• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

40K info

ScotisH AnT אמר/ה:
אם כך איך מארינס לא מסוגלים להפסיד?
אתה לא עושה מזה צבא של ניובים אתה עושה מזה צבא בלתי מנוצח
שאין למארינס טעות קריטיות ובכול מקרה אפשר לנצח...

הנחתים הם לא צבא בלתי מנוצח, רק צבא שקשה יחסית להפסיד בו בגלל שהסטטיסטיקות שלו הן כאלה שהוא יותר "סלחן" כלפי השגיאות שלך. משחק בנחתי חלל דומה בעיני לנהיגה במכונית מלאה במערכות בטיחות אוטומטיות: מערכת נגד החלקה ומערכת נגד התהפכות, מכונית ללא הילוכים ומצוידת בבלמים אוטומטיים וכו' וכו'. קשה לעשות תאונות עם מכונית כזו, אבל גם פחות כיף לנהוג בה.

עמרי אמר/ה:
הנחתים הם לא צבא בלתי מנוצח, רק צבא שקשה יחסית להפסיד בו בגלל שהסטטיסטיקות שלו הן כאלה שהוא יותר "סלחן" כלפי השגיאות שלך. משחק בנחתי חלל דומה בעיני לנהיגה במכונית מלאה במערכות בטיחות אוטומטיות: מערכת נגד החלקה ומערכת נגד התהפכות, מכונית ללא הילוכים ומצוידת בבלמים אוטומטיים וכו' וכו'. קשה לעשות תאונות עם מכונית כזו, אבל גם פחות כיף לנהוג בה.

אנחנו חוזרים כל הזמן על אותן נקודות. נכון, הסטטיסטיקות של המארינס סלחניות כשזה נוגע לכל חייל בפני עצמו. אבל אין הרבה חיילים, ולכן הצבה גרועה או התקדמות גרועה או יריב שמתמרן יותר טוב ממך יכולה להשאיר את ה devastators שלך מותקפים בהפתעה, ה assault squad חשופים לאש כבדה, והטרמינייטורס עם יותר מדי הליכה לקרב הקרוב.
בסופו של דבר מארינס הם כן יותר קלים למשחק מאשר חלק מהצבאות האחרים (מישהו אמר DE?). זה לא הופך אותם למשעממים או לצבא של ניובים. ניובי שחושב ששריון 3+ ינצח לו את הקרב טועה. יש מספיק דברים שנוגדים את השריון הזה, גם בקרב וגם בירי, כמעט לכל צבא.
ואם כבר, אין רק צבאות קלים יותר וקשים יותר למשחק. זה תלוי גם נגד מה אתה משחק. כמו של IG אני מניח שיהיה קשה נגד DE, ככה למארינס קשה יותר נגד אורקים או טירנידים.

עם משחק בינוני+ של היריב למארינס יהיה קשה כמעט נגד כל דבר...
וכן, שריון של 3+ נותן הגנה אדירה! תחשוב על ההפרשים במניין ההרוגים בין חיילים עם תכונות ממוצעות של קשיחות 3 ושריון 5+ לעומת של חיילים עם קשיחות 4 ושריון 3+.יש הפרש עצום. אז בסך הכל מארינס הם צבא עמיד כזה ובסך הכל הם למתחילים.

ועמית - עשה טובה, המשחקים ששיחקתי נגדך בלי טנקים או קרוט רק הוכיחו לי שזה צבא שלא שווה הרבה. אולי בגלל שזה היה אולטראמארינס, אולי בגלל שמדי פעם לא היה לך הרבה מזל. אבל אני די בטוח שנגד בלאד אנג'לס או ספייס וולבס זה לא שונה בהרבה.

XV8, טני מצטער אבל אתה מדבר שטויות (נקודה).
אין דבר כזה, צבא של ניובים. לכל צבא יש יתרונות וחסרונות משלו, וחלק גדול מפיתוח המשחק של GW הולך על game balance - לוודא שלאף צבא אין יתרון שהופך אותו ללא מנוצח. היתרון של המרינס הוא בקשיחות שלהם ובאכות המעולה של המפקדים שלהם 8) , החסרון שלהם הוא בעיקר מספרי אולם גם בכך שמכיוון שהם יחסית יחידות מעוגלות המסוגלות לעשות הכל, הם לא מצטיינים בכלום. כאשר שני שחקנים חדשים משחקים, לשחקן המרינס יש יתרון, מכיוון שהקשיחות שלו (וחסדו של הקיסר)תעזור לצאת מהטעויות הנפוצות למתחילים (כמו להתקדם מול יחידה שיורה ממחסה, או להסתער על howling bansses וכו). היא לא תעזור לו לנצח מעבר לשניים-שלושה משחקים ראשונים.
בסך הכל מארינס הם צבא עמיד כזה ובסך הכל הם למתחילים.
זה ממש קשקוש. כאוס מרינס הם יותר קשוחים, זה הופך אותם לצבא של מתחילים?
דווקא הצבאות שאינם מחייבים הרבה מחשבה לגבי איך משחקים אותם הם צבאות למתחילים. IG שצריך רק לעמוד וירות, או טירנידים שצריכים רק לרוץ קדימה הם הרבה יותר צבאות למתחילים מאשר SM (ונראה אותך מנצח אותם עם SM...).
מרינס הם צבא יותר קשה למשחק (ברמות בינוניות ומעלה) משום שהטקטיקה שלך אינה ברורה מאליה. אתה צריך להשקיע הרבה יותר חשיבה ומאמץ בבניית רשימת צבא מתאימה ותכנון טקטיקה נכונה.
והערה אחרונה - אם אתה חושב שצבא טאו פשוט יושב מאחור ויורה אתה קורא אותו לחלוטין לא נכון....

אז זהו, אני לא חושב ככה... יש הרבה תימרונים עם חליפות הקרב והקרוט. אני שיניתי את דעתי לגביהם אחרי המשחק שלי מול וואנג באייקון. בכל מקרה, אני עדיין מתכנן על צבא קפא"פיסטי יותר.
אני עדיין נוטה לחשוב שהם צבא למתחילים. קשיחות גבוהה, מעט חוקים. לכאוס יש חיילים מסויימים עם קשיחות גבוהה, כנ"ל לנקרונים, אבל יש להם מלא מלא חוקים צדדיים מיוחדים שמתחילים פשוט לא יעמדו בקצב של הצבא. והמפקדים שלהם? אה... ראיתי טובים יותר (וורבוס, דארק אלדאר לורד, הייב טייראנט, XV8 Crisis Shas'O...).

אני לא חושב שניתן לכנות תנועה של יחידת רגלים שלא רצה בתור "תמרונים". יותר "הליכה מתונה ולאחריה שינוי כיוון שלא ישפיע הרבה". סורי אחי.. עכשיו, תמרון כמו שתמרון צריך להיות זה מה שאני הבאתי לך עם האלדאר בפיינל של הטורניר בחיפה. אח איזה ביצוע מולם. הטאו שראו את האלדאר של רוקפור מתקדמים אליהם, בשורות צפופה של המגה-גארדיאנס הבלתי מנוצחים, אכלו את הפתיון כמו גדולים וצעדו אחורה כדי למנוע שפיכות דמים.. וכאשר הם התרחקו מספיק, קבוצת באנשיז ניתקה במהירות מהקבוצה המתקדמת ומנעה כל אפשרות של השמדת האלדאר. לגזור ולשמור...

אני לא חושב שניתן לכנות תנועה של יחידת רגלים שלא רצה בתור "תמרונים". יותר "הליכה מתונה ולאחריה שינוי כיוון שלא ישפיע הרבה".
אני לא מתכוון ליחדות רגלים שהולכות ברגל אלא לנגמשים, רחפות, ערכות קפיצה, הסתננות ותקיפות עומק
והמפקדים שלהם? אה... ראיתי טובים יותר (וורבוס, דארק אלדאר לורד, הייב טייראנט, XV8 Crisis Shas'O...).
אני מתכוון למפקדים כמו מגנוס ופלאשמן, :twisted: :twisted: :twisted: ואני מבטיח לך (מבטיח!!!) שלא ראית טובים ותר....

Flashman אמר/ה:
אני לא חושב שניתן לכנות תנועה של יחידת רגלים שלא רצה בתור "תמרונים". יותר "הליכה מתונה ולאחריה שינוי כיוון שלא ישפיע הרבה".
אני לא מתכוון ליחדות רגלים שהולכות ברגל אלא לנגמשים, רחפות, ערכות קפיצה, הסתננות ותקיפות עומק
והמפקדים שלהם? אה... ראיתי טובים יותר (וורבוס, דארק אלדאר לורד, הייב טייראנט, XV8 Crisis Shas'O...).
אני מתכוון למפקדים כמו מגנוס ופלאשמן, :twisted: :twisted: :twisted: ואני מבטיח לך (מבטיח!!!) שלא ראית טובים ותר....

בעניין התמרונים: דיברתי על הקרוט, לא על נגמשים רחפות שערי וורפ וג'טפקים למיניהם.
בעניין המפקדים: להזכירך נמנעת מלשחק מולי. הילד יודע מי הבן-דוד שלו, והרשה לי להבטיח לך שצפויה לך מקלחת קרה ולילות של יסורים אחרי שאני אגמור איתך בתימורים... רק כנקמה על זה שבאייקון ייבשת אותי :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

כמובן זה בתנאי שאני אספיק לצבוע גם את האלדאר עד אז.. עם האורקים הצבא שלי לא גמור...

זה בגלל שזה גבינה, ואני יותר בחיים לא מתכוון לשחק נגד גבינה כי זה ממש ממש שיט.
וקרוט זה בהחלט תימרונים ובלבולים מטריין לטריין. כשתספיק לבכות לי שאין לך משהו נגד טנקים ותסכים לשחק נגד הטאו אני אוכיח לך.

פלאשמן - אני מבטיח לך שתופתע ממני (מבחינתי לטובה, מבחינתך לרעה :twisted:) אחרי איזה משחק טוב ושטוף דם.

נמאס לי מהווכוח המתופש הזה!
הסיבה שמרינס סופגים נזק טוב היא שאם הם לא היוא המסחק היה תמיד נגמר בתור הירי הראשון תופעת הלוואי של זה היא שהם יכולים להתעלם מטעויות אבל צריך לזכור שכל יחידת מרינס היא קריטית ואם הורסים לך אחת מוקדים מדיי אתה תפסיד. במיוחד כשאתה מתאים כל אחת למטרה אחרת. דבר שקורא כשאתה לא יכול לתחנן רשימה לפי אוייב או שהצבא האוייב מגוון מידי.

בואו נחליף נושא

למה להחליף נושא? הוויכוח מעניין.
מארינס זה צבא לניובים בגלל קשיחותו. אבל הוא טוב רק נגד ניובים, אלא אם כן אתה אחד מ"שלושת הפלגים הגדולים" (DA, BA, SW), וגם אז הניצחון תלוי מאוד בשחקן. זו דעתי. הועובדה שכל יחידה קריית היא זו שאומרת בין היתר שמארינס לא כל כך טובים.

אז מה אם demon hunters הסטטיסתיקות שלהם מפחידות גם אותי.
יש להם BS של 5 הם הולכים אם storm bolter ונשק קפא"פ שמוסיף להם 2+ לכח שלא לדבר על זה שאם הוא ניתן לחיילים יותר חזקים הוא מתפקד כנשק כח. יש להם חוק שאומר שהם זוהרים באור מסנוור ולכן צריך להטיל מבחן של ראיה כמו בקרב לילה כדי לקבוע אם אפשר לירות בהם! כל זה תמורת הסכום הסימלי של 25 נקודות לחיל. אני לא חושב שיש מישהוא שמשחק בהם בארץ אבל הם נראים כמו צבע לניובים אם המרינס טובים בהכל הם מצויינים בהכל

XV8_Crisis אמר/ה:
זה בגלל שזה גבינה, ואני יותר בחיים לא מתכוון לשחק נגד גבינה כי זה ממש ממש שיט.
וקרוט זה בהחלט תימרונים ובלבולים מטריין לטריין. כשתספיק לבכות לי שאין לך משהו נגד טנקים ותסכים לשחק נגד הטאו אני אוכיח לך.

פלאשמן - אני מבטיח לך שתופתע ממני (מבחינתי לטובה, מבחינתך לרעה :twisted:) אחרי איזה משחק טוב ושטוף דם.

כל אדם רואה גבינה בצורה אחרת.. מה שאני מחשיב כגבינתי זה העובדה שצבא מסוים יכול לקחת שלושה טנקים עם מקביל לקריסטל מטריקס ועם תותח כוח 9 (או 10) שעושה פיצוץ 5". האלדאר נתפסים כצבא גבינתי מהעובדה הפשוטה שבימי הRT היו להם מודלים עם SV של 1+, BS 6 (פוגע תמיד) וכיו"ב. היה סמוך ובטוח שאני יכול למצוא בכל צבא מקביל לרייתלורד (להזכירך, אתה היית זה שהוכיח את עליונות הארקון והמשמר שלו על פני יחידות של הארלקווינים.. אז לומר שאתה לא תשחק נגד צבאות גבינתיים ואז לומר שאתה תאסוף צבא שיכלול יחידות עם יותר גבינה... טוב משהו פה השתבש)

והמארינס בכלל לא צבא לניובים, אלא הוא אחד הצבאות היותר קשים למשחק מהעובדה הפשוטה שאין בו את עקרון הASPECTS. כל יחידה קצת טובה בכל דבר, וזה בכלל בכלל לא טוב. הרי אסטרטג טוב משלב בין כל היתרונות של היחיות שלו כדי לנטרל את החסרונות. פה אין לך כמעט יתרונות ברורים לעין, אבל חסרונות יש בשפע.

אוקיי אז לא משנה איזה טנק יש לטאו הוא חזק מאוד (יכול להיות שהקריסטל מטריקס זה של הקרייסיס.. לא יודע ממש לא נכנסתי לחוקים של הטאו). טנק שכל מי שתוקף אותו בקפא"פ חייב לעבור גלגול שריון או למות? נשמע קצת גבינתי אם תשאל אותי. ובבקשה לא לשנות גירסאות עכשיו שאני מוכיח אותך.. בכישורי הרטוריים המעולים והלוגיקה הבלתי ניתנת לערעור שלי :twisted: ("חשבתי שהארקון יותר טוב, אבל עכשיו כשאתה מציג את זה בצורה שסותרת משהו שכרגע אמרתי אני אשנה את עמדתי")

לא לא, לא ידעתי מה הדומינו פילד וכל המסכות האלה שעולות 25 ו-30 נקודות של ההארליקווינס עושים.
וזה לא הולך ככה: אם אתה רוצה להתקיף טנק עם פלאצ'אט דיסצ'ארג'ר ואתה מצליח לעבור את גלגול המורל מהטנק שוק (ובכך להגיע למצב שבו תוכל להסתער על הטנק) אתה מגלגל גלגול הצלה ואם אתה נכשל אתה סופג פצע.
לידע כללי: הטנק של הטאו שווה ביכולתו לטנק הלימאן-ראס האימפריאלי. ההאמרהד מתמחה בהריסת טנקים כבדים או במיגור יחידות רבות חסרות שריון, בעוד הלימאן ראס אומנם חלש יותר נגד טנקים אבל יכולת קטילת הרגלים שלו אדירה. כמו כן הוא גם יותר משורין, לעומת ההאמר הד שמסוגל לרחף, לזוז ולירות עם כל הנשקים בלי מינוסים או scatter dice מעצבנים.
לגבי חליפות הXV הקלות (=לא הברואדסייד): העניין שיש להם את האקסטרא תזוזה של 6" אחרי הירי זה אחד הדברים היחידים הטובים של הטאו. חוץ מהקרוט, הג'טפאק שציינתי עכשיו וחליפת ההיעלמות (שהם פשוט מעולים למחיר שלהם) אין לטאו שום דבר טוב או טוב במיוחד ביחס למחיר שלו.
ריית'לורד, לעומת זאת - זה משהו בסביבות ה100 נקודות עם כוח של דרדנאוט, 3 פציעות, קשיחות של 8 וגלגול הצלה של ספייס מארין עם ארסנל כבד באותה מידה. טאלוס עולה יותר ושווה הרבה פחות. והארליקווין טראופ במחיר 40 נקודות שמצוייד ב"נשיקת ההארליקווין" יכול להרוג ריית'לורד כזה במכה עם instant death בתנאי שהוא נכשל בגלגול הצלה. תגיד לי שזה הוגן.

בבקשה: ההארלקווינים פשוט תלויים במזל בצורה בלתי תתפס.

והלימאן ראס גרוע יחסית להאמרהד... בחיית אין פה בכלל מה להשוות

רייתלורד הוא 120 נקודות, וכמה לאסקאנונים יכולים להפיל אותו כמו כלום

מה שכן בקרב מגע הוא בלתי מנוצח... אבל האם זה משנה? הרי כל צבא יהיה חייב להיות טוב במשהו וגרוע במשהו (חוץ ממארינס וSOB שלא טובים כל כך בכלום...) והחוקים כבר כתובים. אם הם כתובים, מן הסתם צ'מברס ישב עליהם, ואז תהיה בטוח שהם בסדר גמור. סירוב למשחק יתקבל כפחדנות :twisted:

לאו דווקא 120 נקודות. הוא נע בין 75 ל125.
והאמרהד זה טנק מצוין - אבל הוא לא כזה טוב. ובטח שלא ביחס ללימאן-ראס. ריילגאן זה או יריה מוצקה של כוח 10 חדירת שריון 1 לטווח 72" בלי פיצוץ, או יריה עם כוח 6,ח"ש 4 ואורדננס (שלא נחשבת כאורדננס [=זז ויורה וכו' מבלי להטיל scatter die]) ל72" גם כן, ביחד עם כמה יריות מסכנות לטווח קצר של כוח 5.
גדולתו היא הניידות ויכולת הריחוף. לימאן ראס זה טנק משוריין במאוד עם אורדננס כוח 8 ח"ד 3 ועוד הרבה הבי בולטרים ואיזה תותח לייזר פה ושם. רק שהוא איטי יותר.
הארליקוינס זה גבינה, אין מה לדבר. הם תלוים במזל כמו כל צבא אחר. ולצורך העניין - זה סטטיסטיקה ולא מזל.כשיש לך 2 חבר'ה עם נשיקת הארליקוין בכל יחידת טראפוס "מסכנה" - שתוקפת לפני הריית'לורד - עם 3 התקפות לכל חייל, הסטטיסטיקה אומרת שבדיוק נשיקה אחת בממוצע תפרק את הריית'לורד. ואנחנו מדברים על ריית'לורד ססגוני שכזה שעלה 100 נקודות בערך והוא בחירה של heavy support לעומת 2 חיילים שעלו ביחד 80 נקודות והם בחירה של troops.

הארלקווינס אושרו ע"י הDEV TEAM, וזה אומר שכמו כל צבא יש להם חולשות ויתרונות. הם סובלים ממזל יותר מאחרים מכיוון שאפילו נשקים של יריה אחת יכולים לדלל להם חוליות. לכן כל זריקת שריון כושלת פירושה לא רק משהו כמו 50 נקודות שאבדו פירוק של חוליות שלמות.

צבא 1500 נקודות שמונה 17 מודלים, ואתה טוען שאין לו חולשות? אתה יודע כמה יריות יהיו לצבא השני?

אה ועוד משהו: אני משחק אלדאר :evil:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה