• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 4 [4] יכולות (רצון, התקלות, תכלית ויומי)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Chief
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Chief

פונדקאי מהשורה
התחלתי ללמוד את מו"ד 4 אתמול. עלו לי כמה שאלות (שאולי יש עליהן תשובה בספר), אבל אני שואל פה.
1. מעבר לכוחות לפי רצון של דמות בדרגה ראשונה, היא מקבלת עוד בהמשך? 'זתומרת, אשף בדרגה 30 עדיין מתייחס ליכולת כמו חץ חומצה כאל יכולת שהוא עושה פעם ביום? נשמע לי קצת מוזר.
2. מה מבדיל בין: כוחות תכלית לכוחות היתקלות, ובין כוחות תכלית לבין כוחות יומיים?

1. כן, הכוחות היומיים מקבלים בדרגה ראשונה ולא מקבלים יותר, ולכן הנזק שלהם גודל בתקופת המופת והאגדה בד"כ.
2. כוחות תכלית זה כוחות שהם בדרך כלל כפעולה משנית או חופשית. הם לא התקפות רגילות, אלא יכולות עוזרות, שחלק מהם גם משפרים את הכוחות הרגילים, וחלק גם לא דווקא קרביים.

וואו. זה היה מהיר. תודה =]

זה לא בנושא של היכולות, אבל אם כבר אני שואל פה שאלות...
יש מחסרים על לחימה בשני כלי נשק?

זה תלוי איזה.
יש חד ידניים, ובתוכם יש כמה נשקים עם התכונה 'יד חלשה' שזה אומר שאתה יכול להשתמש איתה ביד חלשה כשאתה מחזיק חד ידני אחר ביד חזקה.
אבל שים לב שעם סייר, שאיתו זה הכי שימושי להשתמש בשני כלי נשק כי רוב ההתקפות שלו משתמשות בשניהם, אתה יכול לקחת שני נשקים חד ידניים בלי התכונה יד חלשה ואתה הופך אחד מהם ליד חלשה, ככה שאתה יכול שני להבים מעוקלים ולהילחם בהם בלי מחסרים, אבל אחד מהם הופך ליד חלשה ככה שאתה לא נהנה מהתכונה הטבעית שלו(חומרה גבוהה במקרה הזה)
אז אין מחסרים על לחימה בשני כלי נשק, אלא שאתה פשוט לא יכול להחזיק שני נשקים חד ידניים בלי התכונה יד חלשה. כל זה - אאל"ט.

גארל אמר/ה:
1. כן, הכוחות היומיים מקבלים בדרגה ראשונה ולא מקבלים יותר, ולכן הנזק שלהם גודל בתקופת המופת והאגדה בד"כ.
לא נכון. סוג הכוח היחיד שכמעט ולא מקבליים אותו בדרגות גבוהות יותר הוא לפי רצון. התבלבלת בין יומי ללפי רצון.

יכול להיות שהסברתם ולא הבנתי, אבל...
בספר היכולות מחולקות תחת הכותרות. יש את הלפי רצון, יש את התכלית, יש את ההיתקלות ויש את היומי. לפעמים יכולות התיקלות מופיעות תחת הכותרת של התכלית. למה זה?

אתה מבלבל פה בין כמה דברים.לכל כוח יש שתי הגדרות,כמו שהנטיות ב3.5 מורכבות משני צירים.החלק הראשון זה כוח תכלית או כוח התקפה.כוחות התקפה אלו הכוחות הרגילים,ש,טוב,תוקפים איתם.כוחות תכלית אלו כוחות שעושים את כל שאר הדברים.עכשיו,גם כוחות התכלית וגם כוחות ההתקפה מתחלקים ללפי רצון היתקלות ויומי.הבנת?

לא ממש ענית לי על השאלה. אני מבין שכוחות מתחלקים לרצון, יומי והיתקלות, אבל מהספר נראה כאילו הם גם מחולקים לפי תכלית...
לדוג' -
לחשי תכלית לדרגה 2 (אשף) -
נסיגה מזורזת (תכלית, יומי)
נפילת נוצה (תכלית, יומי)
קפיצה (תכלית, היתקלות)
מגן (תכלית, היתקלות)

מה שאני בעצם שואל זה, למה שמו לחשי תכלית תחת קטגוריה משלהם, בניגוד לאחרים שמסודרים לפי קטגוריה של כמות שימוש?

כוחות תכלית רבים דווקא כן מיועדים לקרב. ההבדל היחיד המשמעותי בין כוחות תכלית לבין כוחות התקפה, הוא שכל כוחות ההתקפה הם סוגים של התקפות, וכוחות התכלית הם לא. זה הכל. כוח תכלית יכול לשמש למגוון מטרות, בתוך הקרב או מחוץ לו, אבל הוא אינו דורש גלגול התקפה.

יש עוד הבדל - לא יכולים להיות לך יותר ממספר כוחות התקפה פר קטגוריה (יומי, התקלות, לפי רצון), וכשאתה מגיע למכסה אתה מחליף את הכוחות. כוחות תכלית, לעומת זאת, מצטברים - אתה אף פעם לא מחליף כוח תכלית ומספר כוחות התכלית שיש לך גדל כל הזמן.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה