך ורק בסוג הדמות שלה, אדרבה.

יסלחו לי חכמי מו"ד 3 שהגיבו לת'רד הזה, אבל אני אחזור דווקא לנקודה המקורית של הת'רד - השם.

אם נחזור למקורות, Sorcerer הוא כינוי למטיל לחשים מרושע, בדומה קצת לWarlok. כיום, המילה איבדה את הקונוטציות השליליות שלה, ומשמשת ככינוי נטראלי למטיל לחשים.
מקור השם Wizard הוא באנלגית עתיקה - Wis-Ard, שמשמעו אדם חכם. במקרים רבים שימשה המילה ככינוי כבוד לזקן הכפר או למרפא המקומי.
אישית, בקמפייגנים שלי אני מעדיף להשתמש בכינוי Wizard או Mage, לא יודע למה. פשוט נשמע טוב יותר...

בעברית, אני דבק בכינוי מכשף (דהיינו, אדם שיש לו כוחות כישוף). קוסם נשמע לי יותר מידי כמו Stage Magician - אדם המשתמש באחיזת עיניים וטריקים פסיכולוגים להטעות את קהל צופיו.

אגב, אם הנושא באמת מעניין מישהו, יש מאמר שלי בנושא אצלי באתר.

מקור המילה בMiddle English (ולא, אין קשר לטולקין ;-)) - waerloga:
waer - ברית, בייחוד בהקשר של ברית בין אלוהים למאמיניו (כמו לדוגמה ברית בין הבתרים)
loga - שבירה, בגידה.
דהיינו - warlock הוא אדם שבגד בברית הקדושה בין אלוהים לאדם. צריך להיכנס קצת לראש הימיביניימי כדי להבין את זה, אבל בקונטקס הזה זה נשמע הגיוני.

אגב, טוב שהזכרת לי. אוסיף את ההסבר למאמר.

מהצורה שאני רואה את זה, הכול תלוי לאיזה מרחק אתה מסתכל: אם אתה רוצה לשחק משהו טוב ונחמד למספר משחקים, כך את ה- SORCERER על בטוח. יש לו יותר לחשים ביום, יותר כוח, כריזמה גבוהה שמאוד כיף לשחק(לפחות כך אומרים חלק מהשחקנים), ויותר מכל, אתה זה שבוחר את הלחשים של עצמך. אם, מהצד השני, אתה רוצה דמות שתישאר שנים, כך את ה- wizard. הסיבה שאני מציע זאת היא בגלל חוסר היכולת להחליט אילו לחשים לקחת, כאשר מדובר בטווח הרחוק, עם ה- SORCERER, ביחס ל- wizard. אצל ה- SORCERER השחקן לרוב מוצא את עצמו עם כאב ראש בעודו מנסה לחשוב במשך זמן רק האם לקחת דלת מימדים או האם לחכות עד לטלפורט? האם לקחת זימון מפלצות עכשיו או רק אחר כך? שאלות אלו נמשכות עוד ועוד, ומניסיון שלי, עדיף כבר לקחת את ה-wizard הטוב והישן, שהרי אצלו יש יותר גמישות, ושום דבר אינו סופי.

לא מסכים. מה זה דלת מימדים? טלפורט? מה זו השפה שאתה מדבר? שנייה אני אנסה לתקשר איתך בשפתי שלי:

כדור אש. כדור אש כדור כדור אש כרוראש. חץ חומצה כדוראש? חזיז ברק חץ חומצה! כדוראש!

זה שאתה כותב מבית משוגעים כבר הבנו מזמן. אתה לא צריך להדגיש את זה. חשבתי שהפניתי אותך ל-'אימגו' רק כדי שתמצא לך כמה אנשים דומים לך- מצאת?(כל זה נאמר בציניות)

וברצינות, הגישה שלך לקסם די סובלת מצרות-אופקים. האם אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר שקשור לקסם מלבד לחשי קרב?

הלדין אמר/ה:
זה שאתה כותב מבית משוגעים כבר הבנו מזמן. אתה לא צריך להדגיש את זה. חשבתי שהפניתי אותך ל-'אימגו' רק כדי שתמצא לך כמה אנשים דומים לך- מצאת?(כל זה נאמר בציניות)

וברצינות, הגישה שלך לקסם די סובלת מצרות-אופקים. האם אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר שקשור לקסם מלבד לחשי קרב?

אכן.
אגב, רוב השחקנים הבוגרים נגמלים משטויות כאלה אחרי משחק או שניים עם GM רציני שפשוט מוכיח להם בדרך הקשה כמה אדיוטית הגישה הזו.

מיכאל עדיף קוסם מסיבה ספציפית אחת האינטיליגנציה
אצלנו אנחנו בונים את הדמות מנקודות (סביר להניח שהרוב עשו כך)
אז קוסם צריך אינטילגנציה מה שאומר הרבה יותר מיומנויות ויכולות מגניבות(יצירת חפצים ועוד שלל שטויות)
בזמן שהמכשף יהיה בנוי על כריזמה (מה שאומר מחסור בנקודות מיומנות)
המכשף יעיל כי הוא בוחר את הקסמים מה שהופך אותו לצייד מכשפים מצויין וליעיל מאוד עם אתה משחק עם משהו שנקרא "ליוש/אליאנה"

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה