• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה' ישנות / OSR Goodman games משתפים פעולה עם אנטישמים במוצר חדש

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לפני מספר ימים חברת Goodman Games הכריזה על קיקסטרטר חדש בסדרת השחזורים שלהם להרפתקאות קלאסיות, שמיועד גם ל DCC וגם למהדורה חמישית.

המוצר הוא City State of the Invincible Overlord שיצא במקור ב-1976 מאת Judges guild ונחשב לאחד מעולמות המערכה הראשונים.
כיום הבעלות על Judges guild היא של אחד הבנים של יוצר העולם, שבשנים האחרונות מפרסם שטף בלתי פוסק של דעות ותיאוריות קונספירציה אנטישמיות, אנטי להט״בים, מוסלמים, מהגרים וכך הלאה. אפשר לראות כאן: Goodman Games Revives Relationship With Anti-Semitic Publisher For New City State Kickstarter [UPDATED]

מה שמענין שלפני חמש שנים כל חברות המשחקים הפסיקו לשתף פעולה עם גילדת השופטים, כולל גודמן ג׳יימס שהתחייבו להפסיק לעבוד איתם.
אז הפליפ-פלופ מסקרן, כשההצהרה שלהם מדברת על ״בניית גשרים …״ עם אנטישמים. אה-הא

אז, לא שאני התכוונתי לתמוך, אבל חברה שמשתפת פעולה עם אנטישמים וגזענים מחוקה אצלי בספר.
למי שמחפש קצת אופטימיות, שווה לקרוא את התגובות בנושא ב Enworld, מראה שגם בעידן טראמפ, פוטין והגזענות, יש תקווה.

ההכרזה המצ'וקמקת שלהם עשתה הרבה רעש ברשת, למרבה השמחה הם יצאו עם הכרזה יותר מהודקת לפני כמה דקות:

וכדי להמשיך בקו המעודד של התגובות, לכו לראות את התגובות (להודעה המקורית, וגם לחדשה) בעמוד הפייסבוק שלהם, ובקבוצת OSR RPG. בהחלט מעודד!

למי שמחפש קצת אופטימיות, שווה לקרוא את התגובות בנושא ב Enworld, מראה שגם בעידן טראמפ, פוטין והגזענות, יש תקווה.
בעיני התגובות מאוד מעודדות.

יש פה סיפור רקע, שבעבר חברת Judges Guild הריצה קמפיין מימון לגרסה מחודשת של אותו ההרפתקה אבל למרות שהמימון הגיע ליעד, הפרויקט נכשל ולא סופקו תשורות לתומכים. חברת גודמן גיימז התחייבה לספק תשורות גם למי שתמך בקמפיין ההוא.

לידיעה זו עלו כמה עשרות תגובות מאוד מדויקות של אנשים שטענו בערך כך: "אני תמכתי בקמפיין הקודם ולא קיבלתי תשורה, אבל עכשיו כשאני יודע מה שאני יודע על הבעלים של Judges Guild, אני מעדיף לא לקבל תמורה מאשר שנאצים יקבלו עוד כסף."

סמלי מאוד גם ליום הניצחון על הנאצים לפי שעון מוסקבה...

ההכרזה המעודכנת אכן מעודדת.
הם הודיעו שהכסף מהתמלוגים לא יועבר ל Judges guild אלא ישמר בחשבון נאמנות, ומשם יועבר ישירות לתומכים.
גודמן גם מפרט על הדעות האישיות שלו והחוויות שהוא ומכרים שלו עברו, בידי גזענים ואנטישמים.

בנוסף, יגבילו את סך המכירות כך שהתמלוגים לא יעברו את סכום התמיכה.

בסך הכל פתרון של הרע במיעוטו.
עדיין לא מבין מה כלכך אטרקטיבי בעולם המערכה, וכמה אנשים נוסטלגיים למוצר בן חמישים שנה שגרם לגודמן מלכתחילה לחזור לשתף פעולה עם JG. אבל נו שוין.

מה כלכך אטרקטיבי בעולם המערכה
אני חושב שראיתי PDF של המקור פעם והוא היה די MEH גם במונחי שנות השבעים.

שבשנים האחרונות מפרסם שטף בלתי פוסק של דעות ותיאוריות קונספירציה אנטישמיות, אנטי להט״בים, מוסלמים, מהגרים וכך הלאה.
נשמע כמו אחלה דרך לקבל כסף מהאינסלים של "אצילו איכניסו כושים והומויים במיסחק שילי והרסו לי את אילדות!"

והנה חזרנו לקקה.
הפעם גילדת השופטים והגזען, שונא יהודים, מוסלמים, שחורים וכל מה באמצע שחרר הצהרה משלו.
אני מקשר לתקציר ב Enworld כי לא חושב שמגיע לגילדת השופטים טראפיק: Judges Guild Makes Statement About Goodman Controversy
מה "שמעניין" זה שהוא סותר חלק מהדברים שגודמן כתב, בין היתר בנוגע לכך שבלדסלו וגילדת השופטים לא מקבלים כסף מ Goodman Games.

בשלב הזה, אחרי שכעסתי על התמיכה של גודמן באנטישמים, ואז נרגעתי ועכשיו אני שוב כועס אבל לא בטוח, הגעתי למסקנה שאין לי כוח לכל הדרמה והקקה הזה.
אם Goodman Games החליטו לשתף פעולה עם אנטישמים וגזענים, שיהיה להם לבריאות ובהצלחה. הם לא מעניינים אותי יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה