• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

[LotR] רשימות צבא למפגש ברומ"ח

דסטריקס אמר/ה:
טוב, אז כדאי ששניכם תבנו רשימת צבא ל600+ בערך, אבל תשאירו גם מקום לאלפים של ההוא מהאורק.

תן נקודות, בלי זה אי אפשר להסתדר.

דארק - דבר עם דסטריקס אם אתה רוצה להיות בצד הרע (וזה מה שאתה רוצה להיות...)

rui אמר/ה:
אין שום מרד בטובים, זה לא הגיוני ברמות מפחידות.

דסט, אני יכול לקצץ נקודות. זאת לא בעיה. השאלה היא האם אתה יכול להביא את הגובלינים והאם החבילה של טייגר הגיעה.
הספר של העמים החופשיים אמר/ה:
GOOD VS GOOD AND EVIL VS EVIL
Can a Good army fight another Good army, or an Evil
army fight another Evil army? Absolutely! Whilst Sauron's
various enemies are broadly united against the legions
of Mordor, that doesn't stop quarrels and grudges from
blossoming into war on occasion. Similarly, the Dark
Lord's thuggish hordes are nothing if not fractious, and
are much given to fighting amongst themselves
ולסיכום, טובים יכולים להילחם בטובים ורעים יכולים להילחם ברעים. אני ממליץ לכם לעשות קרב 'כולם על כולם' עם כמות נק' מוגבלת לכל אחד. אבל אני לא מגיע, אז תעשו מה שבא לכם (רק חבל שבסוף יהיה קרב של 500 נק').
ואני אשמח אם תעלו דו"ח קרב טוב!

אני מתנגד לזה. לא יכול לשחק טוב נגד טוב, הורס את כל האווירה של שרה"ט.
בנוגע לקרב - גם 500 נקודות זה הרבה. לא מאוד, אבל הרבה. זה לא שיש פיתרון אחר.

ובקשר לצילום - אני מקווה להעלות דוח קרב מפורט :) כרגע מסתמן שכן, אני אוכל להביא מצלמה (טייגר, תביא ליתר ביטחון בבקשה).

אני שיחקתי בקרב של 500 נק' שנגמר בדקה (מלך מתים VS מומאק).
מעבר לזה, אם המשתתפים בקרב הם מעמים שונים זה הגיוני (קרב חמשת הצבאות וכד').
היו תקופות שבהם גמדים לחמו באלפים ורוהאנים התמודדו מול מלך המתים. ותקופות שבהם ההאראדים חברו לגונדורים בשביל להילחם באורוק האי. וכד'.
עריכה: אם אתה משתמש ברעיון שלך, הם יכולים להיות חצאי טרולים!

מלך המתים גומר משחקים מהר... לא? strike n kill... פשוט לך על המומאק איתו והקרוב די נגמר.

האורוק האי נוצרו ע"י סארומן... לא היו כמוהם לפני.
לפי ידיעתי ברגע שרוהאן קמה היא עשתה ברית עם גונדור, או ממש קרוב לרגע שהיא קמה (היא התפקרה וקמה מחדש ואז הברית. לפני זה הם סתם נלחמו באורקים).
גמדים באלפים? לא יודע. אף פעם לא שמעתי על זה. נכון, הם לא אהבו זה את זה (נקודת מבט של העידן הרביעי) אבל אני לא חושב שהם נלחמו.
הרוהירים אף פעם לא התמודדו מול מלך המתים. האנשים שלו פשוט בגדו בהם בקרב המכריע של הברית האחרונה אם אני זוכר נכון.

כפי שאפשר לראות, אין טוב נגד טוב או טוב+רע. זה לא קורה.

חצאי טרולים זה סבבה אבל גודל הבסיס לא אותו דבר. בעייתי בעיקר מבחינת דסטריקס אם הוא רוצה לתקוף.

הם ממש לא היו על סף מלחמה, לגמדים היה אוצר, דרקון לקח אותו, מלך האלפים רצה את האוצר, אבל לא עשה כלום בנידון, תושבי האגם חיסלו את הדרקון, והם ומלך האלפים יצאו לקחת את האוצר, הגמדים היו שם, וכולם ניסו להגיע למשא ומתן.

היה רק מצור שכמעט התפתח לקרב, אבל הם לא היו על סף מלחמה...
ההאראדים הצטרפו בסוף הספר השלישי של שרה"ט לגונדורים, בערך בתקופה שבה הם עבדו על מנת לחסל את האורקים והאורוק האי שנשארו בארץ.
סארומן בגד, ובגלל זה יש לו מיניאטורות טובות ורעות. גם סמיאגול בגד, ולכן גם יש לו מיניאטורות טובות ורעות. היו גם אלפים, גם גמדים וגם בני אנוש שהושחתו במהלך ההיסטוריה של הארץ התיכונה על ידי הצד האפל או טרגדיות שהתרחשו בחייהם. וגם מאיאר כגון סארומן.

איך זה הגיע לזה?
בכל מקרה, הם היו על סף מלחמה... ללא האורקים הם היו נלחמים זה בזה. קרב=מלחמה.

- סמיאגול הושחת מפני שהוא היה רשע מבפנים והטבעת השחיתה אותו.

- סארומן היה קנאי מסריח, זה הכל.

העידן הרביעי, לטוב או לרע... fine, שיצטרפו, אבל רק בסוף. מה זה מלמד? שטובים לא הולכים עם רעים ביד אחת. לא חוכמה לקחת ולומר 'הוא הושחת. הוא טוב שהורג טובים' או משהו בסגנון. הם הושחתו.

טוב, אני אומר שמספיק להספים את העץ הזה... מקסימום גנדלף יעביר את ההודעות לעץ חדש. דסטריקס, מה דעתך על ההצעה שלי?

אני יודע שקרב=מלחמה, זה סרקזם.
מעבר לזה, בורומיר לא תקף את פרודו? זקן עץ לא כמעט הרג את ההוביטים כשהוא חשב שהם אורקים? ויש עוד דוגמאות. יצורים מהצד הטוב הרבה פעמים בוגדים או מסתכסכים זה עם זה. לא כל המלכים טובים, ולא כל הטובים חברים טובים. רוהאן לא רצו לעזור לגונדור כי גונדור לא עזרו להם (ריב ילדותי). האראד הצטרפו לגונדור כי סאורון הובס. אנשים רבים הושחתו על ידי כוחות הטבעות הפחותות יותר, כולל גלדריאל שהתפתתה לענוד אחת מהן למרות שהיא ידעה שאם סאורון ישמע שיש לה טבעת הוא ישלוט בה. גרימה היה אדם רוהירי פשוט.
לסיכום: לא כל בני הגזעים הטובים הם טובים, ולא כל הטובים חברים. תמיד יש בוגדים, מלכים בעייתיים ומשת"פים של הרעים.
אז אם רוצים קרב רעים נגד טובים זה עדיף על טובים נגד טובים, אבל אם יש רק טובים עדיף קרב פנימי מלא כלום. העולם זה לא "טוב" נגד "רשע". רק המיניאטורות מציגות את זה בצורה שטחית כזאת. אני בעד ביטול הפרדת הצדדים באופן כללי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה